Jump to content

Skoda 2 Sau Peugeot 407 Sau Megane 2 ?

Nikolay
 Share

Postare recomandată

Ma gandesc sa imi achizitionez o noua masina. Ma gandeam la cele mentioante anterior. La Peugeot 407 imi place designul si motorizarea HDi, la Renault imi place designul insa imi fac probleme pentru fiabilitate (oricum pe la 16.000 euro iau o masina full options aproape). Despre Skoda 2 nu stiu nimic... v-ar ruga sa ma 'convingeti' sa imi cumpar skoda: atuuri /dezavantaje/motorizare/dotari.

Multumesc. Respecte

LE: Am uitat sa precizez ca e vorba de masini noi nu secondhand si am uitat sa includ si VW Jetta.

Modificat de Nikolay
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator

noi/sh?

Link către comentariu

Nu stiu prea multe despre Peugeot 407, dar despre Megane 2 pot sa-ti spun ca cunosc trei persoane care au detinut un astfel de model si nici unul dintre ei nu a depasit doi ani calendaristici ca propietar.Toti se fereau sa spuna ce ii nemultumea, dar din ce am vazut cred ca fiabilitatea acestui model dezamageste,precum si costurile de intretinere si reparatii.Unul dintre ei dupa ce a vandut Megane-ul, ce fusese achizitionat nou de la reprezentanta si si-a achizitonat un BMW, preferand sa faca un pas inapoi de la o masina noua la una second, dar germana, iar celalat a vandut-o unei cunostiinte aceptand sa primeasca banii in mai multe rate, asta datorita interesului scazut pt acest model pe piata second-hand.

Alegerea mea ar fi Skoda, asta pt ca nu am auzit pana acum pe cineva sa fi fost dezamagit dupa achizitionarea acestui model, plus ca tinuta de drum este impecabila, motoare care si-au demonstrat fiabilitatea si nu in ultimul rand platforma tehnica germana (glof 5), finisaje, depreciere in timp mai mica,etc fata de modelele franceze.

Modificat de WNS
Link către comentariu

cristy_snacks

Daca vrei mai multe detalii contacteaza-l pe Eleanor28 de pe forum si o sa-ti zica el :). Are o Bora de 90 de cai si una de 131 (acum vad ca a dus-o la 164) si sa-ti povesteasca el cam cum sta treaba cu reno

Link către comentariu

Depine si de optionalele existente pe fiecare masina. Eu am fost foarte placut impresionat de Peugeot 407 si a fost una din putinele masini la care am vazut (ca optional), "perdea de aer" la geamuri (la cele din fata, nu stiu daca are si la cele din spate). In functie de optionale si pret, eu as alege in ordinea: 407, Octavia 2, Megane. Totusi, diferenta intre 407 si Octavia 2 nu o consider asa mare comparativ cu cea fata de Megane. Octavia 2 este o masina extraordinara, cu motorizari foarte bune si este un serios candidat pentru 407. Daca esti interesat insa de design mai mult, 407 sta pe primul loc in lista, dar asta cred ca stii mai bine, vad ca esti posesor de Peugeot. Daca iti doresti sa schimbi marca, Octavia este o alegere mai buna decat Megane, dupa parerea mea.

Poti de asemenea sa te uiti si in aria dedicata Octavia 2, acolo sunt topicurile cu problemele intalnite de colegi sau aspectele pozitive.

Link către comentariu

Ai uitat ce e mai important. Bugetul maxim pana la care te poti intinde.

Daca vrei incurajari sa-ti cumperi Skoda cauta sa vorbesti cu cei care nu au probleme cu masinile lor.

Daca vrei descurajari intreaba-i pe cei carora le curge uleiul prin blocul motor sau nu le merg toate vitezele.

La fel si cu Megane, intreaba-i pe cei multumiti sau nemultumiti de pe www.reno.ro si vei gasi recomandari in consecinta.

Oricum, in clasa asta Kia C'eed. Garnatie 5 ani din bara in bara si inca 2 ani la cutie si motor. Dotari excelente, pret bun. Se pare ca e cea mai buna oferta in clasa compacta la momentul actual.

