Jump to content

Traseu Transfagarasan

AndreiVL
 Share

Postare recomandată

acum 2 zile m am intors dupa Transfagarasan.

vremea era capricioasa: ceata, picura..mai ales la Balea Lac.

cat despre drum, dinspre Curtea de Arges... fiecare are o anumita "clasificare"...eu il consider acceptabil 40-50km/h se poate (cand ajungi la final merita oricand un astfel de traseu).

am fost putin descurajat de comentariile de pe aici gen: "nu mai fac traseul asta in viata mea...drum f prost,etc"...eu l-as face in fiecare weekend daca s-ar putea.

drum bun tuturor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iata un comentariu pe care l-am gasit pe pagina cu webcam-ul "Balea Lac - Transfagarasan"

de Alexandru (Cartisoara) | 2/09/2010 09:10:37

Din cauza caderilor masive de zapada, nu se mai poate urca pe transfagarasan decat cu autoturisme 4x4 dotate cu lanturi antiderapante. In partea superioara (la peste 1700 m), stratul de zapada masoara pe alocuri 15-20 cm (zapada proaspata). Cel mai devreme se va mai putea ajunge la Balea Lac cu autoturismul personal dupa data de 15 septembrie, cand se asteapta din nou o incalzire a vremii.

Link către comentariu

M-a sunat colegul Nicu CNN sa-mi spuna ca a nins pe Transfagarasan, doar un sens este putin deszapezit si ca momentan este blocat din cauza unora care n-au reusit sa mai inainteze si mai ales ca nu recomanda drumul.

Update: cu putin inainte de Balea n-a reusit sa mai continue, s-au intors din drum la recomandarile unui posesor de 4x4 care n-a reusit sa treaca. Temperatura exterioara 1-2 grade si vant puternic.

Link către comentariu

Shiet ! Planuiam o ieseala pe Transfagarasan in weekend. Voi apela la metoda "Find Alternative Way" ;) Rog cei care trec pe acolo zilele astea sa posteze.

Link către comentariu

Vremea este in incalzire in zilele urmatoare. De nins la munte poate sa se intample si in iulie sau august.

Septembrie si octombrie sunt cele mai frumoase luni de mers pe Transfagarasan, de regula nu ploua si sunt multe zile cu cer senin si ceata in vai.

Peste vreo doua saptamani voi urca din nou si eu, depinde cum va fi vremea, va voi tine la curent.

Link către comentariu

Salutare aventurierilor. vreau sa parcurg acest traseu din Bucuresti via Sibiu si ma intrebam din ce directie este mai mult de urcat .in felul asta poate fac o economie de combustibil si mai putin stres in pistoane

Link către comentariu

Pai dinspre partea argeseana este mai lung drumul pana la Balea lac, deci mai mult de urcat.

Oricum pentru urmatoarele zile nu se stie sigur daca se va putea trece, avand in vedere ca a nins si cred ca ninge in continuare.

Vezi aici

Modificat de bad69
Link către comentariu

a anuntat acum cateva clipe, la radio, ca transfagarasanul este inchis datorita caderilor masive de zapada din ultimele 24 de ore.

Link către comentariu

Ce pot face astia la stiri din 10 cm de zapada. La Balea acum temperatura aerului este pozitiva, zapada se topeste. Deszapezirea se face natural :D

In week-end se va circula fara probleme de aderenta, dar e posibil sa fie ceata si frig. Uitati-va pe site-urile de specialitate, daca e ceata mergeti degeaba.

Link către comentariu

Sper sa nu il inchida de tot pentru ca planuiam sa mai merg odata anul asta. Teoretic e pana pe 31 octombrie deschis.

Vroiam sa pun niste poze dar sunt prea mari. Am un colaj din mai multe poze , dar nu e numai de pe Transfagarasan .

