Jump to content

Sfaturi pt achizitie Golf 4 / Bora

bazil
 Share

Postare recomandată

kendoo ca sa nu o mai lungim : passatul e spatios si are intretinerea mai mica, a4 e putin mai scurt si are intretinerea mai mare. Golf 4 e mic si are intretinerea mica. Totul depinde de motorizarea pe care vrei sa o ai. Pentru oras recomand maxim 1.6 benzina si 1.9 TDI. ( acel 1.6 sa fie in 8v nu 16 )

Modificat de PaulF
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Apai ma lamurisem ...eu... pe talonul omului parca era 1275 ... aproape cit tigaia mea care lasa impresia ca e mai mica ...da de unde, tot 1280 cica are :) ...pe talon ca realul e cu vreo 60 "kile" in plus ...30-40 rezervorul de GPL si in rest "maruntisuri" :)

Link către comentariu

Mulțumesc domnilor pt răspunsurile voastre.Mi-am cam făcut o idee ce să aleg.Acuma nu știu dacă chiar iau ceva frumos la 6500...din ce am vorbit cu mai mulți.Nu prea aspir la un Audi A4 B6..mai degrabă la un Passat cocoșat.

Link către comentariu

Avem cateva curate foc, pe forum la vanzare......

Link către comentariu

la 6500 iti gasesti ceva frumos. eu pe a mea am dat acu 2 luni 4300 si am m-ai bagat in ea cam 500 asta insemnand consumabilele + mici chestii.

Link către comentariu

costyserbanescu

sa ne ti la curent cu ce vrei sa cumperi si daca e poate postezi aici postul cu masina inainte sa o cumperi sa ne dam si noi cu parerea si poate te ajutam ce sa alegi ;)

Link către comentariu

Da, am să vă țin.Thank you again, for your kindness. :D

La Passat nu știu ce motorizare să aleg pe benzină, dar în schimb am găsit un A4 frumușel și cu o motorizare pe cinste.Nu știu cât ar fi taxa de înmatriculare.Motorizarea aia-mi place mult la A4...cea de 2.0 consumă ulei.În RO nu am găsit așa motorizare.Merită să merg prin Germania?

Link către comentariu

Poze neconvingatoare,sunt facute in asa fel sa nu vezi defectele.Am senzatia ca aripa spate dreapta a fost revopsita,km sunt cam multi pt un motor pe benzina.

Link către comentariu

Da, așa este, doar că am vrut să văd arăt cam ce vreau.Motorizarea aia plus o cutie automată.Asta e mai ok, și mai sunt.Doar vroiam să subliniez că doar în Germania aș găsi ceva frumos, dar nu știu dacă merită atâta drum.Ceva păreri dacă se poate?

Link către comentariu

daca stii pe cineva care merge pe dincolo si aduce masini merita. eu nu recomand sa mergi singur mai ales daca nu stii limba bine ca nu prea te intelegi cu ei ca sunt multi care nu stiu engleza. si in plus te mai costa drumul dus + benzina intors ca presupun ca nu o aduci pe platforma. si daca mai ramai si pe acolo o noapte alte cheltuieli.

Link către comentariu

Mai degraba cauta prin Ro citeva luni decit sa umbli dupa ciora de pe gard in Germania...

Ce e intradevar bun pe acolo e si scump...ocaziile sint rare ca si la noi...

Macar la noi te poti duce intr-un service, sau cum am facut eu ... am facut ITP-ul la un service ales de mine...pe banii mei daca masina e buna si pe ai lui daca e cu probleme...am dat "spaga" sa caste bine ochii..

Link către comentariu

costyserbanescu

eu zic ca e cu dus si intors aici . in germania ai sanse mai mari sa gasesti o masina buna la un pret care ti-l poti permite , dar trebuie sa o inscrii si te mai costa si asta ceva . eu am fost sa iau masina personal din germania cu cineva care se ocupa cu asa ceva si ma costat in jur de 350 euro sa o aduc in tara cu toate cheltuielile . avantajul care il ai atunci cand iti iei o masina din tara e ca poti sa o verifici cat de cat si ca nu trebuie sa o inmatriculezi . eu personal as face calcule si as pleca in germania sa fiu sigur ce iau . daca te hotarasti sa pleci in germania cauta pe mobile.ro mai multe masini care te-ar interesa , vorbeste din tara cu vanzatorii si cand te duci acolo te duci la fix , faci o sortare intre masini si vezi care masina ti se potriveste cel mai bine . incerca sa ai cam 4-5 masini la care sa vorbesti cu proprietarii inainte sa pleci din tara si cel mai bine e sa te duci cu cineva care cunoaste limba si zona sa nu pierzi timp si implicit bani .

