Jump to content

Octavia2 Vs. Megane2 Amandoua Noi


dpc
 Share

Postare recomandată

Iti dai seama ca eu n-o sa-mi bat joc de masina mea.

Seat nu prea ma incanta(are un coleg Seat Cordoba, benzina) si sincer sa fiu , amandoi in fata (el inalt si slabut, eu inalt si mai...plinut) imi cam da coate cand schimba vitezele, si el spune ca e cam ingusta, asa ca...Iar celelalte, ex Toledo e 19000, cam destul pentru mine.

Sa-ti spun un pret la revizia lui?

-schimbat lichid frana=500ml

-schimbat placute frane

-aerisit

-sters erori din calc

-schimbat ulei si filtre (ulei+benzina)

- manopera

TOTAL=9mil(ca am avut factura in fata si am vazut-o, special am vrut sa vad)

Deci spuneti ca daca o sa merg normal/corect e posibil sa nu am probleme cu Meg2.Iar consumul e chiar asa la Meg 1.5dci=105cp?

Am vazut MEGANE 3, hatch, pe net. ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • dpc

    30

  • Devastator

    12

  • gabriel

    10

  • rex

    8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu cred ca are rost sa te grabesti , mai bine cumperi un motor generatie mai noua , este adevarat ca 1,5 consuma putin , loganul are 1,5 si consuma puntin in oras , dar skoda ii masina mare cu care iti faci treaba , are consum mai mare ca 1,5 dci , eu mi-as lua 1,5 dci pentru ca are consum mic in oras , am 1,9tdi avf 130cp si imi ia in oras daca merg si nu ii dau in blana ~ 7 8 la suta daca merg cu ea si ii dau imi ia 12 11 la suta adica dublu decat ar lua un motor generati mai veche (alh) .

Daca ar fi sa imi iau acuma o masina mi-as lua o masina cu motor diesel 1,9 tdi cu pompa rotativa consum mic si fiabilitate .

Daca o ti 10 ani gandestete ce tehnologii o sa mai apara sau combustibil , si intereseazate daca motorul masinii pe care vrei sa o achizitionezi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Altea sau Leon cu 1.4 Tsi 125 CP 15000 Euro cip ar mai putea fi o varianta. Sincer e un motor foarte bun stiind asta de la un coleg forumist TSI_122ciupi care are motorizarea asta pe Golf, la un consum de ~7-8 litri in oras precum Galati nu cred ca e mult pentru o benzinara. Si in Altea ai loc suficient. PLUS ca pretul la revizii la o masina pe benzina e mai mic , iar diferenta de 1-2 litri de combustibil e infima mai ales ca motorina e si mai scumpa adaugand reviziile o sa vezi ca nu o sa mai scoti tu diferenta de bani nici peste 100k km . Stiu ca acum 2-3 ani diferenta intre o masina pe motorina si una pe benzina se amortiza in 40k km dupa niste calcule facute de un prieten jurnalist auto.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am spus, mai devreme, ca am vazut un test comparativ intre Skoda Ocatvia 1,9 TDI si Renault Megane Sedan 1,5 DCI. Am gasit articolul! Este in numarul din decembrie 2004 al revistei Auto Motor si Sport.

Castigator la puncte a iesit Octavia, iar la pret/puncte a iesit Megane-ul.

Iata niste idei regasite in articol:

"SKODA OCATAVIA 1,9 TDI se face remarcata prin nivelul performantelor, acuratetea comportamentului rutier, functionalitatea habitaclului si marimea porbagajului. Minusuri: dotarea standard de siguranta cu doar doua airbag-uri si motrul relativ zgomotos in accelerare.

RENAULT MEGANE 1,5 dCI ofera un confort mai bun, atat la rulare, cat si in ceea ce priveste ambianta sonora. De asemenea, locurile sale din spate sunt mai spatioase si echiparea standard de siguranta pasiva mai completa, cu sase airbag-uri. Minusuri: motor mai slab performant la acceleratii si reprize."

