Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

Inca ceva...

Inmatricularea presupun ca nu se face pe loc ...iti trimite numerele prin curierat ma gandesc...,ok dar cum pleci cu ea de acolo fara numere?

Cei care se ocupa cu vanzari masini cum procedeaza oare tot asa...ma indoiesc.....?

Exista oare masini gata inmatriculate pentru export sau n-am nici o sansa sa gasesc asa ceva?

Mersi inca odata

Modificat de virgil_tm
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator
Inmatricularea presupun ca nu se face pe loc ...iti trimite numerele prin curierat ma gandesc

Da' ce, crezi ca esti in rromanica? :icon_thumright: :)

Inmatricularea se face pe loc.

Link către comentariu

In DE inmatricularea,dureaza cca 20 min cu tot cu stat la "coada". :) dar daca nu stii germana si vad ca nu prea cunosti nimic din procedeul de cumparare si inmatriculare acolo,ar fi bine sa te nimeresti cu cineva care a mai facut asta pe acolo.Eu am fost cu o prietena care locuieste acolo si stia germana deci;ei fiind mai nationalisti,multi nu stiu engleza(ma refer la inmatriculare,nu la cei care vand din parcuri;la privat nici sa nu te gandesti ca vorbesc engleza,doar daca ai noroc;eu am luat si masina si rulota si din toti privatii la care am cautat,daca nu vorbea prietena in germana,ma intorceam cum am plecat).Mai trebuie sa fii atent la ce cumperi,ca la 1000 de euro este posibil sa nu ajungi cu ea in tara,se ta "lase" pe acolo si pana la urma "sejurul" sa te coste cam cat masina sau mai mult.Au patit-o si cu masini mai scumpe.

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

Salut, doresc sa achizitionez un A3 sau un Golf V an peste 2005, nu foarte multi cai, cutie automata, piele, clima, incalzire in scaune samd pentru sotie.

Din ce vad pe mobile . de m-as putea inscrie in 15k euro.

Masinile respective evident ca au peste 100k km.

Sa ma feresc de motorina la kilometrii astia ?

Merita respectivele masina ( tinand cont ca sunt 2005-2006 si au ceva kmetrii ) suma de 15k euro ?

Sau e dubios de mica ?

Sau ..?

In conditiile in care motorizarile sunt cam identice iar designurile evident se discuta subiectiv, in care e mai mult loc real in A3 sau in GolfV ?

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre, tocmai i-am vandut azi vechea masina si sunt putin ... grabit .

Multumesc foarte mult !

( alte variante ar mai fi dpdv strict estetic al ochiului sotiei : Toyota Auris, Jetta - desi cam vrea cocosat, Corolla cocosat )

Astept raspunsurile voastre !

Modificat de Cumnatu
Link către comentariu

Un sfat va rog, ce sa fac, cum sa privesc masinie de mai sus la preturile respective ?

Ca pe niste masini ok sau preturi dubioase ( in + sau in - ) ?

Multumesc mult !

Link către comentariu

Se pot gasi si masini bune la preturi bune,mai rar ce e drept si alea se vand si repede.Oricum ai face eu zic sa nu te grabesti cand cumperi o masina,mai ales acuma cu criza asta.Uita-te bine si cauta mult,alege si negociaza cat poti.S-ar putea dupa aceea sa-ti para rau si nu mai scapi asa usor de masina si fara pierderi.

Link către comentariu

Tinand cont ca va fi luata in leasing oricum cand o voi da o voi da in pierdere masiva.

Referitor la capacitatea unui A3/Golf V de a mai avea viata dupa acei teoretici 150000 km declarati in Germania, are sens sa cumpar asa ceva ?

Si merita undeva la 15k ?

Link către comentariu

La un motor cu motorina 15k nu e mult,sunt care au luat si benzina la km astia.Eu ziceam sa nu te grabesti si sa alegi cu grija,daca vrei o masina buna,sa nu bagi bani in ea in reparatii dupa ce o iei,daca nu vrei sa iei plasa.Tocmai am citit Aici ce a patit un coleg de pe forum la cumpararea unei masini din DE.Asa ca mai gandeste-te daca te grabesti.

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

Precizez ca masina va fi condusa pe distante scurte si cu siguranta subturat deci recomandabil ar fi varianta de benzina.

Din logica mea, cele pe benzina din DE ar fi si mai putin alergate corect ?

Adica mai posibil sa aiba real km aia decat la varianta fumurie.

