Jump to content

Iepurașul furios - R20


c6t9

Postare recomandată

Foarte frumoase povestile astea cu plecari/excursii/vacante. Ar trebui sa faca mai multi colegi, ca nu avem pretentii la talent scriitoricesc de Shakespeare. :)

 

Frumoasa masina si frumoase drumurile pe unde o plimbi. Tot inainte!

Link către comentariu

Mulțumesc! În limita posibilităților voi pune și altele. Sunt abordabile. Unde ajung eu cu R-ul sau pe jos, poate ajunge orice mașină normală sau om cât de cât sănătos (nu ca mine).

Cine are Primo, poate utiliza aceste date

http://db.tt/ELpATzX9

Sunt pentru parcarea de la cabană. Acolo am oprit GPS-ul.

Am uitat să scriu ieri, plin de radare pe DN1. De mult n-am mai văzut atâtea.

Link către comentariu

Ieri a fost finala Supercupei Romaniei, Steaua - Petrolul Ploiesti si de aceea au fost atatea radare

Link către comentariu

Aha ! Le era ciuda la dinamovisti !

Felicitari Cata, masina nu putea ajunge in maini mai potrivite.

Link către comentariu

Am observat că la urcare nu consideră că e musai o treaptă inferioară și o ține ca pe un diesel. De pe la 1600rpm se mișca OK. Am impresia că are vreo 200NM acolo (X3-ul are vreo 450).

Link către comentariu

Ce faci când ai o zi la dispoziție? Pleci de nebun. Cu ce? Cu orice. În cazul meu una bucată Golf R. De ce? Aici e mai greu de răspuns. Nu mai suport să mă uit la televizor (aproape la nimic, prea rar mai prezintă ceva interes). Nu am răbdarea necesară să citesc prea mult (în ultima vreme îmi scapă totuși câteva pagini pe zi, dar cam atât). Nu prea mai suport orașul cu nebunia de aici (nu mai știu cum am ajuns sâmbătă în parcare la mall doar să las mașina acolo și era nebunie maximă, cu nesimțirea pe măsură, numai dacă mă gândesc la cum își lasă unii mașinile pe unde apucă numai să fie aproape de intrare - liftul dăunează, mersul pe jos nu mai zic).

Și iată-mă dus iar de-acas', pentru o zi. Da, știu, este greu să scap de anumite chestii și când plec, vedeți mai târziu niște exemple.

Cum totul este limitat ca timp, nici spațiul în care m-aș putea desfășura nu este prea generos. De data asta am ales un traseu de vreo 700km. București - Rânca - Jina - București.

Am parcurs autostrada repejor, nu m-a depășit nimic. Ne-am plimbat nițel prin Novaci, frumușel orașul. Nu mai fusesem. Ar trebui să încep să-mi fac un obicei din a fotografia mai des și mai mult. Ca pe vremuri.

După Novaci începe încet încet urcarea spre Rânca. N-am oprit la primul punct pentru că era plin de lume. De fapt n-am oprit nici la al doilea după ce am trecut de Rânca din același motiv. Urcarea este foarte frumoasă, drumul perfect. Rânca s-a schimbat mult în ultimii ani și se construiești încă, chiar dacă unele pensiuni sunt de vânzare și nu par să o ducă foarte bine.

Cum spuneam, am sărit și a doua oprire ca să mă duc mai sus, unde nu era nimeni. Nu era nimeni când am tras eu, în secunda următoare au apărut și oameni și mașini.

DSC7789_s.jpg

Pe fundal este Rânca. Peisajul era superb. O zi perfectă pentru urcat. Nu foarte frig (acolo la prima oprire a noastră însă a fost puțin răcoare, mai ales când soarele dispărea - erau 12°C și bătea ușor vântul) și o combinație frumoasă de nori printre care soarele ne mai zâmbea uneori.

DSC7790_s.jpg

Au mai fost câteva locuri unde era de oprit, dar era multă lume. Într-un final am găsit un drum și un spațiu unde nu era nimeni pentru simplul motiv că nu era nimic interesant de văzut. În maxim 5 minute au apărut 4 mașini și a început haosul specific. Ce căutau acolo, nu știu. Am plecat și ca să fiu sigur că nu mai trage careva pe toate părțile, am oprit fix pe șosea.

DSC7798_s.jpg

Să nu fiu înțeles greșit, n-am ceva cu cineva, pur și simplu nu-s mare amator de îngrămădeală zilele astea.

