Jump to content

Guidelines

Regulament vwForum.ro

Motto: Se urmează, se respectă, sau… se caută alt forum.

Forumul de față a luat naștere din munca unor entuziaști, dornici de a crea o nouă comunitate în internetul românesc, existând atât asemănări cât și deosebiri față de alte comunități similare. Dacă dorești să te integrezi în această comunitate, ești rugat să parcurgi următoarele rânduri, pentru a nu apărea pe viitor neplăceri de vreun fel.

În continuare, dorim să lămurim un principiu care guvernează orice comunitate sau, mai general, orice site de pe internet.

Din momentul în care ai tastat adresa site-ului ai intrat pe o proprietate privată, unde gazda are dreptul de bază al oricărei societăți democratice, acela de a și-o administra după cum crede de cuviință. Nu trebuie ca aceste cuvinte să te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi înșine, ci dorim să formăm o comunitate bazată pe oameni care respectă regulile noastre.

De aceea trebuie să știi că, dacă dorești să te integrezi în această comunitate, trebuie să te supui regulilor de mai jos, care au fost create de niște oameni, pentru niște oameni.
Dacă un principiu enunțat nu coincide cu un principiu de-al tău la care nu poți renunța, ești invitat, fără supărare, să renunți la frecventarea forumului, eventual să-l frecventezi doar citindu-l și fără a interveni în niciun fel.

Să lămurim acum cine sunt gazdele acestei comunități:

- Moderatorii au două funcții: cea activă și cea pasivă. Funcția activă presupune ca moderatorul să creeze subiecte de discuție, să comenteze părerile celorlalți, cu alte cuvinte să aducă ceva nou în secțiunea pe care o are în sarcină. Cea de-a doua funcție este legată de acțiunile întreprinse pentru desfășurarea discuțiilor în bune condiții. Moderatorii vor modifica, vor șterge posturi sau topic-uri, vor avertiza și sancționa membrii care vor "călca strâmb" și chiar le vor interzice accesul pe forum (warning/ban). Moderatorii au în sarcină una sau mai multe arii ale forumului.

- Moderatorii Seniori / Administratorii sunt persoane cu puteri depline privind administrarea forumului. Activitatea lor nu o implică neapărat pe cea de moderator.

Orice membru poate obține una din funcțiile de mai sus dacă se remarcă în mod pozitiv pe o perioadă îndelungată și implicarea sa în forum este însemnată.

La înscrierea pe forum completarea câmpului "Oraș" este obligatorie. Aceeași obligație revine și membrilor deja înscriși. Refuzul completării acestui câmp duce la invalidarea cererii de înscriere, sau, în cazul celor înscriși, la interzicerea accesului pe forum, până la rezolvarea problemei.

Un utilizator poate trece prin următoarele «etape»:

- «Validating» - este etapa de validare a contului, utilizatorul neputând posta în nici una din ariile forumului;

- «Membru Primul Pas» - este perioada în care un utilizator se consideră în etapa «de probă». Se urmărește evoluția acestuia și i se poate retrage oricând dreptul de membru vwForum. În această perioadă nu este permisă postarea anunțurilor de vânzare și nu are posibilitatea de deschidere de topic/thread nou în aproape nici o arie a forumului (face excepție aria "Mașina mea"). Membrii din această categorie nu au acces în anumite secțiuni ale forumului, care sunt rezervate doar membrilor;

- «Membru vwForum» - este primul nivel de «membru» vwForum și se acordă automat după ce utilizatorul a împlinit un an de zile de când este înscris pe forum și are minimum 10 posturi contorizate. Membrii au acces în toate secțiunile forumului rezervate utilizatorilor, inclusiv în aria de Social și subsecțiunile acesteia;

- «Membru Level 2» - Obținerea acestui nivel se face automat după ce membrul a împlinit 3 ani de la înscrierea pe forum;

- «Membru Senior» - este definit ca acel membru vwForum a cărui activitate pe forum este foarte apreciată, este autorul unor articole tehnice de importanță pentru comunitatea aceasta și care are competențe/experiență într-unul sau mai multe domenii ale acestui forum. Titulatura de Membru Senior se acordă de către Echipa Administrativă, în urma votului acestora. De asemenea, moderatorii care renunță la funcția publică de moderare, primesc automat titlul de Membru Senior ca recunoaștere a activității desfășurate;

- «Comerciant» - este vorba despre firme/persoane care sunt cunoscute prin activitatea lor în domeniul auto și care oferă niște servicii de încredere membrilor forumului. Încadrarea unui anumit membru/firmă în categoria "Comercianți" se face prin prezentarea către Moderatorii Seniori/Administratori a intenției de colaborare și a datelor complete privitoare la firmă și produsele comercializate. De asemenea trebuie specificate discount-urile sau prețurile preferențiale pentru forumiști.
NOTA: Datorită faptului că sunt o categorie aparte, la fel ca și produsele pe care le comercializează, anunțurile lor sunt puse într-o arie specială: Oferte + Servicii exclusiv pentru membri.

Forumul vwForum este deschis tuturor persoanelor, indiferent de naționalitate, sex, religie, clasa socială etc.

Totuși, cunoașterea foarte bună a limbii române scrise este obligatorie. Recomandăm, de asemenea, cunoașterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a înțelege un text tehnic. Dacă nu cunoști bine limba română, indiferent de motiv, dar totuși intenționezi să te integrezi în comunitatea vwForum, ești rugat să precizezi aceasta cu prima ocazie sau să contactezi un administrator/moderator.

Exprimarea scrisă este, prin definiție, mai complexă față de cea orală și, prin urmare, încearcă să te faci înțeles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicată o exprimare cât mai apropiată de cea literară, în alte contexte, mai relaxate, se poate folosi și un limbaj familiar, însă în ambele cazuri este foarte important să fii înțeles cât mai ușor de către ceilalți.

Pe lângă cunoașterea limbii romane scrise, este necesară cunoașterea regulilor de bază ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limbă), după cum urmează:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisă, cu excepția cazurilor în care pot apărea confuzii;
- se lasă spațiu după și nu înaintea semnelor de punctuație; semne de punctuație sunt considerate inclusiv semnele de exclamare și întrebare;
- nu se lasă spațiu după prima paranteză, nici înaintea celei de-a doua; se lasă, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un număr mai mare ducând la enervarea cititorului;
- orice titlu și propoziție începe cu literă mare, orice nume propriu începe cu literă mare;
- numărul punctelor de suspensie este trei, nu două și nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este opțională;
- scrierea nejustificată cu majuscule, litere îngroșate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisă;
- în general, țineți cont de faptul că un post trebuie să poată fi citit rapid.

Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiași persoane se numește "clonă". Clonele sunt interzise. Înregistrarea și/sau folosirea unei clone va fi sancționată cu ban atât pentru contul respectiv cât și pentru contul clonei.

Dacă ai uitat parola, există o funcție pentru recuperarea ei pe care ești rugat să o folosești, sau, în cel mai rău caz, poți apela la un administrator care te va ajuta.

Nu jigni și nu declanșa scandaluri. Este interzisă folosirea unui limbaj vulgar și agresiv, precum și atacul la persoană. Pe acest forum se acceptă combaterea ideilor, nu și a persoanelor!

Nu sunt acceptate discuțiile privind orice tip de activitate ilegală sau imorală, postarea fișierelor video, a imaginilor, a link-urilor sau adreselor web unde sunt găzduite fișiere sau relatări despre încălcări ale legislației. În particular, orice mențiune despre viteze care depășesc limita maximă legală de viteză, conform legislației române, va fi ștearsă iar inițiatorul sancționat.

Nu sunt acceptate posturi, mesaje sau semnături ce promovează alte forumuri/site-uri "concurente" vwForum.ro.

Posturile monosilabice și/sau posturile care nu aduc nimic bun discuției (gen băgare în seamă) sunt interzise și vor fi sancționate. Postează numai dacă ești sigur că informațiile interesează și sunt într-adevăr utile celorlalți membri. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, dacă nu te poți abține caută alte comunități în care aceste lucruri sunt permise.

NU se acceptă spam-ul:
- introducerea aceluiași subiect pe două sau mai multe topic-uri/arii. Astfel de posturi vor fi șterse iar autorul sancționat;
- transmiterea cu ajutorul PM (personal messenger) a mesajelor publicitare de orice fel, nesolicitate expres de către destinatar. Asemenea acțiuni vor avea drept consecință sancționarea autorului.

Sunt interzise, de asemenea, și vor fi sancționate posturile gen "bump" ("nu mai știe nimeni nimic?", "Anybody?", "Hai băieți, ajutați-mă și pe mine") pe alte arii decât cea comercială.

Ne rezervăm dreptul ca, după un număr variabil de posturi, să retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerințelor noastre. Faptul că ai câteva topic-uri unde poți posta liber, nu înseamnă că poți să "poluezi" astfel discuțiile fără a respecta regulamentul.

Înainte de a deschide un topic nou, sau de a posta o întrebare într-un topic existent, este obligatoriu să urmezi etapele descrise în continuare:
- forumul este structurat pe arii/subarii în funcție de marcă, model și an de fabricație drept pentru care asigură-te că te afli în aria corespunzătoare modelului tău de mașină;
- apelează la funcția Search/Caută a forumului, pentru că este foarte probabil ca subiectul să fi fost discutat anterior. La folosirea funcției Search/Caută există și un meniu extins (More Search Options) care oferă posibilitatea să detaliezi căutarea după criteriile respective;
- dacă dorești să afli cauzele/soluția problemei tale, citește tot ce s-a discutat anterior în topic. Citește mai multe discuții legate (chiar și vag) de subiectul topicului pe care intenționezi să-l deschizi; s-ar putea să găsești răspunsul în altă discuție, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauți și care nu apare la căutare;
- apelează la funcția Google Search din partea de jos a paginilor forumului dacă metodele prezentate mai sus nu au ajutat. Este posibil ca subiectul căutat să fie comun mai multor modele și să fie tratat în altă arie specifică, respectiv ICE & Security, TDI, Motoare pe benzină, Uleiuri și carburanți, etc.;
- dacă nu găsești subiectul pe care îl cauți, poți contacta un moderator al ariei;
- orice discuție, tehnică sau nu, care nu se referă la subiectul topicului, se consideră off-topic și va fi sancționată.

Responsabilitatea pentru mesajele/conținutul postat aparține în totalitate autorilor, iar după publicare, acestea devin proprietatea site-ului vwforum.ro și nu mai pot fi șterse decât în condiții speciale.

NOTA: Membrii "Primul Pas" au dreptul de a deschide noi topic-uri restricționat în aproape toate ariile forumului, iar primele posturi vor necesita aprobarea unui moderator al ariei.

Dacă te-ai decis să deschizi un topic nou, ai grijă ca titlul să fie scris citeț și să reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Așadar, titlul "Problemă cu ambreiajul" este de preferat celui "Am o problemă".
Titlurile de genul: "Am o problemă!", "Help!", "Probleme grave" și altele asemenea vor fi sancționate.
Este strict interzisă deschiderea unui topic nou în care sunt tratate două sau mai multe probleme. Fiecare problemă va fi tratată separat într-un topic nou sau, dacă s-a mai discutat deja, în topicul dedicat respectivei probleme.
Dacă topicul se referă la o problemă, oferă cât mai multe detalii despre aceasta și nu aștepta ca ceilalți utilizatori să-ți ceară detaliile. Spre exemplu, enunță de la început anul de fabricație, motorul, codul motorului, etc, făcând referire inclusiv la componentele care nu-ți par importante; e mai bine să oferi detalii în plus decât în minus.

Butonul Quote/Citat ajută în momentul în care se dorește citarea unui pasaj din alt post (propriu sau aparținând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar dacă acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil. Folosirea nejustificata a quote/citatului, va fi sancționată.

Butonul Report are rolul de a anunța echipa moderatorilor despre o încălcare a regulamentului. Acesta se folosește strict pe postul care face obiectul reclamației. În textul Reportului se introduc comentariile/articolul din regulament care a fost încălcat.
Excepție: În aria comercială butonul Report va fi folosit și pentru a solicita închiderea topicului.

Dacă dorești să editezi (modifici) un post, ai la dispoziție 2 ore pentru aceasta.

Remarcile "paternale" sunt acele remarci făcute de către utilizatorii obișnuiți care se erijează în "conducătorul absolut", fără a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul că cei desemnați să facă ordine sunt moderatorii. Cel mult se va acorda acest drept membrilor de valoare și cu vechime. Folosirea acestui tip de remarci va fi sancționată.

Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Dacă o firmă te-a nemulțumit și dorești să pornești o discuție pe această temă, trebuie să o faci civilizat, cu argumente solide (mergând până la prezentarea de documente doveditoare, în caz că ți se cere acest lucru). Chiar și faptul că firma respectivă are o atitudine reprobabilă nu justifică un comportament jignitor la adresa ei.

În aria Versus, pentru prevenirea flame-urilor și având în vedere experiențele anterioare, moderarea este foarte strictă și orice "ieșire" va fi imediat sancționată.
Reclamațiile împotriva acțiunilor de moderare de pe aceasta arie NU vor fi luate în considerare.

Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare, cumpărare, prestări servicii care este vizibilă doar membrilor logați pe forum. Este interzisă postarea unui anunț de acest gen în orice altă arie.
Postarea anunțurilor în aria rezervată acestora este o facilitate oferită membrilor pentru a se ajuta între ei și nu constituie un scop al acestui forum. De aceea vor fi descurajate orice tentative de acest gen, iar depistarea unor membri a căror înscriere pe forum a avut acest scop (postarea de anunțuri) va duce la ștergerea/ban-area contului/IP-ului respectiv.
Fiecare user are dreptul la maxim 3 topic-uri de vânzare în Aria comercială (indiferent de aria în care este pus anunțul: Vânzări, Prestări servicii, Aircooled, Mk1, etc) și 3 topic-uri de cumpărare (indiferent de aria în care este pus anunțul). Dacă un user depășește limitarea de mai sus și dorește să deschidă un topic nou este obligat să anunțe unul din moderatorii ariei pentru a-i închide unul din anunțurile vechi înainte de a deschide noul anunț. În caz contrar va fi sanctionat automat.
Într-un topic se pot pune spre comercializare mai multe produse/servicii simultan fără nicio restricție, dar cu respectarea intervalului de minim 7 zile între actualizări, dacă posturile autorului sunt consecutive (Membrii Comercianți și Echipa Administrativă sunt exceptați de la această regulă). Dacă nu se dorește această “întârziere” pentru anunțarea vânzării unui produs, se pot posta topic-uri diferite pentru fiecare, respectând regula numărului maxim de anunțuri.
Un produs retras de la vânzare, indiferent de motivul retragerii, nu va putea fi repostat decât cu respectarea intervalului de 7 zile de la retragerea lui, chiar dacă sunt aduse modificări asupra prețului.
Acest articol nu se aplică Membrilor Comercianți și Echipei Administrative.
Anunțurile publicitare trebuie însoțite obligatoriu de detalii complete (detalii prezentate la începutul fiecărei sub-arii, exemplu pentru autoturisme: an fabricație, număr de kilometri, înmatriculat/neînmatriculat/înmatriculabil, Kw/CP/CMC, anul înmatriculării în România, taxa poluare recuperată sau nu, etc), preț, modalitatea de contact, eventual specificațiile complete ale produsului și/sau o poză reală a produsului (în cazul în care produsul este sigilat, se acceptă poze generice).
După trecerea celor 24 ore de la deschiderea topic-ului postarea de noi fotografii ale produsului se poate face doar respectând regula "bump"-ului adică după minim 7 zile.
Nu sunt acceptate link-uri externe în anunțurile de vânzare/cumpărare. Anunțurile care nu respectă detaliile obligatorii sau au link-uri externe vor fi șterse automat, fără nicio notificare.
Sunt exceptate de la această regulă pozele hostate pe site-uri de găzduire poze gen imageshack, imagehost, photobucket etc.
Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs/serviciu. Dacă nu îți convine prețul/starea lui, nu te obligă nimeni să-l cumperi. 

Anunțurile trebuie, în plus, să respecte următoarele reguli:
- Sunt interzise anunțurile de vânzare a mașinilor sau a pieselor pentru mașini non-VAG. Acestea vor fi șterse fără nicio notificare.
- Este interzisă postarea anunțurilor gen "un prieten are de vânzare... vă rog să-l contactați la tel..." și altele asemănătoare, care vor fi șterse fără nicio notificare. Recidiva poate duce la banarea contului.
- Este permis un singur "BUMP" la 7 zile. În cazul în care acesta se repetă, topicul poate fi închis și nu i se va mai permite inițiatorului deschiderea unui topic nou pe aceeași temă.
- "BUMP"-ul este un post care nu aduce nimic nou, are doar scopul de a readuce anunțul în actualitate. Cele 7 zile se contorizează de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).
- Bump-urile mascate (gen: mai am x bucăți, marfa/ produsul s-a vândut, up de la mine/succes la vânzare, produs rezervat, ai/aveți PM, reducerile de preț nesemnificative etc.) indiferent că ele vin de la inițiatorul topic-ului sau de la un alt user "binevoitor" vor fi sancționate.
- Mesajele de feedback de tipul: "am primit produsul", "recomand cu căldură" etc. se consideră BUMP mascat și se sancționează cu warning, dacă sunt scrise în topic-urile din aria vânzări/cumpărări. Pentru astfel de mesaje există  arie distinctă de feedback.
- Pentru ca reducerile de preț să poată fi aplicate înainte de cele 7 zile regulamentare, trebuie să fie de minim 1% din valoarea inițială a produsului, pentru mașini și de minim 10% pentru alte produse.
- Este interzisă punerea în vânzare a aceluiași produs în mai multe topic-uri. Topic-urile duplicate vor fi șterse.
- Anunțurile în care nu s-a postat nimic mai mult de 6 luni se vor șterge automat.

Membrii își pot crea o semnătură proprie. Aceasta este definită ca fiind un text ce va fi atașat fiecărui post, la sfârșitul acestuia.
Nu se acceptă semnături lungi - maxim 3 linii a câte 88 caractere per linie (inclusiv spațiile dintre cuvinte). Caracterele cu care semnătura va fi scrisă sunt:
- size 1 cu bold - Font Size 12;
sau
- size 2 fără bold - Font Size 14.
Dacă respectă mărimea fontului și lungimea maximă admisă, semnătura poate cuprinde:
- date referitoare la mașină, de exemplu: an fabricație, marcă/model, cod motor etc. Nu trebuie să confunzi semnătura cu un topic din aria "Mașina mea". În semnătură rezumă-te la a prezenta mașina în câteva cuvinte. Dacă vrei să îți prezinți în detaliu mașina și eventualele modificări aduse ei, ai la dispoziție aria mai sus menționată;
- link-uri către topic-uri proprii din aria "Mașina mea" sau către topic-uri proprii din aria "Vânzări";
- propoziții sau fraze de tip motto;
- mai multe mașini, în cazul în care posezi două sau mai multe mașini.
Sunt strict interzise în semnătură motto-uri de genul: "M-am săturat de…", "M-am certat cu …", "Nu-mi mai place…" și altele asemenea.
Introducerea unei reclame sau a unui link spre un alt site este permisă numai cu acordul moderatorilor forumului.
Se acceptă în semnătură o singură imagine (cu condiția să nu fie jignitoare sau ilegală) la dimensiunea maximă de 200 x 20 pixeli. Orice nerespectare a acestui articol privind semnăturile va fi sancționată.
Moderatorii au dreptul de a edita semnătura fără o înștiințare prealabilă a user-ului.
Regulile de mai sus cu privire la semnături nu se aplică moderatorilor în cazul în care imaginea sau link-ul din semnătură au drept scop respectarea regulamentului (și fac public regulamentul sau părți din acesta), pentru anunțarea unui anumit eveniment vwForum sau pentru alte notificări aprobate de Echipa Administrativă.

La întâlnirile organizate sub egida vwForum sunt interzise manifestările care încalcă regulile de circulație pe drumurile publice, care aduc atingere ordinii și liniștii publice sau care aduc prejudicii de orice natură vwForum.ro.
Aria "Întâlniri" a fost creată în ideea de a facilita comunicarea și întâlnirile între membrii comunității vwForum din toate orașele/zonele țării. În această arie se pot deschide topic-uri de întâlniri între membrii vwForum dintr-un oraș/zonă a țării în care să se discute detaliile respectivelor întâlniri (dată, oră, locație, etc.) fără însă a purta discuții care nu au nicio legătură cu topic-ul/aria respectivă. Pentru astfel de discuții există PM, messenger, email, telefon, etc.

Dacă nu poți sau nu dorești să respecți acest regulament, singura soluție constă în încetarea participării la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiți să luăm toate măsurile necesare pentru ca vwForum să-și desfășoare existența în bune condiții, incluzând interzicerea temporară a dreptului de a posta (suspendare), sau interzicerea definitivă a dreptului de logare pe forum (ban). Încetarea activității pe forum se face "ca atare", fără a fi întreprinsă nicio acțiune din partea nimănui. Așadar, nu cere să-ti fie șters user-ul, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administrației, nici aici și nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte, încearcă să părăsești decent comunitatea, iar membrii acesteia să-și aducă aminte cu plăcere de activitatea ta.

Modul de acordare al WARNING-urilor.
Fiecare nivel de warning are asociat, obligatoriu, și o suspendare, conform următoarei grile:
1  punct    warning - 2 zile suspendare
2  puncte  warning - 4 zile suspendare
4  puncte  warning - 7 zile suspendare
6  puncte  warning - 14 zile suspendare
8  puncte  warning - 30 zile suspendare
10 puncte warning - BAN
Suspendarea este definită ca "disable posting ability" - cu alte cuvinte, contul respectiv devine read-only. Apariția unor "clone" în timpul perioadei de suspendare va fi sancționată prin banarea ambelor conturi.
Punctele de warning se prescriu automat după 720/1440 de ore (o lună/două luni) în funcție de numărul de puncte.
Banarea reprezintă interdicția permanentă și definitivă aplicată unui (fost) membru de a se mai loga pe forum.
Prescrierea se definește ca aplicarea unei ajustări "în jos" a nivelului de warning și nu ca o ștergere a acestuia. Cu alte cuvinte, istoricul warning-urilor și al "prescrierilor" se păstrează complet.
Nu se pot acorda două sau mai multe warning-uri pentru aceeași abatere.

Mențiuni:
- În cazul în care persoana suspendată abuzează de posibilitatea de a-și modifica semnătura în perioada de suspendare pentru a scrie diverse reclamații, semnătura se va șterge (inițial). În caz de recidivă, suspendarea se transformă în ban.
- Cazurile speciale (care nu se înscriu în regulile de mai sus) se decid de către Echipa Moderatorilor.

Reclamațiile urmează procedura descrisă mai jos.
Administratorii și moderatorii forumului vor avea întotdeauna ultimul cuvânt și nu sunt obligați să dea explicații. Este frumos din partea lor atunci când se explică, dar, de cele mai multe ori, explicarea fiecărui gest în parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material prețios, cel puțin pentru noi.
Toate reclamațiile sau criticile privind activitățile/acțiunile de moderare/administrare de pe forum se vor face doar în secțiunea "Condica de reclamaţii" ori prin intermediul PM (private mesage) către administrator. Orice încercare de a deschide o discuție pe această temă în altă parte pe forum este considerată abatere și sancționată.
În cazuri extreme, ne rezervăm dreptul de a închide conturi, chiar dacă nu se aplică niciuna din regulile de mai sus. Decizia de banare aparține Echipei Administrative a forumului și nu se va efectua cu scop abuziv. Cei care vor intra sub incidența acestei măsuri sunt spamerii, clonele, instigatorii la discuții violente, agresive, cei care ignoră avertismentele, toți cei care aduc vreun prejudiciu forumului.

Modificările Regulamentului, forumului sau site-ului vwForum în general, se efectuează la sugestia membrilor sau  la inițiativa moderatorilor, ori de câte ori este considerat necesar. Modificările trec printr-un proces de aprobare de către Echipa Administrativă , finalizat prin vot. Vor fi acceptate doar acele modificări ce întrunesc majoritatea simplă a voturilor exprimate.
Noul Regulament, conținând modificările acceptate, intră în vigoare imediat după afișarea acestuia și anunțarea modificării în aria  „Anunțuri administrative, observații și sugestii”.

Ultima și cea mai importantă regulă: menținerea discuțiilor în cadrul obiectivului principal al acestui forum: mașinile VAG.
Discuțiile care nu corespund acestei ultime reguli vor fi descurajate indiferent pe ce arie se va încerca purtarea lor.
Se admit excepții în cazul unor subiecte de interes general - care sunt acestea - rămâne a se stabili de către moderatorul forumului în cauza, la fața locului.

Nu trebuie să consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta.
Sunt măsuri menite să creeze un forum de calitate.

De aceea am adoptat măsurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un minim efort în primele zile de la înscriere.

Sperăm ca acest efort să fie din plin meritat și mai sperăm să te simți bine în această comunitate, să facem schimb de experiență legată de grupul VAG, vwForum să reprezinte o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber.

Actualizat: 10 septembrie 2021

 

×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!