Jump to content

Detailing exterior

Northman
 Share

Postare recomandată

consistenta dar un jet cilindric...daca vrei sa acoperi un element de caroserie te chinui.

din ce vad in film, fine cu presiune si o parte din spuma ricoseaza si se pierde.

un jet evantai ar fi bun...

app. Kwazar de unde se poate lua? Vad ca pe langa sticlele clasice fac si pt altii (pulverizator Karcher ce arata identic cu Venus dar 2x mai scump)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Kwazar atomizator nu stiu de unde sa iei. Noi am decis sa nu mai aducem

Link către comentariu

...continuare la ACEST post, sau mai bine zis, feedback:

sambata fiindca a fost una din putinele zile in care n-a plouat, chiar daca a fost mai rece (+11,5C) m-am decis sa testez produsele recomandate de Colin.

Am dus masina la o spalatorie cu lance, am aplicat spuma activa, am limpezit-o cu apa (demineralizata, zic ei) dupa care am tras-o "mai acana" si am inceput de la capota. Kit-ul cu clay bar contine 2 elemente: o cutiuta cu argila si o sticla cu lubrifiant (IMHO, la fel de buna e apa amestecata cu detergent de vase). Din clay bar, am rupt o bucata cam cat 25% din cantitatea din cutie. Partea proasta e ca era destul de rece afara si a necesitat ceva efort sa framant plastilina aia...

Aproximativ 1h30min mai tarziu trecusem cu aceasi bucata peste toata masina (n-a fost nevoie sa o schimb).

Ce a facut:  :) a indepartat bucatile de tar/smoala ce se agatasera de caroserie, unele mai usor, altele mai greu.

Ce nu a facut: :( nu a reusit sa scoata petele ruginii cauzate de sarea de pe drum. Nu e vorba de rugina, fiindca au aparut si pe spoilere, care sunt din plastic. Habar n-am daca ar fi trebuit sau nu sa le scoata, eu m-as fi asteptat s-o faca.

Clayul e bun, insa munca necesita migdala, asa ca pentru cine n-are 3-4 ore pentru intreaga operatiune (spalare+clay+aplicarea cerii+indepartarea ei), recomand s-o duceti la un polish.

Legat de ceara: prima impresie e una placuta, miroase fain :)  de aplicat, se aplica unpic cam dificil, fiindca buretele aplicator e nitel cam inflexibil (spuma aia neagra care habar n-am la ce foloseste--nu e scris pe ambalaj--e destul de rigida) si are +/- dimensiunea deschiderii interioare a conservei. Se aplica la fel ca oricare wax, eu l-am lasat sa actioneze, dupa ce am terminat de acoperit toata masina, inca vreo 5 minute pana am ajuns cu masina acasa si am bagat-o in garaj.

Acolo am luat carpa de microfibra din set si am sters frumusel caroseria; aici trebuie spus ca atunci cand aplicati ceara s-o aplicati intr-un strat cat de subtire posibil (nu ajuta daca puneti ceara cu spaclul) fiindca efectul e acelasi, insa la indeartare e muuuuuuult mai greu de dat jos daca e in strat gros.

In plus, nu-i foarte multa in conserva, asa ca...

Deci: azi cand am plecat la job, ploua grupa mare. Chiar eram curios sa vad cum se comporta ceara: cand am ajuns la fabrica (cca. 10 minute demers cu masina, undeva pe la 10 kilometri), apa era perlata foarte frumos pe caroserie, nu parea ca masina sa se fi murdarit in comparatie cu alte randuri cand am mai facut acelasi drum, insa cu masina neprotejata.

Concluzie: pana in vara cand o duc la polish, ca solutie de avarie, merge, insa nu cred ca as mai da banii inca o data pe aceleasi treburi. Poate doar pe ceara.

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

partea neagra este sa te ajute sa tii aplicatorul, ceara o dai cu partea galbena (mai fina si mai flexibila)

ti-a ajuns doar o laveta la final pt a sterge?

intr-adevar trebuie dat strat f subtire si intins bine cu aplicatorul. te tine mult si bine ceara din cutie in felul asta si nici nu te dor mainile la final de la sters.

ai dat pe plastic e cu ceara asta (intentionat sau din greseala sa atingi), se curata greu, albeste plasticele negre?

Link către comentariu

Multumiri pentru lamurire :)

Hai sa zicem ca e bine sa ai doua lavete, desi mie mi-a ajuns una singura pentru ca nu-s pretentios si am scuturat-o de fiecare data cand am terminat de sters un element.

Ceara oricum nu-i multa (cred ca-mi mai ajunge de o masina) iar referitor la partile negre pe care le-am atins din neglijenta, s-au sters usor cu o carpa curata si cu parbrizol.