sper ca te-au ajutat sfaturile mele , dar iti zic asta e parerea mea nu vreau sa intelegi altceva ;) sa ne ti la curent

Link către comentariu

Faze e că, în Germania aș găsi un A4 frumos pe care mi l-aș permite cu 6500.Cu înmatricularea nu mă grăbesc.În 3 luni o înscriu, plus că se reduce taxa de înmatriculare din 1 ianuarie 2012 cu 25 la sută, nu?Mai am o mașină de backup.

Aici unde găsesc un A4 b6 întreținut cu 6500?Plus că eu și vreau automat...

Dacă merg în Germania, merg cu unchiul meu care merge anual în Germania cu mașina șefului său la service, și cu fratele meu.

Mașinile-s mai întreținute dincolo, în marte parte toate cu carte service.

Aici-n Ro nu am găsit motorizarea care o vreau eu pe A4(1.8T).Doar 2.0 care papă ulei de numa, și diesel-uri, care desigur sunt rulate ca frasu...

Dezavantajele e că nu o pot duce într-un service, s-o testez calumea.Mai mulți bani cheltuiți.

Link către comentariu

Nas-o naibi de benzina, cauta un Passat sau A4 1.9 TDI - EURO 4 ca o sa-ti consume dublu benzinaru daca te dai la el ca la un diesel.

Daca cauti si ai noroc gasesti masini bune si diesel (chiar si cu 200.000 km) in Germania, ideea e sa te feresti de turci si de toti tiganii posibili (libieni, irakieni etc) care au parcuri auto. La fel evita masinile care vor se le vanda numai catre Ausland (in afara Germaniei), o masina cu TUV valabil care e la vanzare pentru germani nu poate avea bube prea mari - un neamt care ar fi pacalit i-ar da imediat in judecata. Am un prieten si-a luat un Passat TDI acum 6 ani cu 150.000 care nu erau reali (deci masina o fi avut in realitate > 200.000) si intre timp a mai facut si el 150.000 km iar masina merge ceas. Abia acum dupa 6 ani prin gropile patriei vrea sa-si schimbe bratele pe fata.

Modificat de Mihai Dobrescu
Link către comentariu

am fost eu acu o luna parca...si in doi baieti ne-a dus cam 500 euro dus intors...depinde unde te duci,cica trebuie sa te duci mai in nord..eu am fost in Nurnberg si acolo chiar ca numai turci libanezi ramani etc...si numai schroturi

Link către comentariu

costyserbanescu

eu cand am luat masina din germania am primit si garantie 6 luni la ea , dar colegul lawrentzyu are dreptate ferestete de turcu libanezi etc , dar persoana cu care am fost cunostea locurile si ma dus la un parc auto unde era chiar numai nemti . acolo masinile nu mi s-au parut masluite daca aveau mici/mari lovituri nu erau reparate erau lasate asa sa vada omul ce cumpara si km erau reali dupa c am adus masina in tara am fos la un prieten care se ocupa si a zis k nu au fost dati km inapoi . deci pana la urma cum faci pleci in germania sau iti iei din tara?

Link către comentariu

Mihai, ce să fac cu diesel-ul dacă eu merg maxim 50 de km pe zi?Diesel-ul e pentru drumuri lungi, plus că înmatricularea e mai scumpă la un diesel din câte știu.

costy, tare faza cu garanția.Unchiul meu sigurat știe unde-s parcuri auto doar cu nemți.

Deci am mai învățat ceva nou, să mă feresc de turci, libieni, etc și mașina să aibă Tuv valabil și să mă feresc de Ausland.

Sincer mai bine mă duc în germania, chiar dacă o înscriu după 1-2 luni, măcar știu că e okay mașina.Mi chiar frică de aici să-mi iau o mașină cu cutie automată și cu turbină, cum are A4 de pretențios.Ar trebui să aibă carte service, dar la 6500 cred că am prea multe pretenții.

Mai degrabă un Passat aș lua din Ro, numai că nu știu ce motorizare.Diesel, sigur nu...

Link către comentariu

pentru germania la 6500 chiar nu ai pretentii multe:P...numai astia sa fie doar banii de masina ..cu toate ca si pe la 6000 gasesti ceva frumusel...

