Jump to content

Roti/jante/anvelope Fabia

Akebono
 Share

Postare recomandată

Daca au DOT mai vechi de 2 ani si profil mai mic de 10 mm, pararea mea este ca nu merita. Caci nu le poti tine suficient de mult sa zici ca ai castigat ceva. Mai ales la cele de iarna se aplica ce a m scris eu, caci la acestia profilul minim recomandat este de 4-5 mm. Si la 4-5 mm multi zic ca mai au anvelopele inca "carne" multa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Colegii pot echipa pe varianta confort cauciucuri cu dimensiunile de 185/65/R14 iarna momentan am niste Firestone Fuel Saver cu dim de 185/60/R14 diferenta din cate vad e a balonului care e de 65 la cele de iarna si 60 la cele de vara...(daca nu gresesc)!

Link către comentariu

As utiliza strict lista tuturor dim posibile, data de producator, nu o alta.

60 sau 65 respectiv, este in fapt, un procent calculat la 185 si astfel ai latimea/balonul anvelopei.

Link către comentariu

Deci pe romaneste pot pune de 65 sau nu?

Link către comentariu

NU!! Poti pune 165/70 R14 sau 185/60 R14

Sau pentru detalii complete vezi la pagina 5 din acest topic.

Link către comentariu

Are cineva disponibile 4 jante de Fabia 1.2 MPI 2005 (6x14)? Sau macar imprumut, intre 1 noiembrie 2011 si 31 martie 2012... :icon_bounce: Imi trebuie pentru anvelopele de iarna ale unui prieten!

Link către comentariu

Deci pe romaneste pot pune de 65 sau nu?

Eu am luat masina din Germania cu 175/65/r14, am facut RAR-ul cu ele si am circulat pana le-am uzat la maxim

Nimeni nu m-a intrebat nimic si nu am avut nici o problema cu ele

Acum le am pe la mama la tara, o sa pun trandafiri in ele :)

Modificat de CrisH
Link către comentariu

Buna. As avea o intrebare. Am fabia hatchback cu anvelope 165/70 r14, in talon imi scrie doar 185/60 r14, in civ scrie toate trei. In fine, am doua anvelope de iarna tot 165 70, pe care le voi Pune in spate, in fata vreau sa cumpar doua anv noi, si as dori sa iau SAVA Eskimo ice, dar nu este Din asta doar 175/65 r14 sau 185/65 r14. S-ar putea cumva sa pun din astea in fata si in spate sa ramana cele cu 165, sau nu se poate?

Link către comentariu

Poate ca-i o prostie ce am scris mai sus :) ma scuzati daca ii, eu cred totusi ca nu-i atat de mare. Daca as pune in fata cu balon de 65 si in spate cu 70, s-ar lasa masina un pic in jos partea din fata asa-i? Am vazut la compare tire sizes ca nu ar afecta indicarea vitezei. Ce parere aveti?

Nu stiu daca, cunoasteti Sava Eskimo Ice, noi avem in familie pe Octavia 2, deja a 4-a iarna o sa fie folositi, si aproape ca nu s-au uzat deloc si masina are aderenta iarna cu ea, de numa. Si umblat mult cu masina. De aia as ori sa iau anvelope de acest fel

Link către comentariu

Crish, ziceai mai inainte ca ai cumparat masina ta cu anvelope de 175/65 R14, deci nu ai avut nimic nici cu RAR nici politie, talon chestii si nici cu comportarea masinii? Eu as dori o lamurire referitor la eventuale diferente intre pneuri montate pe o masina, axa fata/axa spate. Daca afecteaza masinia cumva. msi!

jantele de otel ma gandesc ca le am pe cele originale, nu m-am utat niciodata ce scrie pe ele, ce marime.

Modificat de andras.ilyes87
Link către comentariu

nu stiu cum se comporta masina daca ai pe fata un tip de amvelope iar pe spate altul... mari diferente nu sunt dar ma gandesc sa nu fie cu botul in pamant, garda e si asa destul de joasa pt drumurile din romania, mai prinzi si zapada pe drum....

nu stiu ce sa zic

la mine au mers normal, ba acum mi se pare un pic mai instabila fata de atunci cand era cu cele vechi

Link către comentariu

Da, intradevar, ii cam joasa masinutza. Dar m-am hotarat intre timp ca iau ceva anvelope cu dimensiunile standard de 165/70 ca nu are rost sa fac figuri. Eventual daca stiti ceva pareri despre anvelope Barum de iarna? M-am gandit la Firestone Winterhawk, dar cu Barum as iesi mai ieftin si oricum nu cred ca ar fi mare diferente, mai ales la utilizare normala. E, bine, domnilor sa aveti un sezon fain si fara evenimente in frig, puneti-va cauciucuri de iarna sa nu scoata bani politia de la noi ca nu merita :):D

Link către comentariu

salut! eu am barum polaris, sunt multumit de comportamentul lor pe zapada, e ok. iar pe asfalt uscat, daca nu mergi ca la raliu, ofera o distanta de franare acceptabila, zgomotul la rulare e un pic cam ridicat (ca termen de comparatie am doar cauciucurile de vara, tot barum) iar la denivelari sunt mult mai moi decat cele de vara. le am deja de 2 ani, asta va fi a 3-a iarna in care le folosesc, si am cu ele aprox. 10 000 km.

doar pe polei mi-au facut probleme, dar acolo eu am gresit, am franat normal, nu cu frana de motor si in al doilea caz, am abuzat de frana de mana :D.

