Jump to content

Octavia 3


PTDA
 Share

Postare recomandată

Uite,eu le-am tavalit pe toate.

Da un exemplu de dotare standard lipsa fata de celelalte...dar sa fie oarecum pertinenta fata de ordinea masinilor in grupul vag.

Toata lumea stie ca skoda nu e vw,asa ca sa nu zici ca uite,n-are din asta,dar cealalta are.

Brgds

@ritter: nu vei schimba nici o turbina,stai linistit.desi tsi-ul meu are 170 de cai,la regim urban cam asta este mersul relaxat.

Poti fi super rapid mergand cu a6a la 2000rpm,cu 80 la ora,atat urban cat si extraurban.

Trebuie sa ne adaptam noilor sisteme si tehnologii,stiu pe cineva care spunea ca vitezele 4,5 si 6 sunt inutile in oras.

Poti merge elegant si linistit,nu e nevoie sa mergi cu antifoane pe urechi.

Apoi,sunt masini care deja au 8 trepte...uite,noul touareg,de exemplu.intre 2 semafoare le da pe toate 8.

Toata treaba e sa nu dai talpa de la rotatii mici cu trepte superioare,aia intradevar dauneaza turbinei.

Brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu n-am zis ca nu are anumite dotari optionale, eu ma refeream la cele standard. In fine, eu ma retrag din aceasta discutie, opiniile mele deranjeaza mai mult decat mi-as fi dorit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

distrugatorul

Cristian ...eu sunt foarte pretentios in ceea ce priveste interiorul...pana la urma acolo stai :))) eu le-am vazut pe toate trei...am stat in ele si am analizat materialele...nu inteleg ce vrei sa spui...leonul chiar nu este la nivelul Golfului in ceea ce priveste calitatea materialelor folosite la interior (vezi usi, consola centrala).... de designul bordului nu ma leg k este subiectiv...dar eu nu as spune k sunt de aceeshi calitate...in nici un caz



eeeeiiii da...acu s-a lasat k suparari...pt ce...pt niste masini...hai ma baieti...sunt doar discutzii...ceea ce incercam e sa fim cat mai obiectivi :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E normal ca Leon-ul, cat si Octavia, sa fie mai slabe calitativ decat Golf-ul.

Pe de alta parte nu e normal sa folosesti "k" in loc de "ca"... Arata putin respect pentru colegii tai care se chinuie sa scrie, mai mult sau mai putin, corect gramatical cat mai ales, lizibil...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

e turbina cu geometrie fixa, nu cred ca sunt probleme , chiar si in blana la turatii mici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

distrugatorul

la octavia intr-adevar...renuntarea la tapiterie pe usi e un neajuns...notabil...dar eu nu as spune ca usile arata mai rau k la octavia 2 :)

Modificat de distrugatorul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@cristian,nu deranjezi cu nimic,nu trebuie sa o iei asa.suntem baieti mari,este okay sa avem pareri diferite.

Brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu cred ca vreunul din voi cumpara doar calitate, fara a se uita la design.

Eu nu sunt interesat și sunt destui ca mine. Mașina are altă finalitate practică. Nu este nici piesă de vestimentație nici podoadă nici ho chiutur.

Dacă fiat multipla ar avea raportul pret calitate mai bun decât skoda și un coeficient aerodinamic măcar la fel aș lua-o. Atât de mult se plusează în discuțiile despre forma mașinilor de serie încât a inceput deja să se discute despre tendințe...off mă doare capul.

Înțeleg, tendințe și design la prototipuri, la serii limitate sau mici dar în rest, nu clasific mașinile după design.

Din punctul meu de vedere mașina trebuie constructiv să arate a mașină și nu a avion, să aibă proporțiile rezonabile ale volumelor și ale accesoriilor, adică să nu șocheze ochiul privitorului. Mă ia angoasa când urc într-o chestie din aia gen ussetărpraiz

Niciodată nu am agreat mașinile făcute de latini cu rotunjimile alea ca la macrameuri. Mașina trebuie să fie mașină, rece, tăioasă, metalică, solidă. Când am cumpărat octavia un amic posesor de reno a spus că e urâtă ca un porc..Așa și? Nu am luat-o să fac sex cu ea ci să mă deplasez în condiții de confort, siguranță, costuri și riscuri de defecțiune minime. Asta e octavia este fiabilă, ieftină, ușor de întreținut. Că o fi și urâtă? Nu mă interesează. The beauty is in the eye of beholder.

