Jump to content

Kusadasi


DoubleG
 Share

Postare recomandată

Dragilor,

Am citit cam toate topicurile despre deplasarile in afara tarii, si mai ales in Turcia, cu traversarea Bulgariei.

Insa mai am ceva intrebari pe care am preferat sa le pun intr-un singur topic decat rasfirate in topic-uri care nu au mai fost citite din 2006.

Asa ca sa incep cu inceputul.

Am hotarat sa plec in concediu anul acesta in a doua jumatate a lunii Iunie in Kusadasi Turcia.

Transportul este cu masina personala, pentru ca am constatat ca este si mai ieftin si am mai multa libertate de miscare acolo. De plecat plec doar eu si sotia mea. Mai este o posibilitate sa mai mearga o familie cu noi, insa destul de mica.

Traseul, m-am gandit eu, sa fie in felul urmator (plecare din Bucuresti 16-17.06.2007):

Bucuresti - Canakkale (popas in Canakkale 1 nopapte)

Canakkale - Kusadasi (mini sejur in Kusadasi 5-6 nopti)

Kusadasi - Pamukale (popas 1 noapte)

Pamukale - Istambul (popas 1-2 nopti)

Istambul - Bucuresti (popas cam 1 an pana la urmatorul concediu :D )

Acum, am ceva intrebari.

- Ce recomandari si rute aveti pentru Bulgaria?

- Am inteles de la multi care au mai fost acolo, ca se poate merge fara ceva aranjat din Romania, printr-o agentie, pentru ca se gaseste cazare acolo mult mai ieftina. Mie unul mi se pare riscant, insa e o idee bune. A mai fost cineva asa? Ati apelat la o agentie locala, sau ati mers la hotel direct.

Pentru cine a mai fost: Ce obiective turistice merita vizitate? Am inteles ca nu trebuie ratat parcul acvatic ADALAND sau ceva de genul. E departe de Kusadasi?

Acum legat de iesirea din Romania si intrarea pe teritoriul altor tari:

- Sotia inca nu si-a schimbat pasaportul in care figureaza cu numele de fata. Trebuie sa avem certificatul de casatorie la noi? Sau trebuie neaparat sa-l schimbe? Nu vreau sa ajung la turci in vama si sa ne trimita inapoi acasa.

- Ce acte imi mai trebuie pentru masina: permis conducere, talon, carte verde, ?carte de identitate a masini?, abtipild cu "RO"?

Noi pentru cazarea, ne-am hotarat la hotel ARORA 4*, care am inteles ca a fost terminat in 2006. Daca cineva stie ceva despre hotel, este binevenita orice info. Sau daca aveti alte recomandari, va rog sa mi le spuneti. Este pentru prima data cand ies din tara cu masina. Bine, este si a trei oara cand ies din tara (punct).

Hai ca daca mai imi aduc aminte ceva, mai scriu.

P.S. Daca mai este cineva care pleaca in perioada asta la Kusadasi, sau spre Turcia, si doreste companie ....... E mai bine sa fim mai multe masini pe drum, cel putin asa am auzit ca se recomanda pentru traversarea Bulgariei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • godoroja

    31

  • bogdan2

    19

  • DoubleG

    15

  • silviu66

    13

Top Posters In This Topic

Posted Images

citat din topicul concediu 2007 :

saptamana viitoare dau avansul. perioada dupa 15 iunie la turci. Iunie spre sfarsit e perfect la Turci, nu e caldura aia sa te darame.

www.kusturclub.com ***** - holiday village - kusadasi ( e cel mai aproape pt drum cu copil mic) - 10 nopti acolo + 2 intermediare la Cannakale ( 1 dus 1 intors).

Cica e 5* conform http://www.kusadasihotels.com/5star.htm . Altii pe la noi scriu ca 4 altii ca 4* superior ... mama masii a fost renovat in 2005 si or fi ramas cu ofertele vechi in PC-uri.

