Jump to content

Detailing exterior

Northman
 Share

Postare recomandată

The_Wolf_PoP

v@sy, alta problema acum, deja sunt in dubiu mare ce sa cumpar. Vad ce gasesc si maine si aleg ceva, pana la urma incerc si poate iese.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am aplicat produsul cu mana si cu o laveta ce am avut, probabil si asta face mult, dar cu un pad corespunzator probababil ca va iesi foarte bine.

Nu sunt nici pro dar nici contra acestor marci. Cand am avut de facut mici retusuri sau detaling am apelat produse mai profi. Desi sunt putin mai scumpe, vreau sa fiu sigur ca isi fac treaba.

Link către comentariu

Cam toate produsele din supermarketuri nu-si merită banii. Vorbim de polish-uri, ceruri, curatitori de jante, etc. Cât dai atâta face.

Modificat de kendoo
Link către comentariu

The_Wolf_PoP

Daca aveti sugestii de marci mai bune si eventual si pe unde se gasesc de cumparat, sunt deschis recomandarilor.

Link către comentariu

Depinde de tine, dacă vrei să faci o treabă ca la carte(varianta mai costisitoare) sau să ieși cât mai ieftin posibil și rezultatul probabil nu e cel dorit.

Modificat de kendoo
Link către comentariu

The_Wolf_PoP

Vreau sa iasa cat mai bine, insa sa o pot face eu acasa. Ma gandesc ca cea mai buna solutie ar fi sa o duc undeva specializat, insa pana sa ajung acolo poate ma descurc singur. Decat sa o fac si sa arate la fel sau o imbunatatire foarte mica, mai bine dau acum mai multi bani.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Sunt si eu interesat de un detailing exterior , dar as vrea sa rezolv cu doua aripi  unde mi-a sarit vopseaua (rugina) , sa umflat si sarit vopseaua aprox cat un pachet de tigari ...

Aveti idee unde sa ma duc sa cumpar vopsea pentru nuanta masinii de aacum ? adica ma gandesc ca dupa 17 ani (Vento) daca ma duc cu codul sa cumpar vopsea sigur vor fi diferente de culoare ...

post-124390-0-63063600-1400878516_thumb.

Modificat de Bwwlan
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Se poate folosi gelul pt anvelope de la sonax si la plasticele exterioare? 

251200-sonax-tire-gel_MED.png

Link către comentariu

Da. Insa din experienta personala va recomand mai degraba sonax gel plastic exterior. Arata mai bine si tine mai mult. Explicatia e relativ simpla. Gelul de anvelope este fabricat sa penetreze si sa protejeze cauciucul nu plasticul. Pe cand celalalt.....

Bafta

Modificat de colin
Link către comentariu

Eu am gelul de anvelope de mai sus si il folosesc si la plastice exterioare si se comporta ok.

Dezavantajul a fost cand era puful de la plopi care se lipea de toate plasticele tratate cu solutia de mai sus.

Recomand colin am luat gelul de la el si alte produse si nu m-au dezamagit.

Link către comentariu

Stiti pe cineva care lucreaza cu opticoat?

Am reusit sa achizionez solutia si acum caut pe cineva care sa o aplice.

Multumesc.

Link către comentariu

Pai ce e asa greu sa o aplici?!

Doar sa cureti/pregatesti bine vopseaua inainte.

Link către comentariu

Oricum masina are nevoie de un polish dupa ce s-au urcat niste caini pe ea.

Am vazut si eu filmuletele pe net cu modul de aplicare si intradevar nu pare foarte complicat, dar daca tot trebuie sa ajung cu ea la cineva pentru polish, aplicarea opticoat-ului ma gandesc ca ar fi "nimic", mai ales daca a mai lucrat cu el.

Link către comentariu

din cauza disponibilitatii si a pretului, nu foarte multi l-au folosit (preferand ceara sau sealant).

dupa polish si un paint cleaner sa inlature reziduurile pastei abrazibe il poti aplica fara probleme. doar sa nu il lasi prea mult ca ajungi din nou la polish. filmele de pe youtube sunt destul de ok.

Link către comentariu

Stiu ca nu prea a fost folosit.

Oricum mai am timp vreo 2 saptamani pentru ca pe 16 am programare la original auto pentru PDR, si dupa aceea ma ocup de partea asta.

Modificat de loghy
Link către comentariu

De retinut despre straturi si opticoat

1. 99.99% din detaileri nu se baga sa aplice opticoat. Munca raportata la pret per timpul necesar nu merita

2. Opticoat necesita intretinere anuala un paint cleaner non abraziv

3. Daca vopseaua nu e curata la nivel microscopic se exfoliaza. La fel ca la vopsitorie. Daca exista un contaminant se exfoliaza lacul

4. Daca nu indepartezi toate zgarieturile la perfectie e munca de pomana totul ramane sub strat!

Modificat de colin
Link către comentariu

Cu ce recomanzi curatarea vopselei?

