Jump to content

Skoda Octavia 3 vRS


TudorM

Postare recomandată

Arata excelent masina..totul e simplu si de mare efect.. Multi km fara probleme si benzina ieftina :)

Link către comentariu
  • Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • TudorM

    75

  • bogdann81

    11

  • FRE

    9

  • bZ1

    8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Superbă! Îmi poți da un pm cu preț? N-am citit tot :)

Daca domnul inginer nu se supara, pretul a fost de 33,3 mii.
Link către comentariu

N-are de ce sa se supere injineru', cred ca era scris in primul post. :)

 

O alta problema (minora) este la spalatorii. Trebuie sa stau mereu cu ochii pe cei de acolo cand umbla la portbagaj sa nu traga de el. Chestie patita chiar in weekend... Asta e, daca lumea nu e obisnuita cu asa ceva.

 

@Codz, ti-am zis. Daca reusim sa aliniem planetele, se rezolva.

@Bogdan, aia cu benzina ieftina a iesit din peisaj, multumire unor anumite persoane sus puse si fara minte.

Link către comentariu

Acum doua seri, inainte sa merg si eu la Junior, am observat ca cineva a considerat ca n-are loc pe strada de masina mea asa ca mi-a lasat un mic cadou:

 

post-11061-0-12278600-1396513958_thumb.jpost-11061-0-69452000-1396513958_thumb.jpost-11061-0-59961600-1396513959_thumb.j

 

PS: Cu ocazia asta am observat si o problema tehnica, pe care am mentionat-o si in topicul O3. Sistemul de senzori laterali nu mai afiseaza nimic pentru primele 10 secunde sau pana nu detecteaza ceva. Si pe ecran arata exact ca la masinile care au senzori doar fata-spate.

Modificat de TudorM
Link către comentariu

Pfff,ce pacat sa patesti la masina noua asa ( de fapt la orice masina indiferent de vechime ) Bine ca nu este mai rau,se revopseste si gata.

Link către comentariu

Da, 5 luni si ~3000 km. Atat a rezistat. Eu am facut niste parcari cu ea de se crucea sotia si n-am atins-o pe nicaieri si altii n-au loc pe o strada intreaga...

Link către comentariu

Naspa cu zgarieturile...si a mea a rezistat eroic pana acum, doar o usa deschisa aiurea..sa vedem cat o mai tine :).

Totusi nu pare afectat senzorul de la "lovitura" ..

Link către comentariu

Imi pare rau sa aud ca nu ai scapat neatins... Speram sa se rezolve repede.

Link către comentariu

De asta nu m-am agitat cu R-ul la achiziție. Știam clar că va fi atins, lucru care s-a și întâmplat, și bara față și cea spate. Plus ușile. Oricum nu mă miră, mă uit la 5 vecini cum parchează.

Link către comentariu

Mda, popoarele astea latine au o problema cu parcarile (si de fapt nu numai), se cheama "durere-n brişcă".

Bine ca e doar chestie de vopsea.

Link către comentariu

Probabil o domnisoara cu masina rosie care dadea cu spatele si se uita in alta parte :( cauta in zona o masina rosie atinsa

 

Dupa ce stergi negreala si vopseaua rosie o sa ramai cu o dunga pe muchie, ce observ este ca la tine bara e argintie, la mine e neagra

Link către comentariu

Masina este groaznica,groaznica....ca n-o am eu....Ahhh eu am 1.4 TSI aproape full....ma rog vine in iunie...

S-o stapanesti cu pacere si fara probleme

Link către comentariu

Mersi de urari, dar dupa cum vezi problemele au apucat sa apara deja. :)

 

Va tin la curent cu rezolvarile.

 

PS: Sa-i faci topic cand ajunge.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Tudor, am înțeles că prin ACC, în funcție de viteza de deplasare, poți regla un minim sau un maxim al distanței în raport de mașina care rulează în fața.  De examplu am cruise speed reglat la 125, în față este liber iar la un moment dat mă apropii de o mașină și acc reduce viteza pentru a menține distanța. Cât este minimul / maximul distanței la care acc se va adapta în funcție de cel din față?

