Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

Rog ajutor de la cei cunoscatori,

merg in Ger. vreau s-ami iau o masina pina in 3000 eu (gen papuc) ce tre sa iau sa fie taxa de poluare mai mica.

____ce urmaresc __________________pe talonul masini unde sc ce euro este??

multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate gasesti acolo VW Caddy sau Seat Inca ca sa vorbim de grupul Vag.La norma de poluare te uiti pe brief unde scrie euro 2 sau schaddofarm e2(ceva de genu,nu stiu daca cuv este scris corect).

Link către comentariu

pt nico28

Daca vrei masina din de si esti la prima iesire in germania, trebie neaparat sa mergi cu cineva "specializat" sau cu cineva care cunoaste limba sau sa te duci la cineva care locuieste acolo. Asa m-am dus eu prima data cu cineva care facea taxi cu persoane la cumparaturi (ulterior m-am dus singur) si am scapat de multe probleme. Ii dai lu' specializatu dreptul lui si trebuie sa te consilieze in toate problemele inclusiv ce masina cumperi, ce euro este si cat e taxa de poluare si toate cele. E bine sa stii din tara ce masina vrei sa cumperi, ce an, motor, taxe, adica sa-ti faci toate calculele de acasa - te va scuti de multe probleme. Altfel trebuie sa cauti mult pe net.

Link către comentariu

Daca iti cumperi utilitara, de marfa, s-ar putea sa fie acolo inscrisa ca si LKW. Asta inseamna numere putin mai scumpe.. de fapt cartea verde.

norma de poluare nu mai este trecuta ca si Eurox, ci conform directivei europene.

96/69EG - euro2

98/69 EG I A - euro3

98/69EG I B - euro4

Partea si mai nasola este ca aici in Ro, daca e utilitara nu iti ia in considerare emisia de CO2, deci vei avea taxa maxima de inmatriculare pentru masina respectiva.

De exemplu, pentru o utilitare EURO3 cu motor de 1870cmc, vechime 5-6 ani , taxa a fost 11000 RON (o suta zece milioane lei !!!)

Link către comentariu

r&d

unde le gasesc scrise acestea --

in cartea tehnica

s-au talon ???????????????

---------norma de poluare nu mai este trecuta ca si Eurox, ci conform directivei europene.

96/69EG - euro2

98/69 EG I A - euro3

98/69EG I B - euro4

Va multumesc la toti

ce motoare sint dotate cu asemenea filtre de particule

(((Reducere taxa cu 25 % (pentru autovehicul motor Diesel dotat cu filtru de particule)))

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare utilizatorilor vwforum :blink: am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva as fii recunoscator pe viata :) am folosit search dar nu am gasit niciunde sa se dscute asa ceva ....

vreau sa cumpar un golf 3 din 1993 1.4 ...proprietarul spune ca este euro 2....intrebarea mea este : cei de la rar dau euro 2 pentru anul 1993 sau e pe risc sa dea sau sa nu dea?!?!?! .....cine cunoaste problema il rog frumos sa se implice in discutie :) daca am postat gresit imi cer scuze si rog un moderator sa-mi mute postul...astept raspuns....;)

Link către comentariu

Pune si tu codul motorului si o sa gasesti pe cineva care are la fel,sa-ti confirme daca e euro 2.Daca e asa la codul respectiv,RAR-ul nu va da decat tot euro 2;in caz ca motorul n-are ceva sa scoata noxe de euro 1,da asta e mai rar.In aria Golf III poate este unde sa postezi asta.

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

stie cineva de ce nu merge calculatorul pentru taxa de poluare? sunt curios care e taxa pentru un Touareg 3.0TDI adus din Germania.

Link către comentariu

... calculatorul pentru taxa de poluare ...

Calculatorul taxei, oficial, il gasesti aici. Succes.

Link către comentariu

cel mai simplu mod de calculare il gasesti pe autovit

Link către comentariu

Oricum calculatoarele de pe net sunt mai mult informative, din cate am inteles. Spun asta pt ca am auzit multa lumea care a platit ceva in plus fata de cat calculasera ei initial. Bine, diferenta nu foarte mare.

