Jump to content

Golf 7 - Impresii generale ale POSESORILOR


Ioana
 Share

Postare recomandată

Tocmai am luat masina de la dealer. 1.2 TSI Highline. Inainte de a posta impresii, am o intrebare: in repaus cu cheia in contact, lampile de control de pe bord EPC si Catalizator defect stau aprinse. De indata ce pornesc la drum se sting si nu am observat probleme in felul cum raspunde masina la comenzi. Se poate sa fie de la faptul ca nu mai aveam benzina (dai atatia bani pe masina si vine pe rosu :)) ? Computerul de bord mai arata ca mai pot circula 15 km..Masina a ramas la nevasta (femeia la putere :)) si nu pot verifica daca dupa alimentare au disparut martorii de pe bord. A mai patit cineva ceva asemanator?

Modificat de hyperion
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La toate se aprind acesti martori cand pui contactul.

Sent from my ApfelPhone

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@hyperion: bre, inteleg euforia momentului, mno, masina noua & all that, da' sa stii ca in 99% din cazuri, raspunsurile la intrebarile tale se gasesc in manualul de bord. Nu-i nico rusine sa-l citesti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pana atunci, nu face nimeni cinste cu manualul utilizatorului in format electronic?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

The_Ego, iti multumesc pentru raspuns.

Bwwlan, am citit precizarile din manual referitoare la lampile de avertizare si control. Citez: unele lampi de avertizare si control se aprind la cuplarea contactului si trebuie sa se stinga la pornirea motorului sau in timpul deplasarii". Termenul "Unele" e cam vag, mai ales cand esti stresat :). Iti multumesc si tie pentru sfat.



Dadu, o sa incerc eu sa il scanez in weekend.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Felicitări Hyperion...s-o folosești cu plăcere.

Abia aștept să fiu și eu chemat la ridicat de mașină...din păcate mai e mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Osram a adaugat in sfarsit Golf mk7 in configuratorul online http://am_application.osram.info/publish/index_en.html (pentru Philips inca nu exista G7)

 

Insa tot nu apar becurile de cornering pentru cazul in care ai xenoane fara cornering. Le-am scos eu din far (sunt cele mai accesibile) si sunt H7.

 

Ce ma mai interesa erau becurile de DRL, la fel pentru xenoanele simple. Se pare ca sunt pe soclu H15. Nu prea stiu despre soclul asta, se pot inlocui cu ceva mai albe decat OEM?

post-1145-0-71792700-1374763427_thumb.jp

post-1145-0-52520900-1374763439_thumb.jp

Modificat de codz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La golf 6 sunt h15 drl-urile simple de pe farurile halogen si nu am reusit sa gasesc ceva ok mai alb , vazusem doar niste chinezarii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

golf7 r-line<>

Ce puteti spune de calitatea sistemului audio?sunt tare curios daca se aude ok composition media

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce puteti spune de calitatea sistemului audio?sunt tare curios daca se aude ok composition media

 

Comparativ cu alte sisteme audio de la alte masini, sa alegem de exemplu Octavia 2, se aude jenant de prost. Eu personal am Comp. Media cu 8 boxe dar sunetul nu este pe masura asteptarilor MELE. Poate altora li se poate parea ca se aude OK, mie NU.

 

Am facut test si cu Octavia 3 si pana si acolo se aude mai bine ( masina de test nu avea sistem CANTON, ca sa fie treaba clara ). 

 

Sistemul se aude decent, nu vreau sa exagerez, dar ma asteptam sa fie cel putin egal cu anumite modele deja existente din acelasi grup.

 

Referitor la calitatea sunetului tin sa specific faptul ca, nu caut BASS cat mai puternic, ci un sunet cat mai echilibrat cu sunete reproduse cat mai clar de pe o sursa pe masura.

