Jump to content

Excursie In Thassos

Cristian
 Share

Postare recomandată

Eu am banii pusi deoparte deja pentru Thassos. Probabil se va merge in Iunie pana la urma ca sa avem si vreme calduta !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristian

26

• Muale

26

• fuscobal

18

• FiReBuRn

13

Top Posters In This Topic

Posted Images

am fost si eu in thassos acum 2 ani super linistita insula ... eu am fost cazat in potos... m-as may baga odata :icon_cool:

Link către comentariu

Pai eu o sa anunt mai exact cand ma pun de acord cu lumea si pe urma vedem cum stam !

Link către comentariu

• 1 year later...

Trezesc la viata topicul asta (celalalt referitor la Insula Thassos e mort si uitat cred)

Initial am vrut sa mergem in Corfu dar am hotarat sa o luam mai usurel si sa incercam ceva mai aproape.

Dupa indelungi cautari am hotarat ca Thassos va fi asa ca de pe data de 8 august timp de 1 saptamana voi hoinarii pe insula.

Totul este pe cont propriu, fara intermediari :wub: .

Astept orice recomandare sau voi oferi eu cand ma voi intoarce.

Link către comentariu

vezi ca parca am scris eu pe aici..

ete AICI

Modificat de Mama Omide
Link către comentariu

• 1 year later...

Imi poate recomanda cineva o cazare buna in Thassos, as vrea sa merg la vara cu masina, si un traseu normal. Mie frica sa merg prin bulgaria, mai linistit merg prin serbia.

Link către comentariu

Salut,

Noi am fost acum 3ani in thassos si ne intoarcem si anul acesta. Super frumos, fara cuvinte. Ca si cazare, noi am stat la Vila dimitra in skala potamia, anul acesta tot acolo mergem.

Ca si traseu du-te linsitit prin Bulgaria , nu este asa cum se spune, eu am fost de doua ori consecutiv in grecia pe ruta asta fara nicio problema.

Daca mai ai intrebari... cu placere.

Link către comentariu

Mersi mult, acolo am sa ma duc la vara pana la urma in Thassos, ma duc cu masina prin bulgaria.

Modificat de Eto
Link către comentariu

La ce data ai planficata plecarea?

Link către comentariu

Inca nu am planificat o data in iulie august pe acolo.

Link către comentariu

Merg si eu anul asta in Thassos. Mi-am programat concediul in iulie.

Am sa merg pentru prima oara cu piticii mei. Va fi interesant.

Link către comentariu

• 1 month later...

Am fost anul trecut in Grecia prin Serbia-Macedonia,si ne am intors prin Bulgaria.Recomand drumul prin Serbia-Macedonia cam 75% din drum autostrada.

Link către comentariu

ne am strans si noi in jur de 8 persoane care vrem sa mergem in Thassos la inceputul lunii Iulie , recomanda cineva o locatie la preturi decente

ne-am propus fiecare cate un buget de 500 de E incluzand transport , cazare , masa

e prima oara cand ajung in Grecia asa ca nu vreau sa fiu dezamagit

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Depinde ce perioada vrei sa stai

in medie costurile sunt undeva la 50 euro/zi

mai tre sa iei in calcul Feri-ul de la Kavala dus intors care pt auto anul trecut era 80 euro si de persoana parca 15

Plus vreo 1800-2000 km dus/intors cu masina

Un exemplu- eu ma duc de pe 24.06 cazare plus mic dejun in Asprovalta (la 70 km de Kavala) cu 350 euro apartament pt familia mea de 4 persoane

Daca mai sunt colegi care sunt in perioada aceea in zona poate facem un meeting vwforum in Grecia :rolleyes:

Link către comentariu

domnu doctor, se poate mai multe detalii despre locul te cazezi, m-ar interesa si pe mine

Link către comentariu

Prieteni, in perioada 18.06 - 30.06 ma voi afla impreuna cu familia in concediu in Thassos.

Daca se intampla sa ajungeti acolo in perioada amintita, mi-ar placea sa ne intalnim la o cafea.

Link către comentariu

sigur ajung si prin Thasos, caci le-am promis piticilor vapor! din 25 06 sunt in zona, asa ca nu ne va fi greu sa cafelim cateva ore si sa lasam piticii sa se joace!

