Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

Pentru înmatriculare ești obligat să faci RCA, deci da.

Alt nr. de înmatriculare = altă rovinietă, deci da.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rovinieta se acorda si in baza seriei de caroserie. Legal, ai putea sa o folosesti pe aia, dar acum pt cca 100 lei nu stiu daca merita riscul.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Link către comentariu

Rovinieta e valabila doar daca te duci la drumuri si poduri sa o treci pe noul numar de inmatriculare. Aici se plateste o taxa de vreo 25 de lei pentru schimbarea numarului in baza lor de date. Iti spun sigur ca eu asa am facut dupa ce am inmatriculat masina.

Link către comentariu

Pe site-ul Cnadr exista o sectiune unde iti explica ce ai de facut, taxa de modificare e 25 lei. Sa pastrezi toate hartiile daca faci asta ptr ca te poti trezi peste 9 luni cu o amenda si daca nu ai hartiile sa poti dovedi modificarea esti bun de plata.

Link către comentariu

Ok,merci frumos ca m-ati scutit de niste bani! Am intrat pe Cnadr si am vazut ce trebuie facut. :icon_thumleft:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ne spui si noua daca reusesti :) Eu zic macar sa te interesezi sa n-ai surprize.

Daca-mi permiti o gluma: mai bine vorbesti cu dealer-ul, le zici sa-ti puna ei kilometri in bord, vreo 6000 acolo sa fie. :)) si daca mai are si 6 luni vechime... e perfect.

Ai dreptare livescu. Azi am fost la VAMA din Bruxelles si exista fix accesi lege ca si in Romania: pana in 6 luni si cu mai putin de 6000 km e masina noua. Solutia este sa platesc In Germania TVA-ul de 19%, apoi mai platesc inca o data TVA-ul in Belgia 21%, dupa care il recuperez pe cel de la neamt.

O alta solutie ar fi sa o las la dealer 6 luni si o iau cu tot cu TVA dar mai ieftina cu 3500 EURO.

Deocamdata sunt in discutii cu ei sa vad ce variante de recuperare a TVA-ului sunt.

Masina inca nu a venit, deci mai e timp sa schimbam ceva, chiar daca am semnat un antecontract.

Merci mult de info si sper sa nu se complice lucrurile mai mult.

Link către comentariu

E bine ca in Belgia macar e 21% si nu 24% ca la noi :) O diferenta de 2 procente fata de DE mi se pare ok.

Eu inca mai caut, am scos din filtru masinile "noi", ca 24% nu le dau hotilor de la noi :))

Succes cu achizitia :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ma gandesc sa imi achizitionez o masina din Germania. Ar fi an de fabric 2001-2005 cu euro 4 , motor 2000 cc benzina. Problema este ca incerc sa calculez taxa de prima inmatriculare si pe doua site-uri diferite cu acelasi an de fabricatie si aceeasi cilindree imi da taxe diferite.

Care site iti da cea mai exacta suma ?

Link către comentariu

Parerea mea e ca cel mai apropiat de realitate este calculatorul de pe site-ul anaf.ro.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Merita sa ne aducem acum o masina Euro 4 (second hand) din Germania, sau mai bine asteptam pana in ianuarie 2013 sa vedem ce taxe se mai aplica ??

Am auzit ca, de regula la sfarsitul anului se "ridica" preturile in Germania (la second hand) pentru ca multi vor sa-si aduca atunci.

Ma bate gandul sa-mi schimb masina (cu alta second hand) ... si caut "timpul" potrivit - si taxele potrivite.

Multam !

Link către comentariu

De bine de rau, asa mare cum e taxa acum, se poate recupera sau chiar se poate inscrie masina fara plata ei. Urmatoarea taxa n-o sa mai fie "ilegala", deci nu se va mai putea recupera. Eu unul caut sa aduc o masina si s-o inscriu inainte sa intre in vigoare taxa/taxele noi.

Link către comentariu

Sincer am fost foarte sceptic si inca mai am ceva semne de intrebare: de unde reducerea de 11.500 Euro? Ce mai castiga ei?

Faza ok este ca voi plati masina la livrare peste o luna, fara nici un fel de avans sau alte jmecherii.

Daca ma poate lumina si pe mine cineva care e faza, raman profund indatorat.

Salut Roger,

Sper sa nu fie prea tarziu, am avut si eu aceeasi dilema la un Audi A5. Majoritatea masinilor din test drive, dupa 6 luni, au parti ale caroseriei vopsite sau schimbate.

In cazul unui Audi A5 care a fost tinut in showroom 11 luni, avea capacul de la benzina, capota, spoiler fata/spate si usa sofer.

Cei de la Audi Stuttgart mi-au spus ca nu a suferit accident si doar ca in cele 11 luni, a fost zgariata. Acum stau sa ma gandesc daca un neamt care merge sa-si cumpere un A5 de ex, nou... il intereseaza oferta asta a unei masini din showroom, revopsite pe jumatate.

La interior masina de teste poate sa nu arate impecabil, vin Doamne cu inele, ating portiere, se mai zgarie ceva... , multe dintre ele nu sunt schimbate.

( asta a fost raspunsul celor de la Audi Stuttgart la un Audi A5 2011/10 , 8.000km , pret de catalog 49.000, pret vanzare 32.999 la care negociai vreo 2-2.5k cu siguranta. )

Link către comentariu

Salut Alex. Am luat deja masina de o saptamana. Este vorba de Volvo V60 R-design cu un motor micut diesel 1.6, 115 CP. Avea 1.8 km la bord, deci nu se pune problema ca in exemplul tau.

In aceeasi zi se mai livrau inca 2 identice cu a mea.

Dealerul a avut o perioada cu promotia asta, iar in concluzie am luat masina noua cu 23.500 Euro (TVA inclus), fata de aproape 35.000 cat era in oferta standard.

Am mai platit o data TVA-ul aici in Belgia, si urmeaza sa trimit hartille la dealer, pentru recuperarea celui german.

Link către comentariu

Am dat un ex de diferenta de pret la ceea ce mi s-a spus in Germania, acum daca e adevarat sau poveste de marketing... nu stiu.

Sa o stapanesti sanatos !!!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salutare,m-ar tenta si pe mine sa plec in germania pentru a lua un golf V dar ma descurajeaza taxa asta auto :) . Am inteles ca se poate recupera taxa dand statul in judecata,ce as vrea io sa va intreb,daca stie cinve sa-mi raspuna, este daca se mai recupereaza taxa dand statul in judecata si in 2013,pentru ca deja suntem in decembrie si anul asta numai este timp?

Link către comentariu

Daca incepi procedura inainte sa se schimbe legea nu are nici o treaba,nu se aplica retroactiv

Link către comentariu

deci sa inteleg ca deschid procedura in decembrie 2012 si se intinde pana in februarie 2013,nu conteaza ca de la 2013 nu mai este valabila treaba?! ..aham

Link către comentariu

Salutare,

imi poate confirma cineva daca se poate traversa Ungaria cu nr (galbene cred) pe 15 zile?

Modificat de golf3ale
Link către comentariu

Din cate stiu numerele galbene sunt cele pe 5 zile. Daca ai nr pe 15 zile, mai mult ca sigur sunt rosii.

Politia maghiara nu accepta numere galbene, nu-ti fa de lucru pentru 50 de euro.

Link către comentariu

Salutare,

imi poate confirma cineva daca se poate traversa Ungaria cu nr (galbene cred) pe 15 zile?

Nr galbene sunt pe 5 zile iar la Unguri nu scapi fara 20-30 euro, ar fi bine sa fie bagati banii intre acte, inainte sa ti le ceara.

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!