Jump to content

Indicatorul lichid de racire nu mai sta la 90


cretu_dan

Recommended Posts

Ambrus Zsolt

Am schimbat senzorul de temperatura cu un senzor nou original. Azi la primul drum lung ( 200 km) am observat ca dupa 100 km a scazut de la 90 grade acul cam la 50. Pana atunci statea la 90 fix. Si nu mai urca doar pana pe la 80 grade cand mergeam in turatie mare. Oare termostatul trebuie sa schimb? Si dupa cam 100 km cand am ajuns la destinatie am lasat masina in mod de parcare cu motorul pornit ( cutie automata) si in 5 minute a urcat la 90 grade. Pe urma am mai facut 10 km si statea la 90 grade. Multumesc.

Edited by Ambrus Zsolt
Link to post
Share on other sites
  • Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • F l o r i n

    75

  • marius1982.11

    49

  • Al Bundy

    39

  • stefanutz30

    23

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Toate masinile din lume au problema asta, asa e normal...racesti un calorifer ventilandu-l , automat el se raceste , incalzeste habitaclu cat poate si automat lichidul din el se raceste...Mai ganditi

verifica intai cablajul de la senzorul G62 - daca este ok, atunci schimba senzorul - cumpara Hella sau OEM - restul nu sunt ok

Sa scoti cu ce ai acoperit ledul ?  

Posted Images

F l o r i n

termostat - posibil cel de la DSG

Link to post
Share on other sites

Normal ca la indicatorul de nivel lichid racire nu o sa dea eroare.

Link to post
Share on other sites
Ambrus Zsolt

Incerc sa schimb termostatul de la DSG. Sper sa se rezolve problema sa nu ajung la schimbat termostat de la motor.

Link to post
Share on other sites
Ambrus Zsolt

Am sunat la piese auto si codul de piesa este 1k0 121 113 a. Am doua variante: cea originala la 126 lei sau Behr la 58 lei. Ce imi recomandati?

 

Multumesc.

Link to post
Share on other sites

In cat timp ar trebui sa se ridice acul de temperatura la un motor 1.9 tdi? la mine dupa 15 min  la relanti abia s-a ridicat 2 liniute in conditiile in care afara erau +10 grade

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Salut as dori si eu o părere dacă se poate ca sa nu schimb niste piese aiurea....acul de la temp. stă undeva intre 80-90 grade si ocazional daca opresc klima de tot urca si stă exact la 90 ! Am pus testerul si nu am nici o eroare de senzor sau termostat, in schimb am eroare la klimatronic.

Mersi !

20160507_095002.jpg

Link to post
Share on other sites

Termostatul nu o sa dea in veci eroare pe tester, ca este mecanic. Daca senzorul G2/G62 e ok, schimba termostatul,.

Link to post
Share on other sites
F l o r i n

daca nu ai erori legate de G2/G62 pe Engine - atunci schimba termostatul. G2/G62 genereaza erori, in cele mai multe cazuri - verifica cu VCDS-ul, in campurile de masura de pe 01 Engine - si 17- Instrumente si compara valorile temperaturii lichidului de racire - daca nu sunt diferente mai mari de aprox 5 grade, atunci G62-ul este ok.

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Salut, am si eu o problema cu indicatorul de nivel al apei. uneori indica, alteori nu. va rog spune-ti ce ar trebui sa fac ca sa rezolv problema. 

Link to post
Share on other sites

nivelul sau temperatura?

Cum nu indica? se aprinde becul rosu ?

 

Link to post
Share on other sites

nu se aprinde nici un bec, doar ca indicatorul nu se ridica de la 0 grade,am facut o scanare cu vag si am urmatoarea eroare : 

01039- coolant temperature sensor (G2)

                     30-10 Open on Short to Plus  - Intermittent

 

Precizez ca a inceput sa am aceasta problema dupa o ploaie, am vazut ca de 2-3zile nu a mai facut probleme.

cred ca este un papuc ceva care atunci cand a intrat apa la el a facut scurt si la dereglat, acum revenindu-si.

va rog daca puteti sa imi da-ti o schita cu clabajul sa pot verifica. merci

Edited by KosMee
Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Dummy question: din cate am inteles, senzorul G62 are "2 cai" diferite de a trimite informatia una catre engine si una catre instruments? Sunt doi senzori in 2 locuri diferite?

