Jump to content

Guidelines

Regulament vwForum.ro

Motto: Se urmeaza, se respecta sau… se cauta alt forum. 

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în internetul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de vreun fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe internet.

Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democratice, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine, ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre.
De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, care au fost create de niste oameni, pentru niste oameni.
Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti la frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în niciun fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Moderatorii au doua functii: cea activa si cea pasiva. Functia activa presupune ca moderatorul sa creeze subiecte de discutie, sa comenteze parerile celorlalti, cu alte cuvinte sa aduca ceva nou în sectiunea pe care o are în subordine. Cea de-a doua functie este legata de actiuni întreprinse pentru desfasurarea discutiilor în bune conditii. Moderatorii vor modifica, vor sterge posturi sau topic-uri, vor avertiza si sanctiona membrii care vor "calca strâmb" si chiar le vor interzice accesul pe forum (warning/ban). Moderatorii au în sarcina una sau mai multe arii ale forumului.
Moderatorii Seniori / Administratorii sunt persoane cu puteri depline privind administrarea forumului. Activitatea lor nu o implica neaparat pe cea de moderator.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata. 
La inscrierea pe forum, completarea campului "Oras" este obligatorie. Aceeasi obligatie revine si membrilor deja inscrisi. Refuzul completarii acestui camp, duce la invalidarea cererii de inscriere, sau, in cazul celor inscrisi, la interzicerea accesului pe forum, pana la rezolvarea problemei.

Un utilizator poate trece prin urmatoarele «etape»:
- «Validating» - este etapa de validare a contului, utilizatorul neputand posta in nici una din ariile forumului;
- «Membru Primul Pas» - este perioada in care un utilizator se considera in etapa «de proba». Se urmareste evolutia acestuia si i se poate retrage oricand dreptul de membru vwForum. In aceasta perioada nu este permisa postarea anunturilor de vanzare si nu are posibilitatea de deschidere de topic/thread nou in aproape nici o arie a forumului (face exceptie aria "Masina mea"). Membrii din aceasta categorie nu au acces in anumite sectiuni ale forumului care sunt rezervate doar membrilor.
- «Membru vwForum» - este primul nivel de «membru» vwForum si se acorda automat dupa ce utilizatorul a implinit un an de zile de cand este inscris pe forum. Membrii au acces in toate sectiunile forumului rezervate utilizatorilor, inclusiv in aria de Social si subsectiunile acesteia.
- «Membru Level 2» - Obtinerea acestui nivel se face automat dupa ce membrul a implinit 3 ani de la inscrierea pe forum.
- «Membru Senior» - este definit ca acel membru vwForum a carui activitate pe forum este foarte apreciata, este autorul unor articole tehnice de importanta pentru comunitatea aceasta si care are competente/experienta intr-unul sau mai multe domenii ale acestui forum. Titulatura de Membru Senior se acorda de catre Echipa Moderatorilor, in urma votului acestora. De asemenea, moderatorii care renunta la functia publica de moderare, primesc automat titlul de Membru Senior ca recunoastere a activitatii desfasurate.
- «Comerciant» - este vorba de firme/persoane care sunt cunoscute prin activitatea lor in domeniul auto si care ofera niste servicii de incredere membrilor forumului. Incadrarea unui anumit membru/firma in categoria "Comercianti" se face prin prezentarea catre Moderatorii Seniori/Administratori a intentiei de colaborare si a datelor complete privitoare la firma si produsele comercializate. De asemenea trebuie specificate discount-urile sau preturile preferentiale pentru forumisti.
NOTA: Datorita faptului ca sunt o categorie aparte, la fel ca si produsele pe care le comercializeaza, anunturile lor sunt puse intr-o arie speciala: Oferte + Servicii exclusiv pentru membri

Forumul vwForum este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc.
Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Daca nu cunosti bine limba româna, indiferent de motiv, dar totusi intentionezi sa te integrezi în comunitatea vwForum, esti rugat sa precizezi aceasta cu prima ocazie sau sa contactezi un administrator/moderator.
Exprimarea scrisa este, prin definitie, complexa fata de cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

