Jump to content

Stergatoare Parbriz

sheevah
 Share

Postare recomandată

multam pt recomandare; din pacate nu se poate comanda on-line direct de la ei (zic ca vor rezolva problema cat de curand); iar in Belgia, culmea, n-au dealer.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La noi se gaseste si in retele de supermarketuri. Vezi si in Belgia la raionurile auto. Sunt cate una ambalate in cutii gri sau albastru.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Sal baieti!Am si eu o intrebare ce model de stergatoare ar fi cel mai potrivit pt masina mea:P..o sa atasez o poza sunt cam confuz din cate am citit aici si nu stiu de care sa pun,clasice sau Aerotwin cu noul sistem de prindere...cu bratele vechi? :) poza este urmatoarea: http://img201.imageshack.us/i/p1000817f.jpg/ http://img716.imageshack.us/i/p1000814b.jpg/

Link către comentariu

Mi-am luat si eu azi din Carrefour 2 stergatoare Alca grafitate Germany. Am dat 16 lei pe amandoua. In pachet sunt 2 sisteme de prindere si trebuie folosit doar 1, am fost confuz la inceput am crezut ca trebuie folosite ambele bucati de plastic. De mers, merg blana. Acum sa vedem cat timp tin.

LE: am pastrat si vechile sisteme de prindere in caz ca mai am nevoie de ele.

Modificat de dizy
Link către comentariu

am avut si eu d'alea...la inceput au sters bine,dupa prima iarna erau praf

Link către comentariu

Regula este ca de obicei se schimba stergatoarele dupa trecerea iernii. Astfel ai sanse sa te tina un an o pereche. Desigur depinde si cat de mult circuli. Ale mele Alca sunt de anul trecut, cam din August. Si inca sterg bine. Oricum la cat costa un set, le schimb la primele semne de uzura. Si le schimb max o data pe an.

Am incercat si Valeo dar nu m-au tinut mai mult.

Link către comentariu

dupa parerea mea, recomand Valeo. am cumparat un set de 2 stergatoare cu 120 de lei si sterg perfect, fara nici cea mai mica urma lasata pe parbriz.

Link către comentariu

La pretul asta gasesti si aerotwin Bosch... chiar mai ieftin...

Aerotwin-urile merg si refilate cu baghete rezerva de prin magazine...varianta de criza, mai ales de iarna, cost 9-10RON...

Link către comentariu

Bosch ne Bosch eu sunt multumit "la maxim" de astea :)) . am avut si Bosch dar parca nu stergeau asa bine. Acu ramane la aprecierea fiecaruia.

Link către comentariu

Ma mir cum dati voi cu banii pe niste consumabile ce se pot "strica" la primul inghet daca apesi maneta de stergator din greseala cand nu ar trebui.

Cu 120 RON eu am stergatoare bune pentru cel putin 6 ani de zile. Si nu cred ca un set de Valeo sa tina 6 ani.

Link către comentariu

fiecare cu parerea lui... mie unu imi convine sa dau 120 de ron de un set de stergatoare, nu mi se pare nici mult nici putin. inainte cumparam si eu mai ieftine, o data la doua luni trebuia sa cumpar altele ca deja nu puteam sa mai vad prin parbriz la cat de bine stergeau. acum ramane la aprecierea fiecaruia!

Link către comentariu

Stergatoare Alca grafitate Germany,niste porcarii,m-au tinut aproape un an.

Link către comentariu

Deci e foarte bine pentru maxim 20 de lei pentru un set.

Link către comentariu

mi-am tras si eu un set de Aero Twin de la bosch, dar cum a venit inghetul le-am pus pe celalalte traditionale...

iarna se uzeaza de 2 ori mai repede stergatoarele, asa ca voi face iarna cu, cele vechi, la primavara trecem inapoi pe Aero :D

Link către comentariu

Deci e foarte bine pentru maxim 20 de lei pentru un set.

Despre asta vorbesc. Daca nu prinzi, o iarna zdravana sau nu circuli mult iarna, te tin cam 1-1.5 ani un set. La pretul de 16-18 RON setul este super convenabil. Pana acum pentru mine are cel mai bun raport calitate/pret. Inainte schimbam Bosch si Valeo la aproximativ acelasi interval de timp ca si acum Alca grafitate.

