Jump to content

Antalya-2009

Pitic
 Share

Postare recomandată

cardul asta te ajuta sa ajungi in Asia in conditii legale :rolleyes:.

cu alte cuvinte il cumperi la intrarea pe autostrada la edirne, ii spui spui turcaletului de la tejghea unde vrei sa te duci si el iti da un card cu o anumita valoare (45 TL in cazul meu, nu stiu daca exista de o valoare mai mica).

apoi la diferite intrari/iesiri de pe diverse autostrazi il pui in fata unui cititor ca sa ti se ridice bariera ( si de fiecare data iti mai ia niste bani de pe el).

am inteles ca odata cumparat, dupa aia poti sa-l reincarci cu cati bani vrei si sa te plimbi cat vrei prin Turcia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• andrusel

27

• Alexx_22

19

• Wug

15

• MOTANUL

9

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am prins ideea. In loc sa platesti cash/card - ai nevoie de o cartela preplatita. Fiecare tara cu piticii ei.

A fost suficient sa mergi unde ai avut nevoie si sa te intorci? (45LT). Eu in principiu doar la dus merg pe autostrada. La intoarcere vreau cu ferry-boatul. Deci o sa merg foarte putin spre deloc pe autostrada. Teoretic prind doar bucatica din jurul Edirne-lui. (pot la fel de bine sa merg pe un drum mai scurt si sa o evit).

Si KGS-ul asta pot sa-l cumpar platind cu cardul?

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

mi-au mai ramas vreo 2o TL pe el, d-aia intrebam cand expira ca la anul sa-l mai folosesc.

nu merge cu cardul, numai cu TL sau euro, iti face turcul un exchange rate pe loc, cu care te cam tepuieste.

parerea mea e ca in cazul tau nu merita sa ti-l iei. mai bine eviti autostrada

Link către comentariu

La intoarcere se poate. La dus sunt nevoit sa cumpar ca trec prin istanbul. :Driver:

PS: Gasesti sa cumperi lire turcesti din Bucuresti? Sa am de drum macar...

Link către comentariu

nu stiu, io n-am avut cu mine, mi se pare ca poti sa schimbi la granita

Link către comentariu

lara/antalya...plecare pe o8.07...intrare pe 09...maimerge cineva in perioada asta?

Link către comentariu

Eu plec lunea viitoare. Pe 08.07 o sa fiu pe drumul de intoarcere.

Link către comentariu

ne vedem pe drumu....

Link către comentariu

Gata, am revenit din Antalya.

Drumul pe Bulgaria e okei cu o specificare. Ruta pe care am mers eu, respectiv Ruse - Veliko Tarnovo - Nova Zagora - Radnevo - Galabovo - Simeonovgrad - Svilengrad - Edirne, intre Galabovo si Radnevo cred, e o portiune de vreo 10 km terminata complet. 4X4, SUV, amfibie, orice masina ai, se merge numai cu a 1 a. Faci 10 km in 30 min. Niste gropi de n-ai mai vazut nici in Romania. 2 navigatii am avut, ambele pe acolo au luat-o. In rest pe Turcia, am mers brici pana in Antalya prin istanbul. Total 2800 km, consum 7,6%, masina Lexus IS 220D, masina grea 1,9-2,0 tone, viteza autostrada 130-160km/h iar pe nationale 70-100km/h.

La Kutahya, cui ii place portelanul de calitate e treaba. Un set de 12 persoane incepe de la 200 euro. La Afyon e un outlet dragutz, am luat vreo 10 prosoape de calitate buna cum in RO nu prea exista am lasat si acolo vreo 150 euro.

Motorina in jur de 3.3 si 3.8 lire turesti, depinde de unde pui. In oras totdeauna e mai scumpa. Cartela de la autostrada de la Edirne pana la Istanbul - 50 lire, dar n-am consumat mai mult de 30 lire dus-intors.

Hotel bun la Bilecik - Eronur *** pret 70 euro/noapte camera dubla. Hotel si mai bun in Istanbul Polatdemir *** pret 65 euro/noapte ambele cu mic dejun inclus. Iar in Antalya am stat la Rixos Lares ***** , super confort, mancare si curatenie. Romani putini :)

Mediterana f curata, soare constant, nici un nor, temperatura 30-34 grade.

Link către comentariu

Eu am mers pe cea de-a doua ruta in care sa nu rupi masina in doua prin bulgaria: Ruse Razdag-Shumen (fara sa ajungi pana in oras: drum E772)-Targovishte-Omurtag-kotel-Yambol-Elhovo-hamzabeyli-Edirne

Un pic intortochiata si ilogica la prima vedere - dar asfalt cat de cat bun pe marea majoritate a traseului. Exista o punte a suspinelor: o portiune de asfalt valurit - ceva ce nu imi amintesc sa fi vazut in viata mea de sofer. Iti zdranganea masina din toate incheieturile ceva de speriat. Ceva mai rau decat pe piatra cubica. Totul rezona desi masina este foarte bine antifonata si premium (am luat BMW-ul). Portiunea respectiva este intre Yambol si Elhovo. Cred ca am mers 40-50km/h; Chiar la iesirea din Yambol am luat si un radar la vreo 73 km/h.(aveam sfarsit de localitate Yambol - dar incepuse alta localitate mica). Cu cat se merge spre Elhovo cu atat drumul devine mai prost. Degeaba ai voie teoretic cu 90 ca mai mult de 40-50 nu se poate.