De altfel, calitatea e cea pe care o simti si o vezi, nu poti comensura calitatea altfel.

As fi curios cati din cei care scriu in topicul asta au fost au pus macar mana pe ...

Și dacă pui mâna, ce? Am pus mâna pe tapițerie din piele și nu mi-a plăcut la atingere. Asta înseamnă că nu e de calitate?

Calitatea nu este o trăsătură de aparență ci se fondează pe anduranță care la rândul său presupune un factor foarte important - trecerea timpului. Numai așa se poate verifica un material nou folosit, nu prin pipăire sau inspectare vizuală. Dacă e plăcut sau nu la atingere asta nu denotă calitate.

 

LE

Auch...acu văd că ne-am supărat...dar sensibil mai ești!

Modificat de MAKRON
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ca posesor de Octavia si viitor posesor de Octavia 3, am fost si am vazut si alte variante. Mie personal Golful nu imi place, dar nu as putea spune de vreo masina vw ca ma face sa intorc capul dupa ea. Golf Variant pentru mine nu este nici macar optiune sau ceva sa aleg in loc de Octavia.

Sincer sa fiu nu inteleg de as cheltui 2-3 mii de euro in plus pentru ce? o sigla? Bun, plasticul la O3 este mai ieftin, se uzeaza mai repede, si? Am inca O2 si este masina in care imi place sa ma urc in fiecare zi, imi creaza o stare de bine si de siguranta. 

As fi ales, din punct de vedere al esteticii in loc de O3, Ford Mondeo, au oferte super, la pret au fost egale, dar nu am putut alege modelul cu hatchback si vopseaua. Puteam alege doar din alb si mai stiu ce culoare era pe stoc. La Octavia am luat lista de optiuni, am ales ce mi-am dorit si am comandat. Si va veni asa dotata cum mi-am dorit. (aproape). Si daca ma tine 150 mii km, mi-am atins obiectivul. O sa ma uit cu placere la un Mondeo pe strada, niciodata nu vad vw pe drum pentru ca nu au acel "ceva". 

Asa ca am ramas si voi ramane acelasi "penibil" sofer de Octavie.

Drumuri bune la toti!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mihai, cel mai important e sa-ti placa tie masina!

Eu te felicit pentru alegere!

:icon_thumleft:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mihai2: ca fost posesor de 3 Octavii 2 din 2005 incoa' si viitor posesor de O2 SH (am zis si aici ca-mi iau iar !) asa ziceam si eu de VW.....pana am ajuns sa conduc Golf7 si am vazut si ce se ascunde sub masinile alea care nu au "acel ceva".....calitate superioara la absolut orice, de la felul cum se inchid usile si capota (chiar !) pana la materialele dupa scaune, bord, butoane, etc.....

Isi merita fiecare banut in plus, te asigur. Si iti influenteaza starea de spirit, de cate ori te sui in masina.

Modificat de ritter1976
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ritter 1976, cu referire la consum.

Acum, dimineața am dus puștoaica la școală. Tur-retur 6 km, 4 grade sub zero, trafic de dimineață, așteptat la treceri de pietoni, copii mulți spre școală, sensuri giratorii...știți și voi cum e dimineața plus că a nins, s-a format un strat superficial de zăpadă compactată și am mers cu maxim, vit. a doua. Am prins o singură porțiune liberă de vreo 6-700 metri unde am mers cu vit. a treia.

Consmul pe CB? Ghici cât a fost?  10.0 l/100km. Nici cu mâna nu puteam să-l potrivesc așa.

Prin urmare vorba lu conu, Aveți puțintică răbdare. Angrenajele din CV și articulațiile planetarelor consumă cel mai mult din energia momentului cinetic al motorului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acelasi tur azi dimineata. Dus copii la scoala, nevasta la job, mers numai cu viteza 1 si 2, demaraj foooarte lin (am cauciucuri de vara deja si fugea masina in toate partile), condus la maxim 2.000 rpm, motor cald, tinuta cate 5 minute pornita pe loc, de doua ori (pana am dat zapada de pe masina), temperatura -1.5 grdC.