Modificat de CrW
Link către comentariu

salut. am cumparat niste jante de tabla pentru cauciucurile de iarna si intreb daca se potrivesc prezoanele pe care le am acum pe jantele de aliaj ... stie cineva?

Link către comentariu

Se potrivesc daca vb de jante de aliaj si otel oem, iar prezoanele tot oem evident.

Link către comentariu

la jantele de aliaj ma gandesc sa nu fie mai lungi pentru ca sunt alte marci care au diferite tipuri de prezoane pentru aliaj si otel. Un vecin are un renault megane si a intampinat problema asta ... si ma gandeam sa nu fie si la fabie la fel. Nu am probat dar nu as vrea sa ajung sa vina zapada sa stau la coada la vulcanizare si sa vad ca sunt mai lungi sau mai scurte ... Cred ca voi testa mai inainte ca sa stiu ce am de facut. Jantele de tabla sunt de aceleasi dimensiuni 6J 14 H2 dar au et de 38 fata de 43 cat au cele de aliaj. Din moment ce nu s-a plans nimeni pana acum probabil nu e nici o problema.

Link către comentariu

Eu nu am avut nicio problema, de genul asta, la Fabia (la alte marci, da am mai avut situatii de astea) in cei 5,5 ani de cand mi-a venit masina; si am avut roti iarna - vara de la bun inceput.

Link către comentariu

La Fabia sunt aceleasi prezoane atat pentru jante de aliaj cat si de tabla. In cazul altor marci ( Renault, Peugeot, etc ) prezoanele de la jantele de aliaj merg la jantele de tabla, dar nu si invers.

Link către comentariu

Haideti sa va arat o opera de arta. Deci pe langa ca am umblat toata vara cu cauciucuri de iarna pe fata din diferite motive. Azi am fost pe un drum si am tras la frane pana mam saturat sa vad dc nu intra ABS deci masina a mers tot pe scart. Drept urmare am frecat putintel cauciucurile de pe fata pe margini(marginea exterioara cat si cea interioara). Atatsez niste poze mai jos si intrebare ii in felul urmator: pot folosi cauciurile astea pe spate avand in vedere ca pe fata voi pune alte 2 cauciucuri aceasi marca si model dar care au carne dubla pe ele?

post-87483-0-40798400-1318703893_thumb.j

post-87483-0-85246800-1318703928_thumb.j

post-87483-0-29024800-1318704008_thumb.j

Link către comentariu

multumesc de raspunsuri, o iarna usoara fara evenimente rutiere.

Link către comentariu

eu cred ca acele cauciucuri sunt gata,

daca te uiti atent in a 2-a poza este o nervura unde, atunci cand ajunge se ajunge la ea ... trebuie schimbate, sunt uzate la max

Link către comentariu

referitor la pozele de cauciucuri nu credeam sa spun vreodata dar decat asa mai bine second sau resapate. Daca mai pui ceva in portbagaj si doi adulti in spate ... o explozie cred ca este mai mult decat iminenta. Combinatia dintre o explozie, carosabil cu zapada, polei sau mazga si alte masini in trafic poate provoca o adevarata tragedie. E decizia ta dar poate afecta pe mai multi decat propria ta persoana.

Modificat de ssnyper
Link către comentariu

iti dai seama ca nu vreau sa ma sinucid, nu? De aia intreb ca mai am in beci 4 cauciuri de iarna in felul urmator: 2 aceasi marca si model cu astea de is acuma praf pe masina, si alea au carne sanatoasa pe ele nu gluma. Si inca 2 care sunt alta marca si alt profil dar arata mai bine decat astea de is praf adica nu au rupturi cum au astea.

P.S: uitandu-ma peste niste poze din vara a masinii vad ca de atunci cauciucurile aveau inceput de taiere din asta deci greseala mea prosteasca a fost ca am circulat cu ele vara si le-am mancat si ieri cand am tras franele alea le-am distrus si mai tare. Cand ajung in beci zilele astea fac niste poze si celorlalte cauciucuri si le voi posta aici.

Link către comentariu

Iti recomand sa pui cele 4 mentionate, in perechi.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!