Un lucru care m-a surprins: consumurile declarate la cele 2 modele sunt asemenatoare: Megane cu 4,6/8,9 si Octavia cu 4,9/9,4. Cu toate acestea, Megane a consumat, in test, 7,1 si Octavia 6,9.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

partea cu dotarea nu mai e adevarata pt ca s-a schimbat de mult echiparea standard si multe chestii care au fost cu vreo problema s=a rezolvat facandu=se alta sau resoftat cate ceva

In mare ai dreptate dar nu xred ca octavia e zgomotoasa in accelerare chiar scrie ca nivelul de zgomot e mare la relanti iar accelerata scade pt ca nu se mai aude cum tzacane :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca tot esti asa de interesat de consumuri si alte nebunii ai atatea zeci de pagini si la skoda si la vw si la seat unde vezi nu numai consumuri ci si probleme si vezi si preturi de revizie care nu sunt nici pe departe ca cele ale "colegului" tau. Daca tu ai ajuns sa tragi o concluzie privind spatiul intr-un seat doar ca te-ai suit intr-o cordoba atunci e clar cam ce astepti tu de fapt sa-ti spunem noi aici. Sper sa nu ma bagi si pe mine in categoria celor cu probleme GRAVE.

ps:TU esti cel care a bagat in discutie leonul si chiar imi pare rau ca m-am agitat sa-ti raspund.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Andrei VVB

Scuze, net problems! Ma interesau consumurile din GALATI, nu din Bucuresti etc.

Si chiar astept cateva valori de la voi, k sa-mi fac o idee...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Seatul Leon a fost introdus asa ...din cauza ca m-am uitat un pic pe la Seat, dar oricum pt mine e cam mic, am inteles ca are portbagajul mic.

Cum spunea cineva mai sus:

Trebuie sa faci un compromis undeva. Nu exista masina mare, spatioasa si economica (la modul de 5% in oras).

Pana la urma compromisul (cel mai bun) cred ca-l voi face la consum, in sensul ca mai faci rost de bani si pui motorina, sau nu mergi daca n-ai bani, dar la spatiul/portbagaj nu mai poti da bani si sa-l maresti( da stiu, o sa spuneti ca-ti iei ...din ala pe acoperis...imi scapa acum numele, dar eu nu vreau chestie de aia).

Asa ca , poate chiar daca o sa consume mai mult eu sper ca in final sa fie Octavia=design+spatiu+putere.

Deci mai astept niste consumuri la Oct2 pentru Galati, sau orase asemanatoare, NU Bucuresti, ca acolo e balamuc :angry: :wacko: :icon_rambo:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru 1.9 Tdi 105 cp - Bacau - 5.6-5.7(mers lejer cu clima pornita) 6.5-7(mers sportiv cu clima pornita)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Simpatic consum!

Dar as vrea sa stiu ce inseamna mers lejer sau sportiv, si cum mergeti(viteza etc).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai sa iti spun si eu:

Constanta, mers sportiv(vede destul de des 5-6000 rpm) 8,5% fara ac. Un tsi de 122 cp sigur consuma mai putin.

Eu in 45.000 km nu am avut nici o problema.

Iar spatiul in portbagaj imi e mai mult decat deajuns. In oras cand am avut de carat ceva mai voluminos (frigider aragaz etc) am rabatat banchetele iar in afara am avut situatii cand am facut curse la aeroport constanta-bucuresti si nu am tinut clientii cu bagajele in brate.

Iar ca tinuta de drum nu se compara decat cu OII megane e mult sub.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

6,2 pe bc pe 1287 de km in oras plus un drum de ranca cu 4 persoane cu clima portnita 80% din drum , exista si zile la 37 de grade pe bord cand imi ia si 8 in oras cu clima dar sunt drumuri scurte si aglomeratie mare de stai de 3 ori la semafor se lucreaza pe strazi si blocaje si unde ajungi mai repede pe jos dar asta e

o zi asa una asa

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mers lejer - schimbi vitezele in jur de 2500-3000 rpm

Mers sportiv-schimbi la 4000-4500 rpm.

