Jump to content

Probleme mici si enervante

bogdanc
 Share

Postare recomandată

de acord cu andrei.

Oricum, decat 4.5% si covorase, sau un plin, mai bine 5% si-mi achit eu covorasele de 190Ron originale

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de acord cu andrei.

Oricum, decat 4.5% si covorase, sau un plin, mai bine 5% si-mi achit eu covorasele de 190Ron originale

La un cost al masinii de 23000euro, diferenta aia de 0.5% nu este atat de mare precum crezi 75NOR  :icon_thumright:  Un calcul simplu rezulta ca diferenta este de 115euro. Un plin la superb 2 costa 370RON + 190RON = 560 RON > 115 euro :cool:

Link către comentariu

De acord cu exemplu, dar prefer sa am o valoare mai mica de intrare in leasing, deci si un casco mai mic, in detrimentul covoraselor si al unui plin...

De asta prefer tot ce se poate la masina, urmand ca accesoriile sa le iau eu - oricum cu un discount si acolo :D

Link către comentariu

din cate stiu valoarea de leasing se calculeaza la pretul de catalog si nu la pretul de achizitie.

Dar aici s-ar putea sa depinda si de firma de leasing.

Link către comentariu

Valoarea de leasing ar trebui sa fie valoarea finantata de societatea de leasing, suma pe care o vei rambursa pe perioada contractului, la care se va calcula dobanda

Link către comentariu

exact, se calculeaza pe valoarea finantata, adica valoarea de contract - nu de catalog - a masinii din care scazi avansul dat.

Link către comentariu

La leasing nu m-am gandit... eu am platit cash :D Mai vorbim peste cativa ani daca mai fac asta inca o data.

Link către comentariu

10% mai greu. este toata marja masinii. insa 5% fara probeme.

Eu am avut 15% la a mea. Deci se poate

Link către comentariu

Depinde de an, de conjunctura, daca era stoc/comanda, daca era stocul dealerului sau al importatorului, ce optionale aveai, etc, etc, etc, putem continua enumerarea :D

Astazi la 15% la Superb dealerul vine cu (multi) bani de acasa, dar e decizia lui daca pentru un anumit client decide sa vina cu bani de acasa... Cine considera altfel, nu e in contact cu realitatea, no offence.

Link către comentariu

Avantajul la leasing ( vorbesc de finantatorul casei Porsche, Porsche leasing Romania) este ca acum permite cumularea la pretul masinii si al oricarui accesoriu il vrei tu. Deci vei plati in rate aceste accesorii (roti de iarna, accesorii originale, etc)

Link către comentariu

Mda si vei plati si CASCO, pe langa dobanda, pentru accesorii, devreme ce se cumuleaza in valoarea de contract/finantata

Link către comentariu

safari hunter

Mai bine un credit auto la oricare banca decat Porsche Bank unde oferta de CASCO este colosala. PORSCHE B+L sunt cei mai ordinari hoti la capitolul jecmanire clienti. Vorbesc in cunostinta de cauza nu din auzite. Leasingul implica multe riscuri, iar masina devine a ta doar dupa ce achiti ultimul leu. Fereasca sa ai o dauna totala sa vezi cum se calculeaza perioada de inchiriere / utilizare si cu ce mai ramai dupa ce dealerul isi opreste toti banii. Sa nu mai zic ca nu ai niciun cuvant in caz ca nu-ti convine cum este intretinuta masina, doar esti utilizator nu proprietar. Personal nu as risca.

Desi am achitat cash masina, PB m-au convins sa le refuz oferta de 1560E pentru un auto de 28000 E si sa ma indrept catre Alliantz unde am obtinut o asigurare CASCO completa de 908 E si care dupa 3 ani fara evenimente a ajuns la 648E. Din diferenta acoperi si mama dobanzilor. Iar ca sa nu te contrazic de presuri si un plin de benzina ca la Matiz, la Superb am obtinut un discount de 3200  E (2400 E era scris pe gard) + garantie 4 ani = 670E.

Atentie mare la detaliile care fac cu adevarat diferenta.... :exclaim:

Link către comentariu

Poti sa ceri derogare si sa faci casco in alta parte. Dar sa fie polita cesionata catre banca.

Problema este ca la leasing sau credit iti fac polita multi-anuala, a carei valoare ramane constanta, desi valoarea asigurata scade.

Motivele sunt mai multe, ideea ar fi ca polita casco este mai mare pentru o masina mai veche, care trebuie sa fie reparata tot in reprezentanta. Nu au fransiza, toate riscurile sunt incluse, etc.

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Polita e constanta maxim 3 ani si doar daca ai GAP inclus. In caz contrar, scade. Dar la noi e posibil orice.

Link către comentariu

Ai masina in leasing? E pe toata perioada de leasing si e valoare lunara fixa.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Masina are aproape 2000km in acest moment. Ce am observat recent (sunt sigur ca se intampla de cand am plecat cu ea din showroom) este ca masina "trage" inspre dreapta. Daca tin volanul drept, in cateva secunde masina isi va schimba singura directia inspre dreapta. Care ar fi cauzele pentru acest efect?

Multumesc.

Link către comentariu

"Nenumarate".

Incepand cu presiunea din pneuri.

Link către comentariu

Din ciclul "futu-i", am si eu una: dupa un drum de 15km cu multe denivelari, in ciuda faptului ca am mers cu 30km/h, am un scartait la usa dreapta spate, pe care il banuiesc de la chederul usii sau al geamului - caci nu se aude cu geamul dreapta spate putin lasat.

Ce sugestii aveti ? Glicerina pe chedere - totusi inca sunt ca noi, sunt "alunecoase" la atingere.

Sunt plin de nervi.... Nu suport greierasii in masina, de asta am dat Passat-ul...

Link către comentariu

safari hunter

Sunt plin de nervi.... Nu suport greierasii in masina, de asta am dat Passat-ul...

Poti incerca sa maresti volumul la Bolero sau sa porti o discutie captivanta cu pasagerii din masina, daca prin acesta nu ti se distrage atentia de la condus. Simpla stergere de praf a chederelor ajuta, iar daca o faci urmata de un spray pentru curatare suprafete de cauciuc, asa de pana la 15 lei se va reduce considerabil. Retine doar, am spus reduce nu inlatura greierii. La mine sunt in stalpul stanga, dar dupa 80 k km coabitam BINE!!! :lol:

Link către comentariu

Am identificat: usa dreapta fata nu e bine fixata la pinderea pe incuietoare, in sensul ca apasand pe usa cu palma, din afara spre inauntru, usa joaca pe cheder vizibil, moment in care se produce scartaitul.

Suspectez ca nu a fost fixata bine partea aia metalica de pe stalpul usii pe care se prinde "incuietoarea"

Desi pot sa o rezolv singur, am trusa inbusuri, o sa merg la reprezentanta, sa o fac pe garantie. Mi-e ca pun inbusul pe ea si apoi se vede si am discutii la garantie :(

Link către comentariu

Am rezolvat azi. S-a confirmat presupunerea mea, cu usile inchise, cea de pe dreapta fata era "iesita" 1mm fata de cea dreapta spate.

A durat 5 min sa desfaca cele doua inbusuri, sa impinga mai inauntru limba aia metalica pe care se inchide usa si sa stranga inbusurile.

Linia caroseriei e la fix acum.

problem solved, back to liniste in masina :D

A fost singura problema in 10 000km si 4 luni. Sa o tina tot asa ! :beer:

Link către comentariu

• 2 months later...

Cine i-mi poate spune cum se demonteaza panoul de pe portiera fata stanga? 

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

• vdragos a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!