Jump to content

Jante; Anvelope si Lanturi (Touareg 7L)

VVV
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Am si eu o intrebare care poate suna aiurea dar imi asum riscul: care e presiunea corecta in roata de toaureg?

Am jante de 17 si anvelope 255/60/r17 pe un R5. M-am uitat pe abtibildul de pe usa unde scrie 2,5 bar si am respectat pana acum instructiunile dar mereu mi se pare ca roata pare un pic desumflata. Am incercat sa umflu o roata de proba si parca arata mult mai bine cu 2,7 bar.

Ma poate ajuta careva?

10x

MARE ATENTIE, masurarea presiunii in se face numai la rece nu cu rotile incalzite cand apar presiuni mai mari in pneuri care nu sunt reale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@zoz, sa nu uiti de poze dupa ce le montezi.

O sa arate foarte bine, dar o sa te si taxeze la confort.

Link către comentariu

On 6/2/2009 at 1:38 PM, tubi said:

MARE ATENTIE, masurarea presiunii in se face numai la rece nu cu rotile incalzite cand apar presiuni mai mari in pneuri care nu sunt reale.

Depinde ... daca vrei sa nu simti gropile, o lasi mai moale 2.5 e bine , asa am si eu !

Incearca sa le umfli cu azot ! daca le ai cu aer , vara ai impresia ca`s mai lasate de la caldura, se dilata ! Incearca un 2.5 pe spate cu 2.6 pe fata cu azot si sa`mi zici ce parere ai !

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am cumparat gumele si le-am montat, pana la urma am ales 285/35...si uite cateva poze. Intradevar e foarte rigida acum, ma asteptam sa fie dar nu chiar asa !

post-48137-1246712225_thumb.jpg

post-48137-1246712253_thumb.jpg

post-48137-1246712272_thumb.jpg

Link către comentariu

aveam un dubiu, dar vin frumos. e si normal sa fie rigida, dar presupun ca le-ai pus tocmai pt stabilitate.

masina are ceva soft schimbat la motor?

a, si din ce stiu eu, la modelul standar, daca pleci tare de pe loc, masina se ridica putin de bot. la tine nu-ti atinge nimic?

Link către comentariu

Arata foarte bine masina, mai ales ca ai si ceva modificari la exterior.

Pune mai multe poze; grila, spate, fata sa savuram si noi detaliile.

Anvelopele sint runonflat?

Oricum ai mai cistigat ceva la talon pentru ca nu ai mers pe standard 285/30, ci pe 285/35 deci o diferenta de 15mm...nu iti ating deloc, la viraje pe fata, in spate la denivelari cind e incarcata?

Link către comentariu

aveam un dubiu, dar vin frumos. e si normal sa fie rigida, dar presupun ca le-ai pus tocmai pt stabilitate.

masina are ceva soft schimbat la motor?

a, si din ce stiu eu, la modelul standar, daca pleci tare de pe loc, masina se ridica putin de bot. la tine nu-ti atinge nimic?

sa stii ca le-am pus mai mult pt design, as fi optat pt stabilitate mai mare ca eu am vrut pe 305 dar automat era balonul mai mic si de aia am ramas la 285...inca nu am pus nici un soft dar ma gandesc serios la asta si in nici un caz in romania!!! nu ca ar avea nevoie neaparat dar daca tot am schimbat pachetul exterior...ar merge si ceva la motor! Marele dezavantaj la aceasta masina(pe langa masa proprie) este cutia de viteze, eu pt asta as opta sa o schimb!!! E FOARTE LENTA, parca ar fi un pentiumI al calculatoarelor:)) De atins nu atinge nimic, sa stii ca la modelul standard se vede asa tare ca se ridica de bot pt ca nu are nici roti mari nici pachet sport...se ridica si a mea ca se simte si-n masina dar nu e asa de sesizabil la exterior.

Link către comentariu

Arata foarte bine masina, mai ales ca ai si ceva modificari la exterior.

Pune mai multe poze; grila, spate, fata sa savuram si noi detaliile.

Anvelopele sint runonflat?

Oricum ai mai cistigat ceva la talon pentru ca nu ai mers pe standard 285/30, ci pe 285/35 deci o diferenta de 15mm...nu iti ating deloc, la viraje pe fata, in spate la denivelari cind e incarcata?

Anvelopele sunt normale si am mers pe ce era recomandat de producator, de asta am ales balonul de 35. Nu atinge sub nici o forma, am incercat-o in toate conditiile si oricum maximum recomandat e 295/30.

nu mi-au incaput toate pozele intrun singur replay

post-48137-1246893168_thumb.jpg

post-48137-1246893194_thumb.jpg

post-48137-1246893205_thumb.jpg

post-48137-1246893345_thumb.jpg

post-48137-1246893355_thumb.jpg

post-48137-1246893368_thumb.jpg

post-48137-1246893378_thumb.jpg

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut all , vrea cineva sa`si schimbe jantele de 18 sau 19 cu jante de 17 (cu cauciucuri de vara si iarna 95% noi) ? an un touareg r5 2008 cu jante de 17 cele standard si vreau sa le schimb cu unele de 18 sau 19 ! daca vrea cineva .... ofer si diferenta !

