Jump to content

Road trip - Stelvio Pass

PH-11-WRC
 Share

Postare recomandată

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• c6t9

13

• cata5maj

13

• exO2Driver

12

• PH-11-WRC

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am fost, am vazut, am condus... Superb! Multumesc vwforum si implicit celor ce au scris pe acest topic pentru ca altfel nu as fi stiut de acest pas!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
pai ar fi cam asa-paris-besancon-neuchatel-si de aici dumnezeu cu mila...

intrebare,la elvetieni merge cu buletinul,nu?

sau imi poti propune tu un traseu pitoresc paris-stelvio-insbruck.ce zici?

brgds

nu te risca ca risti sa ramai pe acolo. eu am vrut anul asta sa intru doar cu CI si prietenul meu din germania la care stateam mi-a zis sa nu ma duc ca la intrare de regula nu se uita la tine deloc. insa la iesire daca controleaza nu ai voie cu CI si risti sa ramai acolo. acuma, sincer, nu mi se pare chiar o problema, mai rau era invers.

oficial iti trebuie pasaport.

Prietenul tau te-a dezinformat...cand iesi din Elvetia nu mai ai treaba cu vama elvetiana. Doar la intrare. In plus, Elvetia e in spatiul Schengen din 2009, deci cu CI-ul nu ai probleme. Mie nici macar nu mi l-a cerut in acest an, mi-au facut semn sa trec mai departe...

Pasaportul mai e necesar in Turcia, Ucraina, Rusia si ...cam atat.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Faptul ca nu ti-au solicitat pasaportul nu inseamna ca nu mai este obligatoriu.Anul asta am trecut granita in si din Elvetia de cel putin 20 ori,datorita faptului ca am stat in Livigno,teritoriu italian inconjurat de Elvetia...deci cam oriunde plecai trebuia sa treci pe la elvetieni.Au fost si situatii in care mi-au facut semn sa trec fara a mai verifica actele,dar am fost si controlat in toata masina,inclusiv motor...deci pentru Elvetia sa aveti neaparat pasaport!

Link către comentariu

...deci pentru Elvetia sa aveti neaparat pasaport!

Nu stiu de ce mai insisti cu chestia asta! E fals ce spui...

Pentru Elvetia e suficient sa ai cartea de identitate si ti-am spus si de ce... Elvetia e membra Schengen.

Link către comentariu

in nici un caz, eu am ramas "sus" pe 4 august :D

Link către comentariu

...deci pentru Elvetia sa aveti neaparat pasaport!

Nu stiu de ce mai insisti cu chestia asta! E fals ce spui...

Pentru Elvetia e suficient sa ai cartea de identitate si ti-am spus si de ce... Elvetia e membra Schengen.

Ok,fiecare sa procedeze cum crede de cuviinta...eu am spus doar cum s-au desfasurat lucrurile in august 2010,deci acum cateva luni,la puncte de frontiera diferite...daca e fals sau nu ramane sa testeze fiecare pe pielea lui.

Link către comentariu

Citeste aici .Eu nu am avut pasaportul la mine, doar buletinul. Nu am avut absolut nicio problema.

Eto, uite ce am gasit:

Open form end of May till November Passo Stelvio is the greatest summer ski resort in Europe.

During the winter the Pass Stelvio is closed due to snowfall conditions, and so the opening of the road makes the beginning of the ( summer ) skiing season in the area.

Link către comentariu

Faptul ca nu ti-au solicitat pasaportul nu inseamna ca nu mai este obligatoriu.Anul asta am trecut granita in si din Elvetia de cel putin 20 ori,datorita faptului ca am stat in Livigno,teritoriu italian inconjurat de Elvetia...deci cam oriunde plecai trebuia sa treci pe la elvetieni.Au fost si situatii in care mi-au facut semn sa trec fara a mai verifica actele,dar am fost si controlat in toata masina,inclusiv motor...deci pentru Elvetia sa aveti neaparat pasaport!

Nu are nicio legatura cu realitatea ceea ce spui. Nu ai nevoie de pasaport in Elvetia, iar din Livigno ai si iesiri catre Elvetia, dar si catre Italia (Bormio-Stelvio Pass). La iesire din Livigno ai vama in absolut toate directiile si asta pentru ca Livigno este zona duty-free si nu ai voie sa iesi cu mai mult decat spune legea. Pe noi nu ne-a oprit nimeni, niciodata sa ne verifice. E vama italiana.

