Jump to content

Cauciucuri

big danny
 Share

Postare recomandată

Iti ofer eu gratuit patru noi de la un set de prezoane antifurt original vw.

post-25841-0-80512400-1351150919_thumb.j

Modificat de Razvan_SPD
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am urmatoarea intrebare legata de anvelope. acum pe masina am cauciucuri de iarna noi 205/55/16 jante tabla si pentru setul de vara as vrea sa folosesc si roata de rezerva ce e noua da cu cauciuc de 215/55/16 sa mai iau o roata cu cauciuc la fel si sa pun numai pe fata sau spate dimensiunea asta. deci de vara sa am 2 cauciucuri 215/55/16 si doua 205/55/16 toate noi. ar merge asa? sau da eroare la abs sau esp chiar daca sunt pe aceasi punte cauciucurile respective?

Link către comentariu

dar daca le pun pe fata? ma gindesc ca as avea aderenta mai buna insa sa nu obosesc serva ...

Link către comentariu

La cine pot gasi capace de prezoane (aliaj) de B6, din acelea de plastic negru - conforme cu originalele ?

Acesta este codul pentru capacele de care ai nevoie la setul normal de prezoane(hexagonal): 1K0601173A .

Link către comentariu

Costa 2 lei / buc la Porsche.

Da, cam atit costa, din pacate nu am avut ce i-a trebuit...

Link către comentariu

Ce dimensiuni aveti la anvelopele de iarna 16"?

205/55/16 sau 215/55.16

Multumesc

Link către comentariu

Pfff. Vreau sa iau anvelope pt iarna si nu am cartea la indemana ca sa vad dimensiunea trecuta. Credeam ca primesc 2 raspunsuri la fel si nu ma mai complic cu cartea :)).

Multumesc pt raspunsuri :icon_thumleft:

Link către comentariu

Pentru un B6 din familie sunt interesat :D

Link către comentariu

La B6 ai sigur 205/55/16, sunt si foarte comune si gasesti preturi bune. Intre 350 ron China si 550 marci premium.

Link către comentariu

Flavyus pentru B6 la anvelope cam toti avem trecut in cartea de identitate 215/55 r 16 , spre ex eu am 235/45 r 17 ca astea le am pe masina si mai am trecut ca pot pune si 215/55 r 16 , l-ai informat gresit pe Circoloco cu 205/55 r 16 , cred ca merg si astea dar .. nu e chiar acelasi lucru

Link către comentariu

Ba nu.

Pentru B6 pleaca de la 205/55/16 91 H

Vin cu aceste cauciucuri cele TL.

Asa ca nimeni nu a informat gresit pe nimeni.

Da, de iarna sunt ideale 205/55/16, cu jante de tabla, agreate si recomandate de constructor.

O zi buna.

PS. Chiar si pentru vara sunt ideale aceste dimensiuni (la o masina de familie vb.)

Tot ce este pe janta din aliaj pleaca de la 215 /55/16 93 H.

Adica incepand de la varianta CL.

Sfat prietenesc, stati cu presiune de de 2,1 sau de 2,2 in ele. Nici mai mult, nici mai putin.

Este compromisul "ideal", sa zic asa.

Modificat de theo
Link către comentariu

O mica completare, strict pentru iarna este bine sa aveti o presiune ceva mai mare in anvelopele dvs.

Link către comentariu

Am deschis cartea de identitate la B6-le meu 2008:

235/45/17 94H

205/55/16 91H

Mai am unele optionale, dar nu m-as complica.

Bine ca nu ma mai inflamez atat de repede ca pe vremuri :icon_bounce:

Link către comentariu

O mica completare, strict pentru iarna este bine sa aveti o presiune ceva mai mare in anvelopele dvs.

Razvan, la ce anume te referi ? In carte e dat 2.3. De ce ar trebui sa fie iarna presiunea mai mare si cu cat ?

Link către comentariu

Eu am 2.4 acum in cele de iarna si par cam dezumflate.

Probabil Razvan se refera la faptul ca iarna aerul nu isi mai modifica volumul ca vara. Pe de alta parte, pentru zapada stiam ca e buna o presiune ceva mai mica.

Link către comentariu

Par mai dezumflate intrucat compozitia anvelopei e mai moale si automat si flancul e mai moale de asta pare ca "face burta" anvelopa. Presiunea mai mare ar ajuta flancul, daca la asta se referea Razvan

Asta cu presiunea mai mica se aplica doar la mers pe zapada batatorita, o pata mai mare de contact are aderenta mai buna.

Avand in vedere ca 90% din timp o guma de iarna este rulata pe asfalt uscat si ud nu vad de ce sa ai o presiune mai mica.

Link către comentariu

cand deschizi usita de la rezervor scrie acolo ce presiune trebuie sa aiba cauciucurile vara si iarna si diferenta de incarcatura, la mine spre exemplu la passat kombi CL scire cu masina plina 2.7 si goala 2.3 de obicei pun 2.5 sa fie intre, iarna nu stiu ca inca nu m-am uitat, deci dupa mine ce scrie acolo trebuie respectat nu cum ne gandim noi...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!