Pe lânga cunoasterea limbii romane scrise, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- se lasa spatiu dupa si nu înaintea semnelor de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului;
- orice titlu si propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare;
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.                                
 În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
 

Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona". Clonele sunt interzise. Inregistrarea si/sau folosirea unei clone va fi sanctionata cu ban atat pentru contul respectiv cat si pentru contul clonei.
Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti, sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

Nu jigni si nu declansa scandaluri. Este interzisă folosirea unui limbaj vulgar si agresiv, precum şi atacul la persoana. Pe acest forum se acceptă combaterea ideilor, nu și a persoanelor!
 Nu sunt acceptate discuțiile privind orice tip de activitate ilegală sau imorală, postarea fișierelor video, a imaginilor, a link-urilor sau adreselor web unde sunt gazduite fișiere sau relatări despre încălcări ale legislației. In particular, orice mențiune despre viteze care depășesc limita maximă legală de viteză, conform legislației române, va fi ștearsă iar initiatorul sanctionat.                                      
Nu sunt acceptate posturi, mesaje sau semnaturi ce promoveaza alte forumuri "concurente" vwForum.ro.                                                                                                                                               
Posturile monosilabice si/sau posturile care nu aduc nimic bun discuției (gen băgare în seamă) sunt interzise și vor fi sancționate. Postați numai dacă sunteți siguri că informațiile interesează și sunt întradevăr utile celorlalți membri. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, dacă nu vă puteți abține cautați alte comunități în care aceste lucruri sunt permise.
NU se accepta spam-ul:
- introducerea aceluiasi subiect pe doua sau mai multe topic-uri/arii. Astfel de posturi vor fi sterse iar autorul sanctionat.
- transmiterea cu ajutorul PM (personal messenger) a mesajelor publicitare de orice fel, nesolicitate expres de catre destinatar. Asemenea actiuni vor avea drept consecinta sanctionarea autorului.
Sunt interzise, de asemenea si vor fi sanctionate posturile gen "bump" ("nu mai stie nimeni nimic?", "Anybody?", "Hai baieti, ajutati-ma si pe mine") pe alte arii decat cea comerciala.

Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva topicuri unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

Înainte de a deschide un topic nou, sau de a posta o intrebare intr-un topic existent, este obligatoriu sa urmati etapele descrise în continuare:

- forumul este structurat pe arii/subarii in functie de marca, model si an de fabricatie drept pentru care asigurati-va ca va aflati in aria corespunzatoare modelului dvs de masina.
- apelati la functia Search/Cauta a forumului, pentru ca este foarte probabil ca subiectul sa fi fost discutat anterior. La folosirea functiei Search/Cauta exista si un meniu extins (More Search Options) care ofera posibilitatea sa detaliati cautarea dupa criteriile respective;
- Daca doresti sa afli cauzele/solutia problemei tale, citeste tot ce s-a discutat anterior in topic. Citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul topicului pe care intentionati sa-l deschideti; s-ar putea sa gasiti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cautati si care nu apare la cautare;
- apelati la functia Google Search din partea de jos a paginilor forumului daca metodele prezentate mai sus nu au ajutat. Este posibil ca subiectul cautat sa fie comun mai multor modele si sa fie tratat in alta arie specifica, respectiv ICE & Security, TDI, Motoare pe benzina, Uleiuri si carburanti, etc.                                
 - daca nu gasiti subiectul pe care il cautati, puteti contacta un moderator al ariei.
- orice discutie, tehnica sau nu, care nu se refera la subiectul topicului se considera off-topic si va fi sanctionata.                                                                                                            - Responsabilitatea pentru mesajul/conţinutul postat aparţine în totalitate autorilor, iar după publicare acestea devin proprietatea site-ului vwforum.ro şi nu mai pot fi şterse decât în condiţii speciale.


NOTA! Membrii "Primul Pas" au restrictionat dreptul de a deschide noi topic-uri in aproape toate ariile forumului iar primele posturi vor necesita aprobarea unui moderator al ariei.