Modificat de PSYLUC
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

golf7 r-line<>

Mersi de raspuns. Pe mine unul ma intereseaza calitatea sunetului in masina...maine o sa sun la dealer sa vad daca se poate face ceva sa mai adaug dynaudio insa a trecut o luna de cand am lansat comanda

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inca ceva, am uitat sa specific, boxele se rodeaza, deci practic ele in timp vor suna ceva mai bine, dar nu suficient din pct. meu de vedere ( tin sa ma repet, este parerea mea, poate pentru anumite persoane sunetul este OK ). Poate pentru unii o suna ciudat acest RODAJ, dar el este cat se poate de real.

 

Boxele de noi nu scot un sunet foarte ok, se aud destul de ciudat, dar in timp capata dinamica si un sunet mai cald daca pot sa-i spun asa (poate unii dintre voi inteleg ce vreau sa spun )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut in primul rand toti membrii forumului care urmaresc acest topic, fiind nou pe aici si, in acelasi timp, proapspat posesor de Golf.

Masina este un 1.2 TSI 105 CP, echiparea Highline cu optionale faruri bixenon cu LED, scaune ergoactive, senzori parcare, airbaguri laterale spate, sistem CM, geamuri spate fumurii. Am avut cam 3 zile sa imi fac prima parere pe care v-o impartasesc acum.

Sa incepem cu cele bune, dpmdv:

- designul, in special pt aceasta echipare, este foarte elegant, in special interiorul. S-a mai discutat despre utilizarea piano black pe HL si parerea mea este ca, vs materialele utilizate pe TL sau CL, este mult mai aspectuos. Reversul medaliei este o intretinere mai constiincioasa, insa ma voi dota cu o laveta pe care am primit-o la achizitia unui TV care cred ca este numai buna pt asa ceva. Iluminarea interioara mi se pare de asemenea ca ofera un plus de eleganta

- scaunele Ergoactive sunt intradevar comode, depinde insa si de silueta fiecaruia. Personal, greu ma acomodez cu scaunele diferitelor masini pe care le-am condus sau le mai conduc ocazional, mai ales ca am probleme cu spatele si imi apare un junghi dupa ce conduc o perioada mai lunga de timp, insa scaunele Ergoactive chiar par numai bune.

- confortul este foarte bun luand in considerare puntea spate ne-multilink. Totusi, pe un asfalt prost se simte putin disconfort vs masini cu o suspensie spate mai sofisticata. Am avut anterior, vanduta acum 1an, o Honda civic cu suspensie spate similara si diferenta este enorma in favoarea Golfului, mult mai confortabil. Fata insa de o Mazda 6 din 2004, pe care am condus-o in ultimul an, se simte insa mai putin harnic pe suspensii.

- sistemul multimedia si mai ales conectarea cu telefonul sunt foarte ok. Am mai utilizat sau testat unele sisteme hands-free moderne in masina (mazda cx-5, ford focus), insa la golf mi s-a parut ca ar fi singurul care functioneaza ireprosabil

Pe partea de aspecte mai putin placute, as zice:

- izolarea fonica, care desi nu este proasta, dupa toate review-urile pe care le-am citit, speram sa fie mai buna. Am sesizat zgomot de vant in unele ocazii (desi am mers destul de putin la drum lung cu ea) si zgomot de rulare de la cauciucuri, care btw sunt Hankook ventus prime 2. Am ramas putin dezamagit cand am vazut ca masina a venit cu aceste anvelope, poate si din cauza faptului ca nu este un brand consacrat, desi nu neaparat unul prost. Intr-un comparativ de pneuri din Auto Motor si Sport, am vazut ca au iesit pe la mijloc, fiind orientate spre confort dar cu mare rezistenta la inaintare. Nici zgomotul la rulare nu e printre avantajele lor.

- apoi ar fi motorul, care pot spune ca e doar corect, decent in acceleratii. Utilizarea lui e foarte ok impreuna cu cutia de viteze manuala, insa am un mic regret ca nu e la nivelul masinii cum am configurat-o eu. E poate si un aspect pe care mi l-am asumat la achizitie, fiind personal orientat mai mult inspre confort si mai putin sportivitate (am schimbat strategia dupa ce am condus 4 an Civic-ul).

