Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

Ai dreptate,dar eu plec pentru o perioada de 60 luni poate cel putin asa ca mi-ar veni mai usor sa fac in tara leasing..pentru ca dupa 2-3 ani e posibil sa n uam de munca si sa stau in tara 2-3 luni etc..m-ar interesa daca ma puteti ajuta unde sa merg si ce acte sa fac?sunt destul de confuz...planul s-a schimbat o sa vad oscilez intre scirocco R si cel de 200 cp...

off-topic: m-ar interesa daca ma puteti ajuta cu o informatie: era un baiat pe club ford mmm46 il chema matei spunea ca e si pe club wv..daca citeste mesajul l-as ruga sa im idea un PM vreau sa vorbesc ceva personal cu el.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

vreau sa imi aduc o masina din DE pe platforma. ce acte trebuie sa am la ea sa fiu OK pe drum si in tara la inmaticulare?

Multumesc!

Link către comentariu

Briful mare cu stampila de radiere si briful mic, precum si contract de vanzare-cumparare sau factura. Adica cam aceleasi acte ca si cum ai veni cu ea pe roti mai putin asigurare, numere de toll si taxe de drum. Succes !

Link către comentariu

iti raspund pe scurt, in ordinea intrebarilor:

- da, in N-V sunt ceva mai ieftine, dar daca diferenta e mica poti sa ajungi la aceeasi bani (drum mai lung). ar mai fi ca prin nord se maneresc mai putin masinile (asa se zice, motivele ...)

- intrebare extrem de generala! orice vw se poate exploate sute de mii de km daca respecti specificatii constructorului. sunt masini cu peste 500kkm care merg fara probleme (la nemti)

- eu mi-am luat masina de pe mobile.de si pretul a fost cel postat (fara TVA). chiar nu au vrut sa-l lase deloc mai jos! Garantia (nu e TVA) am primit-o inapoi in 7-8 zile

- da, se inmatriculeeaza E3, inca. vezi ca au crescut accizele (e un topic pe aceasta tema)

- E3 este norma minima acceptata pt. inmatriculare in 2005 in RO, indiferent de motor/combustibil

salutare am vazut ca aici discutati despre masini din germania. am si eu intrebare,am un golf IV 2001 si pentru ca ca am nevoie de bani trebuie sa o vand,dar vreau si o alta masina anul 95,96,97,ce masini sunt ok din anul asta.ms

Link către comentariu

haha..Golf 3 :icon_thumright: :) sau un Audi..

Link către comentariu

-ce stiti de parcurile auto din Munchen ?

-mai exact sunt multe rau de tot :P langa o reprezentanta Opel ...

-oricum si o parere generala este bine venita.

Link către comentariu

@OviDU: Prin Germania, parerea e ca Bavaria (Bayern) in general si M

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

multumesc pt raspunsuri .

-daca ar fi mai scumpe cu 10-15% dar in acelasi timp as fii mai sigur ca iau o masina cat decat ok , nu ar mai conta diferenta asta.

-chiar e o intrebare oare diferenta asta de 10-15% se reflecta si in calitatea masinilor vandute?

Modificat de OviDU
Link către comentariu

Eu zic ca poti sa o iei din orice zona atata vreme cat Autohausul e serios. Cu atat mai mult eu as cauta in autohausuri de reprezentanta chiar. Adica in special anunturile care poarta sigla Vw first class si nu numai. Succes !

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

Tot din Koln am luat si Polo`ul meu, nu am fost special acolo pt masina(nu s ar fi meritat diferenta), dar pot spune ca aceleasi masini sunt mai ieftine decat in Munchen si nu ma refer doar la masini ieftine.Din contra la cele mai scumpe chiar zic eu ca merita, sunt diferente considerabile intre preturi.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

in partea de VEST a GErmaniei, gasiti masini foarte bune; eu, mereu ma duc in acea parte a germaniei, cand ma duc cu diferite persoane sa isi cumpere masini si aleg acest loc, zona, deaorece oamenii sunt foarte intelegatori, oameni seriosi, care chiar isi doresc ca tu sa fi multumit atunci cand vei devin noul proprietar.

ceea ce nu mi-a placut, ospitalitatea in berlin si in special in nurberg unde acei ciudati turci, musulmani ce sunt acolo " doar sa isi vand marfa si nu sa fi multumit "

[...] pot sa zic ca am trecut mai prin toate zonele, dar raman fidel zonei koln.

cel putin aici, mai ai si ce vizita.