Link către comentariu

costyserbanescu

pe la banii astia gasesti audi a4 1.8T destul de intretinut cu destule dotari si cu km reali in jur de 200k , dar in germania . aici sunt foarte mici sansele sa gasesti asa ceva si daca gasesti nu cred ca masina e chiar ok . am gasit eu p mobile.ro cateva aranjate la banii astia . bafta si nu te grabi sa alegi sa nu faci o greseala . ia in calcul taate variantele ;)

Link către comentariu

costyserbanescu

uite aici una care ar merita banii si pare ok si cu km si cu motorul ( 1.8T eu cred ca e cel mai potrivit pt un a4 pe benzina in rapotr consum putere intretinere ) http://cautare.mobile.ro/vehicule/showDetails.html?id=152747932&__lp=5&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&maxPrice=6001&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&siteId=ROMANIA&negativeFeatures=EXPORT&minCubicCapacity=1601&minConstructionYear=2001〈=ro&pageNumber=4

sau mai uite cateva : http://cautare.mobile.ro/vehicule/showDetails.html?id=154517536&__lp=5&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&maxPrice=6001&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&siteId=ROMANIA&negativeFeatures=EXPORT&minCubicCapacity=1601&minConstructionYear=2001〈=ro&pageNumber=1

dar la asta nu stiu ce sa zic de km par cam putin in rest totul mi se pare ok

sau asa ceva : http://cautare.mobile.ro/vehicule/showDetails.html?id=154515334&__lp=5&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&maxPrice=6001&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&siteId=ROMANIA&negativeFeatures=EXPORT&minCubicCapacity=1601&minConstructionYear=2001〈=ro&pageNumber=1

daca iti place si kombi e buna si asta

sau asta : http://cautare.mobile.ro/vehicule/showDetails.html?lang=ro&id=153907575&pageNumber=3&__lp=5&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&maxPrice=6001&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&siteId=ROMANIA&negativeFeatures=EXPORT&minCubicCapacity=1601&minConstructionYear=2001&tabNumber=1

sper sa te ajute si sa iti faci macar o parere ;) numai bn si poate ne spui si ce parere ai despre masinile astea :D

Link către comentariu

Laurențiu, ai spus ironic că nu am pretenții multe pt Germania? :P

costy, da le-am văzut și eu, sunt ok.Mulțumesc că te-ai chinuit să le găsești.Mie îmi trebuie berlină. :D

Ideal ar fi asta.Are tot..deși bara din spate e schimbată și prețul e pe măsură.

Modificat de kendoo
Link către comentariu

costyserbanescu

da asta arata bine. mai bine mai stai putin mai strungi ceva banuti si iti iei ce crezi tu ca e cel mai potrivit ;)

Link către comentariu

Daca faci in jur de 50 km pe zi renteaza clar Diesel. Eu si daca as face 25 km/zi mi-as lua diesel.

N-am nimica cu benzinarele (am 2 Golfuri 4 : 1.6 16v benzina + 1.9TDI 101cp stock, 130 prin CIP) insa consuma mult.

Ca idee, consum mediu Germania-Romania : cu Golful diesel 6.5l/100km , cu Opel Vectra C 1.8 benzina consum mediu 14l/100km.

Parerea mea la limuzine mari (Passat, A4, A6) te pacalesti cu benzina. Oricum daca alegi benzina singura motorizare acceptabila d.p.d.v. economic-performanta si pt. Passat si pt. A4 e 1.8T.

Cutie automata iar nu recomand - in primul rand pt. ca iei masina second si sunt muuuulte probleme cu aceste cutii - intreaba orice mecanic de la VW/Audi .

Plus ca la modelele pe care le cauti tu e cutie automata (Multitronic) de generatie veche 4-5 viteze , cam de doi bani fata de DSG-urile cu 6-7 viteze care se pun acuma.

Modificat de Mihai Dobrescu
Link către comentariu

Da, costy așa am să fac.

Mihai, dar nu ai spus nimic că diesel-urile sunt mai forjate decât benzinare.Să nu uităm și de km dați înapoi.

Tot benzină 1.8T am spus și eu.

Cutiile automate dacă le verifici cu VAG-ul, și totul iese ok, ce bai să aibe?Sunt în Germania multe mașini care-ți oferă și garanție la achiziție.

Link către comentariu

VCDS-ul te ajuta, sa vezi ce erori ai la cutie. In rest, despre starea discurilor, convertorului sau electrovalvelor....si cat te vor duce, nu iti poate spune. Asa ca o poti scana, sa fie totul ok....si in 10 km sa iti cada cutia....

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!