Jump to content

Dunlop SP WinterSport M3

alexrosiu
 Share

Postare recomandată

nu te mai lua dupa toti "baietii".

presiunea este identica indiferent de tipul de anvelope: iarna, vara sau all season.

daca mergi pe zapada adanca atunci e mai recomandat sa ai o presiune mai mica pt a avea o suprafata de contact mai mare.

Modificat de msn2
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• razdan

24

• msn2

15

• alexrosiu

11

• X-Ecutor

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

scuze, dar baietii astia au facut masina si scris cartea..cum sa nu ne luam dupa ei?

post-19790-1202751800_thumb.jpg

Modificat de GunX
Link către comentariu

prin baieti ma refeream la cei de la vulcanizare;

referitor la manualul ala: atentionarea aia e cel putin incompleta pt ca daca se scade presiunea de umflare la aceeasi greutate creste suprafata de contact si astfel frecarea deci rezulta o temperatura mai ridicata care daca dureaza destul de mult poate sa afecteze pneul(flancurile) si sa ii schimbe comportamentul in anumite conditii.

de ex: un prieten cu n golf 4x4 cu pneuri de iarna mi-a povestit cum intr-o curba de viteza, pe care trecea in mod obisnuit cu aprox.90km/h, a derapat cu anvelope de iarna cam 20-30cm in lateral; lucrul asta s-a intamplat deoarece era pranz si afara cam 9 grade iar dupa un drum mai lung anvelopele s-au incalzit si in curba flancul a cedat.

Si asta la presiunea nominala. Daca mai erau si dezumflate putin...

deci reducerea presiunii in pneuri ar trebui recomandata impreuna cu micsorarea vitezei suportate de acel pneu si cu reducerea sarcinii utile a masinii si doar pt temperaturi f joase sau conditii speciale gen zapada afanata.

Link către comentariu

scuze, dar baietii astia au facut masina si scris cartea..cum sa nu ne luam dupa ei?

Daca citesti din pagina postata de tine si scrisa de "baietii" care au facut si masina vei regasi in rindurile 2,3 si 4 urmatoarele:

"Anvelopele pentru vara au o aderenta mai mare pe gheata si zapada, din cauza structurii lor (latime, amestec de cauciuc, profil)."

Deci.... :icon_thumright:

Link către comentariu

Baeti nu fiti rai acolo e o simpla erata aparuta la traducere. Ce am observat eu este ca la aceeasi presiune anvelopele de iarna par mai dezumflate decat cele de vara. Poate datorita compozitiei "care este" mai moale. Eu am ContiWinterContact TS810S 225x40xR18 (asta e off topic) si desi am lasat aceeasi presiune, desi par mai dezumflate nu am prea reusit sa rup aderenta cu ele decat foarte greu. Asta si poate pt ca sunt noi.

Link către comentariu

195/65/R15

Pentru anvelope de vara michelin 195/65/15 cu indice de viteza V:

2.0 fata si 2.2 spate pentru utilizare curenta

2.4 fata si 2.4 spate pentru alta utilizare

Pentru cele de iarna care le ai iti recomand sa mai pui 0.1 bari, referindu-ma la drumurile noastre. Daca erau bune, se facea ca la carte: 0.2. Iar asta pentru ca iarna e mai frig si aerul e mai comprimat. D-asta se cere mai multa presiune. Bafta.

Link către comentariu

Daca citesti din pagina postata de tine si scrisa de "baietii" care au facut si masina vei regasi in rindurile 2,3 si 4 urmatoarele:

"Anvelopele pentru vara au o aderenta mai mare pe gheata si zapada, din cauza structurii lor (latime, amestec de cauciuc, profil)."

Deci.... :rolleyes:

Intr-adevar, m-am gandit ca s-ar putea sa ai dreptate si cum manualul e plin de erori, si acolo sa fie la fel. Asta ar explica multe (cei de la vulcanizare ar sustine acelasi lucru cu fabricantii)

Din pacate, comparand cu pagina din manualul in ceha, se pare ca traducerea este corecta... zimni cica inseamna rece (iarna), letnich inseamna cald (vara), iar vyssi inseamna superior.

Dar greseala cu anvelopele de vara de sus este preluata (tradusa corect) din original. Observati sus la a doua propozitie "letni" pneumatik...

post-19790-1202770608_thumb.jpg

Modificat de GunX
Link către comentariu

• 1 month later...

am citit si eu primele impresii din topic ... am si eu cauciucurile astea pt iarna pe jante de tabla pe 15" si e f distractiv iarna control f bun mai ales ca masinuta e 4x4 ... sunt super multumit de ele

Link către comentariu

• 4 months later...

Salut. am achizitionat de curand masina si este echipata cu cauciucurile astea. e ok sa merg cu ele acum? momentan nu mai am fonduri sa iau unele de vara

Link către comentariu

momentan nu mai am fonduri

acus, doar n-o s-o tii in garaj...

stiu pe cineva care a mers la Atena in iulie cu niste Sava Eskimo. Au fost si 50 de grade (la soare).

Altceva decat o uzura mult mai rapida , un consum, o distanta de franare si un zgomot ceva mai mari n-are ce sa se intample daca nu vrei sa ceri totul de la masina.