Modificat de V A L I
Link către comentariu

Va rog frumos pe cei din zona postati ceva stiri despre starea drumului, as vrea sa urc duminica. Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Salutare aventurierilor... Am fost si eu zilele acestea plecat pe traseul Bucuresti-Pitesti-Curtea de Arges-Vidraru-Balea lac-Sibiu.. De la Vidraru pana la balea lac drumul este foarte denivelat si se circula maxim 50/h,,cand am urcat pana sus la cel mai lung tunel era foarte multa ceata dar cand am iesit la balea lac era frumos si fara ceata,dupa care am coborat pana la cascada Balea ,dupa care am vizitat Sibiul.. se circula bine si mai ales frumos pe TRANSFAGARASAN.

Plus cateva poze

http://img8.imageshack.us/img8/8632/p9090201.jpg

http://img829.imageshack.us/img829/1590/p1060097.jpg

http://img844.imageshack.us/img844/9207/p1060109.jpg

http://img844.imageshack.us/img844/3875/p9100220.jpg

Modificat de taz_miti
Link către comentariu

Daca sa zicem ajung in zona de nord a Transfagarasanului si as vrea sa urc pana sus unde pot sa ma informez punctual ca sa aflu conditiile care sunt acolo?

Link către comentariu

Maine plec la Balea!!!Dorm 2 nopti la Piscul Negru si urc pe sus pe la lac si cobor si pana la Albota sa mananc o ciorba de fasole cu ciolan si un muschi de vita unic!Adica, la 24 de lei un muschi de vita pe care in Bucuresti il platesti cu cel putin 50 lei portia (la acelasi gramaj!!).

Eu zic ca e super-cool! :))

Modificat de mishulake
Link către comentariu

maine (sambata) as vrea sa trag o fuga pe Transfagarasan.

A mai nins cumva ? cum a fost vremea astazi ....stie cineva ceva ?

multumesc...

Link către comentariu

M-am intors astazi de pe Transfagarasan si vreau sa spun ca drumul de la Curtea de Arges spre Vidraru este de toata jena, parca s-a stricat mai tare de cum era cu 2 luni in urma.Ca sa nu mai vorbim ca din 40 de km. cati sunt de la Vidraru pana la Piscul Negru, 15 km sunt infecti!!Plombat de zici ca a aruncat plombele din avion, adica nu tu nivelare, nimic!!!Iar gaurile din asfalt sunt o mizerie!!Cred ca e ultima oara cand voi mai merge pe Arges!Data viitoare o sa-mi iau Rudotel si Diazepam (ptr crizele de nervi de pe Valea Prahovei!) si o sa merg prin Rasnov, Poiana Marului si Fagaras dar voi merge teava pe drumuri cu mult mai bune decat cel prin Curtea de Arges!!

Rusine la nesimtzitii astia de pe partea din Arges care administreaza soselele si bugetele, si idem unei blonde care cica se ingrijeste de turismul romanesc!!

Si ca un fapt mai inedit, am intalnit sambata la coborare spre Cartisoara o coloana de 14 Porche-uri care urcau spre Balea Cascada, probabil au avut vreo intalnire pe-acolo!Unul mi-a aparut in fata din contrasens la cred ca, sa nu exgerez,3 lungimi de masina, intr-o depasire pe o curba, ca o sageata!!M-am dat si eu mult pe dreapta,mai mult din sperietura, desi el intrase la loc pe sensul sau!N-am mai vazut asa depasire in scurt, facuta parca cu OZN-ul!!

Nu va mai duceti pe partea dinspre Arges, evident, daca sunteti cu masina voastra si daca tineti la ea!!

Link către comentariu

Coborarea prin Rasnov si, mai ales Poiana Marului o recomand doar celor care au masini de serviciu. Sunt gropi imense. Sambata dimineata am depasit o singura masina pe tot traseul Transfagarasanului era pustiu. Dupa amiaza era putin trafic. Am constatat ca multi sunt dezastru la volan. Totusi nu inteleg de ce atunci cand vii tare si semnalizezi ca depasesti multi se trezesc brusc piloti si te tin aiurea in spate. Ala cu Porschele daca se trezea in fata cu cineva care mergea tare iesea urat. Cu o asemenea masina e impardonabilsa depasesti in curbe ca un narod.

