Jump to content

Inmatricularea autovehiculului

SYNDROM3
 Share

Postare recomandată

Salut ,
Am si eu cateva intrebari in legatura cu inmatricularea/achizitionarea unei masini ,daca vreti sa ma ajutati ag.gif
** vreau sa inmatriculez masina pe numele bunicii dar sa circul eu cu ea (ca sa platesc mai putin la rca :d)

1) pot cumpara masina pe numele meu si apoi sa o inmatriculez pe numele bunicii ? sau trebuie facut contractul de vanzare cumparare direct pe numele bunicii ca sa o pot inmatricula pe numele ei ?
2) daca se poate inmatricula pe numele bunicii ce alte acte imi trebuie ca sa pot conduce eu masina ? daca imi trebuie... (sa nu ma opreasca vreun politai si sa ma trezesc cu vreo amenda sau mai rau dosar penal)
3) in legatura cu actele masinii.. ce acte trebuie sa primesc ? *pentru o masina (Golf 4) cu numere de Germania si pentru o masina cu numere de Romania sau numere rosii

Desigur orice alte sfaturi sunt binevenite! 
Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@KanameSTG

1)O cumperi direct pe numele bunicii si nu mai ai nicio grija. ai nevoie doar de o copie de buletin a ei.

2)Daca nu iesi cu ea din tara, nu cred ca ai nevoie de ceva in plus.

3)Ti-am trimis pe PM un site de unde poti afla tot ce te intereseaza, inclusiv costurile.

@problema mea.

Banuiesc ca cel de-al doilea proprietar doar a trecut-o la fisc pe numele lui fara a o trece "oficial" pe numele sau. Dar se poate trece la fisc doar cu contractul V-C?

Plus ca eu acum cand o inmatriculez pot sa dau amblele contracte de V-C sau trebuie sa-mi fac unul direct de pe primul proprietar pe mine?

PS: Ce bine e sa deschizi ochii la timp.

Link către comentariu

Salutari,

Cred si sper ca aici e locul potrivit in care sa va pot relata pe scurt povestea inmatricularii pentru mine, chiar daca inca nu e incheiata...

Am cumparat masina din semnatura, pe care o puteti vedea si la "Masina mea", in data de 28 Noiembrie 2014 din Cluj Napoca.

Avea deja numere rosii scoase de cel care apare pe factura de Germania ca a cumparat masina.

Numerele rosii de CJ erau valabile pana in 13 Decembrie 2014.

Programare la RAR Timisoara in 22 Decembrie 2014, deci am mai scos un set de numere rosii pentru a putea circula cu masina pana atunci.

Pana acum a fost asa:

- 22 Decembrie 2014:

- RAR: aproximativ o ora jumate si un total de 450 de Ron pentru CIV, Certificat de Autenticitate si ITP cu tot cu adeverinta de ITP. Singurul aspect negativ este ca iti baga pe gat revista Auto Test in valoare de 6 Ron. E o revista foarte ok, dar nu mi se pare normal sa platesti ceva ce poate nu doresti sa cumperi...

- CEC: plata taxa pentru certificat de inmatriculare - 37 de Ron cu ceva ghinion - o ora si ceva de stat la coada. Au fost multi cu pasapoarte si o tipa in fata mea care cred ca se ocupa de intermedieri pentru ca a avut aproximativ 20 de chitante de achitat...

- Posta: plata taxa inmatriculare: 60 de Ron - timp scurt 10 min.

- Xerox: pentru CIV si alte acte plus achizitie de dosare plic. - 4 Ron

- Fisa de inmatriculare + completata cu masina de scris - 5 Ron (stiu ca puteam sa o printez si sa o completez eu dar am preferat varianta mai comoda in acest caz)

- Directia de taxe si impozite: aproximativ o ora cu tot cu pregatitul dosarului si am primit stampila pe fisa de inmatriculare care atesta ca masina a fost luata in evidenta in vederea impozitarii de catre Primarie.

- ANAF - calcul taxa timbru de mediu - am ajuns pe la 13:45 si doar pana la 13:30 se primeau acte - deci nu am mai putut sa fac nimic in acest sens.

