Jump to content

Polita Casco

shkoda
 Share

Postare recomandată

Practic nu au de ce sa comenteze, din momentul in care ai facut prima constatare ai timp un an de zile ca sa-ti repari masina. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca trece mai mult de un an ce se intampla?

Am o constatare facuta acum aproape 1 an si nu prea as avea chef sa ma duc acum sa o repar, stiam ca este valabila 2 ani constatarea..

Multumesc.

Link către comentariu

Eu stiu ca este valabila un an.... sau poate este doi nu sunt  100% sigur.

Cert e ca dupa perioada de 12 luni/24 luni nu o sa se mai deconteze.

Modificat de robi_zet
Link către comentariu

Imi amintesc de anul trecut (Omniasig) si stiu si de la o constatare de acum cateva luni la Uniqa de termen 12 luni. Dupa, probabil isi pierde valabilitatea constatarea..

Link către comentariu

Cererea de despagubire poate fi inaintata in termen de 24 de luni de la anuntarea/constatarea daunei, indiferent de asigurator, indiferent de tipul politei!

Link către comentariu

Ai cumva si un text de lege?

Mersi!

Link către comentariu

Crede-l pe cuvant. omul lucreaza in domeniu.

Link către comentariu

L-am crezut, si eu tot asa stiam,  dar i-am cerut doar ca sa am ceva la mana in caz  ca fac unii figuri pe viitor .

Oricum am dat telefon la omniasig  sa vad ce zic, si tot 2 ani mi-au zis si ei.

Modificat de TDR
Link către comentariu

• 2 weeks later...
laurentiu2002

Poti sa ceri despagubirea si dupa 5 ani, prin lege, daca dauna a avut loc in perioada de valabilitate a politei.Binenteles ca trebuie sa dovedesti cand a avut loc dauna. Din punct de vedere al asigurarilor nu se specifica nicio limita de timp. Singura limitare ca sa zic asa, apare la durata la care asiguratorul este obligat sa isi tina rezerva de dauna, care e de doi ani. Mai exact cand eu avizez o dauna la asigurator, el deschide dosarul de dauna si constituie rezerva de dauna, adica evalueaza cat costa reparatia si pune deoparte acei bani. Daca eu nu imi repar masina se inchide dosarul si imi da banii, daca nu imi repar masina el este obligat sa tina aceasta rezerva blocata, nu se atinge de acei bani doi ani. Daca asiguratorul iti spune altceva, te sfatuiesc sa ii trimiti o petitie prin intermediul ASF -ului, sa iti raspunda in scris. Figuri fac toti, dar nu au nimic legal la indemana.

Link către comentariu

Si tu pe ce iti bazezi aceste afirmatii?

Link către comentariu

Poti sa ceri despagubirea si dupa 5 ani, prin lege, daca dauna a avut loc in perioada de valabilitate a politei.Binenteles ca trebuie sa dovedesti cand a avut loc dauna. Din punct de vedere al asigurarilor nu se specifica nicio limita de timp. Singura limitare ca sa zic asa, apare la durata la care asiguratorul este obligat sa isi tina rezerva de dauna, care e de doi ani. Mai exact cand eu avizez o dauna la asigurator, el deschide dosarul de dauna si constituie rezerva de dauna, adica evalueaza cat costa reparatia si pune deoparte acei bani. Daca eu nu imi repar masina se inchide dosarul si imi da banii, daca nu imi repar masina el este obligat sa tina aceasta rezerva blocata, nu se atinge de acei bani doi ani. Daca asiguratorul iti spune altceva, te sfatuiesc sa ii trimiti o petitie prin intermediul ASF -ului, sa iti raspunda in scris. Figuri fac toti, dar nu au nimic legal la indemana.

E valabil si pentru tine, vorbele tale nu au sustinere legala.

Termenul de prescriptie al unei daune pe RCA este de 3 ani iar pe Casco  este de 2 ani.

Termenele de prescriptie nu sunt mentionate in legislatia asigurarilor ci in Codul Civil !

Link către comentariu

laurentiu2002

Chiar daca avizezi dauna ?