Pret 35 e/zi/persoana All Inclusive - dupa mai multe oferte de agentii romanesti. Majoritatea imi dadeau 40-42 e/zi dar una mi-a dat 35 e/zi. Copii 0-12 ani gratuit. De la 35 la 42 e ceva daca te gandesti per total. Un calcul simplu arata ca 7 x 2 x 10 = 140 euro adica exact motorina pana acolo si 2-3 sucuri tongue.gif

Saptamana viitoare aleg exact data. Poate va mai combinati careva tongue.gif. Noi mergem 2 familii cu copii cu 2 masini de la 4 in linie turbo diesel 120 CP pana la 6 in linie benzina 177 CP

pai e totul calculat deja. Mai putin data exacta. Vama romania - BULGARIA nu mai exista deci am de trecut doar 1 vama. Voi pleca in cursul saptamanii si ma voi intoarce in cursul saptamanii pentru a evita aglomeratia. Voi pleca din Bucuresti in jur de ora 03:30 noaptea si sper ca pana in 9 sa fiu in vama la turci. Asta e foarte probabil , data trecuta am plecat la 5:30 si am prins schimbul de tura la giurgiu si la 10:30 eram deja in vama la turci. Asta mica in mod sigur va dormi de la 4-9 dimineata ( am geamurile fumurii cel mai inchis deci nu o va deranja nici soarele. Dimineata va fi liber, nu tu politie, nimic, suntem 2 masini si e in cursul saptamanii. Drumul il stiu cat de cat, am mai fost 1 data pe el. Deci daca-mi doarme copilul cum doarme zilnic pana la 9-10 dimineata e perfect. Oricum ii place sa doarma in masina tongue.gif. Si din vama de la turci pana la cannakale mai sunt 250 km. Asta nu va fi o problema. A 2-a zi voi avea ~ 400 km si daca voi pleca tot asa dimineata de la cannakale ii fac in 5 ore . Dar cum cred ca vom sta sa si mancam dimineata sa zicem ca plec la ora 8-9 ajung in jur de 15:00. Dupa calculele mele, mers atent si constant.

Vom fi 2 masini, vom avea statii la noi, deci " comunica cu mine prin

Modificat de godoroja
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumes de info.

Cum e cu negociatul la turci. Se negociaza chiar totul? Hotelul, chestii de genul asta. Ca am auzit ca in bazar......e parfum.

Godo, tu in ce perioada pleci?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ godoroja

Si eu m-am hotarat ptr Kustur klub si mi-am luat biletele de la agentia patriot cu 33 Euro. Noi vom fii vreo 4 sau 5 masini si vom pleca pe duminica pe 17.06 cu oprire la Canakale la hotelul Buyuk Truva!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

valeu :huh: 4-5 masini? pe 17 zici. E ok. Sa vad daca e ok pt noi 17. Daca e in functie de program - noi vrem sa plecam in jur de 3:30 - 4 dimineata. La cannakale stam la helen Hotel. E exact langa bac. Ar fi misto sa fim 6-7 masini. Aveti copii?

e bine si 17. Sa vorbesc cu cumnatu` si pana luni ai raspunsul cu data plecarii. Sper sa fie ok 17, am sa trag pentru asta. Ar insemna drum misto cu atatea masini - depinde de soferi si apoi cannakale - kusadasi tot atatea masini - sper sa ne intelegem la modul de mers. Ce masini vin? Am Octavia mea si un BMW 523i - echipati cu statii. Cati sunteti sigur - banuiesc k daca ai facut rezervare stii si cate masini merg, nu?

DoubleG - hai sa vedem daca e ok 17 iunie si pt noi, poate o facem lata :D

Cum inca nu am facut rezervarea, astept detalii pe PM despre agentie si persoana de contact si alte detalii.

Modificat de godoroja
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stie careva cat e feribotul la Canakkale? Cand am mai fost, am fost cu autocarul si nu m-am preocupat.

Buiuk Truva imi suna cunoscut, cred ca am stat si eu acolo in tranzit cand am fost cu autocarul.

Parerea mea e de cumparat "hotelul" de aici ca acolo cred ca e mai scump.

La Kusadasi sunt 2 parcuri acvatice: Adaland si Aqua Fantasy parca. Unul din ele, Adaland daca imi aduc bine aminte, e mai strong, celalalt mai pt familii cu copii. Eu cum am fost cu cupchilul (la vremea aia unul existent si celalalt in marsupiu) am fost la ala mai soft.