Link către comentariu

Pai pe benzina este recomandata pentru deplasari scurte,da atunci la km ar fi bine sa fie pina pe la 100000,nu e ca la diesel.Benzinare sunt si cu km mai putini si cu mai multi.Daca iei de la privat ai sanse mai mari sa nu fie "lucrate" la km,ca si pe-acolo se mai practica asta si mai si poti negocia.Sau de le dealeri cunoscuti.

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

Din propria voastra experienta , se incalzesc fffffffff greu motoarele pe motorina ?

Intreb pentru ca cele pe benzina din DE adevarat ca sunt nealergate dar si putine si scumpe.

La fel si cele cu incalzire auxiliara.

Modificat de Cumnatu
Link către comentariu

La temperatura de afara de zilele astea (15-20 de grade) temperatura apei incepe sa urce deja dupa 2-3 km.

Asta iarna opream masina dupa 4-5 km si tot la 50 de grade era acul.

Nu am fost niciodata f atent sa vad exact dupa cat timp ajunge la 90, ce spun eu e estimativ.

Modificat de psebi
Link către comentariu

psebi ...dezinformezi omul, mai bine schimbi termostatul. In 3 km aveam apa la 60, in 6 km la 90 toata iarna. Acum (15-20 grade afara) apa e la 90 in 3km. Folositi mai mult viteza a 3-a in oras pana vi se incalzeste motorul, si pana in 2500 RPM si veti vedea cum se incalzeste si dieselul :Driver:

Link către comentariu

vicius_the_one, am spus ca timpii nu sunt exacti, ci informativi pentru ca nu am stat niciodata sa ii calculez la fix.

inainte sa te grabesti cu remarci de genul "dezinformezi omul" eu iti spun ca pe o distanta pe care o parcurg in mod curent, de 4-5 km, iarna la sub 0 grade, apa nu se ridica de la 50 in masina mea. am aruncat un ochi zilele trecute la apa pe la jumatatea drumului si era putin trecuta de 60, nu stiu daca era la 90 sau nu dupa cei 4-5 km.

Link către comentariu

Ok ma scuzi atunci. Verifica macar cum am zis eu sa faci si mai verifici o parere.. :Driver:

Link către comentariu

Eu incerc de obicei sa schimb intre 2-2500 de rotatii vitezele in oras. Acum, drumurile sunt pline ori de semafoare ori de acele denivelari de la trecerile de pietoni si nu apuc sa merg prea mult cu a 3-a.

Astept si alti colegi forumisti sa ne spuna cum se ridica temperatura apei pe masina lor, eu am spus doar ce se intampla pe a mea.

Link către comentariu

Salut! Care stie cat costa numerele provizorii pentru o luna in germania si ce taxe ar mai fi de achitat?????

Link către comentariu

Salut colegi de forum, sper sa intru si eu in echipa cu voi. Vreau sa cumpar Octavia II SH din 2007 motorina motor de 1.9TDI, masina are in prezent 36000km, la prima revizie avea aproxim. 16.000Km, la a doua 32.000km. (schisi in cartea de intretinere si verificati si al reprezentanta).

Cand am verificat-o pe tester la reprezentanta a iesit o singura eroare si anume: Vehicle Electrical System control Module ....eroare 1Z1955119C Wischer 260307 022. Tipul de la service ca ar fi de la mufa cdplayerului, ca a fost scoasa, propretarul zice ca nu, ca a avut un bec ars, in fine.

Va intreb pe voi, unu din cei doi are drepte?

Ce sa mai verific la ea inainte de a o cumpara, dati-mi cateva sfaturi.

La prima revizie a schimbat doar ce era trecut in cartea de intretinere a masinii, iar la a doua la fel +un capac roata si placute frana fata si spate. Nu e prea devreme ca sa le schimbe la 32000km si placutele spate? Cauciucurie sunt cam tocite pe fata, unu cica a fost intepat. Oare sa fi fost fugarita si sa aiba km dati inapoi?

Asptept pareri si sfaturi, ce sa mai verific la ea . Multumesc

Link către comentariu

Astia de la reprezentate incearca sa faca bani si iti spun ca sunt uzate si ca trebuie schimbate....iti spun din proprie experienta, am masina cumparata noua si la revizia de 30.000 de km, ei ma sfatuia si trageau de mine sa schimb placutele fata+spate, numai ca am refuzat avand in vedere costurile foarte mari de la porsche si le-am schimbat mai tarziu la alt service, eroare aia poate sa apara si din cauza unui senzor (ulei, placute, bec) care nu a fost resetat la revizie. Eu am avut un far ars la masina, l-am schimbat eu si cand am fost la revizie cu masina le-a aparut o eroare pe computer din cauza senzorului de la becuri, l-au resetat si nu a fost nici o problema.

