Jump to content

Alegere jante pentru Octavia II

drasto_2004
 Share

Postare recomandată

Octy 2 My 2008, Jante Lyra a venit cu cauciucuri Continental - Sport Contact 2 . Pe ele scrie citez" Tested in Germany" Dar nu scrie unde sunt Fabricate, din cate am mi-o explicat dealerul sunt fabricate la Timisoara in Romania.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bridgestone Turanza sau Continental sunt all seasons?

Link către comentariu

Bridgestone Turanza sau Continental sunt all seasons?

Continental sigur nu sunt, eu am mari probleme iarna cu ele.

Link către comentariu

205/55/R16 Bridgestone Turanza sigur sunt de vara. Eu am luat de iarna niste GoodYear Winter Grip (SH rulate doar 1000km) si vreau sa mi le montez deseara pe jante. O sa duc imi pun Bridgestone-urile la loc in primavara cand se mai incalzeste.

Link către comentariu

Stiu ca sunt :biggrin: dar in sectiunea anvelope iarna baieti nu vb. decat de passat :lol: si vreau sa va intreb urmatoarele:masina care sta sa vina are jante lyra 16' sigur vine cu bridgestone turanza care sunt anvelope de vara (mai stiu si eu ca astea la temp de -x isi pierd din calitati plus ca daca ninge rau si astia dau cu tot felul de smacuri belesc jantele plus ca spitatele cu zapada multa pe ele care se face bogna se dezechilibreaza vreau sa pregatesc setul doi de bocancei) si am gasit pe cineva care si-a luat o jetta pe care a incaltat-o cu OZ-uri si vinde otelurile tot pe 16' zero rulare cu tot cu capace(astea n-am ce face cu ele ca nu pun vw pe octavia) cu 600 ron si am gasit cauciucuri NOKIAN 205/55/16 indice 91 w de iarna cu 360 ron/buc.vreau pareri.se potrivesc si e bun pretul? :lol:

Link către comentariu

Sa inteleg ca cel cu jetta vinde jantele de tabla cu capace fara anvelope cu 600 RON toate 4. Ar merita daca ai putea sa schimbi sigla VW cu una de Skoda pe capace. Nu poti sa mergi pe skoda cu capace pe care e sigla vw asta e clar.

Nu stiu prea multe de anvelopele de iarna NOKIAN, dar dimensiunile sunt bune 205/55/R16... eu am luat si am montat GoodYear Winter Grip aceleasi dimensiuni si cu indicele 91H ca si cele de vara Bridgstone Turanza. Au fost rulate 1000km (arata ca noi) si m-au costat 300 RON bucata (anu trecut au fost cumparate cu 450RON bucata). Probabil 360 RON bucata pentru anvelope de iarna noi la dimensiunile astea e un pretz corect dar nu stiu nimic de NOKIAN. Bafta in alegere!

Link către comentariu

Stie cineva cauciucurile care vin standard pe Elegance cele 195/65 R15 , Matador daca nu ma insel, sunt "de vara" sau "all seasons" am inteles ca exsita si astfel de cauciucuri dar sincer nu prea stiu exact daca notiunea asta are si vreo acoperire dpdv tehnic sau e "just marketing" ;)

Link către comentariu

Tot :rolleyes:... Ieri am incaltat-o cu cizme de iarna: Dunlop Sport 3D 205/55/R16 de la Auto soft (Bucuresti, Sos. Fundeni, pe langa pod). Am dat 4x375 RON cu 5% reducere (din care am scos montarea pe aceleasi jante). Fata de ce mai gasisem prin Bucuresti, pretul a fost rezonabil. Si, pentru cei care se mai indoiesc daca sa puna sau nu cauciucuri de iarna, ganditi-va ca pocniti bunatate de masina pentru un o economie (sau zgarcenie) de 4% din cat ati dat pe ea... Si-i mai nefericiti si pe altii.