Iata mai jos consumul SINCE START de dimineata si la finalul celor 10 km parcursi in 45 minute, pana la momentul pozei....

post-94528-0-64571500-1364281673_thumb.j

Modificat de ritter1976
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lasa, ca si mie imi arata- la O2- niste valori de ma ia cu frig. Deh, e iarna, motoatele se incalzesc greu. Ganditi-va la o benzinara frecata la rece. Cam ce cifre se invart in aceleasi conditii?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La 14km/h viteza medie, 12l/100km mi se pare un consum super bun. Si un TDi consuma 10 litri in conditii de astea, garantat.

Modificat de hiro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic ca voi sunteti ambitiosi sa mergeti pe vremea asta cu masina pe distante scurte...

Oricum 12 l/100 mi se pare infim pentru conditiile respective, mai ales ca ai cauciucuri de vara. (atentie totusi la regulament ca nu se cade sa spunem mare si tare pe forum ca incalcam legea ...)

Octavia 2 nu mi s-a parut cu nimic mai slaba la interior fata de un Golf 5 echipat similar . In schimb Golf 6 a crescut fata de O2 Facelift.

M-am suit ata in Golf 7 cat si in Octavia 3 si nu pot sa spun ca una e mai calitativa la interior decat alta... Ceea ce pot sa spun este ca optiunile sunt mai numeroase la Golf care are un aspect mai high tech.

Ce imi place la Octavia foarte mult este ca are frana de mana normala pe care o pot actiona cand vreau eu nu cand vrea ea (adica doar pe loc).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cauciucurie de vara mi le-am pus acum o saptamana cand erau 17 grdC afara, ce sa zic....

Dar daca totusi vorbesti de legalitate, cam la ce foloseai tu frana de mana (clasica) cu masina in miscare... :bom:

 

Diferenta intre un Golf7 Highline si o Octavia 3 Elegance la finisari interioare este "cam ca" de la Arad la Tulcea....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

 

Am citit pagini intregi de comentarii referitoare la noua Octavia si am zis sa imi exprim si eu parerea, ca viitor posesor.

 

In acest moment am un Golf V, 1.9 tdi, de care sunt foarte multumit, sunt de acord cu toate comentariile pro-Golf. Am condus in anii trecuti pentru zeci de mii de km Golf 6 si Passat, deci pot spune ca am ceva experienta pe zona de VW.

 

Dar...deoarece in curand ne marim familia am nevoie de o masina mare, in care sa incapa mai multe si am decis sa iau o masina noua. Nu inteleg de ce se compara Golf 7 cu Octavia, in cazul meu si cred ca al multora nu exista comparatie. Daca vrei o masina de familie in care sa incapa carucior + multe altele nu iti iei Golf, iti iei Octavia, de aceea comparatia mi se pare inutila, de genul mere cu pere. Daca nu ne maream familia si daca nu as fi avut nevoie de spatiu cred ca as fi mers pe Golf 7, e mai compact si mai potrivit pentru oras.

 

Eu am decis sa merg pe noua Octavia, echipare Elegance, cu alte dotari suplimentare, motor 1.2 tsi, 105 cp. Am reusit sa obtin si o reducere de 1200 de euro de la Avia Motors si in total masina m-a ajuns la 17.200 de euro TVA inclus. Sincer nu stiu ce masina de aceasta dimensiune, cu aceste dotari si acest motor se poate lua, deci raportul calitate/dotari/pret e cel mai bun la ora acutala.

Am citit in cateva randuri despre zgomotul interior, va spun sincer ca am fost impresionat la drive-test, motorul acesta nu se aude deloc si daca mai pui ca are si sistemul start-stop, poti spune ca nu se aude deloc la semafor :) !

 

De ce nu diesel? Pentru ca cei 2000 de euro diferenta pentru mine conteaza si avand in vedere ca nu fac mai mult de 25.000 de km anual chiar nu vad un mare beneficiu. 

 

Deci in concluzie fiecare alege ce are nevoie, nu inteleg de ce trebuie sa ne aparam masinile/deciziile si sa ne justificam in fata altora pentru decizia luata.

 

A mea vine in saptamana 22-28 aprilie, deci o sa revin cu impresii reale  :) !