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

Link către comentariu

Chiar daca avizezi dauna. 

La Casco esti obligat sa o avizezi intr-un anumit termen iar la RCA termenul prescriptiei incepe cu data la care vinovatul ia cunostinta de vinovatie, in majoritatea cazurilor fiind chiar data accidentului. 

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare tuturor,

Nu stiu dc postez unde trebuie dar am nevoie de niste pareri de la persoane avizate :) care au mai trecut prin acest proces. Vreau sa va intreb daca este adevarat ca rata casco pe an pentru o masina noua (VW passat 2014, 2.0 TDI DSG) iese mai ieftin dc faci leasing pe firma decat daca o achiti integral.

De asemenea, fiind pe firma RCA-ul este mai scump ca pe persoana juridica?

Este adevarat?

Multumesc pentru raspunsuri,

Link către comentariu

• 2 months later...

Am inteles ca pentru deschidere dosar de dauna pe motiv ca ti-ai gasit masina in parcare lovita/zgariata acuma este obligatoriu instiintarea politiei? Sau asa este doar pentru cei de la Allianz(asa scrie pe site'ul lor)? 

Modificat de Serban F
Link către comentariu

Eu acum 2 ani am fost la Generalli sa imi fac masina pe casco fara a declara la politie, si chiar si acum 1 an tot la generalli cand se pare conform celor spuse de constatatori ca a fost roasa de cainii maidanezi

Modificat de Serban F
Link către comentariu

De la Politie mi-au spus odata ca daca am troznit masina nitel prin garaj si am Casco nu mai trebuie sa mai ma duc la ei.

P.S. @Serbane, cum au reusit cainii sa-ti manance masina? Era data cu untura?

Link către comentariu

Dupa pisici...eu la inceput nu am crezut dar am vazu si video..pisicile sar pe masini iar cainii incep sa isi bage dintii in plastice

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut,

Va rog sa-mi spuneti cei ce aveti CASCO, ce firma recomandati?

In trecut, am avut la Alianz si am avut o experienta placuta cu ei atunci cand s-a intamplat sa apelez la asigurarea CASCO pentru ca am gasit masina lovita in parcare.

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Tot Alianz am si eu RCA+Casco si voi face probabil tot la ei si la passat. Generalli are o chichita cu cei sub 30 ani, platesc 20% fransiza din totalul reparatiei. La allianz este valabila doar pt cei sub 24 sau 26 ani nu mai stiu exact

Link către comentariu

Tot Alianz am si eu RCA+Casco si voi face probabil tot la ei si la passat. Generalli are o chichita cu cei sub 30 ani, platesc 20% fransiza din totalul reparatiei. La allianz este valabila doar pt cei sub 24 sau 26 ani nu mai stiu exact

Aha.. deci eu atunci sa caut in principiu Oferta de la Allianz si de la Generalli, avand in vedere ca am facut 30 de ani in 2014...

Ce e cel mai important la CASCO este ca sa nu faca figuri la eventuale daune.

O intrebare generala, cum se calculeaza valoarea masinii daca a fost cumparata second hand, se ia valoarea din contractul de vanzare cumparare,,,?!?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

La Allianz am si eu, atat casco cat si rca iar din ce am inteles pana acum valoarea masinii daca iti faci online (allianz direct ) se ia din catalogul lor , numit DAT (dupa ce introduci datele masinii apare mesajul ca se identifica masina in catalogul DAT). Am sunat si eu la ei din ce am inteles , in acest catalog se afla si un index al preturilor in functie de mai multi factori precum vechime, kilometrii pe an etc. In concluzie nu cred ca are legatura cu factura/contractul.

Modificat de laurentiu2002
Link către comentariu

Ma gandesc daca poti face pe casco o navigatie gasita zgariata probabil de la spalatorie sau scaune cu rupte etc?

Am pe cineva care si-a rupt arcuri sau ce o fi pe acolo la scaun sofer si a observat navigatia zgariata acum 2 zile. Ma gandesc daca implica si daune de interior polita casco ?!

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!