Te-ai gandit la Opel? La Astra Caravan sau Sedan? Cu 1.7 cdti? Daca te intereseaza consumul motorul asta eu zic ca e imbatabil. Am reusit cu modelul vechi de Astra fabricat in 2002 cu motorul de 1.7 un consum de 4.5-5 l in oras mers lejer. Am ramas uimit mai ales ca intr-un an masina aia consuma 11 rezervoare . Ce-i drept Opel dupa parerea mea e peste Megane . Mereu m-am simtit mai OK intr-un Opel decat intr-un Renault. Confort mai bun datorat suspensiei , calitatea germana,si multe altele .

Daca detii suma necesara de bani eu zica ca versusul acesta nu isi are rostul fiindca Octavia II eu zic ca e cel mai bun compromis pentru tine.Prin masiniile enumerate mai sus de catre mine am incercat sa te fac sa mai cauti si altceva daca nu dispui de suma necesara, insa incearca sa mai aduni si vei fi pe deplin multumit de alegerea facuta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

astra sedan e destul de scumpa si consuma un pic peste O2 motorul de pe sedan de 1,7 e in 6 trepte de pe caravan e motorul in 5 optional era in 6 acum nu mai e decat pt 1,7 cu filtru de particule si e de 110 cp,

Astra g sau classic de care zici tu avea 70 de cai si era foarte buna la consum dar motorul cdti de la noul astra adik H este mult mai mare 100 110 sau 125 in varianta sport si normal ca are consum mami mare , era la oferta si cred ca e sub O2 cu vreo 1000 de euro dar ca si masina este peste megane rau

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sau premiatul 1.3 cdti al grupului GM , versiunea de 90 de cp.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

uite,consum urban,la megane2,1.5DCI 101CP,hatch,7.2l/100km.cred ca piatra neamtul,e cam la fel ca si galatiul la capitolul trafic.sa nu crezi toate cifrele alea,care le dau producatorii,sau anumite persoane care sint fani inraiti unei anumite marci.intradevar,in afara,i mi lua 3,8,si4,4 cu clima,dar pina in 100km/h,si mers asa,mosnegeste.inainte de megane,am avut o fabia,1.4benzina,jante,scaune reecaro,de la germania.super masina,dar cam consuma.pe mine ma interesa numai conumul urban,in afara nu prea merg,si aia lua in jur de9.5 vara,si 12 iarna.sincer,asta era singurul defect ca sa zic asa,in rest,era inchegata,nu trancanea.ave si numai36k cind am luat o.am tinut o 6 luni,si am casatorit o.am zis ca vreau diesel.si,am facut greseala de a mi lua megane.2005,90k,adus din franta.nu am pretentia de la mine ca sint vreun cunoscator,dar le mai aud asa citeodata.la megane,parca am fost surd.dupa 2 luni,am expediat o repede.mai aveam putin si divortam si de nevasta,in asa hal ma exaspera.tremura motorul,trancanea,o gramada de diagnoze si de bani bagati in ea.si ea merge la fel de prost.am dat9000

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da... aliniatu ala unde e??

ca nu se poate citi nic asa!

Modificat de msn2
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut din nou!

Chiar m-ati speriat cu Meg asta! Si in general cu Reno.Sa fie chiar atat de proaste...?

Oriscum si pe RENO.RO , le recomanda la altii sa nu-si ia Reno ca... :D .Eu il vroiam pt consum,si pret, dar cred ca banii pe care ii economisesc pe combustibildiscount ii dau la service.

Si numai de stat prin service nu am eu chef dupa ce imi iau o masina nou...

Cred ca m-ati vedea la stirile de la 5 la PRO TV ca le-am dat foc ... :Driver: :D

Oricum chiar daca efortul va fi un pic insemnat va fi alta masina decat Meg(daca 1000 iti spun ca... :D ...stiti voi),ori Oct2 ori New Focus.