Tocmeala RULZ!!!! Am scos un rucsac de piele la 30 $ de la 60 cat cerea initial si cred ca mai era loc de tocmeala. In genere, turcu', daca nu te tocmesti, in sinea lui te considera ultima mazeta :D

Sa aveti la voi si dolari. Cand am fost eu ultima oara se bagase deja viza si aia costa... 10 dolari SAU 10 euro :D - d'aia e bine sa ai si dulai la tine.

Transportul local e f bine organizat (in cazul ca vreti sa lasati masina la hotel ca sa puteti bea in voie) cu microbuze zise dolmushuri, ieftinute. Nu cereti bilet, oricum chiar daca cereti nu cred ca vi se va da :D

NU cedati tentatiei de a merge in excurzii organizate care va sunt prezentate la hotel sau de ghidul agentiei daca exista asa ceva. Pentru boat-tripuri mergeti in port (NU cedati insistentelor primului capitan, sunt foaaaaaaarte lipicioshi si insistenti) iar pt alte excursii studiati ofertele agentiilor si nu uitat TOCMEALA.

Further details on request. :huh:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DA, avem si noi vreo 5 copii si vrem sa stam tot asa dupa Bac si vrem sa ne intoarcem pe la Istanbul!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DoubleG - hai sa vedem daca e ok 17 iunie si pt noi, poate o facem lata :D

Cum inca nu am facut rezervarea, astept detalii pe PM despre agentie si persoana de contact si alte detalii.

Pai ptr. mine o ok. Acum am vorbit si la munca, si mi-au confirmat ca pot sa-mi iau concediu in perioada aia. Mai ramane sa vorbesc cu sotia si sa fac rezervare la agetie. Eu am gasit la hotel Arora 4* cu demipensiune la 21€/pers/noapte. Daca cineva vrea agentia, detalii pe PM. Am o fost colega care lucreaza acolo si a zis ca incearca sa ne dea si un discount frumos.

:huh: Chiar imi facem probleme ca o sa fiu singur, insa 6-7 masini !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uitam.

Ca hotel, eu am stat in ambele dati la Club Mersin. http://www.mersinhotel.com/ Super-OK: cazarea, aspectul curtii (gradina), restaurant, masa (bufet suedez)...

ATENTIE! Bufetul suedez NU include bautura (bere de ex) care e mult mai scumpa ca la supermarket. De asemenea, pe plaja hotelului teoretic n-ai voie decat bere de la beach-boy, tot asa scumpa, asa ca eu pileam pe shestache din sacosa de plaja cand nu ma vedea ala. In ultima zi am scos sticla la vedere si a venit sa-mi zica ca n-am voie dar deja mi se rupea :huh:

De asemenea, tot teoretic, in camera si in frigiderul din camera (garnisit cu beri/sucuri/ape mici si f scumpe) n-ai voie cu mancare si bautura din afara, cica din ratiuni de igiena :D. Dar un ciubuc de 2-3-5 dolari la camerista rezolva tot, eu golisem frigiderul de prostiile lor si tineam lapte si iaurt adus din Rom pt copil. Ca idee, vesticii (nemtii in special) nu dau ciubuc asa ca eu cu 2-3 dolari am facut furori. In general, lucratorii din hoteluri sunt oameni saraci, si 2-3-5 dulai chiar inseamna o suma pt ei.

Nu lasati reviste (semi)pornografice la vedere in camera, nu le place, eu aveam o Libertate cu Mulga in tzatzele goale pe prima pagina, am lasat-o intr-o zi pe masa si am gasit dupa-masa ziarul varat in sertarul noptierei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai hai sa facem si nou DoubleG pe 15 plecarea sa fim mai multi. oricum ma intalnesc cu oamenii la Kustur. De plecat ne intoarcem tot pe la cannakale. Noi am sta 9 sau 10 nopti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum e cu negociatul la turci. Se negociaza chiar totul? Hotelul, chestii de genul asta. Ca am auzit ca in bazar......e parfum
In general se negociaza peste tot, mai putin la alimente(atentie,la restaurant cu specific pescaresc trebuie neaparat negociat inainte de a comanda,altfel puteti avea surprize la nota de plata!) si marile market-uri,gen Carrefour,Real...Toate magazinele sunt obligate sa elibereze bon/factura,dar daca spuneti ca nu doriti bon fiscal va mai lasa inca odata din pret("fish istemiyorum"="nu doresc bon fiscal")
Dar un ciubuc de 2-3-5 dolari la camerista rezolva tot
In general nu se da spaga/ciubuc,dar daca dai benefieciezi de atentie sporita.Inca ceva,nu lasati restul(maruntisul) la casa,la market(nu se obisnuieste,se vor uita stramb)

