Jump to content

Traseu Transfagarasan

AndreiVL
 Share

Postare recomandată

peisajul de la inaltime...atat e de vazut in mare parte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost si eu weekend-ul asta. Nu mai fusesem de 3 ani, cand am mers cu golful din semnatura. De data asta am fost cu cealalta masina, un Mondeo ST cu roti pe 17 si suspensie sport fata de 16 cu suspensie normala pe Golf. Am urcat pe partea sibiana, unde drumul e mai mult decat ok, insa mult mai putin spectaculos ca peisaj, si am coborat pe partea argeseana unde drumul e acum mult mai bun decat acum 3 ani cand am fost cu golful. Stiu ca atunci drumul era absolut ingrozitor pe partea argeseana si mi-am blestemat zilele, dar acum portiunea foarte proasta s-a redus foarte mult pentru ca sunt fasii de sute de metri de asfalt nou care acopera unele dintre zonele "bombardate". Una peste alta, nu am simtit atat de tare gropile ca in trecut pentru ca s-a mai lucrat cat de cat la drum. Totusi, cred ca sunt inca vreo 15-20 km de drum foarte prost. Una peste alta, merita pentru peisajul extraordinar si pentru curbele cu adevarat spectaculoase. Mult mai frumos e peisajul pe partea argeseana.

Link către comentariu

Si eu am fost sambata..am fost la matusa la sibiu si apoi la parinti in campulung muscel, deci am urcat dinspre sibiu spre CA. Cina ajunge pe acolo, sa se opreasca pe la balea cascada, chiar daca drumul pe jos e lung si obositor..chiar merita! drumul spre curtea de arges e cam prost, dar se poate aborda cu orice masina. Si daca prindeti si vremea buna, o sa vedeteti niste peisaje super.

Eu m-am lasat furat de viraje, chiar cu masina din semnatura, si m-am simtit un mic Sumacher. am depasit tot la urcare, desi prietena ma certa de fiecare data, insa virajele te fura rau de tot.

Eu merg pe acolo cu fiecare ocazie si recomand oricui sa incerce. Desi au fost zone pline de aluviuni, oamenii de la intretinere chiar lucrau :-O la curatare.

Link către comentariu

un drum forestier care era inchis circulatiei :)

Link către comentariu

uitati ce se scrie in ziarul local de la Curtea de Arges : citez

Senatorul Mircea Diaconu a făcut un calcul şi, susţine el, cu vreo cinci milioane de euro ar putea fi amenajate c

Link către comentariu

Si eu am fost sambata, singura greseala a fost ca am plecat tarziu din Buc, in jur de 15 si am ajuns la Balea Lac pe la 20:30, cu opriri pt poze; drumul acceptabil, gropile nu sunt de speriat daca le abordezi cu atentie; drumul ingustat in vreo 3 locuri datorita unor caderi de pietre si copaci de la ploile de vineri (pe partea argeseana, pana la lac); peisaj superb, barajul Vidraru impunator; de la Balea am plecat pe intuneric si pe o ceata destul de densa pe o bucata de aprox 8 km (noroc cu marcajele de pe sosea si de pe margine), in rest drum bun pana jos. Ma tenteaza sa plecam din nou marti dimineata pt ca intr-adevar ai ce vedea si e chiar spectaculos;poate reusesc sa filmez mare parte din traseu; oricum revin cu poze;

recomand traseul tuturor care vor sa il faca, trebuie doar rabdare si atentie(te fura peisajul).

Numai bine

Link către comentariu

Si eu ma pregatesc pt transfagarasan. Cred ca mai mult sufleteste mai ales ca tin la masinuta si drumul nu ar fi chiar in regula. Vreau sa urc Vineri pe la Sibiu - inoptez la Cumpana 2 seri si ma intorc la Sibiu prin Curtea de Arges. Am si eu o curiozitate a fost cineva la Cumpana recent? Sunt curios de starea drumului forestier. Nu prea as vrea sa/mi rup masina. :huh:

Link către comentariu

Eu zic ca trebuie sa vezi daca a plouat pe-acolo in ultimele zile!Iar daca a plouat, iti recomand drumul dinspre baraj spre Cumpana (este mai lung dar putin mai bun) , ptr ca mai ai un drum la coada lacului, care de regula este plin de sleauri facute de autocare si alte mijloace grele de transport, ptr ca este scurt fata de cel de la baraj, adica are cam 6-7 km.!Nu stiu cat de joasa este masina ta, dar cu Passat-ul meu m-am chinuit sa ajung la Cumpana fara sa-l ating!

Si cum te intorci la Sibiu prin Curtea de Arges?Nu e peste mana putin mai mult???