Daca te-ai decis sa deschizi un topic nou, ai grija ca titlul sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat celui "Am o problema".
Titlurile de genul: "Am o problema!", "Help!", "Probleme grave" si altele asemenea vor fi sanctionate.
Este strict interzisa deschiderea unui topic nou in care sunt tratate doua sau mai multe probleme. Fiecare problema va fi tratata separat intr-un topic nou sau daca s-a mai discutat deja, in topicul dedicat respectivei probleme.

Daca topicul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de fabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante; e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

Butonul Quote/Citat ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil. Folosirea nejustificata a quote/citatului, va fi sanctionata.
Butonul Report are rolul de a anunta echipa moderatorilor despre o incalcare a regulamentului. Acesta se foloseste strict pe postul care face obiectul reclamatiei. In textul Reportului se introduc comentariile/articolul din regulament care a fost incalcat.
Exceptie: In aria comerciala butonul Report va fi folosit si pentru a solicita inchiderea topicului. 

Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 2 ore pentru aceasta..

Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime. Folosirea acestor remarci va fi sanctionata.

Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

In aria Versus, pentru prevenirea flame-urilor si avand in vedere experientele anterioare, moderarea este foarte stricta si orice "iesire" va fi imediat sanctionata.
Reclamatiile impotriva actiunilor de moderare de pe aceasta arie NU vor fi luate in considerare.    

Forumul are definita o sectiune speciala dedicata anunturilor de vanzare, cumparare, prestari servicii si este vizibila doar membrilor logati pe forum. Este interzisa postarea unui anunt de acest gen in orice alta arie.
Postarea anunturilor in aria rezervata acestora este o facilitate oferita membrilor pentru a se ajuta intre ei si nu constituie un scop al acestui forum. De aceea vor fi descurajate orice tentative de acest gen, iar depistarea unor membri a caror inscriere pe forum a avut acest scop (postarea de anunturi) va duce la stergerea/ban-area contului/IP-ului respectiv.

Fiecare user are dreptul la maxim 3 topic-uri de vanzare in Aria comerciala (indiferent de aria in care este pus anuntul: Vanzari, Prestari servicii, Aircooled, Mk1, etc) si 3 topic-uri de cumparare (indiferent de aria in care este pus anuntul). Daca un user depaseste limitarea de mai sus si doreste sa deschida un topic nou, atunci este obligat sa anunte unul din moderatorii ariei pentru a-i inchide unul din anunturile vechi, inainte de a deschide noul anunt. In caz contrar, va primi automat warning.
Intr-un topic se pot pune spre comercializare mai multe produse/servicii simultan fara nicio restrictie, dar cu respectarea intervalului de minim 7 zile intre actualizari, daca posturile autorului sunt consecutive (Membrii Comercianti si Echipa Administrativa sunt exceptati de la aceasta regula). Daca nu se doreste aceasta “intarziere” pentru anuntarea vanzarii unui produs, se pot posta topicuri diferite pentru fiecare, respectand regula numarului maxim de anunturi.
Un produs retras de la vanzare, indiferent de motivul retragerii, nu va putea fi repostat decat cu respectarea intervalului de 7 zile de la retragerea lui, chiar daca sunt aduse modificari asupra pretului.
Acest articol nu se aplica Membrilor Comercianti si Echipei Administrative.

Anunturile publicitare trebuie însotite obligatoriu de detalii complete (detalii prezentate la inceputul fiecarei sub-arii, exemplu pentru autoturisme: an fabricatie, numar de kilometri, inmatriculat/neinmatriculat/inmatriculabil, Kw/CP/CMC, anul inmatricularii in Romania, taxa poluare recuperata sau nu, etc), pret, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau o poza reala a produsului (in cazul in care produsul este sigilat, se accepta poze generice).
 Dupa trecerea celor 24 ore de la deschiderea topicului postarea de noi fotografii ale produsului se poate face doar respectand regula "bump"-ului adica dupa minim 7 zile.
Nu sunt acceptate link-uri externe in anunturile de vanzare/cumparare. Anunturile care nu respecta detaliile obligatorii sau au link-uri externe vor fi sterse automat, fara nicio notificare. Sunt exceptate de la aceasta regula poze hostate pe site-uri de gazduire poze gen imageshack, imagehost, photobucket etc.
Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs/serviciu. Daca nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi. 

