Jump to content

Mi-a Venit Leonul

gabryell23
 Share

Postare recomandată

Ace117, ai un warning de la mine pentru reclama la alt forum concurent cu vwforum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...
  • Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• AIX

20

• X-Ecutor

15

• ryco78

13

• Cristian

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut, a mai venit la cineva masina, ceva noutati?

Link către comentariu

Sunt interzise, de asemenea, posturile gen "bump" ("nu mai stie nimeni nimic?", "Anybody?", "Hai baieti, ajutati-ma si pe mine") pe alte arii in afara de aria de vanzari/cumparari. Acestea vor fi sanctionate cu warning.

Link către comentariu

Nu cred ca e cazul sa negociez cu tine daca sa aplic regulamentul sau nu.

Pentru cine nu vrea sa respecte regulamentul exista si alte forumuri unde sunt sigur ca veti fi primiti cu bratele deschise.

Vad ca va plac citatele mele din regulament, asa ca va mai ofer unul:

art.21. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta

Link către comentariu

Nu probleme. Dansam linistit pe sosea. Pneurile mele de vara sun pur si simplu terminate pe zapada. Realizez prostia de a merge pe zapada cu cauciucuri de vara dar erau altii cu pneuri de vara si nu aveau probleme deloc. Pur si simplu masina mea nu mai sta dreapta cand intalneste un pic de ghetus sau zapada.

mda...yo chiar am patit-o dupa ninsoarea de duminica...am patinat mai frumos ca aia de la patinaj artistic cu cauciucurile de vara = "patine" si m-am oprit fix intr-un ford ka...acu astept bara fata si far dreapta :icon_geek:

Modificat de laoo
Link către comentariu

• 3 weeks later...

In sfarsit mi-a venit si mie leonul : 1.9 TDI Galben . Timpul de asteptare a fost undeva in jurul a 10 saptamani , masina am ridicat-o pe 28 decembrie dupa ce a facut cam 1 saptamana de la Curtici ( cu tot cu Craciun) :Driver: Ca descriere scurta a masinii : am ales Reference pentru a putea opta pentru pachetul cu scaune sport si tapiterie editie speciala + jantele care dau mai bine decat cele de pe Stylance (pararea mea). Ca dotari in rest am ales cam tot ce se putea pentru a fi Stylance : pachetul electric , cel de iarna cu scaune incalzite , computer bord + cruise control , si esp cu toate cele. Masina e grozava si sunt multumit de ea pana acuma.

Si acuma sa va spun cateva impresii dupa cei 1000km parcursi (cam 600 in oras si 400 in afara) . Computerul de bord afiseaza un consum mediu de 7.9l in conditiile in care pentru cei 400 de km am avut exact 6l/100km. Rog cei care au 1.9 TDi sa-mi spuna si mie cat le consuma masina lor in rodaj. Referitor la rodaj , eu unul am fost "cuminte" cu ea , nu am depasit sub nici o forma 3000 de ture , am evitat sa fac depasiri spectaculoase , dar ce-i drept , i-am mai dat de vreo 2 ori talpa de la 2200 pana la 3000 de ture in rest nimic. Pe de alta parta , taikmiu imi luase masina intr-o zi sa vada cum merge si am gasit un consum de 12l . Banuiesc ca a testat-o ceva .. in fine , sper ca nu i-a dat prea tare . Ce ma deranjeaza mai mult sau mai putin la masina sunt suspensiile care desi nu sunt sport sunt cam rigide pentru drumurile noastre. Ma doare inima cand iau o groapa mai tare . Am impresia ca pe partea spate dreapta deja s-a intamplat ceva ca se aude ceva ciudat cand iau gropile sper sa nu fie grav. De la sistemul audio (cel cu 8 boxe) ma asteptam la mai mult sincer. NU e rau dar se putea mai bine :)

Am avut parte si de un incident nu tocmai placut . M-am dus la OMV si mi-am luat o prostie de acolo care mi-o recomandase un prieten , un fel de sticluta cu capac de lemn care se uda si apoi miroase "fain" :D Numai ca dupa un drum mai cu denivelari cativa stropi din sticluta aia au ajuns pe plasticul din dreptul josticului de unde reglezi oglinzile. Speriat fiind ca acel alcool o sa intre si o sa strice plasticul , am incercat sa sterg cu un servetel , numai ca am sters si acoolul si plasticul si am ramas cu o pata alba pe acel plastic ! ARGH ! Nu stiu acum ce sa fac . Am sa atesez o poza sa vedeti exact despre ce vorbesc poate imi recomandati ceva ( Ma gandeam ori la un marker negru , ori la o oja (sugestia prietenei) ori de comandat un plastic nou , daca nu e prea scump)

Edit: Cauciucurile desi cica sunt mixte , greu fac fata pe zapada (cauciucuri Pirelli) . Tot de zapada vorbind , in momentul cand invart volanul si masina sta pe loc pe zapada , se aude un sunet foarte ciudat si foarte tare , un fel de scartait de metal , repet , doar cand sunt pe zapada . E normal sa se auda asa ?