Link către comentariu

Bugetul maxim e pe la 20.000 euro. Motorizarea as prefera sa fie Diesel. La banii astia as gasi 407 1.6 HDI. La 15767 euro imi iau Megane II.2 nivel de echipare Privileje motorizare Euro 4 105 cp cutie de viteze cu 6 trepte (aici ma incanta pretul... raman cu 4000 euro). La skoda acum astept de la dealer oferta curenta... E o decize grea mai ales ca fac credit si daca nimeresc masina cu probleme....

Link către comentariu

la megane2 facelift s-au rezolvat problemele de care ziceau colegii de mai sus. da.. modelul cu facelift poate nu stralucea prin fiabilitate, insa odata cu aparitia modelului cu facelift si a pachetului de drumuri grele se pare ca fiabilitatea s-a imbunatatit. Ce e important e ca se pare ca se poate pune din nou esp pe megane. Daca vrei preturi mai reale intra pe www.serus.ro , vezi si http://www.serus.ro/oferta.htm si http://www.serus.ro/catalog.htm. Eu unu m-as uita si la un laguna2, supermasina, discounturi superbune, in 20.000 de euro cred ca gasesti masini destul de dotate

Modificat de maximus
Link către comentariu

asa-i te poti arunca si la laguna 2

Link către comentariu

la megane2 facelift s-au rezolvat problemele de care ziceau colegii de mai sus. da.. modelul cu facelift poate nu stralucea prin fiabilitate, insa odata cu aparitia modelului cu facelift si a pachetului de drumuri grele se pare ca fiabilitatea s-a imbunatatit. Ce e important e ca se pare ca se poate pune din nou esp pe megane. Daca vrei preturi mai reale intra pe www.serus.ro , vezi si http://www.serus.ro/oferta.htm si http://www.serus.ro/catalog.htm. Eu unu m-as uita si la un laguna2, supermasina, discounturi superbune, in 20.000 de euro cred ca gasesti masini destul de dotate

Daca a fost scos Esp-ul aproape un an de pe Megane de ce acum s-ar putea pune,ce s-a schimbat?

Modificat de Geogvn
Link către comentariu

Laguna 2.0 dCi ar putea fi o afacere buna, dat fiind ca e la final de cariera si probabil are discounturi pe masura.

Pe de alta parte te alegi cu un model vechi, automat deprecierea o sa fie mai mare.

Cel mai bine este sa mergi la fiecare, sa vezi fiecare masina in parte si o iei care-ti place mai mult.

Link către comentariu

La 20.000 Euro, echiparea nu o sa fie prea grozava la 407, Bora sau Laguna....si nici la Octavia nu cred ca e mai grozav. La Megane, ai avea foarte multe dotari, raman si bani sa uzi masina dar...o sa-i dai repede inapoi la revizii si interventii neplanificate :). Singurul lucru bun la Megane e motorul, as cumpara orice masina cu motor Renault, dar in rest... :vaidecapulmeu: . Sfatul meu de posesor Renault este sa eviti marca asta...cat timp locuiesti in Romania :icon_cool:

Daca pe primul loc e design-ul si confortul, 407 (n-am auzit de probleme cu fiabilitatea la HDi). Daca drumurile pe care mergi sunt proaste, Octavia sau Bora :icon_thumright: . Intradevar, 407-ele nu se preteaza la asa ceva.

Link către comentariu

Daca a fost scos Esp-ul aproape un an de pe Megane de ce acum s-ar putea pune,ce s-a schimbat?

si-au dat seama ca este cerere pentru asa ceva. costa ~700 euro ddp si o dealerita mi-a spus ca vine cu pachetul de drumuri grele. oricum puteti intra pe forumul dedicat reno, sa vedeti ca nu zic prostii cand afirm ca renault sta mult mai bine la fiabilitate, odata cu faceliftul la megane. chiar si la laguna se intampla acest lucru :P

Link către comentariu

dupa ce criterii anume zici ca sta renault mai bine la fiabilitate?

Link către comentariu

dupa numarul de probleme raportate, gravitatea lor etc. am vazut chiar si intr-un raport adac ca renault-urile revin la normalitate

Modificat de maximus
Link către comentariu

Dupa cum au spus toti Megane-ul are "mari" probleme.

La Peugeot 407 nu mi-a placut spatiu interior. Pentru sofer este ok, dar in spate este catastrofa. Eu am 1,8 m si loveam cu capul in plafon, lucrul care nu se intampla la Skoda mea Fabia (nu mai vorbesc de Octavia 2 in care am calatorit si mi s-a parut foarte ok).