 

Va salut!

Bogdan.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca daca iti luai un 1.4 TSI 122 CP din 2011/2012 la 12.000 Eur, pana in 40-50 k km (inca in Garantie !), erai mult-mult mai castigat.

Iti mai ramaneau bani pentru 2-3 mega concedii si tot zgaraieturile alea peste tot le aveai, asa cum o sa lei ai in cateva luni si pe masina cea noua :tuktuk:

 

Oricum, s-o stapanesti sanatos !

Modificat de ritter1976
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Super! Felicitari, sa o stapanesti sanatos! Pret excelent pentru o masina de generatia asta si in echipare Elegance. O sa iti foloseasca spatiul suplimentar, in Golf nu intra carucior+patut de calatorie+tricicleta+cadita+olita+jucarii+bagajele copilului+bagajele parintilor :)

 

Ce culoare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ritter- Multumesc! Sincer de la o masina second-hand am inceput cautarile, dar crede-ma ca ofertele sunt ridicole din punctul meu de vedere. Nu sunt deloc corelate cu realitatea, mai ales ca eu vroiam sa am garantie, deci ma orientasem catre Weltauto. Daca vroiam o masina serioasa, cu dotari decente ajungeam pe la 14.000 de euro. Asa am zis sa mai adaug 3000 si sa imi iau ceva cu acele optionale pe care mi le doresc si in plus vorbim si de un model nou  :) !

 

@codz- Multumesc! E gri platinum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca daca iti luai un 1.4 TSI 122 CP din 2011/2012 la 12.000 Eur, pana in 40-50 k km (inca in Garantie !), erai mult-mult mai castigat.

Iti mai ramaneau bani pentru 2-3 mega concedii si tot zgaraieturile alea peste tot le aveai, asa cum o sa lei ai in cateva luni si pe masina cea noua :tuktuk:

 

Oricum, s-o stapanesti sanatos !

 

Si tu daca-ti luai un Golf VI 1.4 TSI, pana la 12.000 Eur, pana in 40-50 k km (inca in Garantie !), erai mult-mult mai castigat.

Iti mai ramaneau bani pentru 2-3 mega concedii si tot zgaraieturile alea peste tot le aveai, asa cum o sa lei ai in cateva luni si pe masina cea noua :tuktuk:

E absolut irelevant comentariul tau in conditiile in care ai facut aceeasi alegere (masina noua nu second) acum 3-4 luni... :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ritter1976 Octavia 3 e mai mare si mai usoara (iar personal mi se pare mai draguta) decat Octavia 2. Tu de ce nu ai luat Golf 6 de exemplu?

Frana de mana am folosit-o acum 2 sapt cand, pe zapada intr-un giratoriu in Ungaria, desi am virat si incetinit tot nu reuseam sa raman pe drum... Am redresat in ultimul moment cu frana de mana si cu o miscare ferma de volan. Cu Golful 7 eram in sant...

Sau cand am urcat la Muntele Rosu acum cativa ani pe o zapada infernala cand o tineam la 2500-3000rpm constant, acele de par le luam cu frana de mana deoarece daca ridicam piciorul de pe acceleratie ramanea acolo...

Nu zice nicaieri ca e ilegal sa o folosesti in mers.

Modificat de nsm
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bogdanboba

 

Cum se misca Octavia cu 1.2 TSI? Ai apucat sa urci un deal sau sa faci o depasire la drive-test?

Eu am dilema 1.2TSI, 1.4TSI, de asta te intreb.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca posesor de 1.2 TSI si masina de aceeasi greutate cu O3 iti spun ca depinde ce cauti.

Daca pui 4 persoane in 1.2 incep sa se simta limitarile motorului, si se simte ca trage mai greu.

La fel, de la viteze de la 120-130 Km/h in sus iar incepe sa-si piarda din suflu. Tot merge cu 190 Km/h dar ajunge ceva mai greu la viteza aia.

Asa ca daca mergi des cu multe persoane in masina, sau cu multa greutate in masina, sau faci multe drumuri pe autostrada nu iti recomand 1.2.

E foarte ok pentru concedii de 2 persoane + bagaje si pentru mersul in oras, in rest parca ar merge mai bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • vdragos a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!