Pe de alta parte, ai putea sa analizezi si varianta cumpararii unor cauciucuri sh (macar 2, pt. fata) de la cineva care vrea sa-si ia unele mai mari. Economic iesi mai bine, pt. ca cele de iarna sunt cu aproximativ 20-30% mai scumpe si se duc mai repede vara...

L.E. Scuza-ma, acum am citit si celalalt post al tau : daca vrei sa faci resoftare la motor, trebuie sa-ti iei de vara. noi.

Modificat de sady_e
Link către comentariu

Poti merge cu ele dar sa stii ca le "sacrifici".

Fara viteze mari (pericol de explozie) ai grija ca distanta de franare va fi mai mare.

Ideal ar fi sa poti cumpara niste cauciucuri de vara. In felul asta ramai cu amandoua perechile in stare buna.

Link către comentariu

• 1 month later...

Cand gasesc cel mai bun pret la anvelope de iarna incepand de acum ? Am gasit M3 la 220,00 lei ! E bine ?

Link către comentariu

pt niste cauciucuri pe 17" sunt superoferta!

:P

Link către comentariu

la pretul asta poti sa-ti iei linistit 2 perechi..desi nu cred sa coste asa de putin.

Link către comentariu

@tapric- tind sa cred ca te referi la anvelope de 15 la pretul ala si mai ales daca ma uit la tine in semnatura

Cel mai mic pret care l-am gasit la M3 parca zilele trecute la Metro erau pana in 200 lei buc(196 lei parca) dar la dimensiunea 195/65/15, eu zic ca e destul de bun pretul

Link către comentariu

"Gumele" pe 17 au pretul aproape dublu celor pe 15 .in jur de 100 de Euro este o anvelopa pe 17" buna

Auras in MEtro nu sunt tocmai cele mai bune preturi la anvelope cel putin nu in Brasov :offtopic:

Link către comentariu

scuze!

nu credeam sa vd atatea replay-uri!

nici eu nu cred ca exista pe 17" la pretu asta!

sigur sunt pe 15"

da poate ne spune asta si tapric ca el le-a gasit la scoru asta:)

ps: da unde au mai iieftine?? spune-ne si noua

Modificat de msn2
Link către comentariu

:offtopic: Poate sunt SH ,cel mai probabil.. daca nu sunt pe 15" noi

Link către comentariu

Salut,

Iarna trecuta mi-am cautat anvelope pe 14 de iarna.

Dupa lungi cautari (forum si piata) am cumparat GoodYear UG7 si pot sa spun ca nu am avut nici un fel de probleme cu ele.

La momentul respectiv am avut de ales intre Goodyear UG7 si Dunlop WS 3M. Am ales GoodYear si am fost multumit.

Apropo, am de vanzare niste roti de iarna cu cauciuri GoodYear UG7+ 185/60 R14. Am garantie la ele si nu am mers decat iarna trecuta maxim 2000Km.

Daca citeste vreun moderator acest post il rog sa ma ajute si pe mine sa deschid un post in aria de vanzari anvelope. Merci.

Acum, am schimbat masina - si am nevoie de cauciucuri 205/55 R16 (Jetta 1.9 TDI).

Incep aceeasi cautare ca si anul trecut. Numai ca de data asta un cauciuc nu mai costa doar 230RON. Am trecut pe 16, s-au dublat si preturile.

Am aceeai dilema. Dunlop WS 3D (noul model) sau GoodYear UG7+ ?

Anul trecut nu am vrut sa comand pe Internet si le-am cumparat din Ploiesti.

De data asta insa, diferenta este mai mare :blah:).

Nu prea am vazut multi posesori de GoodYear, cred ca la noi merg mai bine Dunlop-urile (sunt facute de aceeasi corporatie :P) ).

In alta ordine de idei, am gasit sh niste Dunlop WS 3M la 100RON bucata.

Credeti ca merita?

Ce anume trebuie verificat la niste cauciucuri sh?

Stie cineva?

Merci frumos.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Incepand de pe 16.oct. (maine) au in oferta la Metro Dunlop WS M3 la pretul de 200 RON/ buc (195/65 R15). Am sa ma duc sa iau 4 buc.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

si tot Dunlop WS M3 tot in Metro, 360 lei cu toate taxele pentru 205/55/r16. Montajul asigurat. Pret mai bun nu am gasit...si nu vad diferente majore intre m3 si 3d. Apropo, dot la astea din metro e 2008 la tot stocu :)

Modificat de X-Ecutor
Am pus anul 2008, tu ai scris 3008 :D
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Eu mi-am facut comanda de 4 cauciucuri Dunlop SP WINTER SPORT M3 195/65 R15 91H , dupa aia am vazut oferta in Metro dar oricum alea sunt mai ieftine pentru ca difera indexul de viteza acela este T.

Astept cu nerabdare sa vina comanda si zapada mare :))

Modificat de Cristopher
Link către comentariu

Salut, am achizitionat 2 anvelope dunlop ws M3 si 2 dunlop ws 3D, acum am o mica problema si anume nu stiu pe care sa le motez pe fata si care pe spate. Daca este cineva care a studiat diferenta dintre ele mai in amanunt il rog sa-mi dea un sfat

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!