Jump to content

Carpatica SA

Al Bundy
 Share

Postare recomandată

Am semnat azi cererea de reparatie in regie proprie, mi-au zis ca intr-o saptamana imi vireaza banii in cont. I-am intrebat de ce nu cash, au zis ca despagubirile ce depasesc 8000 lei sunt obligati sa plateasca prin banca. Au mai incercat sa ma suceasca sa le dau lor masina, sa o duca la Sibiu la service-ul lor, ca ei se vor incadra in suma aprobata, etc, etc, dar n-am avut incredere. Ce-i in mana nu-i minciuna, banii jos, ochii la usa :) Deja mi-am gasit si piese, am negociat si la manopera, ma scot binisor. Asta cu conditia sa primesc banii in cont. Va tin la curent.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunt prea multe piese de schimbat si sigur cele noi nu se vor mai alinia perfect. o sa bagi multi bani in reparatie, nu o sa fii multumit si nici n-o s-o mai poti vinde la un pret decent

sfatul meu e sa o dezmembrezi sau sa o vinzi asa cum e

Link către comentariu

Asta inseamna 2000 si ceva de euro, cam putin au evaluat ei masina.

Link către comentariu

Banii + epava a primit omul. Daca vroia numai banii primea mai mult. Daca nu are pretentia sa o faca la reprezentanta cu piese noi si o face la service de cartier sau prieteni mai ramane si cu bani.

Epava este 25% adica mai 500 euro.

Link către comentariu

Asta inseamna 2000 si ceva de euro, cam putin au evaluat ei masina.

daca o vinde pe piese mai ia inca pe atat si cam asta-i pretul unui golf 2001

@Adishoru nu-ti bate capul s-o repari, iti scoti usor banii pe ea

numai timp si spatiu sa ai

Link către comentariu

Oricum sa nu te duci la IATSA, eu am fost dezamagit de modul cum lucreaza, mai bine ma duceam si o faceam pe cont propriu.

Link către comentariu

multumesc de aprecieri, de dezmembrat nici nu se pune problema, este singura masina in familie, si am nevoie de ea si la munca. Pentru reparatie o voi duce la service-ul Kratos, langa Coca Cola, mi-au fost recomandati, si am si vazut masini facute de ei. Piesele ma costa in jur de 2300 lei, manopera aprox 3000 lei, mai pun eu o marja de 6-700 lei pentru chestii neprevazute, si ajung la 6000 lei. Sincer, prefer sa nu iau piese noi (de caroserie), nu mai gasesti piese originale, doar repere sub licenta, tabla naspa, subtire, fara galvanizare (mie mi-a sarit vopseaua vreo 2 cm x 1cm acum 6 ani si nici in ziua de azi nu a ruginit).

Deocamdata astept banii.

@ Al Bundy: au socotit asa:

la vechime de 11 ani, uzura este de 85% din pretul masinii noi, din care mai scad 25% nu stiu pentru ce, n-am inteles. Si uite asa, ajungi la 2200 euro, adica 9000 lei (binenteles ca m-a furat si la cursul valutar)

Modificat de Adishoru
Link către comentariu

Caz ipotetic ! !

Daca imi loveste masina un conducator auto si eu NU VREAU absolut deloc sa primesc banii de la societatea lui de asigurari ( sa zicem ca pur si simplu nu vreau ) , am dreptul sa il oblig in instanta sa imi achite el , direct despagubirea urmand a se regla el ulterior cu firma de asigurari ?

Veti spune ca are dreptul sa cheme in garantie firma de asigurari , insa eu o tin pe a mea si spun clar ca nu ma intereseaza asta insa vreau sa imi achite reparatia EL IN PERSOANA fara sa discut cu firma de asigurari privind despagubirea ( si implicit tot ce duce mai departe cu sechestru , executor in caz ca nu im da banii?)

Modificat de dukku
Link către comentariu

Pai pt ce mai exista asigurarea obligatorie? Daca dau de unul ca tine ce fac imi vand masina ca sa iti acopar dauna?

Link către comentariu

"Mi-a scazut 25% nu stiu pentru ce"

Pentru epava domnule ti-a scazut 25% pentru ca nu au oprit-o ei.

Daca dai de unul capos care te da in judecata ca nu accepta RCA-ul si castiga peste 10 ani nu iti vinzi masina, iti vinzi casa.

Link către comentariu

dukku daca refuzi RCA-ul celui care te-a lovit se considera ca iti repari masina singur

ar trebui sa dai in judecata persoana si sa faceti proces, dar nu cred ca vei avea succes, pentru ca nu ai ce acuze sa-i aduci celui care te-a lovit...

daca el a circulat legal cu RCA, ITP, permis etc.. valabile, singura greseala este ca te-a lovit pe tine, dar pentru asta exista RCA in legislatie, deci te vei invarti intr-un cerc fara castig in fata unui judecator :)

Link către comentariu

Dupa cite stiam, il poti da in judecata DACA valoarea reparatiei e prea mare si RCA-ul nu acopera toata suma...