OFF TOPIC: va recomand sa vizitati DOMM-ul; este o caedrala, fara adversar, o catedrala cu fel si fel de demoni in exteriro iar in exterior, in spatele catedralei " repet, in interiroul catedralei " sta mandar " miniatura DOMM-ului in aur de 24K de 8 TONE.

recomand a se vizita aceasta CATEDRALA si apoi, o plimbare pe RIN cu YAHTUL

[...]

Modificat de aryes13
[...] Pentru reclama exista arie de prestari servicii. Multumesc pentru intelegere!
Link către comentariu

Sigur ca e importanta zona de unde iei masina. Zona de vest e cea mai umblata de samsari. Acum, daca nu cauti o masina ieftina mergi linistit unde vrei, dar sa fii constient ca la masinile ieftine se uita toti. Eu de exemplu am luat masini de peste tot si nu pot sa zic ca e vreo diferenta de cum merge sau cum arata. Cu toate ca in zona Berlin in general estul Germaniei drumurile sunt mai nasoale. Golful asta cu care ma dau acum e luat de undeva intre Berlin si Hamburg, si n-am avut probleme grave de 35000 km. Acum masina are 147000 si merge ca in ziua in care a intrat in Romania. Bine aici intervine si felul in care o conduci si uleiul care il pui. Mi-am propus sa o duc in 200000km. Curand va intra la distributie plus 2 schimburi de ulei si gata, am ajuns la 200000km. Asa ca, mergeti in DE ca sunt alte masini fata de cele din RO. Nu se poate compara vreodata un VW de RO cu unul de DE. Oricat ar spune cei care cumpara de la dealer din RO ca e aceeasi, nu are nici o treaba.

Link către comentariu

Wug vreau sa te contrazic putin pentru ca fix acum o luna am fost la Wolfsburg si am vizitat linia de productie de la Golf. Piesele sunt identice si pentru Germania si

pentru Romania. Difera numai la sfarsit numarul de verificari din punct de vedere al calitatii. Adica, daca pentru Germania verifica masina in 22 puncte, pentru tarile din est

se verifica in 10 puncte adica verificarea nu este asa la sange facuta ca pentru ei. Si poate de aici mici inadvertente (micile greseli) care le au masinile care ajung in

Romania si alte tari din est. Dar repet piesele sunt aceleasi si pentru ei si pentru noi. Diferenta masinilor de acolo vine din infrastructura, service post vanzare, felul de trata

cumparatorul de VW, etc., care este cu ani lumina inaintea noastra.

O seara buna

Link către comentariu

masini bune se pot gasi si in romania, dar trebuie sa le cauti si apoi, trebuie sa platesti si pretul corect.

eu, niciodata nu am inteles romanul " vrea si masina buna, eventual fabricatie 2012 si cu plinul facut si daca se poate la 1,000 euro si garantie ALL LIFE, etc ".

masinile din germania, difera de cele ale noastra " la rulaj " deaorece ei au drumurile mult mai bune fata de ale noastra, dar uzura in timp este asemanatoare; daca iei o masina din germania, te astepti sa schimbi ceva imediat ce ai aduso in romania, deci, cu ce sunt mai bune?

daca iei o masina din ro, poti gasi o masina la fel de buna, fara probleme, fara sa fi nevoit sa schimbi ceva la ea; dar vezi, aici revin la mentalitatea romanului " de ce sa cumpar una din ro? "

Link către comentariu

@macristian1- diferenta aceea de 12 puncte de verificare poate fi veriga lipsa a problemelor care apar parca mai mult la masinile achizitionate din RO.

Oricum, daca ar avea ceva de ascuns cred ca esti constient ca nu ar servi pe tava tuturor vizitatorilor acele "secrete".

Eu cand cumpar o masina din DE(si platesc pretul corect, nu chilipiruri) ma astept sa nu am de schimbat nici macar uleiul, placute de frana sau chiar distributia. Daca apare cumva un chilipir sunt zeci de dealeri nemti care le vaneaza si le cumpara inaintea oricarui samsar roman sau polonez.

Toate masinile pe care le-am cumparat din De fusesera pe firma(Nec, Generali,GlaxoSmithkline,etc),masini de midlle management cu aspect interior impecabil(in ciuda km respectabili,peste 100 mii) service-ul facut cu regularitate de-a lungul timpului. In general firmele nu-si pun problema ca peste o luna se vinde masina si nu o mai duc in service pentru efectuarea unor operatiuni de intretinere.