Sejur placut!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai hai sa facem si nou DoubleG pe 15 plecarea sa fim mai multi. oricum ma intalnesc cu oamenii la Kustur. De plecat ne intoarcem tot pe la cannakale. Noi am sta 9 sau 10 nopti.

Pai Godo, tu ai facut deja rezervarile?

Eu astazi am vorbit si a zis ca-mi trimite o oferta concreta pentru:

1 noapte Canakkale

5-6 nopti Kusadasi - in principiu la hotel Arora (demipensiune), insa a zis ca imi cauta si ceva cu all inclusive la un pret bun.

1 noapte Istambul - as vrea sa ne intoarcem pe aici ca sa vedem si Istambulul.

Pe langa asta ai si un PM

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce obiective turistice merita vizitate? Am inteles ca nu trebuie ratat parcul acvatic ADALAND sau ceva de genul. E departe de Kusadasi?

Adaland e un parc de distractii super tare situat cam la 10 min. de mers cu masina de centrul statiunii Kusadasi. am fost si eu in august 2005 in Kusadasi si a fost super. Nu trebuie ratat bazarul de acolo (haina de piele am scos-o la aproape jumatate de pret, si nici aurul nu era deloc scump de ex. o bratara care la noi era vreo 550-600 EUR, de la ei o iei cu 350)

Iar daca tot va duceti la Pamukale (un loc unicat in lume) ar fi pacat sa nu vizitati si cetatea antica Efes (unde timp de aprox. 2 ore aveti ce vedea si poate aveti norocul sa fie deschis si muzeul ca eu nu am reusit) si Casa Sfintei Fecioare Maria. Aceste obiective turistice cred ca sunt cele mai importante din aceasta zona a Turciei si merita vizitate macar o data in viata. Va recomand haine cat mai racoroase, neaparat o sapca sau o palarie pe cap si cat mai multe bauturi racoritoare. Eu am fost in august si era fff. cald. Si pentru zona aceea nu va trebuie umbrela. Eu nu am vazut nici macar un norisor in 10 zile de vacanta acolo. Si pentru ca mergeti cu masina va recomand sa alimentati de la Shell - pret bun, combustibil de calitate si in plus cand am fost eu, daca faceai plinul iti spalau gratis exteriorul masinii, lucru util la temp. de peste 40 de grade. Drum bun!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma bag si eu in discutie deoarece am fost la Kusadasi in 2004 si am vazut tot ce a punctat ciprianD. Dupa parerea mea Aqua Fantasy e mult mai tare decat Adaland, asta din urma e facut de turci si ei sint tare mandri de el, dar pe degeaba. Efesul si Pamukkale clar nu trebuie ratate, iar in Kusadasi puteti negocia pentru o seara la Karavanserail, e misto (mincare, vin, dansuri traditionale, etc.). Daca vreti sa un local fain, mergeti la Sherwood's si va da inainte de masa un fel de paine-gogoasa. Exista multe baruri care seara au happy hour. Daca vreti haine de piele, este in apropiere o fabrica pentru asa ceva dar nu mai stiu exact pe unde, intrebati in zona. Atentie cand cumparati "turkish delight": vanzatorul va serveste de pe o tava cu produse proaspete, si ce luati in cutie este expirat. Nu uitati de "turk hamami" (baia turceasca), daca este la hotelul unde stati, merita. La Pamukkale daca aveti timp, mergeti pana la amfiteatru, este super. Chiar recomand cu caldura tuturor celor care pot sa-si rezerve o zi la Pamukkale, sa faceti si baie in strandul termal si in bazinete. Si feriti-va sa faceti plaja linga familii de bulgari, sint galagiosi si nesimtiti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc de sfaturi si de POI (point of intrest) :D