Link către comentariu

http://finantesibiu.ro/default/download.cgi?objectid=273

Aici aveti si deprecierea RAR, eu tocmai am adus o masina din De fara clima, cu un singur airbag, din '94 cu putina rugina la exterior(aspect exterior inferior conform formularului). Taxa initiala 470 E dar a scazut la 235 exact cum am calculat-o in formularul de la finante. Cand platiti taxa declarati pe propria raspundere rulajul mediu anual 35100 km. Scade mult si acolo daca masina are dotari multe. In Mures taxa RAR pentru depreciere 300 lei. Deci aveti grija ca taxa sa scada cel putin cu aceasta valoare. Bafta

Link către comentariu

• Administrator
Oricum calculatoarele de pe net sunt mai mult informative, din cate am inteles. Spun asta pt ca am auzit multa lumea care a platit ceva in plus fata de cat calculasera ei initial. Bine, diferenta nu foarte mare.

Aici aveti documentatia si calculatorul oficial: Ministerul de finante. :P

Link către comentariu

salutare utilizatorilor vwforum :vaidecapulmeu: am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva as fii recunoscator pe viata :) am folosit search dar nu am gasit niciunde sa se dscute asa ceva ....

vreau sa cumpar un golf 3 din 1993 1.4 ...proprietarul spune ca este euro 2....intrebarea mea este : cei de la rar dau euro 2 pentru anul 1993 sau e pe risc sa dea sau sa nu dea?!?!?! .....cine cunoaste problema il rog frumos sa se implice in discutie :) daca am postat gresit imi cer scuze si rog un moderator sa-mi mute postul...astept raspuns....;)

vw golf 3 1,4 cod motor ABD mi-a iesit euro 2 din luna 10/1992

Link către comentariu

Da domnilor.Si eu mi-am adus masina din Germania , exact de un an.La vremea aceea si eu i-mi puneam "1001" intrebari .Chear in fata vinzatorului , oare daca : in brief scrie euro3 (cazul meu) romanasii de la noi vor recunoaste masina ca fiind euro3.Si asa a fost, pe urma am aflat la RAR ca nici ei nu se joaca co normele daca neamtul zice euro x in brief AIA este si la noi, ca doar santem si noi in UE.Insa ATENTIE la norma E auzeam ca nu este la fel. Deci E3 nu e sigur euro3. Referitor la calculatorul de taxa eu am mers pe calculatorul ministerului de finante si nu a dat gres , in limite de+/- 10%.Iar pe vremea aceea nu stiam de VW forum, bafta. :icon_thumright:

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut,

Caut un VW SH din Germania, Passat sau Jetta TDI, incepand din 2007 cu un buget undeva intre 10k si 15k EUR (stiu ca e cam mare plaja dar asta este). Din cate am citit in unul din primele posturi, era mentionat un Autohus: www.autohus.de, iar din cate vad e si meniu in limba romana. Si-a luat cineva de acolo o masina, sau aveti alte recomandari de asemena situri ? Din cate am mai tot citit prin posturi, as prefera ca masina sa o iau de la o reprezentanta care ofera si garantie, macar ai o oarecare siguranta in ceea ce priveste numarul de KM si eventual ai timp sa ii si verifici.

Aveti ceva recomandari ? Pe situl mentionat mai sus pozele au atasat un logo cu DEKRA, ma puteti lamuri ce siguranta ofera la cumparare ?

Multumesc Anticipat.

Bogdan

Link către comentariu

BNC

Sal,

Din ce stiu eu de pe la oamenii de la mine din oras care au luat masini de pe site-ul asta "www.autohus.de" preturile sunt ceva mai mari dar si calitatea marfii este foarte buna .

Spor la cumparaturi .

Link către comentariu

Toata lumea spune cum sa iei la ce sa te uiti insa nimeni nu spune ce masini sunt in Germania, dupa 2 experiente cu masini sh treaba sta asa :

-masina noua pierzi banii din prima casco si deprecierea accelerata in primii 5 ani de functionare; plus reviziile la mafiotii de la reprezentante, unde mai pui ca masinile mai noi deja au probleme serioase de fabricatie (passat B6)

-masina sh -loterie, neamtul nu vinde masina degeaba, fie are km multi, fiese pregateste sa cada ceva, sunt de acord nmai cu masinile de 1-2 ani mai vechi deja sigur au vreo prblema.