Anunturile trebuie, in plus, sa respecte urmatoarele reguli:
- Sunt interzise anunturile de vanzare a masinilor sau a pieselor pentru masini non-VAG. Acestea vor fi sterse fara nicio notificare.  
 - Este interzisa postarea anunturilor gen "un prieten are de vanzare...va rog sa-l contactati la tel..." si altele asemanatoare care vor fi sterse fara nicio notificare. Recidiva poate duce la banarea contului.                                                                                            
 - Este permis un singur "BUMP" la 7 zile. In cazul in care acesta se repeta, topicul poate fi inchis si nu i se va mai permite initiatorului deschiderea unui topic nou pe aceeasi tema.
- "BUMP"-ul este un post care nu aduce nimic nou, are doar scopul de a readuce anuntul in actualitate. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al initiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informatii).
- Bump-urile mascate (gen: mai am x bucati, marfa/ produsul s-a vandut, up de la mine/success la vanzare, produs rezervat, ai/aveti PM, reducerile de pret nesemnificative etc.) indiferent ca ele vin de la initiatorul topicului sau de la un alt user "binevoitor" vor fi sanctionate.
Mesajele de feedback de tipul: "am primit produsul", "recomand cu caldura" etc. se considera BUMP mascat si se sanctioneaza cu warning, daca sunt scrise in topicurile din aria vanzari/cumparari. Pentru astfel de mesaje exista  arie distincta de feedback.
- Pentru ca reducerile de pret sa poata fi aplicate inainte de cele 7 zile regulamentare, trebuie sa fie de minim 1% din valoarea initiala a produsului pentru masini si de minim 10% pentru alte produse.
- Este interzisa punerea in vanzare a aceluiasi produs in mai multe topic-uri. Topicurile duplicate vor fi sterse.
- Anunturile in care nu s-a postat nimic mai mult de 6 luni se vor sterge automat.                                          

Membrii isi pot crea o semnatura proprie. Aceasta este definita ca fiind un text ce va fi atasat fiecarui post, la sfarsitul acestuia.
Nu se accepta semnaturi lungi - maxim 3 linii a cate 88 caractere per linie (inclusiv spatiile dintre cuvinte). Caracterele cu care semnatura va fi scrisa sunt:
- size 1 cu bold - Font Size 12
sau
- size 2 fara bold - Font Size 14
Daca respecta marimea fontului si lungimea maxima admisa, in semnatura pot fi postate:
- date referitoare la masina, de exemplu: an fabricatie, marca/model, cod motor etc. Nu trebuie sa confundati semnatura cu un topic din aria "Masina mea". La semnatura rezumati-va la a prezenta masina in cateva cuvinte. Daca vreti sa va prezentati in detaliu masina si eventualele modificari aduse ei, aveti la dispozitie aria mai sus mentionata.
- link-uri catre topic-uri proprii din aria "Masina mea" sau catre topic-uri proprii din aria "Vanzari";
- propozitii sau fraze de tip motto;
- mai multe masini in cazul in care userul poseda doua sau mai multe masini.
Sunt strict interzise in semnatura motto-uri de genul: "M-am saturat de…", "M-am certat cu …", "Nu-mi mai place…" si altele asemenea.
Introducerea unei reclame sau a unui link spre un alt site este permisa numai cu acordul moderatorilor forumului.
Se accepta in semnatura o singura imagine (cu conditia sa nu fie jignitoare sau ilegala) la dimensiunea maxima de 200 x 20 pixeli. Orice nerespectare a acestui articol privind semnaturile va fi sanctionata.
Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

Regulile de mai sus cu privire la semnaturi nu se aplica moderatorilor in cazul in care imaginea sau link-ul din semnatura au drept scop respectarea regulamentului (si fac public regulamentul sau parti din acesta), pentru anuntarea unui anumit eveniment vwForum sau pentru alte notificari aprobate de Echipa Moderatorilor.