Pe flacon nu zice decat 15% solutie IPA.

Multumesc.

Modificat de loghy
Link către comentariu

Inainte de aplicare iti recomand ceva puternic, gen degresant anti-siliconic (1Z Acysol, HB Body Antisil etc). IPA 15% este recomandat doar daca folosesti polish-urile Optimum, care contin putine uleiuri.

Trebuie sa atrag si eu atentia asupra aplicarii. Daca nu este aplicat corect, se inlatura doar prin polishare sau chiar smirgheluire. Este printre cele mai groase "coating-uri", atingand 2um.

Link către comentariu

Salut,

As vrea sa imi fac si eu un detaling exterior, dar in regim home-made (mi se par scorurile prea mari oriunde ar fi in Bucuresti).

Din ce am citit pana acum etapele unui detailing exterior ar fi:

- spalare

- degresare

- polish

- sealing

Care e cel mai bun procedeu si care sunt solutiile recomandate pentru fiecare pas?

Link către comentariu

Si in regim Home made vei avea un cost ridicat daca nu ai materiale si trebuie sa sa le cumperi de la 0! 250 de lei pentru masina de polishat, 100 de lei bureti, 100 de lei polish, 50 lei carpele de mf, 50 de lei ceara....si daca nu ai o pasiune pentru asta mai bn te duci la cineva dai 500 lei si ai terminat treaba.

Link către comentariu

Cred ca cel.mai bine o sa apreciezi munca celor care fac asta dupa ce pierzi intre 12-16 ore la un detailing si te dor mainile de nu mai poti la sfarsit :)

Link către comentariu

Salut,

As vrea sa imi fac si eu un detaling exterior, dar in regim home-made (mi se par scorurile prea mari oriunde ar fi in Bucuresti).

Din ce am citit pana acum etapele unui detailing exterior ar fi:

- spalare

- degresare

- polish

- sealing

Care e cel mai bun procedeu si care sunt solutiile recomandate pentru fiecare pas?

Pre-spalarea o poti face la omv sau luk oil la self service. Jet cu presiune pt a indeparta murdaria vizibila. Sau te duci la o spalatorie de cartier dar la final le spui sa nu o stearga. 10 lei.

Degresare Mafra Supermafrasol 25 lei sau Bilt Hamber Surfex-hd sau orice alt degresant. Se dilueaza, se poate folosi 1 l pt zeci de degresari.

Spalarea o faci cu sampon auto (Mafra Daytona, Sonax, Meguiar's) 20-50 lei , ajunge pt zeci de spalari (1-2l). Mai pui burete sau manusa 20-50 lei si galeata. Prosop de uscare 40-100 lei.

Polish...aici ataci portofelul. Cateva sute de euro pt un flex bun cu turatie mica, reglabila + buretii de polish (2-3) de diferite duritati. + pastele de polish (2-3). Materialele ajung pt mai multe polishari, in caz ca mai faci si altora si mai recuperezi din investite. DAR daca nu ai mai facut si nu ai experienta risti sa arzi lacul si...o zbarcesti.

Sealing: Ceara 100 lei cutia Collinite 476s (aplici pe 10 masini) sau sealant 100-250 lei (wolf's HB, CG Jetseal, Opticoat).

Daca iti place si ai banii de dat toti odata, merita. Plus ca o parte ii poti recupera.

Link către comentariu

Multumesc de raspunsuri,

In primul rand vreau sa spun ca am totusi o pompa de spalat cu presiune si chiar o masina de polish (o chinezarie in genul acesteia http://cdn.clubafaceri.ro/clients/20/91122/77/masina-de-polisat-auto-1540226_big.jpg).

Efortul depus va fi recompensat de rezultat, si nu ma dau inapoi de la munca fizica.

Ma gandesc totusi sa fac polish la cineva experimentat si sa iau o ceara buna pe care sa o aplic eu (o sa imi ramana si pentru viitor, sau alte masini). Din ce am inteles ceruirea se recomanda a se face o data la 6 luni.

Link către comentariu

Mașina aia de polish poți s-o arunci, nu e bună de nimic.

Eu înțeleg că vrei detailing nu polish. Polish-ul îl fac ăia în 3 ore cu paste 3M si un burete pentru toată mașina. Operațiunea asta care-ți face lacul mai praf decât cum l-ai avut inițial costă 150 de ron.

Un detailer îți va cere minim 500 de RON pentru un detailing ca la carte. Rezultatele vor fi și altele(în sens bun).

Apropo, ai uitat să bagi în ecuație în etapele detailing-ului și decontaminarea mecanică cât și chimică.

Modificat de kendoo
Link către comentariu

Detailing include si polish, nu?

Spune-mi te rog care ar fi etapele corecte pentru efectuarea tuturor operatiunilor? Sau da-mi un link bun unde sa ma documentez?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!