Jump to content

Achizitie Passat B5/5.5 - sfaturi si recomandari

koko
 Share

Postare recomandată

passat1-9-tdi

Va salut. Sunt nou si eu pe aici. Sper ca nu fac offtopic. Am si eu o mare nedumerire.:-( Sunt confuz in ceea ce priveste urmatoarele: Care este diferenta intre un passat cu 116 cp si un passat cu 131 cp, din acelasi an. Sa zicem anul 2000-2001.  Ambele avand pompe duze din cate stiu. Riscul e de a se defecta este mai mare la modelul cu 131 cp fata de cel cu 116 cp? si inca ceva. Motorina...daca nu e de calitate, se duc pompele duze repede? As merge pe varianta 110 cp, nu are pompe duze. Va rog mult sa ma ajutati. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

110 cp AFN e mai trainic dar are cuplul mai mic, in schimb la fiabilitate si consum stai nu bine ci super bine dar daca vrei putere treci la un 131 sau 116. Daca motorina e proasta 116 si 131 is mai sensibile in schimb 110 merge si cu ulei. La faza cu stricatu depinde de nororc, cumparatul masinii SH e loterie curata.

Link către comentariu

C o s m i n

116 si 131CP nu gasesti in acelasi an. 116CP sunt pana in 2000, 131CP din 2001 pana in 2005.

Asta pe Passat. Ca pe altele gasesti 116CP si dupa 2001.

Legat de fiabilitate, eu as evita motoarele clasice cu pompa de injectie. Injectia fiind exclusiv mecanica, uzurile sunt foarte avansate iar gradul de defectare destul de mare.

Asta nu inseamna ca PD-urile nu au probleme. Depinde si de noroc si de cum stii sa alegi masina.

Link către comentariu

Salutare! Am gasit o masina si vreau sa o cumpar, este un passat din 2003 motor 1.9 tdi de 131 cp, si seriea motor este AVF. Ce stiti de ele sunt oke ? Ma refer la motor. Si la ce altceva sa fiu atent?  Mentionez ca este din anglia.

Link către comentariu

AVF-urile au prostul obicei sa consume in draci. Nu toate. Depinde de noroc. Dar ai grija la asta.

In rest, foloseste informatiile din topic.

Link către comentariu

El a zis ca ia in jur de 5,5 % maxim urban, acum nu pot avea 100% incredere in el, are in bord de face media de motorina dar e in mpg si trebuie sa transform eu, inca o intrebare :) oare pot pe urma cu o mufa vag com sa schimb din mpg in litri/km ?

Mai astept pana maine si alte pareri si opinii, sunt bine venite.

Link către comentariu

Nici cu Matizul nu scoti 5,5 in oras, chiar de mergi noaptea fara semafoare. Se fac setari cu VCDS pentru Europa. Astea sunt nimicuri. Problema este volanul pe dreapta. Eu zic ca te complici. Cel putin in depasiri ai sa vezi diferenta.

Link către comentariu

Banuiesc ca vrea sa circule in Anglia cu ea.

Ca in romania tre sa fii inconstient sa-ti iei aaa ceva. Macar de-ar fi o masina rara...

LE: consumul... Eventual extraurban. Dar nici acolo nu tii AVF-ul in 5.5.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

El a zis ca ia in jur de 5,5 % maxim urban, acum nu pot avea 100% incredere in el, are in bord de face media de motorina dar e in mpg si trebuie sa transform eu, inca o intrebare :) oare pot pe urma cu o mufa vag com sa schimb din mpg in litri/km ?

Mai astept pana maine si alte pareri si opinii, sunt bine venite.

poate afara o sa ai cifra asta.... in oras daca scazi sub 9 cu el, e foarte bine....

Nici cu Matizul nu scoti 5,5 in oras, chiar de mergi noaptea fara semafoare. Se fac setari cu VCDS pentru Europa. Astea sunt nimicuri. Problema este volanul pe dreapta. Eu zic ca te complici. Cel putin in depasiri ai sa vezi diferenta.

matiz in Bucuresti, consuma mai mult decat Passat-ul meu.... si vb din experienta, nu din povesti....

Banuiesc ca vrea sa circule in Anglia cu ea.

Ca in romania tre sa fii inconstient sa-ti iei aaa ceva. Macar de-ar fi o masina rara...

LE: consumul... Eventual extraurban. Dar nici acolo nu tii AVF-ul in 5.5.

dar cata lume nu opteaza pentru o asemenea achizitie.... nici eu nu o pot intelege.... mai strange un ban si cumpara masina cu volanul montat unde trebuie.... nu ai bani de b5.5..... cumpara un B5 cu volan pe stanga.

afara poate sa scoti 5-6 cu ea....

matiz - exclus... consuma mai mult ca Passat-ul

cumpara un B5 cu volan pe stanga... las-o pe asta cu volanul unde nu trebuie....

Link către comentariu

Asa este, daca vrei sa te tzii cu Matizul dupa Passat, Matizul va consuma mai mult...

Link către comentariu

un prieten vrea saptamana asta sa vada passatul astahttp://www.tocmai.ro/volkswagen-passat-2000-1-9-tdi-climatronic-17557130.html...se vede dupa anunt sigur este de la  un samsar...parca arata prea bine la vopsea.unde trebuie sa caute sa vada daca a fost busita,o sa mearga cu ea la tester ,cu un mecanic,dar in plus ce trebuie sa mai verifice,a vazut-o cineva in targ si arata foarte bine...km sigur nu sant reali...intr-un cuvant, merita banii? ...multumesc

Modificat de ASLAN_B4
Link către comentariu

Sincer la banii astia iei B5.5 mai chel,(cel putin in zona noastra), dar nici asta vad ca nu are nu stiu ce dotari.Poate i-a facut un polish de aia arata bine, la tester o sa-i arate km daca sunt reali si erorile ce le are masina.Trebuie sa se uite la lonjeroane sa vada urme de suduri, rugina sau alte urme daca a fost lovita mai rau, si nu in ultimul rand sa se uite la lufturile caroseriei capota, aripi si usi.Faza cu banii e relativa...