Bogdan, scuze dar acum am vazut

da-mi un telefon(vezi profil) sau un mail sa-ti trimit adresa si telefonul pensiunii si sa iti explic conditiile de cazare.

Link către comentariu

Salut, pe 19.06 ma pun si eu in miscare spre Thassos, voi sta in Skala Kallirachi, este undeva in partea de vest a insulei, sper sa aiba plaja cu nisip cu toate ca am auzit ca cele mai frumoase sunt in estul insulei

Daca a fost cineva in Skala Kallirachi poate ne spune cum este

Cat despre traseul pana acolo eu aleg ; Ruse-Sofia-Kulata(pct frontiera)-Kavala-ferry-thassos. Pe viamichelin sun 740 km. In mod normal daca se pleaca din Buc pe la 5am si fara probleme pe traseu pe la 3-4pm ar trebui sa fiu acolo.

Am vazut ca s-a facut si centura Sofiei, deci se mai castiga ceva timp, iar in Grecia se circula f bine.

intrebare>

- Stie cineva cat costa ferry de la Kavala - Thassos?

- daca are cineva alt traseu mai bun sa ni-l spuna si noua

- daca a fost cineva din Thassos direct in Turcia cu masina rog sa-mi spuna sigur daca este pct frontiera in zona Ispala (Kesan), sper ca nu trebuie sa ma duc spre N pana la Hamzabeyli (Edirne)?! pe harta arata ca este chiar si autostrada ce leaga cele 2 tari

Link către comentariu

Colegul Laurentiu, ai mai jos link catre compania de feriboat care opereaza in Thassos si preturile :

http://www.thassos-ferries.gr/schedule-ro.html

Poate ne vedem pe acolo, lasa-mi un nr. de mobil in PM.

O sa fim cazati in Prinos, asa ca sunt sigur ca poate reusim sa facem o "spontana" in afara tarii!

Modificat de Cornel.B
Link către comentariu

• 1 month later...

Am fost si eu anul trecut in Thassos, referor la ferry-boat este mai scurt din Keramoti (30-40 de min aprox) decat din Kavala (prin urmare si mai ieftin).

Ferryboat-ul pleaca cam din ora in ora, dar nu pleaca pana nu se strang destule masini (nu pleaca sub jumatate din capacitate) oricum se umple repede ca sunt multi care merg in perioada asta ... Mai e un lucru important de stiut, referitor la taxa, biletul costa in functie de lungimea masinii, si nu de greutatea ei cum cred multi ... Au ei un tabel acolo si se uita ce masina ai si imediat iti spun cat costa. Si dupa cate stiu eu sunt cel putin 2 ferry, si pleaca cam in acelasi timp, unul din Thassos si unul din Keramoti, practic se intalnesc la mijlocul drumului, asa ca nu ai prea mult de asteptat dupa ele .... :Driver:

post-23332-0-82667600-1310544751_thumb.j

post-23332-0-79384400-1310544880_thumb.j

post-23332-0-89672700-1310544893_thumb.j

post-23332-0-56602000-1310544901_thumb.j

Modificat de Mad Cow
Link către comentariu

Salut,

M-am decis sa va impartasesc impresiile mele din concediul in Grecia, mai exact in insula Thassos, in ideea in care pot exista colegi forumisti ce vor sa ajunga acolo.

Bun, sa o iau in ordine cronologica.

Am plecat din Bucuresti pe 18.06.2011 la ora 22.00. Am iesit din tara pe la Giurgiu, urmand directia Ruse-Byala-Veliko Tarnovo- Nova Zagora- Svilengrad (frontiera cu Grecia)-Ormenio-Feres (autostrada Istanbul-Salonic)- Keramoti. La Keramoti, ne-am urcat pe feribot pentru a ajunge la Limenas, in Thassos. Traversarea Bulgariei a fost destul de greoaie, ne-am ratacit la un moment dat, insa varianta aceasta de drum este cea mai scurta si cu cea mai scurta traversare a Bulgariei.

In Thassos, am stat la o vila superba in Skala Prinou, avand din timp rezervare facuta pe booking.com, gazdele extraordinare, amabile si cu o atitudine pe care eu nu am intalnit-o pana acum nicaieri in Romania.