Eu am fost acum vreo 2 saptamani dinspre Curtea de Arges spre Balea Lac, si vreau sa spun ca, cu rabdare se poate parcurge chiar si cu masini sport pretentioase!Este o portiune de la Vidraru in sus, nu stiu exact sa localizez, ptr ca nu m-a interesat, dar nu sunt mai mult de 5 km. in care trebuie sa ai putina rabdare si totul devin mai mult decat acceptabil!Mergeti linistiti daca nu aveti Koniggseggs-uri, dar chiar si cu astea cu putina voie buna in masina, nici nu simtiti acel drum prost!E adevarat ca nu e un drum de mare viteza si performanta ptr pretentiosii acestui forum, dar, e de vis daca aveti cu cine sa vorbiti in masina!

Go for it!

Modificat de mishulake
Link către comentariu

@mishulake iti doresc sa ai parte zilnic de asemenea drumuri. Nu te supara pe mine dar iti iei pe cineva in masina si e de vis!

Link către comentariu

sub nici o forma sa nu incerci Curtea de Arges-Campulung....e aproape impracticabil din cauza alunecarilor de teren si a gropilor...acel drum nu a fost asfaltat niciodata, si este facut din BETON, de pe vremea lui ceasca...e prapad, nu am cuvinte!

Nu stiu cat de recent ai facut drumul asta si m-as bucura sa mai aud macar o parere despre el.

Urmeaza sa il parcurg in una din saptamanile ce urmeaza, pe distanta Valea Danului - Rasnov (prin Campulung) si chiar ma intereseaza daca tot drumul este stricat sau are portiuni bune si rele si vreau o informatie cat mai recenta.

Multumesc!

Ps: pe topicul de "starea drumurilor" , la intrebarea mea, am primit urmatorul raspuns:

INTREBARE: " ...stie cineva cum este drumul intre VALEA DANULUI (mai sus de Curtea de Arges) si RASNOV, prin Campulung si Rucar?

hartatf.jpg

Vreau sa plec de la Campina pana la Sibiu prin Fagaras si apoi sa ma intorc pe Transfagarasan si nu m-as duce pana la Pitesti ca sa ocolesc atata drum spre Ploiesti. As incerca varianta de mai sus, dar nu stiu cum e drumul. Ma ajuta cineva? Multumesc! "

RASPUNS: " Din traseul mentionat acolo si bifat pe harta fac urmatoarele mentiuni bazate pe ce stiu eu:

1. traseul rasnov-sercaia prin poiana marului este de evitat (denivelari, drum prost, lucari - cel putin la sfarsitul anului trecut se bagau ceva conducte prin poiana marului - varza de drum oricum) - in schimb peisajul este super - recomand totusi brasov- codlea - fagaras

2. de la Campulung la Bran inclusiv pasajul Rucar-Bran, drumul este super, peisajul la fel - este si proba speciala de rally acolo de la fabrica de ciment la mausoleu, dar nu stiu cand este

3. urcarea pe transfagarasan dinspre Sibiu este super, coborarea spre Curtea de Arges ... varza. "

Modificat de toteu
Link către comentariu

De la Curtea de Arges la Campulung... eu am fost acum 2 ani si era destul de rau. Mi-am zis ca nu mai calc pe acolo. Acum cred ca e mai mult decat zob. Mai ales ca nu cred sa se mai fi facut reparatii, ca de asfaltari nici vorba.

Mai bine vii pe Valea Oltului-Valcea-Pitesti sau pe Fagaras-Brasov spre Ploiesti. Poate e mai pe ocolite dar macar mergi mai lipsit de griji si scapi si mai ieftin.

Modificat de Aditu
Link către comentariu

saptamana trecuta am mers rasnov-rucar_campulung... mai rau e de la campulung la curtea de arges... ai portiuni pe unde trebuie sa mergi cu 20/h

Link către comentariu

@toteu chiar acum am sunat un prieten sa-l intreb daca stie ceva de drum si a zis ca a fost de curand si se merge si cu 70km/h-80km/h si ca au asfaltat destul de mult, fata de cum era cand am fost eu(februarie 2010) , dar ca mai sunt si portiuni, unde trebuie sa ai grija , dar sunt putine.El se duce aproape saptamanal la Domnesti si stie care e treaba, deci te poti baza pe ce ti-am zis!

Drum bun!