- 23 Decembrie 2014:

- ANAF - depunere acte pentru calcul taxa timbru de mediu - timp scurt - aprox 10-15 min - dar decizia de plata o sa pot sa o iau abia luni in 29 Decembrie 2014.

- Ceea ce nu inteleg aici e de ce trebuie sa astepti atatea zile (si am inteles ca am noroc cu doar atatea zile) pentru a primi ceva ce oricum cel de la ghiseu mi-a calculat (in ceva soft de-a lor cred) cat am de platit... chiar nu se poate sa faca chestia asta automat pentru cine vine, dureaza 10-15 min verificarea actelor, introducerea datelor si un print cu rezultatul, plus semnarea si stampilarea acelei foi.

O sa urmeze in 29 Decembrie 2014 sa iau dupa masa decizia de plata de la ANAF, sa platesc taxa si apoi sa ma duc la biroul de inmatriculari sa depun dosarul pentru a primi numerele definitive.

Concluzia mea e cam asa:  Se pierde extrem de mult timp pentru asa ceva si trebuie sa faci mult prea multe drumuri pentru asa ceva. Cel mai simplu, asta daca vreodata Statul o sa vrea sa lucreze si sa ajute oamenii sa evolueze, ar fi sa existe un ghiseu unic de inmatriculari, unde sa poti sa platesti tot ce ai de platit si apoi ei sa isi imparta banii intre ei dupa cum e nevoie. Chiar daca ar dura sa zicem 1-2-3 ore toata treaba, dar macar rezolvi tot intr-o jumatate de zi, nu in 3-4 zile si cu zeci de drumuri... :(

Link către comentariu

Sau ar mai fi varianta sa-ti achiti taxele on-line cu cardul si tu doar sa mergi sa depui si sa-ti retragi dosarul. Dar astea sunt vise :))

Link către comentariu

Chiar ar fi fain asa.

Oricum, de cativa ani platesc aproape totul numai cu cardul, inclusiv impozitele, deci semne bune sunt, insa pana departe mai e mult.

Ce e enervant e ca trebuie sa iti iei liber de la lucru sau sa faci tot felul de artificii pentru a reusi sa faci toate drumurile necesare birocratiei romanesti... asta inseamna pierdere de timp, nervi, bani si uzura din toate punctele de vedere pentru toti, inclusiv functionarii publici...

Link către comentariu

Ar mai fi varianta sa te adresezi unei firme care se ocupa de inmatriculari auto. Si eu sunt tot in aceeasi situatie, apropo de fisă de înmatriculare, trebuie completata neaparat la masina de scris? Pt. ca eu am completat-o cu pixul :)

Stie cineva ceva de taxa auto? Eu am cumparat masina din semnătură luna asta..Are numere de romania, am inregistrat-o deja la directia de taxe si impozite ca sa nu expire certificatul fiscal, ma gândeam sa mai astept putin in speranta ca mai scade sau se intampla vreo minune..cel de la care am luat-o si-a recuperat taxa si e vreo 1000 euro..

Link către comentariu

nu exista nici un semn ca va scadea sau se va scoate.

totusi in functie de data primei inmatriculari a masinii tale mai poti amana inmatricularea cu cateva luni, masina mai imbatraneste cu 1 an si taxa iese cu 100-150-200euro mai mica

Link către comentariu

De fapt cum se calculează exact taxa, eu am calculat pe anaf dupa anul de fabricatie, altfel masina a fost achizitionata in leasing de fostul proprietar si inmatriculata pe persoana fizica in 2011 luna august

Link către comentariu

Ar mai fi varianta sa te adresezi unei firme care se ocupa de inmatriculari auto. Si eu sunt tot in aceeasi situatie, apropo de fisă de înmatriculare, trebuie completata neaparat la masina de scris? Pt. ca eu am completat-o cu pixul :)

Stie cineva ceva de taxa auto? Eu am cumparat masina din semnătură luna asta..Are numere de romania, am inregistrat-o deja la directia de taxe si impozite ca sa nu expire certificatul fiscal, ma gândeam sa mai astept putin in speranta ca mai scade sau se intampla vreo minune..cel de la care am luat-o si-a recuperat taxa si e vreo 1000 euro..