Am schimbat acum optiunea ...pentru ca...pt ca...Oricum astept ceva informatii si despre NewFF.

Aaa, m-am urcat in New FF(sedan) , simpatic, are si portbagaj maricel,motorul se aude normal etc

As vrea sa aud ceva consumuri la 1.6TDCI 109Cp si 1.8Tdci= URBANE

Cum as putea schimba titlul la topic?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca iti iei masina veche nu ai de unde sa stii ce a facut vechiul proprietar. cla80 cine stie ce a facut fostul proprietar cu masina?

Eu, unul, am fost multumit de Megane.

Chiar mai multumit de Megane decat de Golf-ul actual. Golf-ul mi-a facut mai multe probleme in jumatate de an decat mi-a facut Megane-ul in 3 ani ;). Poate ca, in cazul meu am avut pretentii prea mari de la Golf.

La Renault depinde foarte mult unde e facuta masina. De exemplu, cele facute in Franta se zice ca sunt foarte bune. Din pacate numai RS-ul se face in Franta.

Hatchback-ul se face (sau se facea) in Spania si sedanul in Turcia. Break-ul nu stiu unde :).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rex,ai si tu dreptate in ce ai zis.

Sa zicem ca a mea era veche(iunie2005),sa zicem ca avea multi km,,,(90k,ceea ce pt afara,sicer,mie nu mi se par asa de multi),sa zicem ca si a dat silinta fostul proprietar,vreun francez tembel sa o distruga,ca mi juca planetara in cutie,dar,cind 2 colegi de ai mei,care le au cumparat noi,si la 19k,si respectiv25k,trancaneau de ziceai ca au oua in ele,si explecatia celor de la serive(automoldova-piatra neamt),a fost ca,asa fac astea, e de neacceptat.

Dar,poti sa nimeresti si un megane bun,cred,,,

Nu sint vreun fan inrait golf,dar mi se pare o masina corecta,care nu te pacaleste,,,la renault,incep sa te pacaleasca aia,de cum intrii pe usa si te uiti putin mai lung spre 'bibelourile' lor.

Am pus si aliniatu :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Macar daca tot te apuci si vrei masina ia opel astra sedan diesel decat fordu ala sa nu regreti ca e totusi la fel ca megane

fordul din famile a avut 15 mii de probleme pana acuma si momentan e in service pt accident dar am avut probleme cu el de mi s-a luat are cred ca totul nou pe el de la rulmenti la punte pe spate si planetare , am avut la 145 de mii si discuri ovalizate

Fetele de usi sunt din piele si tot troncan rau, plastic nashpa peste tot si e versiune ghia , foarte stabila masina dar costisitoare rau si daca te duci al ford la revizii e scump eu le-am facut acasa ....

Oricum daca ai de ales intre o2 si ford nici nu se pune problema

Ia vezi daca tot te interesa asta unde e facuta masina aia

Modificat de gabriel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie sa facem un pool ... In orice caz, fiecare stie ce i se potriveste mai bine cand e vorba de confort, aspectul masinii (interior sau exterior), dimensiuni etc.

De "scartait", cam toate scartaie dupa 150.000 de km, sau mai bine spus, cam in toate bagi bani dupa 150.000km cu mici exceptii.

Spui ca vrei sa o tii ~10 ani. Spui ca o s-o folosesti numai urban petru dus-intors de la serviciu, eventual cumparaturi si cateva weekend-uri la mare. Inseamna ca vei face in jur de 15.000-20.000 pe an. In cazul asta fa ce-ti spune instinctul :) si alege ce masina vrei. Nu cred ca e vreo una din cele dorite de tine cu o fiabilitate atat de proasta in jurul la 150.000km, mai ales daca ai grija de ea (nu cum am facut eu revizia de 15.000 la 17.000 :D).

