Jump to content

Excursie In Thassos

Cristian
 Share

Postare recomandată

Eu mai am o saptamana fix pana plec. Am vazut ca era un incendiu destul de mare in partea vestica a insulei si se incerca stingerea lui cu 2 avioane,2 elicoptere si vreo 50 de autospeciale.Au ars 500 de hectare de pini dar l-au stins. Din fericire,destinatia mea este in estul insulei.Dealtfel,urmaresc un webcam din zona mea de interes si azi era usor innorat,atat.

Drumurile,ca sunt mai multe,sunt in stare buna/accepabila. Anul asta mi-am propus sa rec granita Bulgaria-Grecia prin Zlatograd,ca e cu vreo 200 de km mai scurt,desi are multe serpentine. Sper sa fie ok.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristian

26

• Muale

26

• fuscobal

18

• FiReBuRn

13

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sa inteleg ca pleci pe 1? :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

Link către comentariu

Da. La ora 01:00 mi-am propus.Ca de obicei :)

Link către comentariu

salutare.adi ma numesc.am si eu nevoie de un pic(mai mult) de ajutor.sunt in thassos de ieri si in prima zi de concediu am facut pana.am facut anvelopa noua(dot 2013) varza,si in momentul de fata am roata de rezerva de dimensiuni mici.rugamintea mea este:daca vreun coleg forumist sau prieten de-al lui cu plecare din bucuresti vine in thassos zilele astea si-mi poate aduce si mie o anvelopa.spun din bucuresti,ptr ca un prieten de-al meu sa se intalneasca cu voi si sa-mi aduca si mie anvelopa pana in thassos.multumesc anticipat.numarul meu de telefon este:0751180008

Link către comentariu

Mai bine te duci pana in Kavala,e oras mare,e imposibil sa nu gasesti vulcanizare/magazin de anvelope acolo.

AI feribot direct Thassos-Kavala

Modificat de SL1210
Link către comentariu

Eu tocmai am ajuns la Skala Panagia,dar am plecat la 00:45,cu mult inainte sa postezi :( . Imi pare rau ca nu ai postat mai devreme.

SL1210 are dreptate,in Kavala exista magazine de anvelope/ vulcanizari, gazda mea a schimbat anul trecut anvelopele la S3-ul familiei. S-ar putea sa fie putin mai scump ca la noi, plus ferryboat-ul,dar daca nu reusesti sa primesti din tara o roata cu totul,tot ajugi la Kavala sa montezi anvelopa.

Link către comentariu

Va salut si multumesc de intentii si de sfaturi,dar pana la urma s-a oferit un coleg de forum care vine maine sa-mi aduca o anvelopa din bucuresti.ieri cand am ajuns in keramoti,un sigur service am gasit deschis si imi cerea pe o anvelopa vai mama ei,50euro.cu putin noroc mi-o aduce colegul de forum,al carui nume nu-l stiu,o sa platesc doar montajul si o sa-mi iau o anvelopa noua cand ajung in tara.spun asa ptr ca am 4x4,si din ce stiu eu tre sa am toate anvelopele la fel.o sa fac un post de multumire la dresa colegului de forum,maine cand o sa-i aflu nick-ul .va salut

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare.

M-am intors pe 12 09 din Thassos. La ducere am folosit trecerea  prin Zlatograd-Thermes, de care auzisem insa nu aveam date certe,nu stiam daca e sau nu deschisa. Drumul pan acolo e in mare parte nou,insa exista si portiuni cu gropi sau denivelari dese. In Grecia o portiune din drum e absolut noua,apoi restul, drumuri "judetene"  sunt ok. Bineinteles,foarte multe serpentine in cele 2 tari,iar in Thermes,sat de munte,drumuri inguste si proste. Nu-i vorba,peste tot e ingust drumul,chiar si pe serpentine pana la Thermes,daca se intalnesc 2 masini mici cam strangi din... dinti. Altfel, peisajul e frumos.

La intoarcere, am trecut frontiera Grecia-Bulgaria pe la Nimfea-Makaza, o experienta placuta,drumul e nou,lat,asfaltul impecabil, peisajul impresionant,de vreo 5 ori am trect prin nori :),aproape ca nu exista serpentine. e adevarat ca distanta Xanthi-Thermes-Zlatograd e mai mica deca Xanthi- Komotini - Nimfea,dar cea din urma varianta e net superioara,mai ales ca mergi pe Egnatia Odos (si platesti 2,4 Euro) cu ce viteza vrei,nu te intreaba nimeni de sanatate,pana la Komotini,apoi urmezi indicatiile catre Bulgaria.

E foarte indicat sa aveti GPS, sau macar sa folositi Google maps in mod offlne.

Link către comentariu

• 3 months later...

Salutare...

Ma tenteaza si pe mine anul acesta Grecia...mai exact Thassos si mai exact hotelul acesta...Alea Hotel and Suits

http://www.aleahotel.com/

Oferta ar fi cam 600e pe 6 nopti demipensiune...asta insemnand micdejun si cina...

Acum...as avea nevoie de niste sfaturi din partea celor mai umblati ca mine...pe langa banii astia...cam ce suma ar cam trebui sa mai am in buzunar sa fie ok...cu un 50E pe zi te descurici sa mananci o masa 2 persoane?