Cat despre felul in care ar trebui sa merg cu masina . Nu mai stiu exact cam la cate ture aproximativ intra in functiune turbina si daca ar trebui sa o tin turata sub acea valoare sau peste (in cazul unui drum in exterior cat si prin oras cand e drumul mai liber) poate ma lamuriti voi

Am sa revin cu poze mai diseara

P.S. Cei cu 1.9 TDI postati va rog ce consum ati avut cu masina in rodaj . Ms

P.S2 Scuze ca am intarziat cu postul da m-am bucurat din plin de masina :D

Modificat de Robyman
Link către comentariu

S-o stapanesti sanatos.

Pirelli P7 nu-s deloc mixte, sunt de vara, chiar performante.

Scartaitul de care zici l-am remarcat si eu, dar nu pe zapada. Parca de cand am trecut la anevlopele de iarna nu l-am mai auzit, dar nu sunt sigur - nu m-a preocupat prea tare :wub:

Odorizante - nu folosesc decat braduti (WunderBaum), am vazut multe probleme(exfolieri, decolorari) in cazul celor lichide, in urma picaturilor cazute.

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos, si felicitari pentru culoarea aleasa :lol:

Totusi nu pot sa inteleg de ce ai bagat odorizant pe masina noua ?! :lol: :lol: Mirosul de nou face toti banii, e pacat sa il elimini! In plus, cu trecerea timpului o sa te saturi de odorizante imprastiate prin masina, macar acum cat e noua las-o fara ... parerea mea.

Modificat de BC78ADI
Link către comentariu

Nu stiu cum au mirosit masinile voastre noi, da' prin a mea parca ar fi trecut trei turme de oi cand m-am dus sa o iau :lol: . Mirosea rau a branza, efectiv. Deci la mine a fost un must-have odorizantul de masina :lol: . In schimb senzatia pe care am avut-o cand dealer-ul mi-a dat cheile si mi-a spus ca, gata, e a mea, pot sa plec cu ea, a fost de neegalat.

Link către comentariu

Salut!

Pragurile: 1312 RON

Eleronul: 793 RON

Vopsit: 800 RON

Montaj: 180 RON

stie cineva daca se poate pune decat eleronul? sau macar aftermarket daca gasesc sa il pun singur

Modificat de gg_e
Link către comentariu

stie cineva daca se poate pune decat eleronul? sau macar aftermarket daca gasesc sa il pun singur

Depinde de dealer, sunt care vand si componente ale kit-ului original, iar altii vand doar tot kit-ul...

Link către comentariu

Salutare tuturor, in sfarsit mi-a venit si mie masinuta (pe 15.01.2008) dupa 4 luni de asteptare, o luna a avut intarziere din cauza grevei feroviare din Germania (cel putin asa mi-au motivat).

Ca dotari, am un Leon galben, 1.9 TDi, Sport-Up cu optionale ESP, mufa USB, Audio 1, geamuri fumurii, senzori de parcare, iar ca dotari after market: cotiera, pedale sport, compartimentare portbagaj, aparatori de noroi si terminatie teava de esapament ovala.

Masina imi place super mult desi n-am facut decat 50 de km cu ea deci nu prea am ce impresii sa va spun. Singurl lucru care-l pot spune e ca deocamdata imi arata un consum mediu in oras de 9l/100km. Restul impresiilor dupa prima mie de km sau poate dupa primii 500.

Oricum sunt super incantat de ea, e diferenta ca de la cer la pamant intre Leon si Logan-ul nostru cel de toate zilele.

O zii buna tuturor si drive safe!

Modificat de Crys
Link către comentariu

Sa-l stapanesti sanatos si fara incidente :lol:

Cat te-au costat dotarile aftermarket ? Banuiesc ca le-ai montat la dealer. Daca revii si cu ceva poze, te rog sa "imortalizezi" si compartimentarea portbagajului de care spui (chiar ma intereseaza dar nu stiu exact cum arata).

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut . Am ajuns si eu la 3000 de km cu masina mea si simt ca parca consuma destul de mult in oras (in exterior nu am probleme , scot intre 5,5 - 6,5 depinde de stilu de condus) . Dar in oras , daca merg la consum si accelerez foarte incet , nu reusesc sa scot mai putin de 8,5 - 8 . Motorul e 1.9 TDI . Rog pe cei care au leon de 1.9 sa-mi spuna si mie ce consum aveau in oras in primii 5000 de km . MS

P.S. Am observat ca consmul cel mai bun il scot atunci cand merg cu ea subturata , pana sa intre turbina in fuctiune , adica mai mic de 1800-1900 de ture . Afeceteaza cu ceva motorul asta?