Pe cat e drumul de frumos, va recomand sa lasati masina si sa urcati in creasta. Este absolut superb si cu putin noroc puteti vedea chiar si capre negre.

Link către comentariu

Subscriu la cele spuse de colegul Dercos. Din poiana marului pana in Sercaia este foarte rau drumul. Se poate parcurge si fara a rupe suspensiile dar cu viteza foarte redusa. Nu face parte din categoria " pe aici nu se trece " dar necesita multa rabdare si 20 km/h. Am parcurs drumul acum 2 saptamani . Dar , ca varianta exista Rasnov - Vulcan - Codlea . Inainte de a trece calea ferata de la intrarea din Zarnesti , se face un drum la dreapta spre localitatea Vulcan. Este ca o pista de Formula 1 , fara exagerari . Codlea - Fagaras este de asemenea excelent . Atentie la radarele de la Popasul Caprioarei si limitarea de 40 km/h de dupa Popas. Se sta zilnic cu MCV .

Link către comentariu

Eu m-am intors spre sfarsitul lui iulie prin Poiana Marului si a fost acceptabil.Pe valea Rasnoavelor este intr-adevar infect!Acelasi drum din placi de beton de pe vremea lu' nea' Nicu, si bombardate!Pana in padure unde incep serpentinele spre Predeal!De acolo este foarte bun drumul!Dar si dinspre Vidraru spre Capra era cat de cat acceptabil in urma cu doua luni, insa acum s-a spalat asfaltul si sunt iarasi gropi mici si dese una langa alta, de-ti zdrangane toti dintii in gura daca le iei la peste 25-30 km/h.

Sambata dimineata sus la Balea Lac nu era mai nimeni, insa la pranz parcarile erau aproape pline!E adevarat ca traficul nu este ca cel din iulie-august, dar nu e nici chiar gol, in schimb in timpul saptamanii e mirific!Cate-o masina doua pe zi!

Buna ideea cu traseul prin Codlea si Vulcan, iar din Vulcan poti sa iesi prin Arpasu de Sus si mai departe spre Cartisoara si Balea.Nu stiam ca este foarte bun drumul.Chiar il voi incerca data viitoare, adica peste maxim o luna!

Link către comentariu

cine se excursioneaza sambata asta spre tsfg?poate ne vedem pe drum sau ne grupam...brgds

Link către comentariu

eu cred ca ma duc vineri, dar nu prea ma pot grupa. eu ma cazez la carttisoara, urc pe la 8 dim la balea, las masina si apoi fac trasee pe acolo.

subscriu la faza cu Poiana Marului, nu am rupt masina dar am mers incet si cu frica si am pierdut o groaza de timp, pacat de peisaj ca e de vis. M-a bagat boul de gps pe acolo, desi eu voiam sa ajung din zarnesti in drumul national catre sibiu. Am ajuns si pe acolo dar am crezut ca rup masina. MAi ales ca unele gropi sunt super mici iar altele par mici, dar sunt ditamai craterul.

Link către comentariu

Sambata dimineata sus la Balea Lac nu era mai nimeni, insa la pranz parcarile erau aproape pline!E adevarat ca traficul nu este ca cel din iulie-august, dar nu e nici chiar gol, in schimb in timpul saptamanii e mirific!

La ora 8 eram in parcare la Cabana Balea Lac, nu a venit nimeni de pe contrasens si am depasit o singura masina. Cand m-am intors la masina dupa amiaza era plin de gura casca:)

Link către comentariu

@mandelu:mai esti si sambata prin zona?

brgds

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!