Jump to content

Accesorii aftersale

dedeye
 Share

Postare recomandată

• Replies 1,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gabriel

109

• Calin

98

• Al Bundy

87

• sorin_ss

41

Top Posters In This Topic

Posted Images

am promis filmulet cu senzorii parcare cu afisaj in oglinda. aici aveti filmuletul:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Super misto senzorii.

Dar am si eu o intrebare. Daca ai montezi singur (ca nu e mare ingineria) nu pierzi garantia la masina?

Link către comentariu

sal

am senzori de parcare spate si naviagatie mare...

1 e posibil sa poata sa arate pe ecranul de la navigatie dist sau o forma grafica a proximitatii ?

2 ce implica montarea de senzori pe fata si daca raspunsul la prima ntrebare e pozitiv...se pot integra si acestia in afisaj ?

3 cine a mai facut...sau cine are deja ...costuri ...pareri ..

banuiesc ca nu prea merita seturileastea de prin comert de 200 - 300 RON....dar ...si 1400 RON ....parca....e cam multicel...

va multumesc

Link către comentariu

1. De fabrica nu. Daca ai aux in (video) eu as lasa senzorii si as pune o camera de mers inapoi. Sau as lasa senzorii doar cu piuit.

2. Senzori, buton de activare /dezactivare, cablaj pentru dezactivare automata, nu se integreaza nici ei de fabrica.

Poti cumpara senzori de calitate mai buna. Parca si Cobra si Viper fac senzori de parcare.

Link către comentariu

Poti cumpara senzori de calitate mai buna. Parca si Cobra si Viper fac senzori de parcare.

Daca te referi la senzorii de fabrica, sa stii ca nu sunt de proasta calitate. Sunt chiar buni. Diferentele intre senzori sunt date de:

1. Puterea de emisie

2. Sensibilitatea receptorului

3. Focusarea semnalului emis

Cei de fabrica sunt cu o clasa peste multi care vin in kituri aftermarket. Au pastilele mari, concave si daca sunt bine vopsiti chiar sunt OK. Sper deosebire de unii senzori AM care nu trebuie vopsiti... astia se pot vopsi si sunt chiar sensibili - merg mai mult de 120cm.

Care sunt acei senzori de buna calitate?

Multumesc

Link către comentariu

Super misto senzorii.

Dar am si eu o intrebare. Daca ai montezi singur (ca nu e mare ingineria) nu pierzi garantia la masina?

Marius am mai postat pe un topic pe forum cum e cu garantia. Dealerul iti da voie sa faci ce vrei pe masina, DAR in momentul in care apare o defectiune in urma unei modificari facute de tine la masina, ATUNCI pierzi garantia. In rest poti sa nu ai nici o problema.

(cel putin explicatia asta am primit`o eu de la dealer :)) )

Link către comentariu

Daca te referi la senzorii de fabrica, sa stii ca nu sunt de proasta calitate. Sunt chiar buni.

Mai citeste o data ultimul pasaj din postul de deasupra mea si apoi postul meu :huh:

ps: Stiu ca sunt buni sunt senzorii originali de parcare, din aia am

.
Link către comentariu

Deci...a cumparat careva senzorii de la ceh? Se vad pe stream?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Pot sa va spun ca senzorii de parcare spate originali cu afisaj pe display costa cu tot cu montaj 1400RON la Porsche Aviatiei.

Link către comentariu

In legatura cu senzorii de la ceh - au o "problema". Unitatea cu care ii vinde e cea mai tare (fata+spate). Problema consta in aceea ca daca nu sunt conectati toti cei 8 senzori, ii da eroare si intra in mod avarie in care nu afiseaza si nu piuie (adica piuie 3 secunde continuu si dupa aia tace).

Asa ca cei ce vor sa cumpere sunt sfatuiti sa se pregateasca sufleteste pt instalarea si pe fata si pe spate. O alta "solutie" e sa ii tineti pe cei din fata in cutia de sub volan :D (puteti sa radeti, stiu pe cineva care ii are asa).

In rest tipul a fost corect. A trimis piese functionale, in stare buna. Senzorii sunt chiar precisi - ultima linie apare cand mai sunt 25-30 cm pana la obstacol.