Am platit poate mai mult decat altii la achizitie dar nu am avut probleme cu fiabilitatea masinilor.

Si nu am cumparat de la reprezentante, ci de la patroni turci si rusi care aveau numai masini provenite din leasing. Oricum vanzatorul este de cele mai multe ori un angajat neamt(asta ca sa dea incredere cumparatorului cu idei preconcepute).

La achizitia unei masini second nu exista o reteta magica, exista insa cateva reguli care te pot ajuta sa nu te dai ulterior cu capul de pereti si sa injuri soarta potrivnica.

Masini ieftine se gasesc numai in Romania, masini la pretul corect se gasesc in Germania.

Si eu o sa-mi vand masinile, pretul va fi mult mai mic fata de pretul pentru o masina echivalenta in DE(si nu pentru ca starea lor tehnica ar fi mai proasta) la care adaugi cheltuielile aferente drumului si inmatricularii.

Daca nu ar exista aberanta taxa de poluare pierderile rezultate din revanzarea masinii ar fi acceptabile.

Link către comentariu

Dupa experienta mea in care am cautat in tara masina timp de aproape 1 an si am vazut fel de fel de oferte si obosite ce pot sa spun este ca:

Mi-am cumparat masina din tara de aici de pe vwforum de la un membru, consider ca am platit pe ea un pret bun, mult sub nivelul unei masini similare aduse din Germania dar peste cele mai ieftine gasite la noi.

La aproape 1 an de utilizare pot spune ca nu am investit enorm in masina dar ma consider norocos in alegerea mea deoarece nu cred ca in Romania un om de rand poate sa verifice o masina pentru a-i descoperi adevaratele defecte sau sa mearga pe increderea vanzatorului.

De la samsari din piata nu as lua nici mort, am fost cred ca de 2 ori in piata si am vazut ce se vinde si cum te iau acei oameni.

Concluzie: daca va temeti sa mergeti in Germania sunt persoane care aduc masini de acolo pe care le alegeti voi, normal ca o sa va coste ceva iar pretul masinii este pe masura, de exemplu inainte sa-mi iau Golful am vazut la o asemenea persoana o masina similara din 2005 cu 160000 km care arata ca scoasa din fabrica cu exact aceleasi dotari dar si pretul era pe masura adica 7800 fara taxa in conditiile in care eu am dat 6000...

Ce am abservat eu cautand in Germania e ca masinile sunt scumpe la ei, la aceleasi dotari si acelasi an de fabricatie o masina in Romania e mai ieftina cam cu 2000 de euro.

Cat despre conditiile din Romania...in momentul in care pe bulevard in Iasi mergi mai rau ca acasa la tara pe ulita unde macar pietrisul ala e plan nu plin de gauri eu consider ca 1 an de rulaj in Romania poate sa echivaleze si cu 3 ani in Germania. E o opinie personala in urma vederii a mai multor masini aduse de acolo trecute de 5 ani care aratau impecabil, mult mai bine decat orice masina luata de noua din Romania care are 2 ani. Cred ca drumurile perfecte de acolo sunt raspunzatoare pentru acest lucru, plus ca niciodata nu mi-am dat seama cum se spala masinile in Germania de au asa o vopsea imaculata pe ele dupa 5-6 ani iar dupa 1 an in spalatoriile din Romania deja masina e toata numai panza de paianjen. Cat despre calitatea motorinei si praful din aerul din orase care se infiltreaza peste tot in motor ce sa mai zicem?

Traim in jungla la noi din pacate, iar unii (samsarii) castiga intr-o saptamana cat altii intr-o luna grea de munca dand tepe la oameni de buna credinta. Ca sa nu mai zicem ca statul nu poate sau nu vrea sa reglementeze deloc aceasta activitate de comercializare a masinilor din strainatate dar in conditiile in care poate si politistii de fapt sustin asemenea activitati indirect de ce sa ne mai miram?

Link către comentariu

In legatura cu spalatul masinilor, in Germania sau in alte tari vestice nu ajungi sa ai masina gri de mizerie in cateva zile. Nu am tinut cont sa vad cat de des isi spala strainii masinile, dar e clar ca nu se compara nivelul de murdarie cu cel din Romania. De aici si problema cu vopseaua/panza de paianjen.

E adevarat ca acum sunt mai ieftine masinile in Romania decat in Germania, cel putin la prima vedere, pt ca daca se intra in amanunt probabil ca cea dn Germania isi merita pretul mai ridicat.

