Jump to content

Roti/jante/anvelope Fabia

Akebono
 Share

Postare recomandată

Bogdy, eu am pe a mea doua anvelope de vara in fata noi, in spate am terminat doua de iarna, masina sta un pic cu botul in sus ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut domnilor! As avea o intrebare in legatura cu poza pe care l-am atasat. Am observat astazi cand schimbam anvelopele de iarna, ca discul ala metalic in spatele discului de frana ii indoit. Cat de grava e problema si cum se rezolva? Msi!

poate nu se leaga de topicul asta sau exista alt topic, dar nu gaseam, si am zis ca postez aici ;)post-76834-0-51034700-1318951864_thumb.j

Modificat de andras.ilyes87
Link către comentariu

Andy, e topicul de frane. Nu-i grav dar mai bine pune mana pe un patent si adu tabla aia cat de cat la forma initiala. Exista riscul sa intre pietricele pe-acolo la frane si sa-nceapa sa scartaie.

Spor!

Link către comentariu

Msi! Da exact aia face franele, scartaie, da ma duc la topicul respectiv ;)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

are cineva trecute pe carte anvelope 175/65/r14?

Link către comentariu

Eu nu am, da n-am nici cele de 195/65 R15, alea care ar putea veni din fabrica, cele faine cu 6 spite si capac

Link către comentariu

idee era daca le are cineva trecute in carte, adica ar fi omologate, pentru ca am comandat un set nou si le-am pus deja pe 175/65/14... Si daca in isteria cauciucurilor de iarna sunt verificat e nasol ... voi fi nevoit sa le vand ... :dry: rulate de la service pana acasa .. :dry:. O omolgare individuala e cat un set nou de cauciucuri.

Modificat de ssnyper
Link către comentariu

eu am avut pe masina 175/65, si cum am mai spus, am facut si RAR-ul cu ele, asa a venit masina cu ele, dar acum le-am schimbat ca s-au uzat

nu mi-au trecut dimensiunea asta dar nu s-a legat nimeni de ele, plus ca, dupa parerea mea, masina era mai stabila

Link către comentariu

Salut. Am cumparat Skodita mea Fabia 1.4 16 V 101 CP in 2009 din Ungaria. Avea montate cauciucuri 165 / 70 / R14. Am facut inmatricularea cu ele si 2 ITP-uri la RAR si totul a fost ok. Acum cu nebunia cu cauciucurile de iarna am cumparat 4 Nordexx Nivia Snow de aceleasi dimensiuni. Ulterior am vazut ca in CIV, pentru modelul meu de Fabie sunt trecute ca acceptabile doar 185 / 55 / R15 si 195 / 50 / R15. Ar trebui sa ma ingrijorez in caz de control? sa nu vi observat baietii de la RAR discrepanta la 2 inspectii?

Pareri? RO%20flag.gif

Modificat de Chypp
Link către comentariu

Salut,

La busonul de benzina ai trecuta aceasta dimensiune? Este ok, oricum in talonul nou cum ai tu probabil nu ai trecuta dimensiunea rotilor.

Numai bine,

Link către comentariu

Ai dreptate pe talon nu apare dimensiunea rotilor, insa apare in CIV cu dimensiuni diferite. Pe busonul de la benzina apare ca in imaginea de mai jos.

Ce sa inteleg din asta? Inca o data, a mea e Fabia 1.4 74 kW, ultima din prima parte a tabelului. Sa mearga oare toate dimensiunile din dreapta pentru cele 4 motorizari?

http://img163.imageshack.us/img163/4213/buson.jpg

buson.jpg

Link către comentariu

Da, merg toate dimensiunile trecute inclusiv 195/50/R15.

Link către comentariu

Dimensiunile trebuie trecute si in CIV pentru a fi folosite. Este posibil ca la ITP sa nu se observe nepotrivirile cu CIV. Depinde de cheful lor.

Am avut si eu exact aceeasi problema. Am rezolvat-o. Citeste detalii tot in acest topic, aici.

Succes.

Modificat de Wizard.
Link către comentariu

Chypp fiecare masina are doua dimensiuni ale rotilor: pentru iarna si pentru vara, functie de diametrul jantelor.

La masina ta, avand jante pe 14", dimensiunile prevazute de producator sunt: 165 / 70 / R14 pt.anvelope iarna (anvelope mai inguste cu talon mai inalt) si 185/60/14 pt.anvelopede vara (mai late si mai joase).

Link către comentariu

Da eu de exemplu numa cu anvelope de 165/70 R14 umblu de cand am fabie. Are vreo diferenta daca pun 185/60 vara? Nu cred. in afara de estetica din spate, ca-s mai late cu 2 cm.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

185 am eu,sunt stabile in viraje ,fiind mai late putin decat celelalte.merg vara,dar iarna nu, trebuie mai inguste,sa se infiga in zapada.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare am o Skoda Fabia 1,4 16V 101cp si as vrea la primavara sa-i pun jante de Octavia RS 17", credeti ca s-ar putea omologa doar cu o hartie de la reprezentanta(spaga) + vizita la RAR(spaga) sa-mi treaca in talon dimensiunea anvelopelor pe 17"?

Link către comentariu

nu stiu, nu prea cred...

fabia vRS pe cat are jantele?

Link către comentariu

pe 16" daca nu reusesc cu 17" o sa pun pe 16" tot de Octavia rs

Link către comentariu

da...m-am gandit si eu la alternativa asta...ar arata bine :)

Link către comentariu

Verifica daca la Octavia RS distanta prezoanelor nu este cumva 5x105, caci la Fabia iti trebuie 5x100.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am descoperit ca una din anvelopele sh pe care le-am cumparat la un pret derizoriu are pe partile laterale crapaturi. de bine nu e. stiu asta. dar poate sa-mi spuna cineva daca a avut vreo experienta in acesta privinta? lasam marketingul la o parte, stiu ca nici nu trebuia montata pe janta,teoretic, dar practic, a patit cineva ceva cu o anvelopa de genul asta? Dot-ul e atat de vechi ca nici fabrica de anvelope nu se infiintase.

Link către comentariu

m-am fript si eu, am vrut sa fac economie, nu am cascat ochii si am luat una taiata pe laterala (probabil cu un cutit pt ca altfel nu-mi explic)

i-am pus o camera si am folosit-o un an pe spate; acum o am ca rezerva

Modificat de CrisH
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!