Dar teoretic suma maxima e destul de mare si acopera majoritatea cazurilor de daune...numai daca ai o masina super scumpa, un Lambo, Ferari etc si daunele se ridica foarte sus atunci teoretic RCA-ul nu cred ca acopera legal toate daunele si diferenta o plateste asiguratul...

Mai e cazul cind o firma gen Carpatica iti da o suma infima gen 500RON la o dauna reala de 3000RON de exemplu...atunci dai firma de asigurari in judecata...cred...sau dai asiguratul si el la rindul lui da firma de asigurari?

Un forumist in domeniu ne-ar putea lumina...

Link către comentariu

Am fost si eu in mici probleme cu carpatica , si am vorbit cu un avocat, sunt zeci de dosare NE solutionate:(..

Link către comentariu

Pai la Carpatica se merge pe sistemul "1 agent constatator, 2 avocati" :))

Te judeci cu ei citiva ani ei folosesc banii scutiti in timpul asta...si la final tot ei ies in cistig.,..

Link către comentariu

dukku pai asta inseamna ca omu degeaba plateste rca? firma preia raspunderea,omul nu are treaba cu reparatia ta atata timp cat firma e autorizata sa functioneze de catre stat si el a platit polita la zi.

problema cu Carpatica este ca statul ii permite sa functioneze. cei care fac polite la ei nu pot fi trasi direct la raspundere pt ca firma despagubeste partial

Modificat de Muale
Link către comentariu

salutare!ce poate face o prietena dea mea in urmatoarea situatie:a venit acasa, a parcat masina in fata portii(putin in panta).vine unul cu un papuc de lemne si isi trage masina langa a ei la vreo 30 de metri uitand sa traga feana de mana.iese din masina si pleca de langa ea,masina o ia la vale si intra in a prietenei mele.tambalaul de pe lume,vine politia,constata,il scoate pe ala vinovat,il pune sa-i faca masina prietenei mele pr rca_ul lui(are la carpatica).se face dosarul de dauna(parca asa ii zice) si ii da rezolutia:nu ii face masina pentru ca ea s-ar fi inteles cu ala sa-si faca masina pe rca-ul lui.intrebarea este:ce este de facut?da in judecata carpatica?

Link către comentariu

Ce ar trebui facut ar fi mers si batut cu parul la usa, dar nu e indicat, nu face asta. :icon_redface:

Pai da, se pare ca doar in instanta se poate rezolva cu ciorile alea :RO flag:

Link către comentariu

Daca nici cu constatare de la politie nu vor sa plateasca... Fa plangere la CSA, nu stiu cat o sa ajute dar uneori functioneaza drept catalizator. Daca dai declaratie pe proprie raspundere la politie ca s-a intamplat cum zici tu si politia zice OK, nu cred ca vreun agarici de la Carpatica e mai presus de atat ca sa spuna el altceva.

Dar vai, ce faza!... Astia nu merg inchisi cu petitie sau alte dracii?

Link către comentariu

Din experienta mea, nu este bine sa ne dam cu parerea daca nu am auzit ambele parti implicate. De obicei adevarul este la mijloc. O firma de asigurari poate sa considere frauda daca cercetand de exemplu trecutul, vede ca ai avut o masina in leasing, ai vrut sa o dai inapoi, aia au zis ca numai daca dai mii de euro in plus, i-ai amenintat ca ii dai foc, ca faci accident si coincidenta dupa 2 zile vii cu dauna totala. Atunci firma de asigurari vrei sa plateasca? Eu nu stiu care este adevarul in cazul prezentat mai sus, dar ceva este cusut cu ata alba daca au zis ca este frauda.

Link către comentariu

Trebuia sa detaliezi putin experienta ta.

M-a busit cineva acum o luna, aripa mea praf, o janta zgariata teribil si bara julita serios. Masina cealalta avea doar bara murdara (s-a luat cu mana). Am rezolvat cu politia, dovata si salut.

Un prieten si-a turtit botul masinii intr-o skoda, si skodei i s-a julit putin vopseaua de pe bara, nici macar nu s-a strambat. Asiguratorul a dat-o la intors, ca nu are cum sa nu se deformeze, si asa mai departe.

Am tamponat pe cineva din spate. I-am facut bara concava. Bara mea a iesit dintr-o capsa, am bagat-o instantaneu la loc apasand usor cu un deget. Nu s-a zgariat nimic nimic. Nici nu se vedea.

Am vazut cu ochii mei lucrurile astea, daca n-as fi fost acolo poate n-as fi crezut nici eu. De aici pana la a spune ca tot ce intra in rubrica asta e frauda e mult.