Edit: da, se vad pe Stream :)

Edit 2: "Nu e mare inginerie" cum spune cineva mai sus nu e chiar corect. Nu e complicat, dar e laborios. Cred ca trebuie cel putin 2 zile (minim) pt a-i instala corect. Unul din punctele nevralgice e demontatul ornamentului de la Stream/AC fara a-l strica.

Modificat de Pisicutza
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Fara suparare, vad la acesti senzori 2 dezavantaje majore:

1. niciodata nu am sa ma uit in oglinda, mai degraba pe consola sau pe un mic afisaj undeva pe bord, dinpozitia cu bratul dupa spatarul scaunului... iti rupi gatul daca faci asta :blink:

2. am observat ca acopera doar 2 directii.. eu am patru senzori, si lcd-ul imi arata care din cei 4 e mai aproape de obstacol, nu doar unul dintre colturile masinii...

In plus, avand niste senzori ceva mai scumpi, detecteaza si o sarma subtire fluturata in fata lor...

Parerea mea.

Link către comentariu

Domnule RIon se vede ca ai avut treaba cu echipa de proiectare din Mioveni inainte... :beerchug: Atunci ai avut dreptate, pt ca la Dacie cateodata echipamentul de origine era cam slab fata de ce puteai cumpara after-market... tipii astia de la Mlada Boleslav sunt insa profesionisti. Eu am fost uimit de calitatea componentelor - cel putin pana acum. Greu sa concurezi cu un AM ce pun ei pe masina...

Senzorii de pe O2 - cei de origine - sunt de calitate mai buna decat cei after-market pe care i-am vazut - si DA sunt tot 4 senzori, cei din mijloc masoara pana la 160cm si cei de pe margine pana la 80. Cat despre uitatul pe ecranul Streamului - eu de cand ii am numai asa parchez - ma folosesc de oglinzile laterale si de stream. Este foarte comod si mai precis decat pot parca altfel.

BTW: daca ai conduce un van fara geamuri in spate, cum te-ai mai uita inapoi? Corect e sa parchezi cu oglinzile... cel putin la scolile de profesionisti cam asa spun ca trebuie procedat.

Pentru cei pe care ii deranjeaza ecranul, sistemul de origine are si buzzer. Bipaie pe 2 tonuri (unul pt fata, unul pt spate) cu intrevale variabile fct de distanta (eu l-am dat la minim... optiune personala).

Zic ca sunt mai buni decat cei after-market pt ca senzorii sunt mai puternici, mai precisi iar softul este suficient de destept ca sa faca chestii pe care unii AM nici nu viseaza (de ex pt a masura "in jurul" senzorilor, 1 senzor central e activat iar ceilalti 2 din jurul lui asculta). Se pare ca sistemul lui RIon nu face chestia asta - ca atare te expune la riscul de a lovi un stalp subtire aflat pe mijloc (intre senzori). In fine...

Link către comentariu

Deci...a cumparat careva senzorii de la ceh? Se vad pe stream?

Buna intrebare!Am citit cele 12 pagini si n-am aflat raspunsul.La Pro Car in Timisoara am intrebat si eu daca senzorii spate originali se pot vedea pe un Stream mp3.Dupa nu stiu cate telefoane date de ei mi-au spus ca nu.Acelasi raspuns l-am primit de la un service Skoda din Germania.

Link către comentariu

daca o iei de la cap si citesti iar poate o sa vezi ca scrie un pic mai sus cu 2 randuri de postul tau

e nevoie de traducere speciala pt toti sau ziceti doar de forma ca aiti citit?

daca citeati tot pana aici, nici unu nu mai punea intrebarea asta stupida ....

Daca ai vorbit si in Germania si esti sigur de ce ne mai intrebi pe noi?

Aia cand au facut masina au lipt abtibild pe ecran de se vad in cataloage?

Modificat de gabriel
Link către comentariu

Domnule Gabriel,sunt nou pe aici dar chiar chior n-oi fi.Am vazut ce-au scris Pisicutza si altii."Nedumerirea"mea a ramas din cauza raspunsurilor primite din zona unde stau si pe unde am umblat si intrebat de senzorii originali, recte Germania.Recunosc ca nu ma asteptam de la un membru cu vechime sa ma 'flituie" asa.Pai de "aia va intreb pe voi" pentru ca am crezut in principiile de intrajutorare a forumului.Cred si in continuare si poate sunt alti membri dispusi sa o si faca!