DSC7800_s.jpg

Drumul este bun cu mici excepții. Nici un Ferrari n-ar avea probleme până la Obârșie.

DSC7804_s.jpg

S-a terminat foarte repede porțiunea până la intersecția cu drumul spre Petroșani și Voineasa. Erau niște lucrări în zonă, dar numai aici. Pe acolo am văzut multă lume la cort. Este apa și reprezintă un punct de atracție serios :)

Eu aveam în plan să o iau spre Jina și asta am făcut. Drumul a început cu stângul într-un fel, există o porțiune scurtă destul de proastă până la asfalt. Mulți erau derutați de ea și nu știau ce să facă. Ba chiar după ce m-au văzut pe mine că mă duc fără să mă gândesc, alte mașini m-au urmat. A mai fost o chestie neplăcută, Vodafone nu a mai avut semnal din acel punct și era important să meargă telefonul. Alte rețele au.

Drumul spre lac și cariera de piatră este bun aproape în întregime. Dacă întâlniți ceva porțiuni mai proaste, ele se termină destul de repede. Din acest motiv eu am mers încet, 5-10km/h. Alții erau la raliu însă. Am două ciobituri pe parbriz.

DSC7816_s.jpg

La carieră am avut noroc de puțină liniște. Dar puțină. Până să fiu atacat vizual de către oameni (de parcă eu îs obligat să văd cum își fac nevoile progeniturile tuturor și de parcă acolo era buda comunală), am fost asaltat la propriu de niște gângănii de mari dimensiuni.

DSC7834_s.jpg

Zburătoare.

DSC7837_s.jpg

Se pare că era la rândul său victima unor căpușe. Am mai văzut și pe alte insecte.

DSC7832_s.jpg

După ce am scăpat de alieni, chiar înainte de atacul umanoizilor, încercam să comunic cu niște broscuțe de mici dimensiuni, cam 1cm. Cu ochiul liber se vedea complet neagră. De fapt abia acasă am observat ce culoare are sub lumină (de care am cam abuzat).

DSC7866_s.jpg

De la Oașa la Jina drumul este mixt. Este o singură porțiune foarte bună și foarte frumoasă (ca drum), în rest la tot pasul asfaltul este spart pentru că s-au făcut scurgerile mai târziu - e ca și cum mi-aș trage chiloții după ce m-am îmbrăcat cu pantalonii, dar am văzut că așa ceva se poartă.

După ce am scăpat de toate spărturile alea, a urmat o porțiune foarte interesantă și liberă.

DSC7878_s.jpg

Frumoasă țară, păcat că este locuită.

DSC7881_s.jpg

Nu, n-a fost formula de final. Merită făcut, indiferent cum. Nevastă-mea mi-a spus că i s-a făcut iar rău. Este a doua oară. Dar justificat. Oboseală, alt aer, decelerările (de fapt asta a acuzat cel mai mult :D), se adună.  Dar merită...

Peste 700km, viteza medie 62km/h, consum 8.8%.

Link către comentariu

Felicitari!

Chiar avem o tara frumoasa! In curand o sa te mai poata insoti un R daca doresti ;)

teff

Link către comentariu

Frumos, am facut Transalpina acum 2 ani, am zis ca merg din nou anul asta. Am facut exact drumul facut de tine, as incerca si dreapta spre Voineasa, desi pe acolo nu e nici pe departe la fel de pustiu si salbatic cum e pe la Jina. Multumim pentru poze si felicitari pentru ca gasesti timp sa iei aer curat si sa plimbi masina.

Link către comentariu

Senzational, atat masina cat si plimbarile/povestioarele insotite de fotografii!

Spor in continuare!

Link către comentariu

Excelente excursiile astea rapide. Sunt pe placul meu, daca mai conteaza la ceva. :) Frumoase si pozele si povestile. Spor in continuare!

Link către comentariu

Chiar ca pacat ca e locuita... :(

 

Apropo de asta, încă se practică accidentul regizat pe Valea Oltului, mare atenție, mai ales seara.

Link către comentariu

Dupa ce am vazut pe pielea mea cum fiecare kilometru pe care il faci departe de Bucuresti inseamna din ce in ce mai multa bunatate, bun-simt si civilizatie... Cred ca m-as transforma intr-un al doilea Hitler daca as avea ocazia... :(

Link către comentariu

Senzational, atat masina cat si plimbarile/povestioarele insotite de fotografii!

Spor in continuare!

