Jump to content

Starea drumurilor

paullie
 Share

Postare recomandată

Multumesc. Varianta asta e mai buna decit Valea Oltului, A1, A2, Constanta,...? Nu ar fi mai rapid pe autostrazi (A1+A2)? Din ce vad la TV, Valea Prahovei e mereu un calvar....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Valea Prahovei e un calvar pe sensul de mers spre capitala dumineca dupa-amiaza. In rest merge (daca nu ploua torential).

In schimb, Turda-Alba Iulia-Sibiu-Rm Valcea pe valea Oltului e mai dificil ca depasiri, fara dublare de banda la urcari, iar circulatia nu e atat de fluenta ca pe dincolo.

Orice ai alege, drum bun.

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

Timisoara - Lugoj - Caransebes - Dr.-Turnu Severin

Acest drum este praf.

Timisoara - Lugoj in lucru de nu stiu cati ani, lucrat pe portiuni, si exista diferente de nivel acolo unde este astfaltul nou si acolo unde se intalnesc doua tronsoane lucrate de 2 echipe diferite. Jale! Mergi bine o bucata si apoi vine cate o surpriza de-asta. Restrictia este 70 km/h (sper sa nu gresesc).

Lugoj-Coransebes ceva mai bun.

Caransebes - Dr-Turnu Severin: Jale! Jale -jale! Jale rau! Nu stiu daca ma intelegeti! E prastie. Este in lucru, sunt zone in care nu mai exista astfalt deloc pe cativa km. buni si se circula pe criblura. Sunt tronsoane cu criblura atat pe ambele sensuri cat si doar pe cate un sens. Sensul cu astfalt proaspat este inaltat mult, probabil 15 cm. fata de criblura. Aici intervin si desteptii sau indisciplinatii care intra pe contrasens (adica pe astfalt) si dau nas in nas cu ceilalti. Nu mai pot sa coboare de pe astfaltu si astfel isi continua drumul cu nesimtire iar cei care vin din sens invers trag dreapta si ies de pe drum sa le faca loc. Am vazut cu ochii mei cateva faze. Se mai fac depasiri pe criblura si atunci devine destul de dramatic pentru ca poti primii cateva pietre cadou. In munti, inca nu s-a ajuns la reparatii, dar acolo sunt cratere de toate formele si dimensiunile. Nu ajuta nici slalomul. DEZASTRU. Probabil senzatia a fost amplificata si de suspensiile sport, dar chiar si cu suspensii de confort, masina tot o ia in freza, doar ca nu constientizezi acest lucru.

Link către comentariu

am mers si eu pe bataia de joc care se numeste turnu severin-caransebes si fara suspensii sport este dezastru. 2 ore am urat la toti sefii de la drumuri si constructorilor de toate pt toti(multa carne in special)

O intrebare: cum este drumul pana la Slanic Moldova? se poate merge cu un leon de 18" sau tre sa iau tot o1 cu pachetu de drumuri grele?

ths!

Link către comentariu

A facut cineva drumul dintre Vatra Dornei si Borsa ? Prin Pasu Prislop ?

Ca din ce am citit pe aici am inteles ca varianta spre Bistrita prin Pasu Tihuta e cam naspa...

Link către comentariu

am mers si eu pe bataia de joc care se numeste turnu severin-caransebes si fara suspensii sport este dezastru. 2 ore am urat la toti sefii de la drumuri si constructorilor de toate pt toti(multa carne in special)

O intrebare: cum este drumul pana la Slanic Moldova? se poate merge cu un leon de 18" sau tre sa iau tot o1 cu pachetu de drumuri grele?

ths!

Observ ca esti din Galati, asa ca in drumul spre Slanic vei trece prin Bacau. Drumul de la Bacau la Onesti este relativ bun. Adica sunt portiuni bune, fara gropi, dar care alterneaza cu portiuni destul de denivelate, unde mai poti intalni si cate un mic "gol" in asfalt. Dupa ce treci de Onesti, spre Slanic Moldova, drumul e bun exceptand micul oras Targu Ocna unde e cam nasol si trebuie mers incet. Apoi, cum intri pe drumul Slanicului vei avea o surpriza. Drumul a fost facut acum cativa ani si este in continuare in stare foarte buna. Vacanta placuta tuturor celor ce aleg ca destinatie Slanic Moldova!

Link către comentariu

Apropo de celebrele noastre autostrazi, are cineva informatii recente despre ele? Cum se prezinta ACUM asfaltul pe Pitesti-Bucuresti si Autostrada Soarelui?

Link către comentariu

ceva informatii de pe Transfagarasu ? cum este drumul ? ca vreau sa fac un cruising...

Link către comentariu

A2 undeva pe la 1 mai muncitoresc se prezenta binisor. Fata de anul trecut au aparut denivelari din care unele destul de serioase, asa ca grija mare mai ales pe ploaie. Sint locuri unde se vad urme de frine de la mai multe masini care erau sa fie furate in acelasi loc. Urmele se prezinta in forma de V mai lat putin si nu e bine sa ai viteza mare acolo :somnmare:

A1 in cei putini km pe care ii mai fac saptaminal pot sa spun ca e ok. Mai rau la intrarea in Bucuresti putin, dar e safe.

