Jump to content

Excursie In Thassos

Cristian
 Share

Postare recomandată

probabil multi nu iau statia ca nu inteleg greaca :)

multumesc pentru urari,abia astept sa plec!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristian

26

• Muale

26

• fuscobal

18

• FiReBuRn

13

Top Posters In This Topic

Posted Images

Marea este superba, vremea excelenta.

Totul este la superlativ.

Masina s a comportat exemplar, drumul a fost foarte liber...

Salutari din Skala Potamia Thassos.

Link către comentariu

Da,te aprob!

From HTC via Tapatalk.

Link către comentariu

@fusco: daca nu intrii in apa cu bolovanul in brate tot degeaba :P

Link către comentariu

Am mancat aseara in Potos la treasa Irene...vai de capul meu! Ce platouri cu fructe de mare,peste,piept de porc...o nebunie. Ospatarita foarte de treaba,romanca! Preturile nu sunt mari,vinul casei e bun.

La sfarsit,desert din partea casei.

From HTC via Tapatalk.

Link către comentariu

Otilia o chema :)

Ada si mie niste tzatziki, chicken souvlaki si spaghete carbonara. Poti pastra tu inghetata de la final.

Link către comentariu

Da, foarte ok terasa. Mancare buna, portiile mari si pretul mic. Sa treci pe la Sea Breeze, e aproape de Potos, au mancare foarte buna acolo, desi e cam scumput...

Acolo m-am oprit in prima zi de concediu (m-am intors ieri din Thassos) si ghice peste cine am dat... :)

post-12783-0-35344900-1346146474_thumb.j

ProTip:

- langa hotelul Aeolis(unde am stat cazat) in Astris, exista un mic golfulet, plaja cu pietre, foarte multi arici in apa, dar e atat de liniste acolo si arata absolut genial incat nu merita ratat!

Link către comentariu

Ai dat pesteeee JE :)

De 4 ani, cu cateva exceptii, numai acolo merg la plaja.

Daca ai vazut si un disperat care alerga dupa doi gemeni, eu eram.

Link către comentariu

Neah, ne-am oprit la terasa sa mancam, de-abia ne cazasem si eram hamesiti.

Apoi am stat la o mica plimbare pe plaja! Daca ti-a sarit in ochi un cuplu cu un caine mare si negru... :D

Link către comentariu

azi noapte m-am intors din Thassos.

ce sa va povestesc...plecare din bucuresti....podul varza de la bulgari (taxa de pod,evident), vignieta la Bulgari si ...la drum.

in Bulgaria nu au fost probleme,au drumuri decente; ne-am ratacit o singura data pe la nova zagora parca,dar am scos-o la capat destul de rapid.

cum intrii in grecia se vede diferenta. sosele,peisaj.

unde am stat noi, in Skala Potamia e destul de stancos. complexul unde am fost cazati era pe stanca,parcare mica. se gaseau locuri de parcare pe langa...nu era ceva grav.

apa-foarte curata (dar cu arici de mare! in unele locuri e indicat sa ai incaltari)

grecii-amabili,ciupesc bine romana (insula e plina de romani). preturile sunt ok,serviciile sunt bune,mancarea variata si proaspata.

e indicat sa mergeti cu masina sau sa inchiriati scuter sau atv (15-35 euro) pentru a te putea plimba pe toata insula. noi am facut vreo 2-3 sute km pe insula,am mers in pothos,teologos.

o recomandare ar fi sa inchiriati o barca (cam 100 euro/zi), merita cu desavarsire! faci turul tarmului,opresti in diverse golfulete de 30m unde faci plaja si snorkeling (am vazut corali,pesti ca in acvarii,arici,scoici), pestii sunt curiosi si ii poti vedea de aproape.

la plaja ai sezlonguri contra unei consumatii (2-4 euro), adica iei o bere si ai sezlongul inclus pt cate ore vrei. nu spune nimeni nimic daca pe langa berea aia mai ai 6 in lada frigorifica.

lumea relaxata,comercianti ambulanti putini (china-masaj, africa,india- bratari,ochelari,suc, anglia-watersports)

de mancat....se poate manca in aproape orice local,fara probleme. fructele de mare sunt proastepe iar cele congelate sunt marcate cu * in meniu. la masa se auce apa si paine (practic se baga fortat in nota dar pe noi nu ne-a deranjat) iar la final,in multe locuri desertul e din partea casei (inghetata,prajitura).

va recomand sa mancati fructe de mare,tzatziki,gyros iar la desert iaurt cu miere si nuci! musacaua nu mi-a placut iar pentru piept de pui sau alte chestii....le mancati acasa!