Ca si concluzie, prima impresie e foarte buna si sper sa ramana asa si dupa mult timp. Va mai tin la curent cu impresii, dupa ce mai fac cateva drumuri cu ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Felicitari! Sa fie intr-un ceas bun! Cand ai timp sa ne pui poze cu septarul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bravo, sa o stapanesti sanatos si bine ai venit pe forum! Buna configuratie, ergoactive, senzori, xenon full. Poze pe "masina mea" sa vedem si culoarea :)

 

Zgomot de la vant eu nu am observat, tocmai ca mi se par bine conturate oglinzile, doar peste 150kmph se aude vantul, poate la tine e vorba de anvelope.

 

Ce am remarcat eu este ca aud in masina mai multe zgomote de afara decat la O2, deci, cu tot parbrizul cu care se lauda ca e laminat nu stiu cum tocmai pentru insonorizare, cred ca prin geamurile laterale si prin usi nu stiu, antifonarea (zgomot dinspre exterior spre interior) nu e mai buna ca la O2, antifonarea motorului (zgomotul motorului si vibratiile spre habitaclu) este mai buna.

Modificat de codz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate la O2 nu auzeai asa bine zgomotele exterioare din cauza PD-ului. :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, este posibil si asta, m-am gandit sa stii, insa si cand masina sta pe loc, de exemplu in primele zile cu G7 m-a luat prin suprindere faptul ca am auzit vorbind doi biciclisti care au trecut pe langa mine, in O2 nu se auzeau ce vorbeau oamenii pe strada nici cand masina era parcata.

Putem incerca la o intalnire, facem o comparatie O2/O3/G6/G7/Superb, stam in masina cu motorul oprit si vedem care e diferenta in ce auzim de afara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Glumeam man, stiu ca ai scris in paginile anterioare ca si cu masina stationata ai aceeasi impresie. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Atata timp cat zgomotul de fond/rulare ar fi suprimat, nu vad care ar fi problema, din contra. Intereasant ar fi daca ai auzi de afara ce se vorbeste in masina.  :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Să o folosești cu plăcere claus! Configurare asemănătoare cu a mea, sper să fiu și eu măcar la fel de mulțumit. Motorul într-adevăr e singura grijă ce o am.

 

S-ar putea să ai dreptate asupra diferențelor punții spate, am condus atât un golf cu 2.0 TDI cât și unul cu 1.2 TSI și parcă pe 1.2 se-auzea mai mare gălăgie în spate. În același timp avea și niște prostii prin portbagaj, deci sper să fi fost alea de vină.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se pare ca pentru masinile din Romania nu merge

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu tot nu pricep de ce moderatorii nu vor sa deschida si alte topic-uri. I-am rugat sa deschida un topic care sa contina informatii utile cum ar fi cea de mai sus referitoare la manualul de utilizare si mi s-a spus ca nu se poate fiindca "Regulamentul interzice topicurile in care se discuta mai multe subiecte/probleme." Asa o fi, dar topicul asta e deja un ghiveci si fiecare posteaza aici ce are nevoie sau ce i se pare util iar impresiile sunt din ce in ce mai greu de gasit printre toate aceste discutii.

 

Eu, de exemplu, aveam niste nelamuriri legate de Auto-Hold iar un alt coleg intreba acum ceva vreme despre sistemul Start-Stop. Unde e locul acestor chestiuni? Sau nu putem sa le discutam decat clandestin, in topic-uri care nu au nici in clin, nici in maneca, cu astfel de intrebari? De ce nu putem avea un topic dedicat sistemului Start-Stop sau unul dedicat Auto-Hold-ului (mai ales ca acesta din urma e ceva nou la Golf)? Si lista poate continua.

Modificat de Navi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!