Mulțumesc!

Link către comentariu

@MAKRON, se regleaza prin timp. Ai pe Maxi-Dot niste linii care reprezinta distanta care este parcursa intr-o secunda/linie pentru a ajunge la cel din fata. Maxim sunt 5-6 linii parca, nu mai tin minte. Deci setezi la 3 linii, ai 3 secunde etc. Din cauza asta nu reprezinta o distanta fixa in metri. La 50 km/h parcurgi cam 14 m/s, la 100 vei avea cam 28 m/s etc. Deci la viteze de autostrada, chiar daca tii pe distanta minima (1 linie - cum fac si eu), distanta reala in metri e destul de mare. Si asta reprezinta o problema, mai ales la noi cu lipsa educatiei condusului la viteza mare pe autostrada. Multi vor aprecia ca doar ii urmaresti si nu mergi de fapt mai repede ca ei si vor refuza sa se replieze pe banda 1, chiar daca cu doar cateva secunde inainte tu nici nu erai in oglinda lor retrovizoare.

 

Eu am ridicat masina vinerea trecuta, dupa ce cu mult tam-tam mi s-a promis ca va fi gata cel tarziu joi. Am dat peste un consilier service de o nesimtire crasa, pe care l-as fi concediat instantaneu daca eram in management si-l vedeam cum discuta cu un client. Dupa ce i-am demonstrat la predarea masinii si pe urma am discutat si telefonic de problema pe care o am cu senzorii parcare/afisajul lor dupa ce masina a fost lovita, la preluarea masinii acelasi consilier n-avea nici cea mai mica idee despre ce intrebam si mi-a aruncat un zeflemesitor "asa fac toate". Atunci efectiv am simtit ca iau foc si am cerut sa cheme pe absolut toata lumea cu un cuvant de spus din cladirea aia. Pe urma a urmat un episod de o nesimtire/impotenta/necunoastere la un grad care nu credeam ca poate exista. Am stat cu 5-6 angajati (sefi de atelieri, seful Weltauto (!) etc) care au incercat timp de o ora si jumatate sa ma convinga ca "asa fac toate". Dupa ce a devenit clar ca eu am dreptate si nu ei, am mai petrecut inca 45 de minute in parcare cu masina si un sef de atelier care pana in ultimul moment declara solemn ca e normal ca senzorii sa lucreze asa cum o fac acum, ca mie mi s-a parut timp de 5 luni ca senzorii lucrau altfel si ca de fapt eu cam mint si aberez. Dupa 45 de minute de demonstratii, in care a ajuns sa faca si poze si filme, s-a ajuns la concluzia ca eu am dreptate si ca ei abereaza. Mi se facuse asa o lehamite, de-mi venea sa le pun masina fular si sa ma spal pe maini de ei si de Skoda. O atat de imensa nesimtire nu mi-a mai fost dat sa vad pana acum... Ca sa nu mai vorbesc de o lipsa crasa de cunostinte tehnice/electronice/ingineresti de baza. Au inceput sa ma ia in serios d-abia dupa ce le-am spus ca si eu sunt inginer, ca am lucrat cu echipamente mult mai avansate decat un amarat de senzor ultrasonic si ca eu ma joc cu senzori de felul asta ca hobby. Au bagat ochii in pamant si au schimbat foaia ca doar mi s-a parut mie ca senzorii/afisajul lucreaza altfel de fapt. Am ajuns pana la punctul in care am mers cu ei la un PC sa le arat pe site-ul Skoda cum trebuie sa arate pentru ca ei refuzau sa ma creada, dar le mergea atat de prost internetul ca nici macar pagina oficiala nu se incarca cum trebuie.

 

Macar vopsitul a iesit ok, desi daca-l mai faceau si pe ala varza cred ca-i dadeam in judecata. Ah, si mi-au spus ca ei nu sunt in stare cu sculele oficiale sa codeze absolut nimic la masina, nici macar schimbatul semnalizarilor impuls sau dezactivare sound generator.