QUOTE inutil

QUOTE / REPLAY (citatul) ajuta cand se doreste citarea unui pasaj din alt post. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, in caz contrar este inutil si interzis de regulament.

Foloseste te rog butoanele ADDREPLY sau FASTREPLY.

Multumesc!

aryes13

Link către comentariu

Salut, ma gandesc sa imi cumpar un Passat (2002-2003) din Germania. pe mobile.de am vazut o groaza de masini cu aprox 100.000 Km si care se invart ca pret undeva pe la 7-8000 de euro.

ideea e ca nu am stat sa urmaresc preturile pe o perioada mai lunga, asa ca ma intreb daca asta e "suma" corecta.

adica, la banii astia iau o masina ok sau asta e limita de jos si sunt toate sansele sa ma lase cand mi-e lumea mai draga, caz in care ar trebui sa ma reorientez la altceva

Link către comentariu

AudiPerformance

Pretul este unul corect spun eu... acum ce trebuie sa ai tu in vedere sunt urmatoarele aspecte:

- ce fel de autohaus este (iti dai seama in mare dupa ce masini sunt in parc)

- daca proprietarii autohausului sunt nemti sau alte natii

- poti trimite email sa ceri detalii despre masina (daca a fost sau nu lovita vreodata, daca are cartea service la zi si poti chiar cere sa-ti trimita o copie dupa carte dupa care pe baza stampilelor de pe carte incepi si suni/trimiti mail pe la dealerii la care au fost facute lucrarile de intretinere/reparatie)

Trebuie sa ai in vedere si zona in care este masina si aici vezi dupa PLZ (intrii apoi pe maps.google.com si introduci PLZ impreuna cu orasul din care este si vezi ca zona cum te incadrezi)

Eu din proprie experienta iti sugerez sa eviti turcii si rusii cat poti tu de tare si daca este posibil mai bine cumperi un passat de la un dealer VW decat de la un autohaus pentru ca ai certitudinea asupra a ceea ce cumperi. Pretul va fi cu 500-1000E mai mare dar te scuteste de probleme pe viitor.

Iti dau 2 exemple de masini foarte ok. VW Passat 1.6 benzina euro 4 din 15.03.2002 cu 76.270 km, nivel de echipare confortline pret 8000E (masina este la dealer si automat ai si garantie 6 luni) sau un Passat 1.9 TDI family din 16.04.2004 cu 42.562 km destul de multe dotari si pret 10.000E la preturile astea adaugi drum si taxe la noi si vezi daca iti convin masinile..

Eu nu m-as zgarci sa dau cu 1-2000E mai putin si sa iau ceva mai slab decat sa mai strang din dinti si sa stiu ca am luat ceva care sa nu-mi creeze probleme pe viitor si in baza reparatiilor pe care le voi face sa ajung sa platesc acelasi pret ca pentru o masina mai buna.

Link către comentariu

cipando!Vezi ca la banii aia iti poti lua din Romania un an mai bun si dotari multiple!Gandeste-te ca pe langa 8000e aia mai cheltuiesti 1000 pe drum(dus-intors,cazare si mancare) plus taxade inmatriculare.La un calcul sumar,o sa te duci undeva in 11000de euro iar labanii astia iti iei 2006.Sa nu mai vorbim ca decum ai bagat-o in tara,o sa inceapa sa-ti pice directia,pentru ca ea sigur nu are piese inlocuite pe la directie.Iti zic toate astea din experienta proprie!Gandeste-te bine inainte sa iei o decizie!

Link către comentariu

multumesc pentru feedback; adevarul e ca in ultimele zile m-am uitat pe mai multe site-uri si am observat ca sunt si in tara destule oferte tentante; sunt masini cu ceva mai multi km (+ ca sansele ca ei sa fie reali sunt mai mici :blah_: ), dar la bani aproape sigur as iesi mai bine;

nu sunt foarte hotarat cum sa fac, dar s-ar putea sa vb cu cineva care e acolo si ar putea sa imi caute in zona unde locuieste si sa merg doar daca e o masina cu un raport calitate/pret care sa merite drumul.

in curand o sa am si banii asa ca s-ar putea sa va mai cer niste sfaturi, mai la concret :)

AudiPerformance, nu e vb de zgarcit ca practic o sa dau tot ce am :lol: Asta era si intrebarea in mare Eu imi doresc mult Passat, dar Pot sa imi iau unul care sa si merite la banii astia?

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!