Link către comentariu

in germania masinile vad numai service-uri cu personal calificat care stiu ce fac...

la noi du-te chiar si la reprezentanta... ca te jupoaie de bani si mai fac si practica sau experiente pe masina ta... ca mecanicii ii schimba anual... majoritatea celor buni pleaca si isi deschid service-uri proprii.. si raman cei tineri care nu au experienta ci sta cu ETKA in brate si numai pe baza acelor scheme umbla sau pune un diagostic.

de exemplu iau golfu meu luat din munchen, am dat 5000 euro pe golf4 1.4 16v din 2002 cu 88900km... am gasit altele mult mai ieftine si mai dotate,

dar am trecut peste pentru ca mai ales in cazul diesel-urilor nu sunt reali km... sau aratau jalnic.

masinile bune sunt scumpe oriunde, dar macar la nemti ai o certitudine ca masina e exploatata corespunzator, service-ul se face cu responsabilitate iar drumurile nu sunt rupte ca la noi.

pai dupa jumate de an de rulat in romania a trebuit sa schimb bucsele la bara stabilizatoare... si erau cele originale, nu au fost schimbate niciodata...

cel putin la partea de articulatii m-am uitat in history si in facturile de la service, si nu au umblat deloc.

Link către comentariu

salutare

Ce norma de poluare are un VW Golf 3 din 04.1992 motor 1896 cm3,47 kw(64cp),diesel simplu,cod motor 1y,numar motor 1Y096252?Am auzit ca 1Y este euro2 ,dar mai doresc si alte pareri de la cei care stiu sigur,nu presupuneri.Va multumesc anticipat.

Link către comentariu

De ce nu intrebi la RAR cu VIN-ul masinii? Mai ales ca vrei verdicte si nu presupuneri.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Si eu mi-am cumparat acum 1 luna masia din Bonn golf IV1.9 tdi/115cp, 2001,6+1 trepte ,trapa,2 usi -3400e.Ei spala soselele cu detergent si atunci cand ploua masina se curata (detergentul de pe sosea cu apa de ploaie curata masina) asa masinile sunt mereu curate.+ca fiecare spatiu verde este iconjurat de bordurici care nu lasa noroiul sa ajunga pe trotoar sau in strada.

Link către comentariu

RESPECTE TUTUROR FORUMISTILOR SI MODERATORILOR !!!

AM O MARE DILEMA : AM UN G4 , AZD DE 1,6 SI O RUDA DIN GEMANICA ARE UN G4 DE 2.0 GTI CARE E LOVIT FATA .CE MA INTERESEAZA ? CE TREBUIE SA TRANSFER PE MASINA MEA ? MOTOR CUTIE , SI MAI CE ? ( MA REFER CA SA TRANSFER DE PE UNA PE ALTA DEMONTAND PIESELE ACOLO IN GERMANIA)

E CEVA MAI URGENT CA SA STIU CE MAI TREBUIE CA ALTFEL DUCE MASINA LA CIMITIR IAR KM REALI LA Gti SUNT 87800 ? SI UNDE MAI PUI CA POT SA LE SI ADUC , PIESELE , NU TOATA MASINA !!

MULTUMESC ANTICIPAT DACA MA AJUTA CINEVA !!!

Link către comentariu

the_punkreas2003

Gasesti masini bune si in tara. Cred ca in acest moment as cauta intai prin Romania si daca nu apare nimic m-as orienta catre Germania. Si cred ca masinile vandute pe forumuri specializate, ca acesta, sunt cea mai buna alegere. Oamenii isi prezinta masina, cauta solutii pt problemele aparute, fac update periodic vizavi de starea masinii, gasesti poze, ce mai - istoric mai bun ca asta nu cred ca gasesti nicaieri.

Asta e principalul motiv pt care si eu postez mereu in aria Masina mea. Am trecut acolo fiecare problema aparuta fie ca era de natura tehnica sau estetica, am pus poze cu fiecare julitura/pata/ciobitura aparute la masina, am pus poze cu problemele de tinichigerie inainte sa le rezolv, sa nu mai vorbim de kilometraj. Pe langa bonurile fiscale ale consumabilelor, pastrate cu sfintenie alaturi de cartea de identitate a masinii, am pus pe forum si poze cu numarul de km parcursi fie la cifra rotunda fie la momentul reviziei. Evident ca atunci cand voi dori sa vand masina si pretul va fi pe masura DAR cumparatorul va avea garantia unei masini foarte bine si corect intretinute, fara vicii ascunse, fara dubii in ceea ce priveste numarul de km.

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!