Eu consider ca nu e frumos sa iei banii oamenilor pe asigurare si apoi cand vin cu vreo problema sa ii faci mincinosi in fata. Mai ales ca "din tulcea" a mentionat ca cei implicati in accident au fost si la politie, care are rol de constatator.

Link către comentariu

am si eu de facut o reparatie pe RCA la Carpatica. O tanara mi-a lovit masina cand a deschis usa in parcare. E fff putin infundata si zgarietura e minuscula. Sunt curios ce o sa iasa. Cred ca o sa-mi ofere cel mult un polish. Bine ca eu tot timpul mi-am facut RCA la Allianz sau la Astra, pt ca in cazul in care eu lovesc pe cineva, pers respectiva sa nu aiba probleme, dar pe unii ii doare in basca. Pt 50 de lei (diferenta intre astra si carpatica) se trag pe c_r si li se rupe de restul.

Am uitat sa precizez ca am fost la politie, pt ca mi-am zis ca nu fac amiabil cu carpatica, si am si Casco si vreau ca reparatia sa fie executata in reprezentanta, cu vopsire element si polish pe elementele din jur, deci undeva la vreo 800 lei cred ca se ridica toata treaba. Ii frec de le merge parul pt un rahat de zgarietura de 0.5 cm2

Modificat de PTDA
Link către comentariu

Cand masina era mai noua si mie in parcare la Kaufland cineva dintr-un taxi a deschis usa si mi-a infundat putin portiera. Chiar am vazut faza de departe dar am considerat ca un lucru normal si de neevitat intr-un oras aglomerat. Si acum se vede. Nu m-am gandit ca pentru asa ceva pot sa ma duc sau merita sa ma duc la asigurari sau service. Nici pe gratis nu as duce masina la reparat ca sa-mi pierd timpul. Si vezi ca polishul inseamna luarea unui strat subtire din grosimea vopselei sau ma rog al lacului.

Acum ca masina este mai veche, nici nu as intoarce capul pentru asa ceva.

In alta ordine de idei, nu cred ca deschiderea usii este accident rutier. Este ca si cand ar fi trecut cu poseta si catarama posetei ar fi zgariat masina. Probabil ai masina ff noua daca inca mai tii evidenta micilor infundaturi si zgarieturi.

Link către comentariu

Masina are 6 ani, dar am scos-o de la vopsire integrala de 2 sapt.

Link către comentariu

Esti nebun :) ....te-ai dat peste cap cu ea, sau ai vecini cumsecade ? :)

A mea are 10 ani si inca arata ~ ca noua ...bine, 7 ani pe Germania si 3 de Romania...deja un spoiler schimbat si vreo citeva zgirieturi maricele...

Link către comentariu

eu am schimbat 3 bare spate, 3 parbrize, 2 aripi stanga fata, o oglinda, un far, o gramada de bandouri (noroc am avut ca au fost inventate si montate pe masina). Nimic nu am schimbat din cauza mea. Nu am folosit niciodata RCA-ul din dotare, dar asta e norocul de care am parte.

La 1 luna dupa ce am cumparat masina, nou-nouta, un cascat si-a parcat raba de 16 tone in farul meu.

Dupa inca vreo 2 saptamani, un idiot a aruncat o tigara in mers din masina si aceasta s-a oprit in grila mea de la ridiator. Rezultatul: grila s-a topit pe o suprafata de 2 cm2, si am schimbat-o.

Acum vreo 4-5 luni, am lasat frumos masina in fata garajului, intrucat polo era in garaj. Dimineata la 7 imi bate un vecin la usa si imi zice sa merg la masina, sa constat ca bara spate e crapata. Cum? Niste tineri studenti au facut un chef la mine in bloc si si noaptea pe la 1 au plecat cu masinile bauti si evident ca mi-au lovit masina. Nici macar atata bun simt nu au avut incat sa imi lase un nr de telefon in parbriz. Norocul meu a fost ca vecinul meu a auzit bufnitura si a luat numarul de inmatriculare. Am mers la politie, am declarat accidentul si politistul a zis ca o sa o cheme la sectie pe faptasa (era o belgianca), dar ca o sa dureze cam o luna. In 5 ore am gasit-o si am adus-o la sectie. Politistul a ramas cu gura cascata.

Problema e ca eu ma folosesc zi de zi de masina, dar mai ales faptul ca in Cluj, toate strazile sunt foarte inguste, parcarile sunt subdimensionate, oamenii neatenti si nepasatori.

Masina nu a avut nici o dauna importanta, dar de-a lungul timpului s-au adunat o gramada de usi, aripi, si bare zgariate. Cred ca motivul ghinionului meu e tocmai faptul ca m-am atasat de masina si ma stresez intotdeauna cand apare cate o zgarietura noua.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!