Michael si eu sint curios de Transfagarasan. Daca mergi pe la inceputul lui august, merg si eu ca back-up. Sau iti dai jos ceva ornamente :blink:

Link către comentariu

A facut cineva drumul dintre Vatra Dornei si Borsa ? Prin Pasu Prislop ?

Ca din ce am citit pe aici am inteles ca varianta spre Bistrita prin Pasu Tihuta e cam naspa...

Din pacate e destul de rau...eu ii dau nota 5.

Link către comentariu

intre capra si catre balea lac si catre fagars era ok transfagarasnul. intre curtea de arges si capra era mai nasol, dar am auzit ca s-a reparat. nu de nota 10, nici macar de 9, dar Golf IV cu roti pe 16 si fara suspensie nu a avut prob. michael, la tine...nu stiu ce sa zic...

Link către comentariu

Din pacate e destul de rau...eu ii dau nota 5.

@4abc: Multumesc de raspuns. Merita sa-mi scurtez drumul (cu vreo 120 km, dupa calculele mele) mergand prin Pasul Prislop sau sa ma reorientez spre Pasul Tihuta ?

Link către comentariu

Deci..depinde de unde vii..zi-mi traseul si eu iti zic cum e mai bine...

Link către comentariu

Deci..depinde de unde vii..zi-mi traseul si eu iti zic cum e mai bine...

Pai eu vreau sa ajung de la DURAU la BORSA :somnmare: prin Vatra Dornei (ma gandeam eu)

Link către comentariu

Deci de la Durau la Borsa...din pacate e rau...pana la Dorna ai 130 km de drum de nota 6 apoi pana la Borsa e cum am mai zis..nu te sfatuiesc...Tihuta e acceptabil..l-au mai facut in ultima vreme,adevarul e ca nu am mai fost de jumatate de an.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

drumul de la braila la constanta prin tulcea si babadag cum este?

Link către comentariu

De la Brasov la Constanta care ar fi cel mai bun traseu?

Anul trecut am mers pe la Ploiesti-Urlati-Urziceni si a fost rau drumul.

Link către comentariu

Ploiesti, Buc-centura catre A1...

am scris mai in urma cu cateva pagini. :)

Link către comentariu

Merci, traficul pe centura m-a descurajat anul trecut, anul asta pe acolo merg :)

Apropo de A1, ca-n occident frate :) la intoarcere am venit pe acolo.

Modificat de adi_bm
Link către comentariu

da, pe centura e f greu de mers din cauza camioanelor. dar scapi repede...de obicei... si dupa aia, poti recupera., mare atentie la camere pe Dn1 si la radare pe A1.

Link către comentariu

Aveti grija la centura la intersectii unde s-au facut sleauri in asfalt de la camioane combinat cu caldura. Eu am fost zilele trecute si mi-am blestemat zilele. Am suspensie sport si a trebuit sa merg pe "coamele" sleaurilor pt. ca in unele locuri s-au ridicat atat de mult incat riscam sa sparg baia de ulei.

Link către comentariu

Vatra Dornei - Poiana Largului este acceptabil, i-as da nota 6.

Nu are decat foarte putine gauri imprevizibile, are desule santulete facute cu freza dar care sunt in curs de asfaltare.

In general se poate merge fara pericol cu 60-90 km / h.

Pentru cei care vor sa ajunga la Vatra Dornei venind dinspre Sud sau Est este oricum varianta cea mai buna pentru ca drumul dinspre Suceava (sau dinspre Paltinoasa pentru cei ce vin dinspre Bacau sau Iasi) este infernal pe tronsonul Campulung - Vatra Dornei, iar in rest, desi are mici portiuni reparate nu cred ca merita mai mult de nota 4 - 5 ... :icon_thumright:

Link către comentariu

Cativa membri VwForum din Tg Mures ne-am decis sa facem o plimbare la Durau pe 11 august, sa participam si noi o zi la intalnirea de vara.

Ce traseu recomandati Tg Mures - Durau ? Si nu ma refer la cel mai scurt. Din ce am discutat intre noi, o varianta acceptabila ar fi Tg Mures - Gheorgheni - Toplita - Durau.

Link către comentariu

Traseul Targu Mures - Praid -Gheorgheni - Lacul Rosu - Bicaz - Poiana Largului - Durau aste sigur bun (Gheorgheni Lacul Rosu este cevava mai discutabil dar se poate merge binisor - nota 6-7).

In ceea ce priveste traseul mentionat de forceturbo, nu stiu care mai este situatia in zona Toplitei, daca vechile gropi au fost bine acoperite, sigur ca e mai scurt pe acolo dar nu am mers recent pe tronsonul Gheorgheni Toplita - Borsec.

Azi am fost in plimbare de la Durau pana dincolo de Borsec (pana in varful pasului), si drumul era OK. totusi erau vreo trei semafoare pentru poduri in lucru si unii isteti intrau pe rosu ...

Modificat de razdan
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!