Am facut turul insulei, ne-am plimbat si am stat pe majoritatea plajelor din insula, am vizitat diverse obiective (Muzeul uleiului de masline, de arheologie, amfiteatul antic din Limenas), am mancat la diverse taverne de pe insula,am ajuns chiar la Theologos, unde se mananca cea mai buna friptura de berbec.

Plajele sunt majoritatea cu nisip fin (Skala Prinou, Aliki, Potos, Golden Beach, etc), apa limpede si albastra.

Desi trebuia sa stam doar 11 zile, am mai stat o zi in plus, fiindca totul a fost la superlativ si ne-am bucurat de o vacanta adevarata.

La plecare, am luat feribotul din Limenas catre Keramoti, de aici alegand sa mergem pe varianta de drum prin Sofia, pe care a venit colegul LaurentiuD.

Mentionez ca, feribotul din Limenas catre Keramoti (si invers) costa 20 de Euro pentru autoturisme pana in 4.20 metri (oricum nu o masoara nimeni), 3 Euro pentru adult si 1.50 Euro pentru copil.

Ei, de aici vine partea "frumoasa", din orasul Drama in loc sa o tinem cum spunea GPS-ul, am vazut un indicator spre frontiera cu Bulgaria si am luat-o in acea directie. Nu era drumul corect, insa am avut surpriza sa o descoperim un drum nou facut de greci si bulgari, cu un punct nou de trecere a frontierei la Exochi. Drumul are cam 150km intre Drama si Gotse Delcev in Bulgaria, este cum spus nou facut, in stare perfecta si fara trafic. Din Gotse Delcev se poate merge catre Sofia prin Blagoevgrad, scurtandu-se cam 100km. Noi am ales varianta de a merge catre Plovdiv-Stara Zagora-Veliko Tarnavo-Ruse- Giurgiu.

Nu a fost cea mai buna alegere, deoarece pe multi km drumul este foarte prost (intre Razlog si Velingrad, pana aproape de Plovdiv), trece prin munti, insa se lucreaza la refacerea lui deoarece este varianta de ajuns la Bansko fara a mai trece prin Sofia.

Aproape de Veliko Tarnovo, pe la 2.30 noaptea am facut o pana urata, care a distrus o anvelopa (am luat o groapa) si mi-a strambat o janta, si care ne-a dat ceva emotii fiindca eram undeva in pustiu.

Dar, per ansamblu fara peripetiile prin Bulgaria, in Grecia totul a fost excelent, va recomand sa mergeti in Thassos, aveti ce vedea.

post-10777-0-47917800-1310565237_thumb.j

post-10777-0-89369200-1310565248_thumb.j

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Sambata dimineata voi pleca spre Kavala (un mic city break combinat la intoarcere cu Istanbul).

Pana la urma traseul Ruse-Byala-Veliko Tarnovo- Nova Zagora- Svilengrad e cel mai ok pentru Bulgaria?

Link către comentariu

Este cel mai lejer. Eu am mers si anul trecut si anul asta pe la Zlatograd. De la Nova Zagora am mers spre Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kardzhali, Zlatograd, Thermes, Xanthi, ~20km de autostrada si apoi Keramoti.

Varianta prin Zlatograd are o prtiune de vreo 60 - 70 km in Grecia de drum foarte virajat unde nu poti merge cu viteza prea mare. Alt fel, drumul foarte bun. Fara gropi si alte nebunii.

Link către comentariu

Salutare.

Anul acesta am fost la dus pe varianta Zlatograd(fiind ce mai scurta si spectaculoasa) insa la sa de dorit din punct de vedere al timpului. Asfalt foarte bun, cam ingust la urcare spre vama si la coborare spre xanthi, dar se poate cu grija.

La intoarcere am venit prin Svilengrad: drum foarte ok, mult pe autostrada la greci, putin in bulgaria. O portunie de drum comunca cu prima, cu o zona cu pitra cubica si drum cu gorpi in zona acelor lacuri de acumulare, imi scapa numele. Ca si timp acesta este cel mai ok. Data viitoare sigur pe aici ma duc.

Vacanta faina si drum bun si liber.

Link către comentariu

Am ajuns in Kavala dupa ce am mers pe traseul Ruse, Veliko, Nova Zagora, Stara Zagora, Zlatograd.

Nu stiu exact pe ce drum am nimerit, insa a fist aglomerat doar intre nova si stara zagora. In rest drum pustiu, virajat, o placere :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!