Jump to content

Probleme faruri/stopuri Polo 9N/9N3 (schimb becuri, demontare, etc.)

kikimiki
 Share

Postare recomandată

Am probleme cu farurile, mai exact cu reglajul electric, care merge cind vrea el pe un singur far. Daca ciocanesc in motorasele de reglaj e ok, altfel nu. Eu am citit cam tot ce s-a povestit pe aici si prin alte parti, dar cu toate astea sint blocat. Problema consta in faptul ca nu stiu cum sa ajung la motorase, pentru a le curata/schimba. Atasez o poza cu motoarele si rog pe cineva care a mai intimpinat asa problema, sa ma lumineze si pe mine, folosind propozitii comple si cuvinte romanesti. Multumesc!

http://i40.tinypic.com/idynpf.jpg

Modificat de hbi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mihai60

21

• Michael_9N

17

• Aditu

9

• STC

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Trebuie taiate capacele dreptunghiulare,alea care au 4 urechi de prindere pentru suruburi,sint prinse cu silicon.Taierea se face pe marginea capacelor,practic se taie usor garnitura de silicon si nu capacul de plastic.Sub acestea sint motorasele,prinse in aceste capace cu suruburi.Reglajul sa fie  pe zero,pentru a scoate capetele tijelor mai usor din locasul oglinzii,dat fiind alungirea acestora.La repunere iti trebuie silicon si suruburi.Farurile trebuie demontate de pe masina sa poti lucra la ele,pe o patura sau ceva.Trebuie sa scoti becurile,bagi degetul si tii trasa oglinda cind pui motoarele inapoi.Capul sferic al tijelor de reglare trebuie sa intre in locasul de pe spatele oglinzii.La Valeo facelift e mai simplu,in ideea in care se scoate un capac la bec,se rasuceste ansamblul motorului de reglare,scoti mufa si pleci cu el in sacosa.Numai din citire nu capeti experienta.Daca nu esti indeminatic,cere ajutorul cuiva din apropiere.Farurile sint elemente costisitoare,daca nu esti sigur,renunta,ca doar nu reglezi farurile tot timpul.Cel putin,pina te ajuta cineva care a mai facut asta.Eu am avut Valeo,le-am spart,am pus Hella si daca se strica la las sa bata ca la Matiz,ca sint mai greu de desfacut motoarele alea.Cit despre propozitiile "comple" nu mi-am dat seama la ce te referi(complete sau complexe),in schimb cuvinte,am folosit doar romanesti.Multumesc si eu ca mi-ai dat ocazia sa mai spun ceva si sper ca am fost de ajutor.

Link către comentariu

Multumesc Dane pentru ajutor. Am vrut explicatii simple asa cum ai facut tu, nu explicatii complicate. Inca odata multumesc!

Link către comentariu

• 3 months later...

Salut.

Desi a trecut ceva timp de la ultima postare, imi incerc norocul :)

Recent am achizitionat si eu aceste faruri cu lupa polo 9n. fata de cele vechi se observa o diferenta destul de mare(nu mai ma chioresc noaptea), insa am ceva probleme cu reglarea lor, defapt cu cel din stanga.. fata de cel diin dreapta unde se vede clar delimitarea, la acesta, cel stang se pare ca se pierde lumina(nu are aceeasi delimitare ca cel din dreapta..). am incercat sa il reglez, am dat si de acea clema, insa fara succes...

sper ca cineva sau creatorul topicului sa ma poata indruma cu ceva sfaturi..

PS: Pozitia am lasat-o asa,deoarece am vazut ca sunt ceva probleme cu Becurile tip led(sau smd).

Link către comentariu

Este pus gresit becul in farul care disperseaza fasciculul fara delimitare.Sta intr-o parte sau nu este intrat bine in locasul lui.

Link către comentariu

Multumesc de raspuns Dan.

Initial si eu am presupus asta. Astazi am sa incerc sa dau filtru de motorina jos sa vad cum sta treaba acolo..

Am sa revin cu detalii.

Link către comentariu

Noutati.

Se pare ca problema era cu becul, deoarece indiferent cum il pozitionam, ramanea in jos..

Am cumparat 2 becuri h7 Philips(si pentru celalalt far) si s-au fixat fara probleme.

În legatura cu schimbarea becurilor de pozitie, exista o solutie pentru a schimba acea lumina galbuie? Nu ma deranjeaza prea mult, dar este prea old time..

Link către comentariu

Salut, eu am polo din 2003 si mi-am schimbat  becurile de pe pozitie le am de 3 ani si nu am nici un fel de problema, in realitate nu sunt asa albastre

post-50776-0-77852300-1392739844_thumb.j

post-50776-0-27473100-1392739845_thumb.j

Link către comentariu

salut alin.

pana sa schimb farurile, am avut si eu becuri pe poziție asa cum ai tu.

eu ma refer la cele actuale, deoarece sunt 9 la nr(18 in total). am inteles din acest topic ca mai trebuie mici ajustari pentru a pune leduri cu lumina mai albă. de aceea intreb daca merita pt ca am inteles ca se cam ard, iar schimbarea lor este foarte dificila..

Link către comentariu

Revin din nou cu ceva noutăți.