Daca mai imi vine in minte ceva, postez fara ezitare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu am facut inca rezervarea dar il stiu pe patrronul agentiei. Si merg cu el, daca e ceva pot schimba oricand hotelul. Si ca sa fie in ton cu colegii, macar poate la drum ne combinam - sa plecam pe 17.06. Sa fim 7 masini. Nu ca m-ar deranja sa plec in 2 masini dar e misto sa fie mai multi. Dar sigur nu vom reusi sa ne mobilizam... Nici prea multi in coloana nu e bine, mai ales ca pe unii nu-i cunosti sa-ti permiti sa vorbesti altfel cu ei. Ma rog, asta om vedea ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca obiective si cetatile din jur (Milet, Didima si mai era una, nu mai stiu exact cum se numea) sunt interesante, mai ales pentru cei carora le place putin istoria, plus Troia pe drum. Asta pe langa Efes, care e f aproape.

Iar pentru cei care n-au mai fost in Turcia/Grecia ca sa stie cum e, o croaziera de o zi pe mare, abea atunci o sa vedeti cu adevarad diferenta fata de Marea Neagra.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@godoroja

Media de varsta este undeva pe la 30 ani si toata lumea este de gasca, asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-a confirmat si la mine concediul.

Pot pleca cu voi, insa va rog sa spuneti cand anume plecati voi din Bucuresti, ca sa stiu sa fac rezervarile la hoteluri.

Multam.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rumplestilskin
Dupa parerea mea Aqua Fantasy e mult mai tare decat Adaland... ...Efesul si Pamukkale clar nu trebuie ratate, iar in Kusadasi puteti negocia pentru o seara la Karavanserail, e misto (mincare, vin, dansuri traditionale, etc.)....

confirm fiecare cuvintel. Aqau fanatsy e peste Adaland. Atentie: bilete se pot lua chiar de la parc, dar sunt scumpe. cel mai bine pentru Aqualand este sa iei de la o agentie de turism din oras, unde evident ca poti negocia. Nu mai stiu exact, dar parca la intrarea in parc era aprox 13 usd (deah am fost in 2003) si la agentie le-am scos la 7 usd adulti si 5 usd copiii.

Marfa Kervanserai. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am gasit urmatoarele oferte la acelasi pret pe un sejur de 5 nopti

Ephesia 4*- all inclusive

Egeria Beach Club 4* (all inclusive)

ce sfaturi imi puteti da? a stat cineva la vreunul din ele? cum e mancarea si plaja? dar camerele si aerul conditionat?

multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu am STOP SALE la kustur. Inca ;) Azi vad concret.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Godoroja

Si de plecat, cand ai stabilit plecarea?

Eu am vorbit, trebuie sa ma duc sa dau avansul. Trebuie doar sa ma hotarasc la ce hotel, asa cum am intrebat si mai sus)

Plecare pe 17.06 (undeva in jur de 04.00 AM - asa cum a zis si bogdan2)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai si eu vreau tot 17 dar sa vedem care-i treaba cu hotelul asta unde vreau eu sa merg. Cel tarziu maine fac rezervarea, azi ma duc la agentie sa vad exact mai multe detalii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si noi ne-am hotarat:

Hotel Ephesia 4*- all inclusive: 5 nopti : 30 euro/pesoana;

Am inteles ca la 7Km de Kusadasi (centru), si din ce am vazut pe site-ul hotelului, pachetul de all inclusive este destul de misto cel putin pentru mine care merg prima data acolo)

+

1 noapte Canakkale (~40€/camera)

2 nopti Istambul (~40€/camera, dar aici rezervarea o sa fie facuta pe "persoana fizica, care este" sa o sa vedem daca o sa stam 2 nopti sau numai una)

Maine ne face rezervarile si Vineri ma duc sa achit avansul.

Deja nu mai am rabdare!!! :lol: :Driver: :lol: :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!