Link către comentariu

Salutare tuturor.imi poate recomanda si mie cineva un traseu ptr thassos,cu plecare din bucuresti?a tranzitat cineva bulgaria pe timpul nopții?astept răspunsuri si sugestii ptr ca as dori sa plec in aceasta noapte spre thassos.multumesc

Link către comentariu

salut. citind topicul nu ai gasit raspunsul? sunt detaliate traseele.

da,am plecat eu la 4 a.m. si am facut bulgaria noaptea/seara. nu au fost probleme in afara de 10e cadou la un radar.

Link către comentariu

Si eu am plecat intr-o duminica la ora 22. Am mers pe traseul Ruse - Veliko Tarnovo - Nova Zagora - Stara Zagora - Haskovo - Kardzhali - Momchilgrad - Zlatograd.

3 echipaje de politie din care unul era la un accident, unul in Haskovo verificau un taxi, unul pe strada iar militienii dormeau.

95% drum bun si foarte bun, exista un pod insa nu mai stiu unde care este plin de gropi, Oricum este in oras si ar trebui sa nu ai viteza, mai este un orasel care are piatra cubica de la un cap la altul si cam atat.

La intoarcere am venit pe acelasi drum, tot noaptea insa nu as mai repeta figura. M-as intoarce prin Sofia sau prin Svilengrad. Bucata intre Xanti si Zlatograd este foarte virajata. Ultimii10 - 15 km inainte de intrarea in Bulgaria este criminala. Daca la dus esti motivart si treci mai usor peste asta, la intoarcere, cand s-a terminat sejurul si te mai incearca si o scarba ca intri in Bulgaria, toate serpentinele alea te vor scoate din minti.

Link către comentariu

Mergi pe traseul Ruse-Veliko Tarnova-Svilengrad-Dimitrovgrad-Haskovo-Harmanli-Ormenio (pct.granita Grecia)-Xanthi-Keramoti (ferrybaoth).

Eu am ajuns aseara acasa, merg pe el de cativa ani buni, totul este ok. la orice ora.

Drum bun si vacanta placuta.

PS. Nu incerca noul punct de trecere, nu este gata deocamdata. Au mers prieteni de ai mei si au regretat.

Mergi pe traseul dat de mine mai sus si o sa fie totul ok.

Vezi ca sunt ciudati cu vignetele, cumpara de la primul shell intalnit. Daca stai mai mult de o saptamana, cumpara doar pe 7 zile .

Noi am stat zece zile si cereau 10 euro in loc de 10 leva, mare atentie. Cumpara la drumul spre casa alta de 7 zile.

Fac drumul asta de mai multi ani...

Nu stiu ce masina ai, eu am folosit doar un rezervor de combustibil (am mai alimentat la Giurgiu 10l cand am venit). La Greci mergi cat poti de tare. Ai grija doar unde ai radar fix, acolo o lasi domol. Prin BG. poti merge ca prin branza dimineata, dupa amiaza au cateva radare....

Alimenteaza din Bulgaria de la orice Shell sau OMV daca ai masina gurmanda. Este diferenta mare de pret intre Grecia si BG. Asta daca vrei sa faci turul insulei si sa scoti masina zilnic.

La mine nu a fost cazul acum, am facut asta acum multi ani in urma...

Modificat de theo
Link către comentariu

Multumesc frumos theo de sfaturi.cred ca traseul sugerat de tine o sa-l parcurg si eu.o sa stau 7 zile in thassos.o sa-mi fie suficientă vignieta ptr 7 zile.cam in cat timp se face acest traseu(+ sau - 2 ore daca mă mai ratacesc).sunt curba periculoase pe acest traseu(te-ntreb ptr tatăl meu care merge cu un logan).merci

Link către comentariu

Nu!. Pe traseul ala nu ai serpentine ca pe cel prin Zlatograd.

Link către comentariu

Este un traseu foarte lejer.

Nu conteaza ce masina ai.

Acum, poti face intre 8 si 12 ore. Daca mergeti cursiv si respectati viteza legala, undeva la max. 12 ore, cu opriri cu tot.

Nu aveti cum sa va rataciti pe acest traseu, este cel mai usor (zic eu).