Pe de alta parte daca nu ai nevoie de portbagaj foarte mare noua Kia C'eed cred ca este o oferta de luat in calcul. Garantia bate orice concurenta. Nu stiu cum stau la costurile de intretinere, dar garantia spune multe despre cum e lucrata masina.

Daca ar fi sa fac un top:

1. Octavia 2

2-3. VW Jetta sau Renault Laguna (depinde de gusturi, desi mie numele de Renault imi da fiori chiar si in clasa Lagunei, iar Jetta e cam scumpa)

4. Peugeot 407

5. Megane II

Cum am mai spus, daca nu te intereseaza portbagajul VW Golf si Kia C'eed. Una vine cu o traditie si un nivel certificat, iar cealalta vine cu promisiunea ca va fi cea mai fiabila din clasa.

Oricum bafta si poate ne spui ce ai ales.

Modificat de Gip
Link către comentariu

Singurul lucru bun la Megane e motorul, as cumpara orice masina cu motor Renault, dar in rest... :Driver: .

Ia orice Renault cu motor 1.6 16V 115 cp si o sa-ti blestemi zilele.

Vazut ieri Kia Cee'd in Carrefour Feeria, arata foarte bine cu kitul de caroserie...dar era 21.600E cu motor 1.6 de 90cp.

Link către comentariu

Honda Civic ES sedan. Are tot ce vrei pe ea, si ma indoiesc ca vei gasi masina mai confortabila si fiabila(ca vad ca vrei asta) decat acea masina (16480+TVA). Doar ca nu este diesel, insa are un motor foarte avansat.

Link către comentariu

dupa numarul de probleme raportate, gravitatea lor etc. am vazut chiar si intr-un raport adac ca renault-urile revin la normalitate

Cum adica revine la normalitate? Ca din cate stiu eu normalitatea asta la renault a fost intotdeauna undeva de la mediocru in jos.

Edit: Poate ne dai si noua un link la raportul citit de tine, sa ne lamurim si noi.

Modificat de adi76
Link către comentariu

si-au dat seama ca este cerere pentru asa ceva. costa ~700 euro ddp si o dealerita mi-a spus ca vine cu pachetul de drumuri grele. oricum puteti intra pe forumul dedicat reno, sa vedeti ca nu zic prostii cand afirm ca renault sta mult mai bine la fiabilitate, odata cu faceliftul la megane. chiar si la laguna se intampla acest lucru :)

La Megane s-a scos esp-ul datorita ridicarii garzii la sol, astfel esp-ul nu mai lucra in parametrii normali,la fel era si la Scenic.

Link către comentariu

Compari forumul reno unde 95% dintre megane-uri sunt luate de noi cu forumul pt passat unde 95% sunt sh si 50% au 200+k km.

Link către comentariu

de aia la nur de vanzari a scazut sub Skoda si VW. primul an dupa multi de "domnie" la vanzari nu mai e renault in frunte.

sursa? revista top gear. cifre reale.

Link către comentariu

Incet, incet, iar o dati in VW vs. Renault.

On Topic: Ia-ti 407, merita! :offtopic:

Lasa carcotasii cu ideilor lor preconcepute in privinta fiabilitatii, culese de prin top-uri europene. Ia-ti o masina care sa-ti placa, sa fie confortabila, sa fie o bucurie de fiecare data cand te uiti la ea sau cand o conduci. Nu imi pare rau de alegerea mea: mai vad cate un Passat, o Octavie, o Mazda sau un Accord. Nu oftez si nu imi pare rau de alegerea facuta....a mea arata cu cativa ani inainte fata de ele, dpdv al designului. Si inca tresar cand ma intalnesc in trafic cu un alt 407....sunt superbe, confortabile si extraordinar de stabile la viteze mari.

Inca o data... 407 (Ce duamne' va place la botul ala de la Octavia?)

Si inca o data...ce cauta 407 intre doua compacte?

Ia uita-te la ea :) cat e de frumoasa ;)

post-12410-1178872324_thumb.jpg

post-12410-1178872380_thumb.jpg

Modificat de Madriann
Link către comentariu

Parerea ta.... :)

Ce cauta intre compacte? Pai ori compactele sunt ridicate la nivelul clasei medii (ceea ce ar fi un plus pt ele) ori 407 e coborat la nivelul de compacte (ceea ce ar fi o rusinica, nu?) :offtopic:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!