Pe ce ma bazez cand spun cele de mai sus ? pai 2 opeluri

-Zafira din 2002 luata anul trecut- a ajuns in tara si imediat a inceput sa traga aer pe la rulmentul de presiune => rulment, placa si disc = 2000 ron reparatie, incarcat instalatie AC, reparat inchiderea centralizata la o usa, inlocuit discuri si placute spate, etrier spate sh la "recomandarea" unor destepti de mecanici, km erau manariti inca din Germania, km estimat 250k km

-Astra din 2001 luata in 2006, radiator AC +incarcare +manopera, discuri si placute fata, termostat, baterie, pompa injectie 5800 RON !!!, capetede bara, oringuri injectoare, oringuri calorifer incalzire, mai multe seturi de anvelope toate astea dupa 45 k km in Ro si inca 150k in Germania

Neamtul stie ce stie masina dupa 170-200 k km incepi si bagi bani in ea +manopera si nu mai renteaza s bucura romanasul de ea,

Una peste alta cu jumatate de gura sunt partial multumit de Astra am intrat aici pt un Vw passat de 131 CP insa mi-a picat pompa si dupa reparatie nu mai pot sa o vand , oricum nici VW nu straluceste dn acest punct de vedere cu turbo, volant cu masa dubla, planetare, brate suspensie, cutie tiptronic ... km fara numar la modelul B5 5.5

Asa ca fiecare sa fie multumit de fierul lui, asa cum e .

Numai bine

PS Este o parere subiectiva a unui utilizator care cauta masini cu un raport pret calitate f bun, singurele mele optiuni sh sunt opel si VW masini pana in 2004 . Sper ca prin postul de mai sus sa nu se simta nimeni ofensat in vreun fel pentru ca nu asta era intentia, cu bune si cu rele astea sunt masinile pe care le avem.

Modificat de Drogas
Link către comentariu

Eu am cautat in Romania pe autoscout24, mi-am scos cateva masini care i-mi satisfaceau criteriile, iar cand am ajuns acolo teapa. Ba nu avea masina acte ba era defect motorul ect.Iar pana la urma neamtul de legatura a gasit masina pe mobile.de Bafta :blah_: si rabdare la cautare.

Link către comentariu

Salut,

www.autohus.de, iar din cate vad e si meniu in limba romana. Si-a luat cineva de acolo o masina, sau aveti alte recomandari de asemena situri ? Din cate am mai tot citit prin posturi, as prefera ca masina sa o iau de la o reprezentanta care ofera si garantie, macar ai o oarecare siguranta in ceea ce priveste numarul de KM si eventual ai timp sa ii si verifici.

Pe situl mentionat mai sus pozele au atasat un logo cu DEKRA, ma puteti lamuri ce siguranta ofera la cumparare ?

Multumesc Anticipat.

Bogdan

Da la ei sunt destul de scumpe ,insa eu zic sa nu te arunci si sa cauti pe mobile mici reprezentante cu cate 10-15 masini sau dealeri de buyback de la VW.

Pretul poate creste cu cel putin 1000-1500 euro dar daca ai banii astia, merita.

Daca cauti pe mobile.de sunt multe reprezentante care au anunturi acolo si ai sanse sa le gasesti mai usor.

Dekra, cel putin in cazul meu de 2 ori a fost OK, verificare km etc. Cand o cumperi sa ai gija sa fie scris nr-ul de KM pe factura ! ( cu specificatia ca vei dorii sa mai verifici si tu o data masina ) Cine iti scrie KM pe factura ,nu se joaca ,e caz penal. Si nici de la Dekra nu cred ca au sanse sa scoata hartii "naspa"

Toata lumea spune cum sa iei la ce sa te uiti insa nimeni nu spune ce masini sunt in Germania, dupa 2 experiente cu masini sh treaba sta asa :

-masina noua pierzi banii din prima casco si deprecierea accelerata in primii 5 ani de functionare; plus reviziile la mafiotii de la reprezentante,

-masina sh -loterie, neamtul nu vinde masina degeaba, fie are km multi, fiese pregateste sa cada ceva, sunt de acord nmai cu masinile de 1-2 ani mai vechi deja sigur au vreo prblema.