P.S. mai zice ca are si 4 geamuri electrice...

Modificat de andreisss
Link către comentariu

km reali n-o sa mai iasa niciodata la iveala. Nu raman urme daca ala a stiut ce face.

Scump. Prea scump.

Link către comentariu

www.iovi.ro/blog/masini-second-hand-cum-sa-le-verifici-la-cumparare/

Link către comentariu

Sincer la banii astia iei B5.5 mai chel,(cel putin in zona noastra), dar nici asta vad ca nu are nu stiu ce dotari.Poate i-a facut un polish de aia arata bine, la tester o sa-i arate km daca sunt reali si erorile ce le are masina.

km reali n-o sa mai iasa niciodata la iveala. Nu raman urme daca ala a stiut ce face.

Scump. Prea scump.

sub 3000 euro nu cumperi B5.5 in mintile lui...... 

da, nu ramane nicio urma la dat inapoi km, din pacate.....

Link către comentariu

Ori mareste suma de bani, ori ia un B5, nu B5.5. Oferte si cumparatori sunt, dar masinile sunt pe masura. Polish cu galeata, chit cu galeata, km fara numar. Mai repede cauti pe forum sau una rulata in RO, cu istoric.

Link către comentariu

Din punctul meu de vedere masina respectiva este cel putin suspecta. 

Am masini in familie cumparate de noi prin 2005, îngrijite, fara accidente majore cu 50-60 mii km si tot nu arata ca aia. Mai exista zgarieturi inerente, matuiri, julituri etc.

De asemenea eu niciodata nu voi cumpara un motor care arata asa la o masina de 14 ani vechime. Pur si simplu e nenatural sa nu fie la un motor diesel de 14 ani cu 220.000 mii km, scurgeri de ulei, improscari etc.

Mie unul mie f. greu sa cumpar masini in Romania pentru ca sunt atat de "aranjate" inainte de vanzare. 

Link către comentariu

Cel putin o minciuna este in anunt la vedere: 4 geamuri electrice...

Link către comentariu

Cel putin o minciuna este in anunt la vedere: 4 geamuri electrice...

de aici am plecat si eu cu suspiciunea ....ceva nu este in regula

persoana a fost contactata pt a se vedea masina"nici o problema,cand doriti dvs"dar la auzul ca vrem sa facem teste, verificari "dar stiti sant plecat din localitate va contactez eu cand revin" ,la o ora ma suna un coleg ,masina este parcata langa un market cu afis.....sincer dupa poze am pus si eu "botul"...

prietenul meu si-a analizat mai multe masini in germania de la proprietari(de pe net) si va pleca sa le vada cu ochiul lui(asta dupa sfatul batranilor :soothe[1]: )

vb unora ....nu tot ce se vede se mananca....multumesc mult pt sfat :icon_thumleft: 

Link către comentariu

FanBarcelona

daca vrei b5 uite aici- si nu cred ca mai e vorba de dubii...

https://www.facebook.com/matei.vornicu.3?fref=nf

5000 E neg...

p.s. anuntul tau nu mai este valabil...a fost scos... :D

sau mai bn asta...

http://www.tocmai.ro/volkswagen-passat-b5-1998-17522284.html

Modificat de FanBarcelona
Link către comentariu

Da, o masina ingrijita. :)

Link către comentariu

Salutare doresc sa achizitionez un Passat 2004 Variant cu motorizarea de 2,5TDI v6 (160cp).

Imi puteti oferi cateva sugestii la ce sa fiu atent, la ce sa ma uit la modelul acesta. hibe des intalnite?

O opinie despre consumul  acestei motorizari?

este prea mare acest motor pentru o masina de familie ce va fi utilizata la drumuri lungi si des in oras iarna?

Va multumesc!

Modificat de Cavaleru
Link către comentariu

Cat la % oras, cat exterior?

Passatul nu e masina de oras. Iar V6-le nici atat. Cu atat mai putin iarna. 

Pentru oras orienteaza-te spre ceva mai mic si benzinar.

Dieselul il omori, iar reparatia si intretinerea la un V6 nu e la indemana oricui.

Link către comentariu

Adica il omor in oras? care ar fi problemele ce pot aparea? Poti detalia te rog?

As vrea sa stiu ce consum as avea.

Masina va fi folosita mai des la drumuri lungi decat in oras. deci benzinar mic pica din start. Multumesc!

Link către comentariu

Orasul omoara turbina.

Si hai sa spun ca asta se rezolva, insa manopera la motorul V6 e destul de costisitoare. Nu poti lucra nimic fara sa demontezi fata.

Ambreiajul iar e foarte solicitat in oras. Iar pe V6 oricum nu exceleaza. Fiind sh, poti avea surprize destul de repede.

Motorul V6 are probleme de constructie pana in 2004 sau 2005. In jur de 200.000km cad axele cu came. Inlocuirea merita doar daca schimbi si chiulasele si montezi culbutori cu role (fabricate doar dupa 2005), care nu mai au probleme. Asta inseamna vreo 1500E + manopera.

Ca si consum... in oras e in jur de 15, afara in jur de 8%.

De citit:

http://vwforum.ro/topic/48152-despre-passat-b5b55-25-v6/

http://vwforum.ro/topic/5078-ce-parere-aveti-de-motorul-v6-tdi/

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!