Link către comentariu

poate sa-mi spuna si mie cineva: Bridgestone Potenza 17", 225/45 R17 w91, sunt all season?sau de vara, ca nu ma pricep si vreau sa stiu daca tre sa adun bani pentru cauciucuri de iarna :))

Link către comentariu

Stie cineva cauciucurile care vin standard pe Elegance cele 195/65 R15 , Matador daca nu ma insel, sunt "de vara" sau "all seasons" am inteles ca exsita si astfel de cauciucuri dar sincer nu prea stiu exact daca notiunea asta are si vreo acoperire dpdv tehnic sau e "just marketing" :Driver:

Sunt "All seasons"

Link către comentariu

rs-ul tdi cu jante pe 17 cu ce causiucuri vine?

saptamana de fabricatie e 49

Link către comentariu

Ma, nu stiu ce sa zic... Asa mi-au zis si mie sapt trecuta cand am luat masina, dar pe site-ul lor zice ca sunt de vara :

http://www.matadoruk.co.uk/index.cfm?modul...Page&s=mp42

Foarte tare, "Mea culpa". Recunosc, nu am cercetat in prealabil site-ul producatorului insa toti dealerii cu care am discutat imi spusesera ca sunt "All seasons" :rolleyes:

Inseamna ca trebuie sa imi mai iau un set roti de iarna si pt cea nou...

Link către comentariu

Spuneti-mi si mie ca la profani care e treaba cu astea de iarna presupunand ca mergi doar pe asfalt pe unde s-a dat cu materiale antiderapante ? Nu sunt destinate in special pentru mersul pe zapada ?! Cand sunt temeperaturi negative afara folosirea unor cauciucuri "clasice", de vara, are vreo repercursiune asupra stabilitatii etc ? Stai altfel pe gheata ? E o inverstitie f mare de 10-12 milioane si ma gandesc ca in Bcuuresti de abia mai vezi zapada oare merita ? Sunt mai aderente pe polei ? Nu e tot frecare de cauciuc pe polei ? Eu nu prea pricep daca sunt de o importanta critica sau mai degraba recomandate. Eu am senzatia ca 80% dintre soferii din RO nu-si schimba cauciucurile iarna ma insel?!

Si inca o chestie care n-o inteleg in tarile care livreaza Skoda in genreal in Europa cu precadere centarala si de est sunt (sau asa era odata) ierni destul de lungi si grele minim 3 luni sa spunem. Daca iti soseste masina in una din aceste luni ea va fi echipata tot cu cauciucuri de vara !!!

N-ar fi logic sa ai cauciucurile "default" all-seasons ? Probabil totul se rezuma la costuri si cele de vara sunt cele mai iefine....

Modificat de AndreiO2
Link către comentariu

Exista o arie separata ( http://vwforum.ro/index.php?act=SF&s=&f=14 ) unde vei gasi multe discutii despre cauciucurile de iarna. Nu are rost sa mai reluam si aici acelasi subiect !

Da exista dar baietii de acolo cum spuneam si anterior sunt din high class si discuta numai de passat sau sa luam de bun ce e acolo si pentru octavia! :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Am ridicat masina pe 16.11.07.Jante lyra si cauciucurile sunt Bridgestone Turanza.

Link către comentariu

Apropo de cauciucuri...azi am gasit masina cu toate cauciucurile fara pic de aer in ele...masina era parcata pe un drum numai cu pietre.

Ce sa fac sa vad daca nu sunt cumva crapate sau fisurate?

Le-am umflat la loc si vad k nu rasufla!Sa ma duc la vulcanizare sa scot cauciucurile k sa le dea cu solutie de etansat?sa mai am incredere in ele?Cauciucurile 205/55R16 merge sa ii pun 215/55R15?

Merci mult.

Link către comentariu

o fi facut cineva vreo gluma proasta si ti le-a desumflat... :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Dar aveti vreun sfat?Eu ash vrea sa schimb cauciucurile pt. K sa nu fac pana si sa mai stric si jantele! Ma gandeam sa pun cauciucuri 215/55R16 o merge p jantele d 205/55R16?thx

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am comandat octy cu jante de 16 Vega...trebuie sa ajunga.Cand am luat-o consilierul mi-a zis ca am facut o afacere buna deoarece imi vine cu niste ''cauciucuri" mai bune all-season...deci sa fie bridgestone sau continental??? Ca sincer sunt confuz

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!