Desigur nu pot fi sigur cat de "originale" erau acele Bosch si Valeo, chiar daca le-am cumparat de la diverse magazine de profil.

Link către comentariu

Pentru cei cu BOSCH AeroTwin si care nu doresc sa cumpere alt set trebuie sa stie ca exista un kit de reparatie ce contine doar cauciucul (care se uzeaza) si doua capace. Codul este 1K0955429B pentru un stergator. Am achizitionat si eu doua astfel de kituri, la pretul de 28RON/buc. Total 56 lei. A facut si colegul nostru WNS un DIY aici dar nu prea merg pozele asa ca am gasit un filmulet despre inlocuire.

Link către comentariu

Salut,

Scuze daca sunt offtopic dar nu am gasit nimic la cautari pe forum legat de problema mea si nici nu-mi da voie sa fac un nou topic. Din ce am verficat in istoricul masinii mele, a avut parbrizul schimbat, problema e ca mi-a crapat si a picat o parte din acel kit sau garnitura de la deflectorul de apa care vine la baza parbrizului. Deocamdata nu am gasit o solutie, stiti cumva unde as putea gasi acel tip de kit?

In cazul in care intra apa pe acolo risc sa se buseasca ceva?

Am atasat si niste fotografii sa vedeti exact despre ce este vorba.

Multumesc anticipat!

IMG_1127.jpg

IMG_1125-1.jpg

Modificat de mihai15mai
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutare,

Si stergatoarele mele au obosit complet si vreau sa comand altele. Am citit tot topicul si am gasit 2 coduri diferite pentru lamele AeroTwin. Poate cineva sa ma lamureasca mie de care mi-ar trebui? Stergatoarele mele arata ca in pozele din postul #143

Pe parcursul topicului am gasit urmatoarele coduri:

1J1955426B

1J1955425B

1J0998002A

1J2998002A

Daca stie cineva il rog sa ma lamureasca ce diferenta este intre lamelele cu aceste coduri si de care ar trebui sa comand pentru masina din semnatura?

Link către comentariu

@Kitaro Ai putea sa folosesti doua kituri de cod: 1K0955429B ...

Intrebare: cine ma poate ajuta cu un cod pentru refil de lamele la Passatul din 2008 (B6 cred)... Din cate am inteles partea soferului are 600 mm, iar partea pasagerului 475 mm .. !!

Modificat de Jorjel
Link către comentariu

Pana la urma am luat un set AeroTwin de la Valeo. Nu arata deloc ca cele originale, dar se potrivesc. Sterg foarte bine si sunt silentioase. Seara am prins si o ploaie prin oras si le-am facut inaugurarea. Sunt super multumit de cum sterg, avand in vedere starea parbrizului meu, pe care va trebui sa-l schimb in curand.

Link către comentariu

cam la ce pret ajunge un set retrofit bosch aero? si la acesc model se poate schimba doar lamela,atunci cand e cazul,nu?

Link către comentariu

eu recomand Bosch aero twin retrofit pt cei care au brate standard, se potrivesc perfect. Eu folosesc destul de mult stergatoarele, la orice pic de jec dau sprituri si in acest ritm schimb cam trei seturi la doi ani. Marele lor avantaj este ca nu am auzit sa scrataie odata.

De cand am avut primul set aero (indif de brand) am uitat de cele metalice. Economia de 150 RON la 2 ani este egala cu zero dupa parerea mea

Link către comentariu

parerea mea ca durata de viata a stergatoarelor tine si de starea parbrizului. Daca ai parbrizul plin de ciupituri de la pietricele sau ai parasolar montat pe exterior nu o sa te tina prea mult un set de stergatoare. Personal folosesc Alca si sunt multumit cu toate ca cam scartaie dar la banii astia ....

Link către comentariu

Salutare...

Mi-am luat si eu ieri de la ALCA ( din carrefour) cu 7 lei doar cauciucurile pt 2 stergatoarea insa au dimensiunea de 20''...

Pt golf 4 care ar fi dimensiunile la lamele atat pe fata cat si pe spate?

Multumesc,

Darius

Link către comentariu

Fata sofer 53 cm, fata pasager 48 cm, luneta 33 cm. Eu am gasit greu pe cel de 53 cm. Mai erau doar 2 printre cele de 56 cm ascunse.

Modificat de dizy
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!