In Elhovo sunt si gropi si asfalt valurit pe centura. (La intoarcere o sa merg prin centru pentru ca centura este ca dupa bombardament)

Plecat din Bucuresti: 4.30

Trecut vama la Ruse:5.30

Pe aceasta varianta am strabatut BUlgaria in 4 ore jumatate (11.00).

In Istanbul am ajuns la 13:48 (Undeva in centru Istoric Hagia Sofia).

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

• 1 month later...

Nu prea multi forumisti prin Antalya ... In fine vreau sa va arat ceva frumos si interesant pentru 2012

Cornelia Diamond

Daca a fost cineva rog postati impresii si pareri

Link către comentariu

• 2 months later...

am fost eu , in vara asta ; totul la superlativ , e cel mai tare hotel de 5 * cu UAI la care am stat in Turcia - Antalya ; 100 % merg , tot acolo , in 2012

Link către comentariu

La ce hoteluri ai mai fost de zici ca e cel mai tare ? :blink:

Link către comentariu

@andrusel ai fost la Cornelia? Ma gandeam sa incerc in 2012.

Link către comentariu

Nu..am fost in zona ,la Papilon Zeugma si vorbeam intr-o excursie cu cineva care era cazat acolo,si se plangea ca e prea mare si merge mult pe jos pana la restaurant etc. :lol: .Si eu am fost la Rixos Belek care tot e foarte mare ca suprafata ,numai ca aici daca vroiam sa mergem la aquapark de exemplu, luam gondola si mergeam pana acolo(au in rau in interiorul complexului),pe jos iti lua cam 10 minute sa mergi.

Link către comentariu

Wow, 10 minute de mers pe jos? Este inadmisibil asa ceva. Taxiuri nu au de la hotel pana la plaja. Ma prosteam putin! :). Totusi arata f bine in poze si nu se compara cu nici un Rixos, parerea mea.

Sent from my iPad using Tapatalk

Link către comentariu

La ce nu se compara ?Vezi ca pozele la Rixos(e vorba de ala din Belek) sunt cam "slabe" din prezentari,are foarte multe "chestii" interesante,strada franceza cu piatra cubica si cu cafenele in interiorul hotelului,fantani muzicale care in fiecare seara au un program,aquaparcul (Troya)care e cel mai mare din zona,plaja in lungime de 1 km care apartine hotelului si suprafata foarte mare pe care se intinde hotelul(400 000 m2)....dar si pretul e pe masura.

Modificat de andrusel
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am fost eu atat la Rixos Premium Belek, cat si la Cornelia Diamond. Ne-a placut mai mult la Cornelia.

Modificat de Kimu
Link către comentariu

Normal si intrebarea care vine ...de ce Cornelia mai mult ?Da-ne cateva exemple ,vazute de tine, in favoarea Cornelia Diamond .

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare nu merge nimeni spre Side anul asta in iunie la Club Turan Prince World ??

Link către comentariu

Merg eu, cu masina, la hotelul de langa Turan,intrare de pe 24.06(10nopti).Asa ca daca esti in perioada aia pe acolo dau o bere la beach bar(doar suntem vecini) :D

Link către comentariu

Andrusel pe linga istanbul zi-mi unde m-as putea opri o noapte sa dorm ca sunt cu piticul.?Sau da-mi un traseu care ti l-ai facut tu mai exact ca eu de la cluj am de mers nu gluma

Link către comentariu

Pana in Istanbul,in Kumburgaz,pe dreapta la hotel Blue Word 4*http://www.booking.com/hotel/tr/anzer-otel.ro.html.Este un hotel cu iesire la marea Marmara,are piscina acoperita,conditii de cazare mai mult decat decente,mic dejun ok,faci o baie si in Marmara :icon_thumleft: .Eu deobicei opresc aici cand vin din Antalya,trec Istanbulul si opresc,dimineata nu mai ai am treaba cu aglomeratia care se face pe autostrada(punctele de taxare,pod) si pe la 15-16 sunt in Bucuresti.Traseu la plecare Ruse-Razgrad-Tragovishte-Omurtag-Iambol-Elhovo-Lesovo-vama Hamzabeyli-Edirne-Istanbul-Sapanca-Bilecik-Kutahya-Afyon-Dinar-Burdur-Antalya,si de acolo tii drumul spre Alanya(se tine stanga) si ajungi in Side(regiunea Kizilot unde e hotelul tau).

Link către comentariu

Uuaa mersi de ponturi si de ajutor.Eu plec din pacate la inceputul lunii iunie deci nu cred ca avem vreo sansa sa ne vedem acolo .Ce pacat

Modificat de flotouran95
Link către comentariu

.Traseu la plecare Ruse-Razgrad-Tragovishte-Omurtag-Iambol-Elhovo-Lesovo-vama Hamzabeyli-.

Groaznic drumul pe ruta asta in Bulgaria .Adevarat mai scurt cu 90-100 km.Nerecomandat noaptea si de unul singur.Valuri si gropi in asfalt,GPS -ul peirde semnal(recomandabila o harta pe langa gps) si nu prea sunt indicatoare,oricum nu sunt nici lumini in pseudo orasele alea ,soseaua de multe ori strajuita stanga-dreapta de niste balarii cat casa de zici ca esti in jungla.Anul trecut am parcus-o dus spre Turcia ziua pe 4.09 si retur pe 12.09 noaptea.Avantaje: e mai scurt ,vama la Hamzabeily e mai putin aglomerata,militienii bulgari mai rari spre inexistenti.Tot pe acolo vom merge si anul asta :))))

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!