La intalnirile organizate sub egida vwForum sunt interzise manifestarile care incalca regulile de circulatie pe drumurile publice, care aduc atingere ordinii si linistii publice sau care aduc prejudicii de orice natura vwForum.ro.
Aria "Intalniri" a fost creata in ideea de a facilita comunicarea si intalnirile intre membrii comunitatii vwForum din toate orasele/zonele tarii. In aceasta arie se pot deschide topic-uri de intalniri intre membrii vwForum dintr-un oras/zona a tarii in care sa se discute detaliile respectivelor intalniri (data, ora, locatie, etc.) fara insa a purta discutii care nu au nicio legatura cu topicul/aria respectiva. Pentru astfel de discutii exista PM, messenger, email, telefon, etc.

Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca vwForum sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (BAN), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parasesti decent comunitatea, iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

Modul de acordare al WARNING-urilor.

Fiecare nivel de warning va avea asociat, obligatoriu, si o suspendare temporara, conform urmatoarei grile:
1 punct warning - 2 zile suspendare
2 puncte warning - 4 zile suspendare
4 puncte warning - 7 zile suspendare
6 puncte warning - 14 zile suspendare
8 puncte warning - 30 zile suspendare
10 puncte warning - BAN

Suspendarea este definita ca "disable posting ability" - cu alte cuvinte, contul respectiv devine read-only. Aparitia unor "clone" in timpul perioadei de suspendare va fi sanctionata prin banarea conturilor.
Punctele de warning se prescriu automat dupa 720/1440 de ore (o luna/doua luni) in functie de numarul de puncte.
Prescrierea se defineste ca aplicarea unei ajustari "in jos" a nivelului de warning si nu ca o stergere a acestuia. Cu alte cuvinte, istoricul warning-urilor si al "prescrierilor" se pastreaza complet.
Nu se pot da doua sau mai multe warning-uri pentru aceeasi abatere.
Mentiuni:
- In cazul in care persoana suspendata abuzeaza de posibilitatea de a-si modifica semnatura in perioada de suspendare pentru a scrie diverse reclamatii, semnatura se va sterge (initial). In caz de recidiva, suspendarea tip "read-only" se transforma in ban.
- Cazurile speciale (care nu se inscriu in regulile de mai sus) se decid de catre Echipa Moderatorilor;
- Reclamatiile urmeaza procedura descrisa mai jos.

Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sunt obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cand se explica, dar, de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi.
Toate reclamaţiile sau criticile privind activităţile/acţiunile de moderare/administrare de pe forum se vor face doar în secţiunea "Condica de reclamaţii" ori prin intermediul PM (private mesage) către administrator. Orice încercare de a deschide o discuţie pe această tema pe forum este considerată abatere şi sanctionata.
În cazuri extreme, ne rezervam dreptul de a închide conturi, chiar dacă nu se aplică niciuna din regulile de mai sus. Decizia de banare aparţine echipei admistrative a forumului şi nu se va efectua cu scop abuziv. Cei care vor intra sub incidenta acestei măsuri sunt spamerii, clonele, instigatorii la discuţii violente, agresive, cei care ignoră avertismentele, toţi cei care aduc vreun prejudiciu forumului.

Modificarile Regulamentului, forumului sau site-ului vwForum in general, se efectueaza la initiativa moderatorilor sau la sugestia membrilor ori de cate ori este considerat necesar. Modificarile trec printr-un proces de aprobare de catre Echipa Moderatorilor, finalizat prin vot. Vor fi acceptate doar acele modificari ce intrunesc majoritatea simpla a voturilor.
Noul Regulament, continand modificarile acceptate, intra in vigoare imediat dupa publicarea acestuia.

Ultima si cea mai importanta regula: mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum: masinile VAG.

Discutiile care nu corespund acestei ultime reguli vor fi descurajate indiferent pe ce arie se va incerca purtarea lor.
Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sunt acestea - ramane a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta.
Sunt masuri menite sa creeze un forum de calitate.
De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un minim efort în primele zile de la înscriere.
Speram ca acest efort sa fie din plin meritat si mai speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de grupul VAG, vwForum sa reprezinte o modalitate placuta de petrecere a timpului liber.

Actualizat: 15 octombrie 2016

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri