Jump to content

Cu ce stergeti bordul?

AdiG
 Share

Postare recomandată

Folosesc pentru bord un spray alb de la ArmorAll, mat, nu lucios. Nu contine silicon, si se curata bine. Am constat ca nu se mai depune asa repede praful pe bord. Poate e doar o impresie, dar mi s-a parut ok.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu folosesc ori Elf CC, ori doar o carpa inmuiata in apa... ambele variante cu rezultate excelente... dupa destui ani, arata ca noi... o sa incerc sa folosesc si piele de caprioara in locul carpei de bumbac... daca praful se aseaza in strat mai consistent (datorita lenei :blink: ) folosesc pronto pamatuf pentru indepartarea lui, inainte de a folosi carpa... astfel se evita zgarierea cu fire de praf mai mari...

Link către comentariu

pt stergerea bordului eu folosesc 1Z Einszett Cockpit Premium Interior Cleaner si sunt foarte multumit de el.

cockpit.jpg

Link către comentariu

Cel mai bine e fara chimicale, facut cat mai des posibil. Adica odata pe saptamana. Astfel mizeria depusa nu se coaguleaza pe suprafata si se scoate usor. este de recomandat a se acoperi bordul pe timp de vara pentru a fi protejat de razele solare.

Link către comentariu

@PushtiulK ceva detalii? un pret? l-ai luat de prin supermarketuri de pe la noi, sau comanda?

Link către comentariu

Am vazut ca se utilizeaza de catre unii membri ai forumului, si le recomand si eu cu caldura, servetele umede Armor All. Se gasesc la Cora sau Carrefour, nu mai retin exact, si daca memoria ma serveste corect, costa +/- 11 lei.

Sunt neutre ca miros, plasticele bordului le curata foarte bine, insa pe cele transparente lasa in urma o pelicula care trebuie indepartata folosing produse de curatare a sticlei. Ca unpic de Off-Topic, eu imi sterg cu ele motorul si ce s-o mai gasi pe sub capota si fac treaba chiar foarte buna. :icon_thumright:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Eu folosesc laveta cu microfibra si SONAX cockpit cleaner mat.

Link către comentariu

salut!! cel mai recomandat este sa nu bagi pe bord nici un fel de solutii si chimicale , cel mai bine intretinut este atunci cand este sters cu pilele de caprioara sau o laveta de microfibre inmuiata si stoarsa foarte bine ,curatat in mod constant.

a nu se da cu sray de silicon ca ramane patat( am patit la golf). Asta a fost parerea mea

Modificat de mihai_emr
Link către comentariu

Eu folosesc Pronto sau servetele umede care se gasesc la Metro sau Carrefour(aspect mat).Prefer totusi combinatia laveta microfibra-Pronto...curata mai bine,nu lasa niciun fel de urma si plasticul ramane mat. :P

Link către comentariu

Eu folosesc ws platinum de un an de zile si sint multumit de el,nu luceste, bordu ramane mat.

Link către comentariu

dragoshstoica

Salut am si eu o mare problema.

Te curand s-a urcat un asa zis prieten care mi-a facut o bucurie mare. Mi-a zgariat putin bordul cu al lui ghiozdan pe care nu a binevoit sa-l puna in spate. Zgarietura nu este mare dar sincer imi sta pe creier cand o vad imi vine sa-l strang de gat pe asa zisul amic. Cu ce pot repara acea zgarieutra. Nu este in profunzime dar este vizibila.

Help pls.

Link către comentariu

Pentru praf folosesc pronto pamatuf: strange tot si manerul ma ajuta sa sterg bine si la marginea de langa parbriz. Pt pete servetele umede pentru copii mici. :)

Link către comentariu

servetele umede (pampers) de la cel mic

Link către comentariu

in ultima vreme am folosit un spray de la sonax, folosit impreuna cu o laveta moale fara sa lase scame, bordul ramane mat si curat.

Modificat de Kicker
Link către comentariu

• 2 weeks later...

helou!

hehe.

si eu tot Pronto pamatuf. face miracole.

si cand se necesita sevetele umede. d alea demachiatne, cu PH neutru.

e f missto plus ca miros placut.

si le folosesc pe toate suprafetele similare si chiar pe pielea de pe volan.

iar pt portiere si praguri am servetele de ArmorALL.

curata perfect genul de semne de la incaltari.

care pe mine personal ma seaca.

ciao!

Link către comentariu

Rezultate foarte bune obtin cu urmatorul produs de la MA*FRA:

DIAMANTPLAST SATIN

PRODUS FARA SILICON PENTRU INVIORAREA BORDURILOR

- Conceput pentru bordurile de noua generatie din plastic dur sau de culori deschise

- Invioreaza bordul fara efect lucios

- Ideal pentru masini noi sau de salon

- Cu formula sa antifum elimina mirosurile grele

- Spray de 500 ml.

diamantplastsatin_mare.jpg

Pretul e mai mult decat acceptabil, iar flaconul are o cantitatea numai buna sa uiti o perioada de "dat bani pt spray-ul de bord" :)

Recomanda tuturor :icon_thumright:

:Driver: safe

Riddler

Link către comentariu

subscriu la ce a zis Riddler.Folosesc deja de 1 an, si da rezultate excelente pe deja 3 marci de masini, ca de altfel si celelale produse Mafra:ex Pulimax si spuma de curatzat tapiterii Flash...

Link către comentariu

eu am avut un fiat stilo si la fel, in interior avea urme lasate de catre un caine mai ales pe usile din spate.

am apelat la un prieten care este vopsitor si el, a venit cu ideea " a luat un SMIRGHER FIN " si a inceput sa frece usor.

asa, s-au dus in proportie de 85% dar apoi, a pus putin chit " foarte putin " special de vopsitorie si apoi, a dat cu un spray negru.

a oesot foarte bine ca nou si apoi, aceasta masina am avuto acum 1 an si pot spune, ca nici acum omu nu are probleme, in sensul sa se i-a vopseaua sau nu.

sugerez acest lucru sau macar unul dintre acesti pasi!

sper sa va fie de ajutor!

nu este bine a se da pe bord, in mod excesiv cu solutii sau chair cu silocon de bord.

va sugerez o idee " o carpa umeda " cu apa. dar sa fie stoarsa bine; o sa vedeti ca da roade foarte bine.

apoi, daca ati dat odata cu silicon sau cine stie ce alta solutie, o sa vedeti ca daca da-ti cu aceasta carpa umezita cu apa, bordul si nu numai, celelalte palsticuri sunt unsuroase.

eu asa procedez si spun cu toata inima ca sunt multumit.

apoi, nu este bine sa se dea cu Servetele Umede, deaorece contin ALCOOL si nu stii cum afecteaza in timp!

sper sa va fie de ajutor!

Link către comentariu

sunt servetele umede cu ALCHOOL FREE si PH 5,5 :Driver:

Modificat de andrein
Link către comentariu

Eu folosesc de cativa ani buni silicon de bord Prevent. Il cumpar din supermarket si sunt foarte multumit de el. Are un efect antistaic si da o elasticitate foarte buna materialeor. Il folosesc pentru toate componentele din interior care nu sunt din material textil, inclusiv pentru presurile din cauciuc. Un flacon imi ajunge la 2sau 3 utilizari.

Link către comentariu

Hristos a Inviat !

Spuneti-mi si mie cu ce sa dau pe bord...am varsat o cafea si s-au incleiat toate butoanele :esp,avarii,dezaburire,climatronic,radio...toate.Nu se mai apasa niciunul.

Cu ce sa dau fara sa desfac bordul? Este vre-un spray anume pt situatii de-astea?

Modificat de speedo
Link către comentariu

am incercat o gamada de prostii si toate felurile de silicon.......

solutia VW

CODUL CRED CA ESTE ASTA OOV 096 307 A

Adevarat ca a Inviat!

Am luat si eu acest tip de spray de la VW. Imi da impresia ca are silicon in compozitie :blah: , iar bordul e putin mai lucios decat cand foloseam servetele umede "Winny" din Cora. Stiti ceva, are silicon? Pe el nu scrie decat "cockpit care"

Modificat de Cristi_VW
Link către comentariu

• Administrator
Cu ce sa dau fara sa desfac bordul? Este vre-un spray anume pt situatii de-astea?

Nu cred sa fie alta solutie in afara celei deja mentionate de tine si anume desfacerea elementelor afectate si curatarea lor.

Link către comentariu

Atunci e nasol.Totusi am vazut un pliant cu produse CRC si era acolo un spray pt aparate electronice numai ca nu gasesc nicaieri un magazin care sa aibe asa ceva.Mai caut.Am incercat cu spray de contacte fara succes.

Link către comentariu

Hristos a Inviat !

Spuneti-mi si mie cu ce sa dau pe bord...am varsat o cafea si s-au incleiat toate butoanele :esp,avarii,dezaburire,climatronic,radio...toate.Nu se mai apasa niciunul.

incearca cu o carpa care nu lasa scame ,o umezesti si cu un strop de pur !

iese super bine sinu se zgarie nimic , eu am scos sampanie de pe panourile de usa asa !

bafta

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!