Jump to content

Noul motor 1.5 TSI

Iulian M
 Share

Postare recomandată

nu prea are cum... din ce an e masina ta? 

pana la MY 2021, Schimb ulei - 30.000 km /2 ani , inspectie - 30.000 km / 1 an

incepand cu MY 2021, schimb ulei si inspectie se fac ambele la 30.000 km / 2 ani

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Service ulei: 29200 km/687zile

Inspectie scadenta: 29200 km/315 zile. 

Dintre acestea 2 eu zic ca inspectia va fi prima facuta, mai am 315 zile. Masina este noua, 2025.  

Link către comentariu

Am schimbat si eu astazi cureaua de accesorii si intinzatorul. Erau originale, de cand este masina. Intinzatorul avea joc, cureaua nu prezenta crapaturi, fisuri sau alte probleme. Era Contitech Made in Romania VW AG, pentru cine vrea sa stie ce curea este cea originala. La distributie am vazut ca ar fi Dayco cea originala in pozele postate de @andrei_221. Chiar si de cumparat am gasit la un magazin curea distributie Dayco teflonata spunea baiatul ala, am gasit ca se numeste Dayco HT, High Tenacity. Banuiesc ca si Gates si Contitech au aceleasi materiale in compozitie dar nu au pus si o denumire cum au facut cei de la Dayco, sau cine stie, poate face Dayco mai rezistente.  Distributia o sa o mai las, cel putin 20.000km, rezista sigur. Eu oricum fac 10-12 mii pe an, e ok. 
Inspectia asta banuiesc ca se refera la inspectia totala a masinii ?? Lichid de frana, frane, antigel, amortizoare etc. lasand la o parte ulei+ filtre. Eu alea le fac la fiecare 10k km si o numesc revizie. Dar nu stiu exact la ce se refera aceasta inspectie. Si din ce am cautat, nu se face referire la ceva anume prin aceasta inspectie. 

Link către comentariu

Inspectia se rezuma la verificari.

Revizia inseamna sa schimbi consumabile.

Auzisem  ca pe 1.5 tsi au pus curele de distributie din seria Kevlar. N-am avut curiozitatea inca sa verific, masina are  99k km.

Presupun ca e intarita cu fibre  de aramida, daca se numeste asa, de aici si rezistenta la kilometraj mare. Din acest motiv nu gasesti multe masini cu distributie schimbata, nici reprezentantele nu te pun sa faci asta. 

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Da, probabil asa este. La tine la 99k nici nu ai motive. Ideea e ca clar sunt imbunatatite curelele, daca la mine la 170k cureaua de accesorii era originala si mai mergea, clar aia de distributie duce. E corect ca nu e asa de “stresata” cea de accesorii ca cea de distributie dar totusi, o curea simpla de cauciuc sa tina atat, spune ceva. Din ce stiu eu, in trecut, si aia de accesorii pe la 50-60k trebuia schimbata. Asta de distributie intarita cu anumite materiale, clar e alta rezistenta. Am vazut pe un grup, nu aici pe forum, baiat cu 290k cu distributia originala pe motorul asta. Acum nu stiu cat e de real, asa a spus omul. 

Link către comentariu

10 hours ago, vizitator said:

Service ulei: 29200 km/687zile

Inspectie scadenta: 29200 km/315 zile. 

Dintre acestea 2 eu zic ca inspectia va fi prima facuta, mai am 315 zile. Masina este noua, 2025.  

daca e 2025, ti-au setat-o gresit, inspectia se face tot la 2 ani, nu la 1 an

Longevitatea distributie se datoreaza in mare parte geometriei fuliilor si mai putin materialelor inovatoare. 

gasiti in SSP-uri, fuliile de la axele cu came sunt tri-ovale si nu streseaza cureaua. 

https://www.facebook.com/share/v/1FVgQvXZHH/

image.thumb.png.dc529da3ca5e0c75d760151cd999fa48.png

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• mihai.onu94
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!