După multe reglaje și ajustări, în sfârșit am reușit sa le reglez să bată bine. cel puțin așa cred.. ideea este că văd destul de bine noaptea, chiar și când plouă sau este ud asfaltul.

De ce spun că:"așa cred"? Pt că nu am înțeles exact cum trebuie poziționate acele cleme din lupe.

La inceput le aveam poziționate a.î. se vedea delimitarea in formă de V cu deschiderea înapoi (spre mașină). plus ca se vedeau doua delimitări. una exactă, iar una mai ștearsă..

Acum am poziționat clemele a.î. se vede delimitarea in formă de V cu deschiderea în față.

Ce am mai putut observa este ca farurile bat in X( cel puțin la mine). așa trebuie?

În rest sunt foarte multumit. față de cele vechi este o diferență enormă. Dacă mai pui și xenon este mult mai bine.

P.S: rog creatorul topicului sau cei în cunoștință de cauză să mă lămurească in legătură cu acele cleme din lupe.

post-66216-0-29151100-1393110155_thumb.j

Link către comentariu

• 1 month later...

Stie cineva daca stopurile de pe modelul 2007 se potrivesc pe modelul 2002? 

Zi faina!

Link către comentariu

Mihai.Nechifor

Dupa cum se poate observa si din poza colegului David alex se potrivesc stopurile.

Link către comentariu

• 5 months later...

Salut baieti! Exista vreo varianta sa reglezi un far manual? Mie nu imi mai merge farul stanga din comanda- si e ramas blocat cam sus! Mai citisem pe la alte masini ca ar putea fi reglate si manual- macar sa stea putin mai jos sa numai orbesc pe toata lumea! Acum sa schimb un far bun doar pentru un motoras- care am gasit cu 20 de lei sa cumpar unul dar nu stie nimeni sa il schimbe si din cate vad e destul de complicat...

Link către comentariu

Se poate regla manual, ai nevoie de un imbus potrivit. In partea de sus a farului se introduce imbusul si in functie de cum il rostest (stanga sau dreapta) farul se misca in sus sau in jos. Eu am facut operatiunea asta intr-o parcare subterana cu masina avand fata la perete. Cauta un tutorial mai detaliat pe tema asta daca vrei sa faci treaba bine.

Sau mai exista varianta sa te duci la un service, dar mie mi-au cerut 40 de lei pentru reglajul asta care a durat 3 minute. Am ales varianta DIY

Link către comentariu

Tu te referi in spatele farului sau sa umblu la urechile de prindere a farului?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Nu se vad cele marcate de tine...presupun ca trebuie sa dau jos acea protectie de deasupra?

Eu vad doar ca in poza (privind de sus)

OpCTkH.jpg

Modificat de tzontzolino
Link către comentariu

Salut,

Am schimbat si eu becurile de la numarul de inmatriculare cu unele cu LED insa bat cam tare. Cum as putea sa scad din intensitatea lor ? Pot avea probleme cu poltiia ?

Multumesc :D

post-127037-0-29407700-1412499669_thumb.

Link către comentariu

Poti sa scazi din intensitate obturind din fereastra de iluminare.Eu unul,sint uimit de "moda" cu prostioare pe nr.de inmatriculare si ma tot intreb care este efectul de marire a iluminarii pe numerele de inmatriculare,asta in contextul in care nu am vazut pe nimeni incercind sa mareasca nivelul de iluminare la stopul pe frina,de exemplu.Sa vezi senzatie cind bate soarele in stopuri si ala din fata frineaza brusc...

Acesta nu este vreun atac la persoana,doar o umila parere referitoare la incercarile nereusite de a face masina mai "cool".

Link către comentariu

Dupa parerea mea arata mai bine pe alb decat pe galben. Nu vreau lumina puternica pe ele, de aceea caut sa mai reduc din intensitate. Voi lipi niste scotch mat pe ele sa vad cum se vede

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut , as vrea sa achizitionez niste faruri Dayline pentru polo 9n3 , dar nu stiu daca se potrivesc in sensul ca eu am un far aftermarket și nu stiu ce fel de motorase trebuie inlocuite pentru farurile dayline nu ma pricep ! Un sfat ?

Link către comentariu

• 7 months later...

Salutare,

Am si eu nevoie de ajutor. Am un polo 4 din 2006 9N3 si as vrea sa ii pun faruri DAYLINE cu lumini de zi LED.

In cazul in care ma opreste politia, poate sa imi ia talonul din cauza lor?

Multumesc pentru raspunsuri!

Cu respect.

Link către comentariu

Nu ia nimeni nici un talon.Problema e alta.Unde ai DRL pe aceste faruri?Si cum functioneaza,la punere contact,permanent,pe faza scurta,sau 3 led-uri amarite intr-un colt de far?

Link către comentariu

Sincer nu stiu de DLR. Am vazut un anunt pe net cu faruri (vezi poza atasata) si inaninte sa le iau vreau sa ma asigur ca pot circula cu ele pe drumurile noastre. Vreau sa le iau ca au lupa si bat bine noaptea. Nu vreau sa unu pun instalatie xenon ca raman fara talon.

Ce spuneti? merita?

post-140662-0-54154900-1434913630_thumb.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!