Modificat de OctaviaVRS
Link către comentariu

Eu zic ca trebuie sa vezi daca a plouat pe-acolo in ultimele zile!Iar daca a plouat, iti recomand drumul dinspre baraj spre Cumpana (este mai lung dar putin mai bun) , ptr ca mai ai un drum la coada lacului, care de regula este plin de sleauri facute de autocare si alte mijloace grele de transport, ptr ca este scurt fata de cel de la baraj, adica are cam 6-7 km.!Nu stiu cat de joasa este masina ta, dar cu Passat-ul meu m-am chinuit sa ajung la Cumpana fara sa-l ating!

Si cum te intorci la Sibiu prin Curtea de Arges?Nu e peste mana putin mai mult???

Eu am fost acum vreo 2 saptamani dinspre Curtea de Arges spre Balea Lac, si vreau sa spun ca, cu rabdare se poate parcurge chiar si cu masini sport pretentioase!Este o portiune de la Vidraru in sus, nu stiu exact sa localizez, ptr ca nu m-a interesat, dar nu sunt mai mult de 5 km. in care trebuie sa ai putina rabdare si totul devin mai mult decat acceptabil!Mergeti linistiti daca nu aveti Koniggseggs-uri, dar chiar si cu astea cu putina voie buna in masina, nici nu simtiti acel drum prost!E adevarat ca nu e un drum de mare viteza si performanta ptr pretentiosii acestui forum, dar, e de vis daca aveti cu cine sa vorbiti in masina!

Go for it!

Multumesc de sfat am sa ma consult cu ceilalti, ca mergem trei masini

.Oricum a mea este cea mai joasa

Link către comentariu

Am cautat pensiuni pe partea nordica (dinspre Sibiu) a TF si am gasit cate ceva, dar sigur mi-ar prinde bine, mie si nu numai, cateva "review-uri" legate de unitatile de cazare existente. Ce ati gasit voi, unde ati fost cazati si mai ales unde v-ati intoarce?

Ps: citeam pe alt forum ca e de preferat sa se evite cazarea la Cabana Balea - camere mici, nu exagerat de curate si un personal nu foarte ospitalier.

Link către comentariu

Am fost pe campulung curtea de arges acum 2 luni , e mai grav decat pe transalpina, nu ai ce sa ocolesti.

Link către comentariu

Am cautat pensiuni pe partea nordica (dinspre Sibiu) a TF si am gasit cate ceva, dar sigur mi-ar prinde bine, mie si nu numai, cateva "review-uri" legate de unitatile de cazare existente. Ce ati gasit voi, unde ati fost cazati si mai ales unde v-ati intoarce?

Ps: citeam pe alt forum ca e de preferat sa se evite cazarea la Cabana Balea - camere mici, nu exagerat de curate si un personal nu foarte ospitalier.

Sunt si eu interesat de o cazare, vin dinspre sibiu, eventual niste locuri de vizitat prin zona.

Link către comentariu

Sus la Balea Lac nu prea am vazut cazari, nici la Cascada...

In afara de cele 2 cabane vechi.

Cazare pe partea Sibiului gasiti jos dupa ce treceti de Cartisoara mai mergeti vreo 3-4km spre Balea si sint un cird de cabane pe dreapta...

Sint si in planul 2 dupa ce treceti riul, nu se vad de la strada...lasati masina intr-o parcare si luati-o la picior...

Aveti de unde alege...

Link către comentariu

Transfagarasan 14.08.2010 - foarte multe masini, ultimi 4 km i-am facut in 3 ore. Multi smecheri cu X,Q depasind pe contrasens ... un mic incident (fara raniti) iar cazare dupa ora 17 este aproape imposibil de gasit.

post-6376-1281845365_thumb.jpg

post-6376-1281845438_thumb.jpg

Modificat de D@ny
Link către comentariu

CAnd ai traversat tunelul ieri? Ca eu am trecut pe la 12:00 si m-am oprit la umbra pe partea Argesului, si am plecat de acolo cand a inceput ploaia. Cazare de vineri seara nu mai gasesti decat daca faci rezervare. Eu ma duc de cativa ani la Vama Cucului cu rezervare in prealabil cu 10 zile inainte.

post-1788-1281857113_thumb.jpg

post-1788-1281857128_thumb.jpg

post-1788-1281857161_thumb.jpg

post-1788-1281857179_thumb.jpg

post-1788-1281857199_thumb.jpg

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

e urat sa te duci in week-end... prea multa lume... prea mare aglomeratie.. (ce masina e aia)

Link către comentariu

Cred ca e ceva Alfa Romeo.

Link către comentariu

Am si eu o intrebare pentru colegii care merg mai des pe Transfagarasan....pot face traseul cu plecare din Bucuresti prin Curtea de Arges si coborare prin Sibiu si inapoi in Bucuresti intr-o zi ?.....din pacate am prea putine ocazii sa plec cu familia doua zile :santa:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!