Salut,

Da, stiu de varianta cu firmele de intermediere inmatriculari insa am vrut sa gust din fructul pasiunii romanesti de a sta la cozi si de a te plimba pe la multe ghisee :)

Legat de fisa de inmatriculare nu am idee, dar cred ca e ok indiferent cum o completezi, cat timp datele sunt corecte, probabil asta era varianta lui. De exemplu, pagina a doua a fisei de inmatriculare, in loc de acel tabel cu toate datele masinii, eu am un xerox de pe CIV de unde reies toate acele date.

Daca are numere de Romania, ai grija sa nu treaca mai mult de 30 de zile de la data mentionata in talon la rubrica instrainat catre, asta in cazul in care a fost completata de catre fostul proprietar.

se ia data primei inmatriculari, nu data fabricatiei.

Corect, si mai mult de atat, atunci cand se depun actele pentru calculul taxei de prima inmatriculare, trebuie sa depui un act din care sa reiasa data primei inmatriculari, indiferent, unde a fost aceasta facuta. In cazul meu a fost Brief Mare si normal, fiind in alta limba, a trebui si o traducere legalizata a acestuia.

Link către comentariu

Salutare, revin si eu cu o intrebare. Masina care trebuie s-o inmatriculez are RCA valabil , dar pe numele proprietarului anterior. Din discutiile de mai sus inteleg ca as putea face o noua asigurare pe numele meu pe baza contractului V-C desi este discutabil(cum ar ramane cu numarul de înmatriculare..Am nr de IF si o înscriu în DJ).

La RAR ma pot prezenta cu polita actuala?

Link către comentariu

RAR, identificarea adica (banuiesc ca nu faci si itp-ul), nu are treaba cu  rca-ul.

Daca vrei sa inmatriculezi masina pe numele tau logic ca trebuie sa faci rca pe numele tau - pentru inmatriculare.

Daca vrei sa circuli in continuare pe numele actualului proprietar (adica minim 6 luni) faci rca pe numele lui.

Modificat de bossake
Link către comentariu

RCA-ul il faci pe numele tau IN VEDEREA INMATRICULARII (nu apare nr inmatriculare pe polita).

Link către comentariu

ITP-ul este valabil si el pana in iulie , eu am cerut certificare rar, fara itp, sper sa nu ma puna sa-l fac si pe ala

Pentu înmatriculare bănuiam ca trebuie rca pe numele noului proprietar dar deocamdata fac doar rar-ul care am inteles ca e valabil 60 de zile si o sa o ianmatriculez prin februarie

Multumesc pentru raspunsuri!

Link către comentariu

nu te pune sa faci itp-ul.

daca inca ai asigurare pe numele fostului prop valabila eu as face rar-ul iar rca-ul d-abia in februarie, cu cateva zile inainte sa o treci pe numele tau.

Link către comentariu

Asa ar face colegul bossake ; da tu trebuie sa o inmatriculezi in termen de 30 de zile de la data intocmirii C/V ; daca te opreste politia pt un control si pe spatele talonului scrie instrainat catre, iei amenda sau ti se suspenda talonul daca masina are defectiuni; asta nu ar fi un capat de tara ; dar daca te loveste un participant la trafic si nu esti tu vinovat, nu iti vei putea repara masina ; daca tu crezi ca merita riscurile astea pt o luna de economie RCA sau crezi ca tie nu ti se poate intampla ( necazul vine cand nu te astepti ), atunci bafta !

V-as ruga sa numai indemnati pe altii la ilegalitati sau sa le sugerati ceva in necunostinta de cauza ; sau macar sa se stearga posturile respective, ca si asa se sterg multe in care discutam despre masini.....macar sa se stearga si cele care trebuie.

Link către comentariu

Corect!

Nici eu nu am fost prea concret in exprimare..Eu vreau sa mai stau cu ea pe dreapta pana in februarie ca am cu ce sa circul pana atunci..si in ideea ca o mai scădea taxa.

Nicidecum nu vreau sa promoveze circulatul in afara legii!