Link către comentariu

In Elvetia am trecut eu in august 2010 din Austria. O data m-au oprit si am prezentat numai CARTI DE IDENTITATE pentru mine si sotie (nu aveam pasapoarte), m-au controlat in masina si nu au fost nici un fel de probleme. Alta data nu m-a oprit nimeni sa ma intrebe de sanatate! Nu mai speriati oamenii cu nebunii de genul " cine intra fara pasaport ramane acolo"! As fi vrut eu sa fie asa, nu mi-as m-ai fi facut pasaport niciodata poate ma tineau toata viata acolo! :lol:

Modificat de lucrac
Link către comentariu

• 2 months later...

Vara asta (iulie-august) ma incumet sa ajung si eu pe acolo.

Doritori ? :rolleyes:

Link către comentariu

• 3 months later...

Of course, cum spuneam mai sus, anul asta e randul meu. Facem o excursie pana la Taomina, Sicilia iar la intoarcere mergem pe Stelvio. Se va intampla nu mai devreme de sf lui august-sept. Abia astept. ..:icon_bounce:

Link către comentariu

• 1 month later...

Mergeti ca merita... e un traseu de-ti vine sa iei curbele cu frana de mana.... e superb, peisajul e de vis.

post-19648-0-52747100-1309880951_thumb.j

post-19648-0-52752100-1309885449_thumb.j

post-19648-0-11107900-1309885460_thumb.j

Modificat de Aerofan
Link către comentariu

Super pozele, ai avut parte de o zi senina. Ma gandesc la urmatoarea varianta de mers: Bucuresti-Catania cu avionul, in jur la 50 euro. Acolo e cumnatu care ne plimba o sapt cu masina lui, dupa care inchiriem masina si mergem pe Roma, Firenze, Milano, Stelvio, predam masina in Venezia. Ne urcam in avion si Bucuresti, tot cam 50 euro intors. Masina am gasit pentru 7 zile la inchirieri pe 450 euro, un Peugeot 407 SW.

Daca mergem cu masina din Romania, traseul ar fi Bulgaria, Grecia, feribot pana la Bari, Catania si intoarcerea pe roma, milano, stelvio, austria, ungaria, romania. Costurile pentru varianta asta sunt mult mai mari. Numai feribotul din Grecia in Italia pt 4 pers + auto sunt in jur la 400 euro. In total dus intors ar fi cam 4900 km.

Adi

Link către comentariu

La mine a fost simplu: Arad-Wiena-Salzburg-Innsbruck in zona-s cazat si de acolo pe Brennero in Italia iesire Vipiteno, pasul St. Leonhard (incalzirea inainte de Stelvio :)), Merano de acolo pe drumu SS38 spre Stelvio, intoarcerea a fost pe la Landeck apoi directia Innsbruck :) Spre casa traseul va fi Innsbruck-Munchen-Landshut(pauza de 3 zile la neamuri)-Wiena-Arad.

am prins vreme buna desi se anuntau ploi. Si acum e soare si frumos. Luni am vazut ca e vremea buna si am si plecat sa nu o ratez :)

Link către comentariu

Ehe, voi astia din Arad, Timisoara ... va urcati in masina si sunteti in Ungaria. Eu din Bucuresti pana ies din RO ies 3 fire albe... :lol:

Link către comentariu

Aici nu te contrazic :D. Lasa ca pana ne ies toate firele albe o sa termine astia si autostrada

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Nu mai știu dacă am scris aici. Am fost la Stelvio, dar nu este așa de interesant cum pare. Mai frumos mi s-a părut

Link către comentariu

Eu cu siguranta revin, adica ma mai duc (mai ales ca nu am putut trece in Austria din cauza zapezii...)

In Franta care crezi ca poate fi interesant? Am fost mai pe toate piscurile din SE, insa nu stiu care sa fie: Col de la Bonette, Mont Ventoux ;)

Link către comentariu

Plăcerea de a conduce. Stelvio este supraevaluat din acest punct de vedere.

Link către comentariu

Eu in prima saptamana din septembrie am sa ma plimb pe acolo..

Link către comentariu

Stelvio este supraevaluat din acest punct de vedere.

Adica, experienta sofatului pe Stelvio e mai putin satisfacatoare decat se relateaza a fi?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!