Jump to content

Jante Si Pneuri

vios70
 Share

Postare recomandată

mai baieti.....am citit eu toate posturile voastre....

eu am 195x65x15 --cu BBS ..asa am cumparat-o.Cauciucuri de iarna.Am fost cu masina incarcata la tara si imi atinge de bara din spate cauciucul.Este mare intr-adevar.In talon scrie clar:195x50x15.Arata urat de tot.

1.Problema mea este alta.La 150km/h nu-mi statea in fata nimic.Arata altfel kilometrajul????

2.Consumul este mai mare cu 195x65x15?

3.pleaca mai greu de pe loc?

4.masina mea are 100CP.Trage pana pe la 2500 de turatii cam de 50 de cai...restul ce fac? nu au toti loc pe teava de esapament??Asa am impresia,ca trage mai greu masina.

5.pot sa-mi pun pe masina 195x60x15? sau 195x55x15? care-i diferenta intre ele?

ca 195x50x15 parca arata urat de tot,eu am model GT si este un break.

Multumesc pentru atentie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 506
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• taz21

27

• ovidiu89

21

• Tracto

20

• v@sy

16

Top Posters In This Topic

Posted Images

schimba neaparat cu ce zice producatorul.Si eu am avut asa si am avut probleme cu frecarea rotii in aripa.O sa ai stabilitare mai mare cu talon de 50mm, cel putin asta am simiti eu + gropile mai accentuat.

Link către comentariu

ok ok,stabilitate mai mare.

dar masina trage mai bine cu 195x50x15?

si consumul cum este?este mai mic ?

mi s-a spus ca sunt rotile prea mari si ca trage mai greu la plecarea de pe loc.Asta implica sa o turezi mai mult de la semafor(si este adevarat)insa nu stiu cum se comporta masina cu rotile ei standard(195x50x15).

Link către comentariu

ar trebui sa traga mai bine si totodata sa indice viteza corecta pe ceas.De consum, cred ca ar trebui sa scada putin, nu sunt sigur ca eu nam observat nimic la mine.

Link către comentariu

emanuel_ritter

La mine de cand am montat cauciucurile de iarna a pierdut si din putere si a crescut si consumul(simtitor cu vreo 2%)

Alea de vara erau 205/35/16 si astea de iarna sunt 205/55/16 si se simte diferenta bine si la una si la alta

Link către comentariu

Interesant: la mine in talon, singurele dimensiuni pe 15 inchi trecute sunt 185/55/15 si 195/50/15. Totusi, pe interiorul usitei busonului de benzina, sunt trecute valorile presiunii in roti pentru 195/50/15 si 205/50/15. Sunt curios cum ar evolua stabilitatea daca as trece la 205...

Link către comentariu

Am avut 205/40/17 , stabilitate super si "look" dar in oras te omoara gropile + ca merge greu volanul

Link către comentariu

pe un Golf III, ce jante, cauciucuri se recomanda ???

eu am jante R15 cu cauciucuri 185/70 / R15, la hopuri mai mari pe spate se aude un hirjait puternic .... m-am uitat si am vayut ca atinge roata de caroserie, sus.

Am jante care mie imi plac si nu prea as vrea sa renunt la ele nu stiu ce caucuiucuri sa-mi iau, ma poate ajuta cineva ? :? :?

multam de sfaturi

Eu am achizitionat masina cu 175 / 70 /13 si dupa ce am facut RAR-ul (ca nu il avea facut) cei de acolo mi-au mai trecut inca 2 dimensiuni si anume 185 / 60 / 14 si 195 / 65 / 15 (fata/spate)

Link către comentariu

Nu stiu cum de tiau trecut 195/65/15 pentru ca nu se potrivesc pe golf si o sa iti frece in aripa.Cele recomandate de producator sunt 195/50/15

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Buna,sa vad daca ma-ti putea ajuta si pe mine un pic :) dupa cum vedeti si in poza am jante Mangels pe 15".Stie cineva unde as gasi capacele cu sigla VW sa le schimb pe astea cu Mangles?se gasesc undeva pe net/magazin sau numai la dezmembrari?

post-42929-1241592875_thumb.jpg

Link către comentariu

Vreau sa-mi achizitionez si eu niste jante de aliaj si cauciucuri pe ele. Nu stiu de care sa iau de 15 sau 16. Daca iau janta mai mare decat original o sa-mi arate bine viteza? sau cauciucul o sa fie mai mic astfel diametrul rotii sa ramana acelasi?

Poate sa ma lamureasca cineva ca nu prea inteleg chestia asta...

Link către comentariu

Mda .. si eu am avut la RAR 175 70 R13 si atat mi`au trecut si in certificat .... Ce bine ca au aparut cele noi fara aceste dimensiuni

Link către comentariu

Vreau sa-mi achizitionez si eu niste jante de aliaj si cauciucuri pe ele. Nu stiu de care sa iau de 15 sau 16. Daca iau janta mai mare decat original o sa-mi arate bine viteza? sau cauciucul o sa fie mai mic astfel diametrul rotii sa ramana acelasi?

Poate sa ma lamureasca cineva ca nu prea inteleg chestia asta...

Parerea mea e sa iti iei de 14.E cel mai bine. 15 e mare, 16 e deja exagerat.