Multumesc incaodata pt sfat

Link către comentariu

Salutari tuturor,

Am terminat in sfarsit cu inmatricularea si rezumatul, in cazul meu, se prezinta astfel:

1. Taxa CEC pentru numere provizorii = 13 Ron

2. Taxa Posta pentru inmatriculare provizorie = 9 Ron

3. RCA valabil 1 luna pentru numerele provizorii = 63 Ron

4. Numerele provizorii = 40 Ron

1-4 => Inmatriculare provizorie (numere rosii) = 125 Ron.

5. Traducere si legalizare pentru Brief Mare, traducere Factura de Germania si traducere Certif. de Conformitate (pt mine, sa-l am) = 210 Ron

6. RAR unde am facut CIV, ITP si Certificatul de Autenticitate = 450 Ron

7. Fisa de inmatriculare si completare la masina de scris = 5 Ron

8. Taxa CEC pentru certificatul de inmatriculare = 37 Ron

9. Taxa Posta pentru inmatricularea permanenta = 60 Ron

10. Asigurare RCA valabila 6 luni = 352 Ron

11. Taxa timbru de mediu ANAF = 378 Ron

12. Taxa numere de inmatriculare permanente preferentiale = 85 Ron

13. Dosar plic si copii xerox = aprox. 9 Ron

14. Parcari = 6 Ron

5-14 => Inmatriculare permanenta = 1.592 Ron.

Total costuri cu inmatricularea (provizorie + permanenta) = 1.717 Ron.

Atentie va rog: aceste calcule sunt valabile in cazul meu, doar unele dintre taxe sunt tarife standard si nu depind de masina si persoana.

Sper sa va fie de folos acest rezumat, avand in vedere ca am facut toate aceste proceduri singur, fara sa apelez la o firma.

Link către comentariu

RCA-ul il faci pe numele tau IN VEDEREA INMATRICULARII (nu apare nr inmatriculare pe polita).

Asta nu e doar daca ai numere rosii?

Link către comentariu

daca prima inmatriculare este in decembrie 2008,atunci nu mai e nimic de discutat.

99% taxa nu a fost platita, masina beneficiind de scutire la momentul ala.

prima data ai afirmat de luna 11 anul 2008.

oricum o incercare la anaf nu strica.

Modificat de bossake
Link către comentariu

Intai de toate LA MULTI ANI si un an 2015 asa cum va doriti !

Asta nu e doar daca ai numere rosii?

RCA in vederea inmatricularii inseamna ca in loc de Nr. de Inmatriculare se trece seria de Sasiu si trebuie sa aibe valabilitate minim 6 luni la data depunerii dosarului de inmatriculare. Dupa ce primesti numerele definitive polita RCA ramane valabila asa cu seria de sasiu pana la expirare.

daca prima inmatriculare este in decembrie 2008,atunci nu mai e nimic de discutat.

99% taxa nu a fost platita, masina beneficiind de scutire la momentul ala.

prima data ai afirmat de luna 11 anul 2008.

oricum o incercare la anaf nu strica.

Poti sa depui actele la ANAF pentru calculul taxei si dupa cateva zile lucratoare o sa primesti decizia de calcul. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa o platesti, ea ramane valabila si o poti chiar contesta daca crezi ca nu au calculat ok. Dar macar stii oficial cat ai de platit.

Vechimea masinii oricum o sa se schimbe... in Decembrie 2015...

Corect!
Nici eu nu am fost prea concret in exprimare..Eu vreau sa mai stau cu ea pe dreapta pana in februarie ca am cu ce sa circul pana atunci..si in ideea ca o mai scădea taxa.
Nicidecum nu vreau sa promoveze circulatul in afara legii!
Multumesc incaodata pt sfat

Sincer nu stiu cat rost are sa astepti daca vechimea masinii nu se modifica, doar daca vor modifica modul de calcul al taxei, ceea ce ar insemna alta OG. Nu cred ca s-ar intampla prea repede, evident, existand riscul, chiar sa platesti mai mult.

Si ai grija cu RCA, ca am inteles ca se scumpesc din nou anul asta, acum depinde acolo si de varsta, vechimea permisului etc.

Link către comentariu

Cu o intrebare deranjez. La dosarul de inmatriculare cand merg la politie trebuie fiscalul vanzatorului si al cumparatorului?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!