Eu zic ca daca la un 06 AM sunteti la Giurgiu, in jur de 16 sunteti in Keramoti la ferry.

Puteti face si o baie si dupa aceea terase si ce mai vreti.

Drum bun.

Deci, mergi exact pe acest traseu si nu o sa ti para rau : Bucuresti - Ruse – Veliko Turnovo – Gurkovo – Stara Zagora – Haskovo – Harmanli – Svilengrad – Orestiada – Sufli – Komotini – Xanthi – Keramoti.

Mancati la prima terasa cu scaune albe si cea cu scaune si mese albastre (ziua). Seara daca prindeti loc unde este muzica live este ok. Dupa terasa alba bar si fite. Mai puteti pacali foamea la Lena cu un giros 2,5 E, asta intre mese. Eu unul manac mult ca stau in apa cam 3 ore adunate, ala mic la fel... Faceti turul mic cu trenuletul, aveti masinute electrice seara, mergeti in port pentru peste, snorkeling unde vreti, Marble Beach si ce mai vreti...

Daca am timp mai trag o fuga cu ala mic (aproape 6 ani), suntem ca acasa acolo...

A uitat sa si ia magnet cu insula si magarusul si mi face zile fripte...

Atentie la program la ferry. acum este Septembrie si cursele sunt mai rare.

Modificat de theo
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Mai este cineva din Bucuresti in Grecia acum? Am nevoie de un mic ajutor.

Link către comentariu

• 6 months later...

recidivez, cotizez si anul asta cu bani la bugetul Greciei...anul asta mergem in Zakynthos, la sfarsitul lunii August (nu am gasit topic pt asta, sper ca nu e problema ca scriu aici).

mergem tot cu masinile, desi drumul este mai lung fata de Thassos.

vom fi vreo 3 masini in coloana; inca nu ne-am decis la ora plecarii, din ce am intrebat pe cineva care a mai fost, faci vreo 17-20 ore (cu tot cu popasuri si rataciri :) ). 

a mai fost cineva pana acolo, recomandati vreun drum anume? am inteles ca mai mult de 1/2 din dinstanta o facem pe autostrada.

daca aveti ceva indicatii despre locatie (distractie,mancare,activitati) si despre drum (pe unde, ferry) va multumesc anticipat.

Link către comentariu

In nici un caz nu e atata autostrada. Acum mai sunt zone unde sunt separatoare de sens pe mijloc si poate romanul din lipsa de drumuri le vede autostrazi, dar nu sunt trecute la autostrada iar viteza legala e 90-100.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pe 10iunie plec si eu in Thassos plaja Potos.

E prima data cand plec in Grecia,de 5 ani merg numai la bulgari,dar acum am zis sa incerc ceva mai deosebit.

Am cateva intrebari...pe acolo se gasesc supermarket-uri,cu haleala cum sta?Am un regim alimentar strict si trebuie sa imi gatesc singur.

Am sa merg cu masina din dotare,vad ca toata lumea merge pe la Sofia,pe acolo am sa merg si eu,sper sa nu fac mai mult de 10 ore,eu merg mai alert un pic,poate si din cauza masinii,dar sub 110 nu o cam las,90prin sate....nu sariti cu pietre,dar asa merg eu.

Orice sfat e bine venit

Link către comentariu

Ma faci sa rad cu stilul tau "alert".

Mergi pe traseul Ruse-Veliko Tarnova-Svilengrad-Dimitrovgrad-Haskovo-Harmanli-Ormenio (pct.granita Grecia)-Xanthi-Keramoti (ferrybaoth).

Merg pe el de cativa ani buni, totul este ok. la orice ora..

Gasesti ce vrei tu.

Nu este scump nici la terase. Mai putin supa sau ciorba,asta raportat la felul 2.

Pe Grecia sa nu o lasi sub 140.

PS. Consulta programul de ferry, sa nu astepti cu ora dupa el.

Asta doar sa poti adopta un anumit stil de mers, sau nu.

Drum bun si vacanta placuta.

Vin si eu in Iunie si August. In Skala Potamia.

Modificat de theo
Link către comentariu

Am citit ca multi o iau pe la Sofia,ca e drumul mai bun...ruta indicata de tine are drumuri ok?

Link către comentariu

Este perfecta, o folosesc de cateva ori pe an.

Alegerea este a ta.

Succes.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!