Ca la mine, nu am nici o eroare la scanare, la output test la instruments indicatorul de temperatura arata corect insa diferenta dintre engine si instruments la temperatura e de 40+ de grade.

Dupa ce se incalzeste motorul, temperatura (citita din engine) sta la 90... Imi amintesc ca am schimbat senzorul si termostatul acu vreo doi ani ca temperatura statea pe la 70 (in bord), dar tot la 70 statea... Atunci am crezut ca e bordul de vina... O fi mufa, cablul intrerupt pe undeva?

Multumesc.

Link to post
Share on other sites
On 8/29/2016 at 9:00 PM, KosMee said:

Salut, am si eu o problema cu indicatorul de nivel al apei. uneori indica, alteori nu. va rog spune-ti ce ar trebui sa fac ca sa rezolv problema. 

verifica intai cablajul de la senzorul G62 - daca este ok, atunci schimba senzorul - cumpara Hella sau OEM - restul nu sunt ok

Link to post
Share on other sites

Am schimbat senzorul G62 (Hella) si s-a rezolvat problema. Nedumerirea mea era din lipsa informatiei ca respectivul senzor este conectat si la engine si la instruments :)

Multumesc.

Link to post
Share on other sites

Salut, cred ca am mai postat aici...dar am o nedumerire...! Am facut un drum de munte ieri, cea mai joasa temperatura a fost de 4 grade, de la Balea Lac pana la Vidraru indicatorul de temperatura nu a trecut de a doua [cenzurat], am citit pe engine si instrument si pe ambele arata 60 grade! Apoi de la Vidraru la Pitesti sa zic ca a mai urcat putin indicatorul, dar nu la 90...asta in cazul in care erau 10 grade iar caldura baga destul de ok...! Daca cele 2 temperaturi sunt apropiate senzorul ar fi ok, termostatul este schimbat de iarna trecuta cand si atunci urca destul de greu la 90! Intrebarea este...masina are egr-ul anulat fizic, poate fi asta problema? Sau sa schimb din nou termostatul? 

Link to post
Share on other sites

probabil termostatul - depinde ce marca ai pus.

senzorul este ok, daca valorile erau apropiate

Link to post
Share on other sites

Ce treaba are EGR cu incalzirea motorului ?

Pune termostat OEM sau BEHR, WAHLER.

Link to post
Share on other sites

Sa zicem ca la turatii mici se incalzeste mai greu, pt ca nu are cine sa mai recircule gazele "fierbinti" , motorul absoarbe doar aer de la turbina...la asta ma gandeam...de aceea am zis ca am o nedumerire, am vrut sa aud si parerile voastre! 

 

Va multumesc, am sa caut oem! O zi buna!

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Am schimbat si eu termostatul cu unul de Wahler. A tinut fix o zi. Acum trebuie sa cumpar altul.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Buna seara,va rog sa ma ajutați cu câteva sfaturi.Am schimbat de curând și termostatul și sonda de temperatura și in bord nu se ridica acul de la temperatura sau se ridica foarte puțin și apoi cade înapoi,dar apa se încălzește fizic și bagă caldura,iar pe diagnoza îmi apare aceeași eroare cu senzorul g2/g62(chiar dacă este nou).Daca șterg eroarea reapare după câteva ore.Cum as putea rezolva,unde sa mai caut,ce sa mai schimb?Multumesc!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri

 Ne cerem scuze că intervenim dar credem că folosiți un plugin de ad-block. 

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere ce sunt afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block. Ne-ar ajuta foarte mult sustinerea acestei comunitati. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante. Multumim! :)

PS: daca aveti probleme cu situl chiar si dupa ce a fost dezactivat adblocker incercati sa intrati din alt browser si discutati cu noi pe topicul Updete forum din aria acesta https://vwforum.ro/forum/20-anunturi-administrative-observatii-si-sugestii/
Exista si alte extensii (gen VPN) sau antivirus ce filtreaza traficul si pot bloca cookies. Verificati si pe acestea daca le aveti setate corect pentru vwforum.ro . Multumim

 

 

Accept