Ce spune colegul cu Megane-ul din Franta poate e adevarat, poate nu. N-are de unde sa stie nici el macar cati km avea masina, poate a fost taxi, etc. Totusi, sa-ti troncane planetarele la 90.000 e putin probabil, doar nu-i caruta. Sa-ti cada ceva la 20.000km e posibil, de ce nu. Se intampla si la case mai mari. Oricum sunt cazuri izolate, ghinioane, masina e in garantie, se rezolva.

De troncanit, sunt multe care troncane si mai devreme :(.

Nu vreau sa iau apararea Megane-ului, pentru ca am avut si eu Renault pe mana si stiu ce podoaba e, dar sa nu generalizam.

Parerea mea personala, sau mai bine spus, ce mi-as lua eu. O japoneza (stiu ca o sa sara toti pe mine, iar pe tine o sa te bag mai mult in ceata), dar am vazut, am testat (pe termen lung) si sunt masini de-o viata, fara discutie. Repet, nu e o parere, ci purul adevar. Cand spun japoneza, spun Toyota

Modificat de shcoada
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cand spun japoneza, spun Toyota

Facuta in Turcia sau in UK? :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce i am zis omului e f adevarat.

Ca nici nu mi da,nici nu mi ia firma renault ceva,sau oricine altcineva.

Suta la suta nu sint ca erau km reali,dar,dupa toate verificarile(am scos fisa service de la reprezentanta),cam bateau km cu ce scriau in bord.

Poate ca am nimerit eu un gunoi,oricum,toti posesorii de megane pe care ii cunosc,sint in asentimentimentul meu.or fi toti nebuni,,cine stie :frigbaitata:

Ideea e ca,faci alegerea,si in timp i ti dai seama ce ai ales.

Si cu toyota,ai dreptate.S au racorit japonezii astia.Cica e pe primul loc in lume,ca si brand.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dpc: dupa ce am citit toate posturile, mai ales ale tale, imi dau seama ca ai o mare dilema in ceea ce priveste achizitia unei masini noi. Insa la o privire mai atenta observ ca virgula CONSUMUL e singurul aspect care te intereseaza. Asa ca o masina HYBRID te-ar "aranja".

Daca cele peste 100 de reply-uri nu te-au lamurit, ba mai mult, te-au derutat si nu mai stii ce marca sa alegi, incearca sa citesti si celellate vers-uri de pe forum si poate te lamuresti. Oricum, tu spuneai ca nu te grabesti.

Skoda Vs ..., Comparatie Skoda vs alte marci

Octavia Tour 1.6 Vs Ford Focus 2 2008 1.4 Vs Fiat Bravo 2008 1.4, help

O2 Vs Seat

Octavia Ii Vc Jetta Vs New Corola, ma intereseaza doar diferentele MAJORE

Vw Jetta Vs Octavia Ii, ambele 2.0 TDI

Skoda Octavia 2 Vs Mitsubishi Lancer 2, ce parere aveti

O2 Vs Focus 2, de care sa iau

Skoda Octavia Versus Hyundai Sonata, astept pareri despre SonataSkoda 2 Sau Peugeot 407 Sau Megane 2 ?

Skoda Octavia 2 1.9tdi Vs Ford Focus 1.6 Tdci Vs Toyota New Corola/auris 1.4 Td

Leon 2.0tdi Sau Octavia 2.0tdi,nu Stiu Ce Sa Aleg!?

Skoda Octavia2 Vs Citroen C4 Coupe

Octavia 2 1.9 TDI sau Megane Sedan 1.5 dci 100 CP

O2 2.0 TDI 140 HP vs restu', continuare topic Vreau sa imi cumpar O2

Chiar daca o sa ai timp sa citesti sau nu toate topicurile date de mine, sunt de parere ca alegerea cea mai buna o vei face atunci cand vei vorbi personal cu cei care detin masinile care-ti fac tie cu ochiul si eventual sa faci drive-test, 1, de 2, de 3 ori, pana te lamuresti.

Spor

Modificat de Roger
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!