Link către comentariu

ingrijireauto.ro
Ceara oricum nu-i multa (cred ca-mi mai ajunge de o masina)

Conserva e de 150ml, corect? Mi se pare ca ai folosit prea multa pentru o singura aplicare, daca ai folosit mai mult de jumatate.

Uite un exemplu cu cat s-a consumat din cutie dupa 3 aplicari de capota si aripi fata la o Skoda Fabia:

img20130401155017.jpg

cutia este de 56 grame, deci vreo 50ml.

Masina arata foarte bine caci e si foarte ingrijita:

40977119.jpg

sonax extreme wax este cumva lichida? Dupa ambalaj as spune ca nu.

Modificat de IONUTZ_CJV5
Link către comentariu

Da, Ionut, conserva e de 150 ml. si recunosc ca e posibil sa fi folosit unpic cam mult, insa e din cauza ca e prost conceputa conserva (buza e prea groasa si prea sus) si buretele e prea dur si trebuie efectiv sa scobesti cu el, nu poti pune buretele pe ceara, sa rotesti usor si sa scoti de cat ai nevoie.

Nu, Sonax Exreme Wax e ceara solida.

Link către comentariu

Umezeste un pic buretele pentru aplicare mai usoara :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

Link către comentariu

...incalzeste ceara

Link către comentariu

brautomobile

...sau o sa iau un burete mai mic si mai subtire de la Turtle Wax.

sau suna un prieten si se rezolva :icon_confused:

Link către comentariu

Ba, tu nu te baga aiurea in seama, da? :) Lasa ca vin in iulie la sfarsit acasa si o sa am nevoie de skillurile tale, ca arata masina de zici ca fugaresc maimute prin porumb cu ea.

Link către comentariu

brautomobile

M-ai mai amenintat o data ca vi de Craciun si nu te-am vazut, sa vad cat de "tare" esti de data asta.Scuze tuturor pentru off topic.

Link către comentariu

Ati folost cumva Sonax Iron Fallout cleaner? ma gandeam sa scap de micile puncte de rugina superficiale..si de alti contaminanti daca am norocul :) asa arata produsul http://www.cleanyourcar.co.uk/engine-and-exterior/sonax-iron-fallout-remover/prod_1191.html

Link către comentariu

Sal

Te chinui sa faci rost de el si in final iesi mai scump decat daca folosesti Sonax Full Efect care face exact acelasi lucru. Iti garantez ca nu face nimic rau pe caroserie. Are ph neutru deci nu prea are cum sa afecteze in nici un fel elementele.

In Romania gasesti la 35 de lei o mostra.

Spor la decontaminat

Link către comentariu

Pai sonax full efect nu e pt jante?

Link către comentariu

Ba fix pentru jante este conform producatorului. Insa eu personal am scapat de pilitura de fier de pe caroserie cu ajutorul lui. Deci concluzia mea personala este isi fac treaba mai mult decat bine si pe caroserie.

Spor!

Link către comentariu

am inteles ideea...atunci voi lua un sonax full efect. Dar in lucurile in care a sarit lacul de pe jantele de aluminiu acest produs ataca?

Link către comentariu

Sonax Full Effect se poate folosi pe orice suprafata vopsita, am intrebat la Sonax in Germania si mi-au confirmat asta.

@catalinmiti:

Sonax Fall Out Remover contine acelasi ingredient activ ca Full Effect doar ca in cantitate mai mare, dar per total cred ca iesi mai ieftin daca dai cu Full Effect de mai multe ori.

Se poate folosi si daca ai lacul sarit, nu ataca aluminiul.

Link către comentariu

smirghel de 600, pasta de polish 3M si 10 minute de munca :

post-17363-0-96087800-1370368481_thumb.j

Masina e a unui prieten

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Masina dupa un polish auto, folosind produse 3M. :icon_thumleft:

Link către comentariu

Northman,

dute la spalatoria aia eco din parcare la eMAG. Acolo au baieti un spray pentru indepartat urmele alea de lipici de la stickere etc. Aveam si eu pe parbriz o chestie de genu care nu se ducea cu nimic...le-am dat 2 lei si a iesit fara pic de urma :)

//sorry please ignore...  :tuktuk:

Modificat de Pablitos
Link către comentariu

Bitumul si reziduurile de stickere/autocolant se ia foarte usor cu WD40.

Link către comentariu

Eu de pe parbriz le-am dat jos cu alcool si cu o laveta.E adevarat ca am frecat putin locul dar intr-un final a ramas curat

Link către comentariu

Foloseste cineva Festool? Ce parere aveti de ele? Masina de polisat e in jur de 500 euro.

Sent from my iPad using Tapatalk

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!