Link către comentariu

Stie cineva daca se potrivesc jantele de la X5 la un R5 ? Am vazut ca ar fi ET`ul diferit ....

Link către comentariu

Prinderea este aceeasi 5x120, indicele de sarcina corespunde, ET-ul trebuie sa fie tot pe acolo, spune-mi exact ce et au si iti zic daca merg.

Daca vrei neaparat sa montezi jantele de X5 trebuie sa iti procuri inele de centrare de la 72,6 la 65,1 dar depinde acum si din ce an e BMW-ul, parca cel nou merge pe butuc de 74,1.

Link către comentariu

Continuam seria de jante pentru Touareg.

Azi avem la primul fel negre pe negru, felul 2, crom pe negru iar ca desert servim jante de otel pentru cei, mai putini pretentiosi.

Ai idee unde as putea gasi jante de otel pe 17 pentru Touareg R5(in Romania)? Daca ai un link ar fi perfect...

Cred ca in cazul meu, ar fi cea mai buna optiune pentru roti de iarna...

LE. Pt Touareg nu am gasit decat jante de otel pe 16''...ma gandesc ca sunt cam mici pt asa o namila de masina.

Link către comentariu

'16 gasesti si sint cele mai recomandate, ai nevoie de anvelopa cu talon mare ca sa sustina/lucreze masina in teren accidentat, zapada, noroi...deci o janta cu diametru mai mic ca in poza de mai sus.

'17 nu am auzit sa se fabrice otel pentru masina asta.

Deci mergi fara probleme pe '16, singurul dezavantaj este design-ul dar eu cred ca arata mai a off-road.

Link către comentariu

Salut, chiar nu vrea nimeni jante de 17 ? ofer si diferenta ptr cele de 18 sau 19. dau si cauciucuri de iarna cu totu cauciucurile de vara si iarna sunt aproape noi

Link către comentariu

'16 gasesti si sint cele mai recomandate, ai nevoie de anvelopa cu talon mare ca sa sustina/lucreze masina in teren accidentat, zapada, noroi...deci o janta cu diametru mai mic ca in poza de mai sus.

'17 nu am auzit sa se fabrice otel pentru masina asta.

Deci mergi fara probleme pe '16, singurul dezavantaj este design-ul dar eu cred ca arata mai a off-road.

Designul se amelioreaza cu niste capace de roti...

Stii cumva si dimensiunea optima a anvelopelor pt aceste jante de otel de 16"?

LE. Am gasit raspunsul la intrebare. Pentru eventualii interesati, iata datele privind respectivele jante de otel:

7Jx16 Zoll 5/120.0 ET54.00 Anvelope 235/70 R16 M+S

Link către comentariu

• 3 weeks later...

scuze , poate e off topic , dar vorbind de anv ....se pot monta 4 anv aceasi dimensiune dar marci diferite ? trebuie sa fie musai la fel si profilul anvelopelor ?

Link către comentariu

scuze , poate e off topic , dar vorbind de anv ....se pot monta 4 anv aceasi dimensiune dar marci diferite ? trebuie sa fie musai la fel si profilul anvelopelor ?

pai se pot monta 4 anvelope de branduri diferite.. daca au aceeasi dimensiune, latime, inaltime...dar recomandat ar fi toate 4 la fel..daca nu, cele 2 de pe fata sa aibe acelasi profil dim. etc.. iar cele de pe spate la fel, chiar daca sunt mai late, etc.

Link către comentariu

Anvelopele sunt normale si am mers pe ce era recomandat de producator, de asta am ales balonul de 35. Nu atinge sub nici o forma, am incercat-o in toate conditiile si oricum maximum recomandat e 295/30.

Cand am citit prima oara de jante 22" pe Touareg am inlemnit ( am avut pe un Q7 si m-a durut rau capul cu ele) dar dupa ce am vazut pozele m-am relaxat .Sunt foarte frumoase ca si tunningul masinii.Asa ai luat-o?Sau ai tunat-o tu.M-ar fi interesat ce firma este.

Link către comentariu

post-32145-1250423366_thumb.jpg

Am gasit jante pe `20 modelul e cam ca astea din poza (doar ca spitele le are negre) cu Nexen 275/40/20 in stare f buna.

Ce ziceti pentru un R5?? Mentionez ca acum am rotile standard pe `17

PS: proprietarul le avea pe un X5 modelul nou dar a zis ca se potrivesc inclusiv pe R5 (are in gaurile pt prezoane niste "garnituri" ovale din aluminiu care se rotesc pentru a permite potrivirea pe mai multe modele.....

Link către comentariu

Eu incerc sa vand jantele mele de 19" potrivite pentru Touareg V6, V10 sau Q7 ( poza mai jos).

Cine e interesat il rog sa ma contacteze.

post-1047-1250424064_thumb.jpg

Link către comentariu

Exact jantele alea le am eu...sunt f frumoase :( un pret se poate?

Link către comentariu

pe r5 nu se potrivesc deoarece au prindere 5x130 pe cand la r5 prinderea este 5x120

Un look mai agresiv... Aez Phoenix Dark pe 20 :(

post-30874-1250427737_thumb.jpg

Modificat de cumatrul
Link către comentariu

@msclemike: ti-am trimis un PM.

Legat de jante, am un topic deschis la sectiunea vanzari, cu tot cu pret.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!