Jump to content

Jante; Anvelope si Lanturi (Touareg 7L)

VVV
 Share

Postare recomandată

stie cineva cam ce greutate are o janta oem pe 18" cu tot cu cauciuc de iarna? aproximativ macar. am gasit un set de jante cu cauciucuri dar sunt la Cluj siu as vrea sa le iau.

Daca le iau, cum le montez? Touareg-ul are suspensie pneumatica, am citit ca inainte sa o ridic pe cric trebuie sa o blochez pe cea mai inalta pozitie a suspensiei, am inteles bine?

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme in privinta greutatii rotii daca sint OEM, cam in jur de 30kg roata...cu plus, minus 2kg marja de eroare.

Anvelopa sa fie ok si jantele sa nu fie ovalizate, le verifici pe aparat.

Eu stiu ca indiferent de nivel, cu contactul pus si motorul oprit o blochezi pina scrie ca a intrat in JACK MODE...scrie in carte, e bine sa te documentezi sa nu faci vreo prostie....e posibil sa sara cricul pentru ca lucreaza suspensia daca nu o blochezi.

Link către comentariu

mai am o nelamurire. daca eu am senzori de presiune pe rotile care le am acuma, daca le pun pe celelalte care presupun ca nu au senzori, ce se va intampla ? va trebui sa dezactivez din computer senzorii de presiune ? sau daca nu ii dezactivez o sa-mi 'tiuie' mereu masina ?

Link către comentariu

Mda, de regula acesti senzori se potrivesc pe toate jantele chiar si pe cele after market, dar exista cazuri cind ei nu se potrivesc si atunci trebuie cumparati altii sau mergi fara ei si atunci bip-aie.

La tine fiind OEM nu cred ca o sa fie probleme.

Referitor la activarea lor nu stiu prea multe.

S-ar putea sa fie inscriptionati unde trebuie pozitionati...adica stinga fata, drepata fata...in felul acesta calculatorul ii gaseste si isi face singur sincronizarea.Daca nu-i gaseste trebuie sa umbli tu prin setari sa-i dai un search pentru resincronizare.

Modificat de VVV
Link către comentariu

am pus jantele, vin perfect :santa: cu senzorii nu am avut treaba, se pare ca nu au nici o setare speciala. cred ca o sa le dau off din computer.

Link către comentariu

Deci acum nu ai senzori de presiune?

Baga si tu niste poze sa vedem si noi cum arata masina cu roti de iarna.

Link către comentariu

Aceeasi problema am avut-o si eu cu senzorii dar am dat OFF si gata...atata doar ca imi apare semnul acela de OFF Monitoring dar in rest e ok....

Link către comentariu

da, asa e apare martorul de OFF si atat, nu bipaie, piuie sau altceva deranjant. eu ma interesez cat costa senzorii, si poate ii iau, dar de montat sigur ii voi monta dupa Anul Nou ca e nebunie prin vulcanizari. @VVV maine ii fac niste poze si le postez, azi m-am plimbat prin oras cu tata si am ajuns pe intuneric acasa :)

Link către comentariu

mai jos sunt pozele cu masina, primele doua poze sunt cu masina cu jantele de vara si ultimele doua sunt cu jantele de iarna :Driver:

30102009571.jpg30102009570.jpg

19122009069.jpg19122009070.jpg

p.s. mai apare si ajutorul meu de tractiune daca raman inzapezit in a 3a poza :P

Link către comentariu

Am redenumit topicul in Jante si Anvelope, datorita legaturii directe dintre cele doua.

Deci, feel free la discutii despre ambele chestiuni!

Mike, bune rotile tale de iarna!

In lipsa inscriptionarii V10, cred ca lumea te percepe ca avand un R5 TDI. De fapt, tu ai un <bivol> de viteza...induci lumea in eroare. Noroc cu tips-urile de la evacuare...care nu pot fi ignorate de cunoscatori.

Link către comentariu

Multumesc Diesel pt aprecieri...astept ziua de joi sa le "testez" intr-adevar in zapada...desi nici la Cluj nu am avut lipsa de nameti :Driver:

Link către comentariu

Topic inchis. Folositi Topicul Jante si anvelope Touareg

Topicul a fost

Link către comentariu

Vreau o parere despre jantele ART ( china). Cum sunt ? Am gasit un set de 18" cu 1800 RON.

Link către comentariu

Eu nu iti recomand, nici nu cred ca au omologare.

Orienteaza-te catre o marca cunoscuta sau ramai pe original.

Daca tot te tenteaza pretul, asigura-te macar ca au indicele de sarcina necesar...cu sistemul de rulare nu te joci.