 

O chestie pe care nu știu dacă am menționat-o până acum, dar destul de rar am mers cu o mașină cu care să nu simt cum se duc km. Cu alte ocazii drumul de la Sibiu la București îl priveam cu groază. Nici n-am simțit când am ajuns la Pitești.

Dupa ce am vazut pe pielea mea cum fiecare kilometru pe care il faci departe de Bucuresti inseamna din ce in ce mai multa bunatate, bun-simt si civilizatie... Cred ca m-as transforma intr-un al doilea Hitler daca as avea ocazia... :(

 

De pe la unguri, granița cu Austria (unde stăm noi de obicei sunt niște oameni extraordinari) deja ești într-o altă lume.

Link către comentariu

Da! Inainte ma suparam cand se mai auzea ca strainii ziceau ca suntem lumea a 3-a, ca nu meritam in Europa, ca suntem tigani etc. Dupa ce am vazut toata bucata asta (e prima data cand vin in Austria si in Elvetia) pot sa zic ca ii inteleg perfect.

Poate 5% din noi am merita ceva mai mult decat Romania, dar majoritatea e atat de inapoiata, atat de necivilizata, traim intr-o lume atat de diferita incat chiar cred ca nu prea avem ce cauta printre ei pana nu ne mai spalam putin. Lasand la o parte ca ce exemplare am vazut vorbind romana m-au facut sa-mi fie rusine ca sunt considerat roman, asadar egalul lor... :(

Link către comentariu

Propo de Elveția. Fac o rezervare pe net din Germania și plec spre Elveția. Pe drum mă sună o tanti să mă întrebe când ajung. Îi spun că pe la 8 seara. Ajung la hotel, era închis, dar avea un telefon la ușă. Sun, răspunde tanti, îmi deschide hotelul remote și îmi spune că mi-a lăsat cheia într-un plic pe recepție. Hotelul era măricel, dar o liniște de mormânt și nici un om acolo. O mai întreb despre parcare, îmi spune că pot lăsa mașina unde vreau eu, pot să deschid parcarea interioară etc. La final aflu că era acasă la ea și mă întreabă dacă vreau să vină cu ceva mâncare pentru că era târziu (pentru ei cred, probabil se culcă repede, e drept că pe străzi era liniște maximă).

Link către comentariu

Felicitari pentru masina Cata, este superba!

Spre rusinea mea, abia azi am descoperit topicul tau dar stii cum e... mai bine mai tarziu decat niciodata. :)

 

Sa aveti drumuri bune si relaxante!

Link către comentariu

Cata, asa am patit si eu in Austria la granita cu elvetia. veneam din spania,eram rupt de oboseala..si aia tocmai plecau catre casa. mi-au lasat hotelul liber, si dimineata cheia sa le-o las in cutia postala. nu mi-am dat seama ca usa de la intrare se inchide/incuie de tot, si a trebuit sa las cheia la vecini. :)) puteam sa dorm la receptie pe canapea.

am platit de seara, desi ei insisutau sa le las banii pe tejghea dimineata, dupa ce sunt multumit :)

 

si mie imi plac drumurile astea...dar din pacate nu am timp de ele :(

daca e, poate mai ne bagam la o intalnire, like old times.

Link către comentariu

Am observat că nu mai există întâlniri precum făceam noi. E adevărat și că abia de am reușit să mai vin la una în ultimii ani când au fost, dar parcă de 2 ori am și plătit și tot n-am ajuns.

Link către comentariu

Eu ma pregatesc sa plec spre Germania la sfarsitul lui august, daca aveti chef de o plimbare ceva mai lunga si o intalnire externa, va astept.  :D

Acum serios vorbind, eu n-am mai fost la intalniri din 2008, vad ca nici voi. S-a cam stricat treaba, nu stiu daca neaparat din cauza scaderii veniturilor, parca oamenii nu mai sunt aceeasi.

Link către comentariu

eu am fost in 2011 la Conac, si a fost superb. chiar..like old times. cu cateva absente. dar de cate ori citesc topicul lui cata, imi aduc aminte de drumul la durau. pana la BC cu alergatura si opririle prin benzinarie, si curbele pana la durau dupa istef, si fusco.

Link către comentariu

Eu imi aduc aminte snorkelingul in piscina, dar si cum curgea whisky pe teava de snorkeling. Mai tin minte si drumul de intoarcere, cand am mers in spatele lui Catalin cu 130-140 constant. Mi-a zis ca a fost cel mai mic consum scos de el vreodata la Forester.  :10[1]:

Modificat de cristian
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!