 

PS: Cred ca au si scos masina la raliu, era lasata in modul Sport si acul rezervorului scazuse cu o gradatie. M-am cam ofticat ca am fost aerian la predare si nu am notat numarul de km.

PPS: La cat de mult au insistat, cred ca cineva care nu are o pregatire tehnica cat de cat ajungea sa plece cu ideea ca a visat pana in momentul ala, iar senzorii de fapt asa trebuie sa mearga...

PPPS: Ei au recunoscut toti de fata cu mine ca era prima data cand vad Park Assistant pe o masina, dar totusi incercau sa-mi spuna ei mie cum arata/functioneaza.

Link către comentariu

Vezi ca e notat nr de km pe foaia pe care ti-o dau cand predai masina. Unde se consemneaza si ce alte urme mai are masina.

Link către comentariu

Tudor..este extrem de greu sa gasesti oamenii capabili. Din punctul meu de vedere jumatate din receptioneri ar trebui trimisi la cules capsuni..

Vad ca nu ai rezistat mult cu zgarietura de ai si dus o la service :D...bine macar ca a iesit ok..

Link către comentariu

Service-ul a fost Avia. Am zis sa le dau o sansa si post-vanzare pentru ca am avut o experienta extrem de placuta la achizitionarea masinii. Consilierul de vanzare a fost mereu la apel, extrem de amabil si dornic sa ajute. Nota 10 pentru el. Ce s-a intamplat saptamana trecuta si mai ales vineri, as zice un 2 cu maaare ingaduinta. O sa am o discutie telefonica/in persoana cu managerul mare pe service al lor si probabil ca a fost ultima data cand le mai calc pragul...

 

@Bogdan, capabili sau nu, macar sa fie politicosi si dispusi sa asculte. Consilierul de service de la care a pornit toata tarasenia vorbea peste mine dupa ce ziceam 2 vorbe, nici nu apucam sa termin o propozitie. Sa nu mai zic ca aproape m-a facut mincinos in fata, iar faza cu "asa fac toate" a aruncat-o cu atata zeflemea incat am vazut rosu in fata ochilor. Si m-a asigurat ca el s-a "zbatut" pentru mine vorbind cu doi sefi de atelier pentru amaratele alea de codari pe care nici nu le-au facut.

 

PS: Era totusi zgariata destul de rau. In poze nu se vede asa bine, dar era jumulita bine.

Modificat de TudorM
Link către comentariu

:) si mie mi s a spus ca nu s a constatat nimic la masina dupa proba de drum..dar ce sa vezi, km erau fix aceiasi ca la predarea masinii..deci proba de drum s a facut zburand probabil sau cu masina pe platforma... si atunci l am facut eu mincinos direct ca sa incheiem polemicile.. Noi sa fim fericiti si sa ajugem cat mai rar pe acolo eventual doar la revizii..

Modificat de bogdann81
Link către comentariu

Fa-le o plangere la importator, asta o sa-i doara cel mai tare. Cu descriere amanuntita a situatiei si nume de persoane. Poate ii mai aduc aia cu picioarele pe pamant.

Din pacate, pe langa faptul ca sunt foarte prost pregatiti si habar n-au despre ce vorbesc, sunt si rau voitori si lipsiti de bun simt, si incearca sa scape de tine mintindu-te cu nesimtire.

 

Nu am inteles, pana la urma au rezolvat cu senzorii?

Link către comentariu

Eu le-am cerut expres sa ma sune un manager, care pana acum nu m-a sunat. Dar ma ocup si singur sa dau de el, daca e cazul.

 

Legat de problema, vazand ca nu cedez, a pozat si filmat seful de atelier comportamentul aleator al senzorilor/afisajului si a spus ca v-a deschide un caz cu importatorul si sper eu cu Skoda mai departe. S-a facut si un contract de service/garantie pe tema asta, deci nu cred ca ma pot ignora pe mai departe.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!