Pe ce ma bazez cand spun cele de mai sus ? pai 2 opeluri

Pai era vb de masini SH din GE, deci cade treaba " daca iti iei sau nu masina noua "

Da, este o loterie , insa la o masina din 2001-02 se poate numii Euromilions, :rolleyes: Fie ea orice marca( prietenul meu a bagat destui bani intr-un E cls din 2002 cu 230K km .) Sunt multi membrii pe forum care au masini din 2004-2005 cu peste 250K Km la bord si nu au avut nici o problema

Nu mereu in Germania se vinde o masina ca nu e buna sau urmeaza sa cada ceva. Tinand cont de traiul de viata ,( cel putin pana in 2007-08)peste 50% isi permit sa ia o masina si sa o tina pana la iesirea din garantie ( 3ani sa zicem ) Sau la buyback cand iese un model mai nou, dai Golf 5 + diferenta si iei Golf6 ( Golf-ul 5 poate avea 2ani vechime, ce te face sa crezi ca pe piata aceasta masina va fi vanduta ca ascunde ceva probleme? ) Poti lua o masina de 4 ani sa te mai tina 4 fara sa bagi bani. Si la fel de bine poti lua o masina noua si sa ia probleme.

Oricum cand iti iei o masina SH trebuie sa stii ca oricand poti baga bani in ea, sau dai de 3 ori pretul si iei una noua si urmatorii ani e in garantie. ( diferenta de la una SH( 2006-sa zicem) la una noua este mare, si in 3 ani nu cred ca poti baga banii rezultati din diferenta de pret.

Modificat de Alexx_22
Link către comentariu

Sa nu uitam ca masina o ai asa cum o exploatezi si ingrijesti.

Daca nu te pricepi catusi de putin si apelezi tot timpul la mecanici pentru orice, inclusiv inlocuit un bec sau niste banale placute de frana, parerea mea: mult mai rentabil este o masina mai ieftina dar noua. :)

Link către comentariu

@BNC:

Hai sa le luam pe rand:

1) in clipa de fata, nu prea mai e rentabil sa-ti iei SH din .de, decat daca vrei sa te plimbi umpic prin civilizatie; atunci, da. Altfel, in prezent, masinile (inclusiv SH-urile) sunt mai ieftine la noi.

2) de Autohus nu stiu nimic, nici de bine, nici de rau. Am eu senzatia ca pe filiera de vorba de gura, tot romanu' baga www.autohus.de-->search si din comoditate, alege de-acolo. Mai sunt useri care si-au luat masini de la ei--insa n-as putea sa-ti spun cine pe motiv de amnezie selectiva--si nu am vazut sa se fi plans de calitate. Eu nu mi-as lua de la ei, insa e o optiune strict personala.

3) Cand mi-am luat Golful 5 in 2007, mi l-am luat de AICI, dupa 3 luni de cautare. Nu pot sa-ti spun cat e de important sa stii germana (daca nu stiam, nu ma puteam certa cu aia si nu obtineam reducere de la 18.500 la 15.000). Bazeaza-te pe faptul ca aia stiu engleza doar daca ai epuizat orice alta varianta; cu tine o sa vorbeasca unu' sau altu' in engleza, insa n-o sa-ti traduca mot-a-mot toate actele si nici tu nu poti intreba chiar orice, ca poate si engleza lui e limitata; asta, daca nu te ignora, pur si simplu. Ei, cand le vorbesti limba lor, observi cum li se schimba brusc dispozitia si devin extrem de amabili si serviabili... In plus, daca stii germana, poti cere sa ti se dea masina sa faci un drive-test de 3-4 ore, timp in care mergi frumusel cu masina la un ADAC Pr

Link către comentariu

Sal all, eu am luat masina din semnatura de la AUTOHUS.de din nord, aproape de Hamburg.

Nu am nici o nemultumire legat de masina sau modul de achizitie.

Va pupa tata si :) Safe

Link către comentariu

Audi A4 B5,break,cui remorca,jante aliaj,motor 1,8i,125cp,benzin,an fabr 1997,caroserie impecabila,motor la fel,Euro2 Nurenberg

2300 euro!

Ce ziceti?

Eu am fost personal.

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!