Link către comentariu

de acord cu seby , 16 e cam mare avand in vedere ca tre sa iti pui cauciucuri cu balon de 45 daca nu ma insel (sau poate cgiar 40) , asta ca sa respecti indicatiile producatorului in primul rand , ca ce scriu ai nostri prin taloane , te crucesti , mai ales ca nu accepta altceva in afara de ce au scris ei chiar daca producatorul spune clar ce dimensiuni pot fi montate...

eu am 185/60/14 de iarna si de vara 185/55/15 (asa am luat jantele si nu am apucat sa imi iau alte cauciucuri :)) ) dar o sa caut 195/50/15

si normal ca simti altfel gropile cand ai balon mai mic...

Link către comentariu

Aha deci un 14, max 15 depinde cum gasesc sa-mi placa si latimea de 195 banuiesc imi ajunge.

Apropo "my dream rim "oz_supertour_wrc_w_ci3_l.jpg

Chiar azi am vazut pe un New Beetle alb. Am ramas mut...arata super tare :)

Link către comentariu

fff frumoase !!!...

cred ca un 195 e suficient pentru un golfulet ca sa ai stabilitate ...

Link către comentariu

............... ca ce scriu ai nostri prin taloane , te crucesti , mai ales ca nu accepta altceva in afara de ce au scris ei chiar daca producatorul spune clar ce dimensiuni pot fi montate...

daca isi preschimba talonul nu mai este cazul deoarece in noile taloane nu apar dimensiunile anvelopelor :icon_thumright:

cititi tot ce e de stiut de roti la linkul urmator:

http://www.carbibles.com/tire_bible_pg2.html

drive safe :wub:

mai baieti.....am citit eu toate posturile voastre....

eu am 195x65x15 --cu BBS ..asa am cumparat-o.Cauciucuri de iarna.Am fost cu masina incarcata la tara si imi atinge de bara din spate cauciucul.Este mare intr-adevar.In talon scrie clar:195x50x15.Arata urat de tot.

1.Problema mea este alta.La 150km/h nu-mi statea in fata nimic.Arata altfel kilometrajul????

2.Consumul este mai mare cu 195x65x15?

3.pleaca mai greu de pe loc?

4.masina mea are 100CP.Trage pana pe la 2500 de turatii cam de 50 de cai...restul ce fac? nu au toti loc pe teava de esapament??Asa am impresia,ca trage mai greu masina.

5.pot sa-mi pun pe masina 195x60x15? sau 195x55x15? care-i diferenta intre ele?

incerc sa rapsund pe puncte:

1. da, arata mai putin decat aveai in realitate; adica tu mergeai cu 9.2 % mai repede undeva cu 163.8 km/h

2. nu, nu este mai mare in ''lung'' (afara)

3. da, pleaca mai tarziu (nu se accelereaza)

4. motorul tau are toti caii "dar cu frana de mana trasa" asta tot din cauza diametrului care iti influenteaza accelararea

5. poti, teoretic orice anvelopa merge daca iei in socoteala diametrele noi fata de cele date de fabrica. (pentru calcule diferente vezi calculatorul de pe site-ul care il dau mai jos)

Pe scurt: noul diametrul al rotii tale adica 195x65x15 este cu 9.22% mai mare decat cel prescris de VW, astfel toate fortele ce au fost calculate de catre constructor se dau peste cap.

Daca le ai cu engleza atunci intra te rog pr urmatorul site si gasesti explicatia mult mai detaliat. Poti incerca sa si traduci pagina dar o sa-ti dea erori relativ grosolane la termenii tehnici.

http://www.carbibles.com/tire_bible.html

drive safe :D

Link către comentariu

Eu am motor 1.6 100cp si dupa ce am schimbat (cam de 2 luni) cauciucurile de iarna 185/60/r14 in vara noi 195/60/14 cand plec la intersectie (cam aglomerat, forjam putin) nu mai scartiie deloc. Si pleaca putin de tot mai greu. Trec prin intersectia aia in fiecare zi cam la aceeasi ora si chiar am simtit o diferenta. Sa fie din cauza latimii sau a aderentei pneului?

:D unde gasesc un capac de janta originala vw ca in poza?

post-30734-1242154223_thumb.jpg

Link către comentariu

multa lume zice ca e diferenta cand treci de la iarna la vara (sau invers) ; si daca te gandesti e logic sa ai diferente de aderenta,demaraj,stabilitate in functie de dimensiunile gumelor si de starea lor...

acum o problema a mea...

de curand am fost cu masina la vulcanizare sa imi indrept jantele (erau un pic ovalizate si la viteze mai mari aveam trepidatii) iar dupa ce mi le-au montat baietii la loc am observat ca la orice viraj imi scartaie ingrozitor... (aceleasi roti inainte nu scoteau nici un zgomot de gen);

daca are cineva o idee despre ce ar putea fi si ce as putea sa fac as fi recunoscator !

Link către comentariu

aceleasi cauciucuri?

presiunile identice? nu s-au uzat intre timp?

ca alta varianta nu stiu..... :D

Link către comentariu

cum am zis : am mers cu ea la vulcanizare , nu scartaia nimic , totul ok

am plecat cu ea de acolo (aceleasi cauciucuri , diferenta de max o ora cat a durat operatiunea :D ) am intrat in oras si in viraje ziceai ca iau curba cu peste suta... :D

Link către comentariu

Daca au fost cauciucuri directionale si le-au pus gresit (se mai intampla) ar fi singura explicatie

Link către comentariu

asta inseamna un nou drum pe la ei....

oricum mersi de idee , sper sa fie asta (altceva chiar nu pot sa imi imaginez) !

Link către comentariu

cauta sa vezi daca ai pe ele sens de rotatie. Este sub forma de sageti/sageata.

Parerea mea e sa iti iei de 14.E cel mai bine. 15 e mare, 16 e deja exagerat.

Si eu ca am 17 cum e? :coolpics:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!