Link către comentariu

Stai linistit. Tot asa imi consuma si mie in oras cu acelasi motor. Nu cred ca face bine sa mergi cu ea subturata. Pe mien cel putin ma scoate din minti huruitul asa ca eu merg normal.

Ca idee, azi cand orasul a fost mai putin aglomerat am reusit sa scot 7.1. Dar intr-o zi normala nu ai ce sa ii faci. Pur si simplu stai prea mult pe loc.

Link către comentariu

Cat te-au costat dotarile aftermarket ? Banuiesc ca le-ai montat la dealer. Daca revii si cu ceva poze, te rog sa "imortalizezi" si compartimentarea portbagajului de care spui (chiar ma intereseaza dar nu stiu exact cum arata).

Accesoriile m-au castat cam 2500 RON cu tot cu manopera, pretul exact pentru fiecare in parte nu-l mai stiu dar pot sa-ti spun cu aproximatie.

Compartimentare portbagaj ---- 360 RON

Cotiera --------------------------- 830 RON

Pedale si footrest ---------------- 400 RON

Aparatori de noriu fata+spate -- 300 RON

Terminatie esapament ---------- 270 RON

Cam astea au fost preturile, iar restul a fost manopera. Poze deocamdata nu prea am cum sa-ti fac dar poate reusesc spre sfarsitul saptamanii viitoare. Compartimentarea o gasesti aici, impreuna cu celelalte accesorii montate pe masina mea.

P.S. Scuze ca nu ti-am raspuns mai devreme dar abia azi am vazut mesajul.

Link către comentariu

salutare!

mi-a venit si mie leonul , 1.6 stylance ! am parcurs deja cam 2000km si la prima impresie mi se pare ca are un consum cam maricel ( 8.2 mediu mixt). alte probleme nu am si nici nu sper sa apara.

drum bun!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare!

Si mi-e mi-a ajuns Leonul joia trecuta in Franta, am fost la concesionar si mi-a dat VIN si codul motor. Masina o sa o ridic pe 22 martie, am cumparat in plus de dotarile Stylance, capac motor cu 95 euro si covorase la formidabilul pret de 45 euro:) Codul motor este BXE si seria 944251. Vroiam sa stiu si eu de la cei care au deja Leonul, BXE est singura serie de motoare 1.9 tdi 105 cp care este pe Leon sau mai exista si alta? Daca mai este si alta, ce parere aveti despre seria BXE, eu citisem ca au fost unele mici probleme cu aceasta serie (probleme de relanti printre altele).

De asemenea m-ar interesa sa stiu cum se face rodajul la motorul asta. Concesionarul mi-a zis : pana la 500 km cu treci de 2500 ture, dupa pana la 1000 km nu treci de 3500 si dupa pana la 1500 km poti sa ii dai blana din cand in cand ca sa se lase motorul.

Astept raspunsurile voastre.

Link către comentariu

@Dreleon:

Metrotehnica. In contract scrie de 10 saptamani dar ei insistau ca in 2 luni ar trebui sa vina. Poate din cauza ca e FSI ?

Sal,

10 sapt? la mine e scris in contract 14 sapt.......

mai am pana in aprilie

Link către comentariu

Am si eu o intrebare pt toti noii proprietari de leon: voua v-a venit masina cu capac la motor sau fara, iar cei care au asa ceva ii rog sa ataseze o poza cu el.

Link către comentariu

uite aici accesorii

de la postul 272, la postul 285 ai si poza, citeste discutiile

Modificat de razmih
Link către comentariu

Am si eu o intrebare pt toti noii proprietari de leon: voua v-a venit masina cu capac la motor sau fara, iar cei care au asa ceva ii rog sa ataseze o poza cu el.

Salut! Vine fara capac de motor, cel putin pentru 1.9 tdi. Eu l-am luat in plus si m-a costat 95 euro. Poze la sfarsit de luna cand iau masina.

Link către comentariu

• 2 years later...

Salutare!

De azi sunt fericitul posesor al unui Seat Leon 1.4 TSI.

Leon o sa fie "plasticul" meu de zi cu zi.

Am tot cautat printre masinile produse de VAG (inclusiv s/h), si am ajuns la concluzia ca Seat Leon este masina ideala.

Raportul calitate/pret este imbatabil. La spotivitate puncteaza bine (are 125 CP la fel ca un Golf dar este mai usoara).

Masina a fost livrata in 10 zile de dealerul Metrotehnica (sos. Giurgiului).

Are ceva optiuni strict necesare (volan&maneta de viteze piele, climatronic, hill asist, esp, etc -si cel mai IMPTRANT are si EBA - nu stiu ce inseamna EBA la o masina :tuktuk: ).

PS. am vazut o discutie despre capacul de plastic de la motor. Nici Leonul asta nu il are; pentru mine e mai frumos un motor "naked", sa poti vedea turbina de cate ori deschizi capota....

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!