Modificat de xxnelu
Te rog sa nu mai dai QUOTE/REPLY la mesajul anterior. Foloseste Add Reply.
Link către comentariu

daca o sa ii comanzi pe cei de la dealer sau cei de la cheh or sa se vada pe stream.Cei de la service spun ca nu se vad dar nu ii asculta.

Mi s-a intamplat sa intreb la un dealer despre senzori si mi-au spus ca daca vreau sa se vada pe stream senzorii originali ca mai trebuie sa dau cateva milioane ca sa schimb nu stiu ce calculator.DECI FURT PE FATA.Ai mare grija unde mergi.

Un coleg de pe forum a spus ca i-a inmontat la dealer si l-a costat 1400 RON pt spate.Eu am intrebat mai de mult cat costa si au spus ca sunt 800 RON fara montaj.Sper sa nu mai fie nimeni suparat

:P

Link către comentariu

Multumesc pentru raspuns.Ai dreptate in ce priveste faptul ca poti fi 'tepuit'lla pret.Am patit-o cu tempomatul la care pe montaj mi-au luat in jur de 400 lei !Parca am vazut ca unii au reusit sa-l monteze la jumatate de pret.In zona de vest la Arad exista un dealer care inca nu are gata partea de atelier si sunt nevoit sa apelez la Timisoara.Nu prea ai de unde alege. Ma bate gandul sa vad cat ar costa montajul si senzorii la Szeged in Ungaria.

Link către comentariu

Din cate stiu, senzorii care vin ca accesoriu NU se vad pe Stream.

Senzorii care vin original - cei care nu sunt disponibili in kit - si se comanda part cu part - sau de la ceh, da se vad. Cu toate astea, va sfatuiesc sa va indreptati spre un kit aftermarket. Senzorii de origine nu sunt deloc usor de montat, si nu cred ca un service normal are sculele necesare montajului. Barile trebuie perforate cu o freza de 25mm, largite gaurile la 27mm, trebuie facuta o legatura la reteaua CAN-confort si inca vreo cativa papuci speciali pt sigurante. Daca ar mai fi sa-i montez inca o data, nu stiu daca as face-o, sau as opta pt un kit AM (de ex Valeo) care sa se conecteze la lampa de mers inapoi si doar sa bipaie... timpul de montaj ar fi de pana in 3-4 ore in cazul asta (versus 2 zile cat mi-a luat mie - vreo 4 ore a durat numai largitul gaurilor din bare!!!). Acum sunt foarte multumit de ei, dar a fost de munca serios.

Link către comentariu

stiu ca parca s-a mai discutat, insa chiar nu reusesc sa gasesc ce imi doresc. unde pot sa imbrac si eu volanul in piele? cateva link-uri sau indicatii mi-ar fi de folos. :exclaim: multumesc.

Link către comentariu

decat sa-l imbraci,nu mai bine cumperi unul gata imbracat?

Link către comentariu

off topic: decat sa-l imbraci in piele mai bine iti iei altu nou din piele;)

unul din piele fara comenzi pe volan undeva la 150 euro, eu l-am dat pe al meu cu 100 euro, masina fiind de 5 luni

unul din piele cu comenzi pe volan aprox 200 euro.

Daca esti interesat iti pot da oferta unui membru de pe forum si date de contact ca sa vb cu el.

Inca o data scz de Off topic.

Link către comentariu

nu-i off-topic. stai linistit. ma gandesc sa nu fie probleme cu airbag-ul... sau poate imi fac griji degeaba.

Link către comentariu

vreau eu volan cu comenzi are careva?

Link către comentariu

nu-i off-topic. stai linistit. ma gandesc sa nu fie probleme cu airbag-ul... sau poate imi fac griji degeaba.

airbagul rama cel original. Conectarea airbagului la cadru volanului se face printr-o mufa, iar scoaterea lui de pe volan se face prin 2 cleme.

vreau eu volan cu comenzi are careva?

gabriel - id mess c4linutz - iti pot da mai multe detalii acolo + oferta de preturi

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!