Link către comentariu

Eu nu iti recomand, nici nu cred ca au omologare.

Orienteaza-te catre o marca cunoscuta sau ramai pe original.

Daca tot te tenteaza pretul, asigura-te macar ca au indicele de sarcina necesar...cu sistemul de rulare nu te joci.

Mi-au spus ca sunt omologate RAR si ca sunt pentru Touareg. Oricum, multumesc pentru recomandare. Am sa caut ceva mai sigur.

Link către comentariu

RAR-ul ca RAR-ul, nu stiu ce teste fac ei pentru omologare.

Omologarea internationala este pe primul loc, cere certificarea lor unde reiese indicele de sarcina pentru acest tip de janta/masina si atunci daca totul este ok, increderea poate sa-ti creasca simtitor.

Fiecare producator de jante trebuie sa aibe asa ceva, nu dupa ureche si interaxa se monteaza jantele.

Link către comentariu

mi-am comandat si eu un set (au fost 1700 ron), ca si jante pt cauciucurile de iarna. Oricum au zis ca au 24 de luni garantie. va tin la curent

Link către comentariu

RAR-ul ca RAR-ul, nu stiu ce teste fac ei pentru omologare.

Omologarea internationala este pe primul loc, cere certificarea lor unde reiese indicele de sarcina pentru acest tip de janta/masina si atunci daca totul este ok, increderea poate sa-ti creasca simtitor.

Fiecare producator de jante trebuie sa aibe asa ceva, nu dupa ureche si interaxa se monteaza jantele.

Am gasit cel mai ieftin pe net, la alfaromtrans.ro, jante ART 773 pentru Touareg V6+ pret 1550RON setul.

Link către comentariu

Cere indicele de sarcina, e vital(multi vanzatori habar nu au de el).

Garantia nu se acorda pentru jante lovite in gropi, unele se deformeaza prea repede din cauza ca masina e prea grea si jantele au un indice de sarcina prea mic.

Modificat de VVV
Link către comentariu

Eu nu intentionez sa tin jantele astea prea mult (doar cat tine iarna).

Baietii de la firma aia din pitesti au fost f. seriosi in sensul ca mi-au trimis jantele asa cum au promis, chiar daca era 31 dec.

Deocamdata sunt multumit de jante si de cauciucuri; nu bat si nu trage directia si pe deasupra arata si bine; evident insa nu se compara cu originalul.

Link către comentariu

Deocamdata sunt multumit de jante si de cauciucuri;

Detaliaza daca vrei achizitia anvelopelor de 18 care le-ai montat pe respectivele chinezarii.

Pentru informare privind tipurile de jante (aliaj sau otel) si anvelope (vara-iarna) pentru VW Touareg, recomand

site-ul http://www.reifen.com/show.do;jsessionid=5...6CD9CDBDF9.app4

Spun pentru informare pentru ca nu livreaza in Romania.

Link către comentariu

Baietii de la firma aia din pitesti au fost f. seriosi in sensul ca mi-au trimis jantele asa cum au promis, chiar daca era 31 dec.

Deocamdata sunt multumit de jante si de cauciucuri; nu bat si nu trage directia si pe deasupra arata si bine; evident insa nu se compara cu originalul.

Ti le-au montat cu prezoanele originale ? Ce indice de sarcina au ? Sunt curios cum se comporta pe autostrada. Tine-ne la curent.

Link către comentariu

Anvelopele sunt Pirelli Scorpion ice] snow cu dimensiunea 255/55/18.

Prezoanele mi le-au trimis ei, o data cu jantele; au si capace :)

Indicele de sarcina nu il stiu; cert e ca pe mine ma incanta faptul ca au garantie 2 ani si ca mi-au dat si factura; repet, nici eu nu am f. mare incredere in ei, dar voi tine jantele astea putin, apoi voi reveni la original

Link către comentariu

Am gasit niste jante de otel pe 7J x16'' ET54 la un super pret.Le vreau ca roti de iarna.

Intrucat nu am dat jos rotile niciodata va intreb daca trebuie sa schimb ceva prezoane sau suruburi la schimbarea tipului de janta? Acum am Canyon 7,5Jx17 ET 55, prinderea e aceeasi.

Salut Diesel,

Am vazut postul tau si m-ar interesa si pe mine jantele (eventual si anvelopele) pentru Touaregul din semnatura. Acum am Valley 8X18 (oare mai am nevoie de ceva pentru a putea sa folosesc jantele din tabla?). De unde le-ai luat?

Mersi!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!