Jump to content

Alegere jante pentru Octavia II

drasto_2004
 Share

Postare recomandată

Scuze daca sunt off-topic, dar daca poate sa imi explice si mie de ce anume nu incap jantele de 17" in locasul rezervei? Sunt mai late sau au diametrul mai mare? Eu stiam ca la jante mai mari cauciucul montat pe ele are talonul mai mic astfel incat diametrul exterior al cauciucului sa fie acelasi sau foarte aproape de cel initial. Daca janta de 17 cu cauciuc are diametrul exterior mai mare, atunci cum ar arata masina in cazul folosirii rezervei care e pe 16" ?

Probabil ca diferenta este foarte mica dar suficienta ca sa nu incapa in locasul ei. Si totusi cei care au comandat din start jante pe 17" au primit rezerva tot pe 16" ca nu incape in locas?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil ca diferenta este foarte mica dar suficienta ca sa nu incapa in locasul ei.

ti-ai raspuns singur la intrebare. au primit pe 16" pentru ca asa comandasera initial jantele din fabrica. normal primeau roata de uz temporar. asa stiu eu. acum, poate ne lamureste un posesor cu 17" comandate din fabrica si un posesor cu 17" primite intamplator din fabrica.

Link către comentariu

Faza e ca in configurator nu se poate PDG +jante 17...

Se poate, s-a discutat si pe topicul pdg.

Versiunea nepermisa este pdg +jante 17 si sasiu sport.

Pdg +jante de 17 se poate comanda.Cel putin asa spune avia.

Dar sa revenim la anvelope. Deci, cum spuneam...

Link către comentariu

Unele de 16" , dar cu PDG ....

Frumoase.Mi-ar placea si mie unele la fel.

Link către comentariu

deci concluzia ar fi ca 17" cu PDG nu se pupa ? :icon_cool:

Link către comentariu

depinde de gusturile fiecaruia :D la mine se pupa da` nu se saruta ;) deci e asa si asa :D

de cand am pus si jantele astea si cu pachetul de drumuri grele.. am impresia ca merg numai pe piatra cubica asta ca sa nu mai zic ca se simte si ca zgomot in masina.

E misto cand parchezi masina intr-o parcare mare si aglomerata. Este aproape imposibil sa nu o vezi unde-i parcata :P

Link către comentariu

catalin jantele mele de 16 le-am dat unui coleg in decembrie sorry, astept arcuri sport si o sa am jante pe 18

Link către comentariu

Link către comentariu

Cum bine spui, aici esti :P ...viziteaza (si scrie in) aria Jante si Anvelope.

Multumesc. :D

Link către comentariu

catalin jantele mele de 16 le-am dat unui coleg in decembrie sorry, astept arcuri sport si o sa am jante pe 18

Multumesc frumos pt. raspuns.Daca mai auzi pe cineva ca vrea sa dea jantele de 16" anunta-ma si pe mine please.

Asteptare usoara si sa le stapinesti sanatos.

Link către comentariu

daca se schimba jantele la O2 se pierde garantia?

posibil. daca pui jante mai mari si mai grele si incepi sa ai probleme cu pivotaraia sau alte cele e posibil sa-ti refuze reparatia pe garantie deoarece ai adus modificari. Oricum la ansamblul rotilor garantia e cam cu du-te vino. Ar trebui sa ai putini km ca sa ii convingi ca e ceva din fabrica.

Link către comentariu

30 de mii de km are garantie pe trenul de rulare si cred ca se schimba daca se gaseste ceva dar nu ar fi problema de stricat ca pune jante de tabla si se duce cu alea , nu asta e problema dar daca de fabrica merg de 18 de ec sa nu puna ?

Link către comentariu

De fabrica pe 18 sunt doar pentru RS ;) Vad ca vrei si tu sa-ti pui tot pe 18...te-ai interesat daca pot fi trecute in talon?! :)

Link către comentariu

neinteresant asta .....o sa le pot trece imediat gasim relatii

Link către comentariu

Pot monta cauciucuri de iarna de 185/65/15? Daca le montez care sunt riscurile? Ma gandesc pentru iarna urmatoare, ca asta s-a dus.

Stiu ca in carte este indicat fie de 195/65/15, fie de 205/55/15.

Modificat de KimDiesel
Link către comentariu

poate 205/60 R15, nu 205/55 R15 ... pt pastrarea indicelui de greutate al octaviei, eu stiu ca este 205/55 R16. nu cred ca merge 185, pentru ca nu respecta indicele de greutate, care la octavia este 91. daca ai observat pe cauciucuri si in talon scrie 195/65 R15 91H, unde 91 este indicele respectiv.

Link către comentariu

Da, asa e: 195/65 R15 91H sau 205/60 R15 91H sau 205/55 R16 91H. Deci alta varianta nu merge.

Pe 17' exclus, mai ales la PDG.

Multumesc pt.raspuns!

Link către comentariu

Domnilor eu am schimbat de la 195/65R15 91H La 205/55/R16 91H [schimbarea cand am facut comanda]

Dar la observatii,in talon scrie ANV OPT 205/60 R15 91H.

Nu era normal sa scrie ANV OPT 205/55R16 91H :) ?

Link către comentariu

:Driver: nu se refera la optionalul pe care l-ai comandat tu :P e trecut ca optional pentru jantele pe 15" pe care merg montate acel tip de cauciucuri, pentru cei care vor de 205 latime si sa nu trebuiasca sa mearga la rar pentru omologare.

Modificat de audi_fan
Link către comentariu

In talon sunt trecute toate 3 variantele de cauciucuri. Nici nu conteaza care e optionala (daca stam sa ne gandim toate sunt optionale, dar obligatorie una din trei :ceuameni: ).

Intrebare: la cei fara PDG e trecuta si varianta pe 17"?

Link către comentariu

Cel putin la mine, DA. :ceuameni:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!