Daca stai sa calculezi la noi cu 50E deja e rasfat...la ei cum e?

In ultimii 2 ani am fost la bulgari cu AI...si anu am avut griji de genul...dar acum am foarte multe nelamuriri si intrebari:))

Apreciez sfaturile si indrumarile voastre :)

Link către comentariu

Booking / ntinas apartments, vezi si colo poate iti place.

Am fost acum 2 ani.

Sent from Sexy Nexy 4 using Tapatalk

Link către comentariu

Am vazut si Ntinas...mi-a recomandat si sefu

faza e ca suntem cam multi...cam 4 familii...plus 2 copii si pretul ar fi tot pe acolo...doar ca ai doar cazare...fara nici o masa...zi-mi ca tu stii...pe la taverne...la cat te duce o masa?:)

Link către comentariu

Eu in 6 zile am cheltuit in grecia 300-350 de euro in care a intrat mancarea (nu am avut mancare inclusa), plimbarile, suvenire etc. 

Modificat de robi_zet
Link către comentariu

pai puteti lua vila si stati min 2 cupluri. ai tot ce trebuie, bucatarie , gratar.

noi am mers mai multi dar nu am fost inspirati sa luam 2 vile si ne-a parut rau.

de mancat...depinde unde mananci. in general ajung 50 e / pers sa mananci bine . (o masa, nu 3/zi)

mai ales daca ai masina poti umbla pe insula, mergi spre Pothos.

pe langa asta sa mai ai in vedere bani pt plimbari (barca de inchiriat, jeep safari si motorina in masina), eu am mers destul zilnic pt a ajunge in multe locuri

Link către comentariu

Poti sa te uiti si aici daca tot sunteti multi! http://www.booking.com/hotel/gr/sarimpalas.ro.html?aid=304142;sid=9ad48a888dd8c2b80eb2a6c01aa14fd2;dcid=2

Locul e foarte ok, am stat in vara lui 2013 cateva zile, destul de ieftin, bucatarie si gratar la dispozitie daca vreti sa va faceti mancare singuri. Pentru o masa la taverne eu lasam cam 40-50 de euro pentru 2 persoane (un fel de mancare + o bautura fiecare), se poate si mai scump si mai ieftin. Suvenirurile sunt scumpe, cred ca am lasat peste 100 de euro pe tot felul de prostii, plimbarile la fel, insula are cam 100 Km de jur-imprejur si cam faci cateva sute daca vrei sa vizitezi diverse orase in diverse zile. Chesti de vazut sunt, plajele sunt foarte ok, sunt destule si retrase daca vrei sa nu nimeresti in haos, muzica si romanisme (intelegi tu...).

Una peste alta merita insula, mai mult decat bulgarii, asta-i clar!

Link către comentariu

din ce inteleg eu...cam 1000E ar fi putin pentru 2 persoane....cazare...mancare...transport...corect?:(

Link către comentariu

E destul cat sa faci cam tot ce vrei si sa nu te zgarcesti de la cam nimic. Fara "fite" insa!

Cazarea o gasesti pe la 300, drumul te costa vreo 200 si restul iti ajung pentru o saptamana. Este o destinatie de vacanta frumoasa, dar ieftina, si trebuie privita ca una ieftina. Poti sa te duci si acolo la 4* All Inclusive dar nu cred ca are sens...

Link către comentariu

noi am cheltuit 1000-1200 e.

4 in masina, drumul se imparte. motorina din Bg mi-a ajuns, am alimentat doar 15l in Gr

Link către comentariu

Cauta si Arsenis Studios e foarte fain,pozele de pe site-ul lor sunt reale si este foarte curat si aproape de plaja.

Link către comentariu

Si eu vreau vara asta in Thassos, ceva super fain, camera minim 25mp, cat mai multe facilitati, gradina, cel putin o piscina, o sa ma uit pe aici sa vad pe unde ati fost

Modificat de codz
Link către comentariu

Cauta hotelul Aeria tunci, dar e mai scumput

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Link către comentariu

Am cam ajuns la concluzia ca Grecia este cam scumpa...pentru mine cel putin...stiu...sunt cam sincer:))

Rave...cazarea 300E mi se pare ok...dar nu prea gasesti :(

Totusi..sa dau 1000E si sa ma duc acolo si sa imi gatesc singur...iar nu mi se pare ok pentru un concediu...nu are fun...cam asta este concluzia mea dupa ce am tot citit pe aici...

Link către comentariu

Pai nu trebuie sa faci asta, dar daca vrei ai si oportunitatea asta. Si e ok cand plecat mai multi sa stati intr-o seara la un gratar in gradina.

Si intr-un loc ca asta e si mai ieftin decat la un hotel.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Link către comentariu

cauta ofere pe booking si pe la agentii. eu am gasit oferte destul de bune (depinde de perioada, noi mergem doar aug-sept ca inainte e f cald).

diferenta intre Grecia si Bulgaria nu este f mare (niste km in plus) dar as alege fara ezitare Grecia

Link către comentariu

Noi mergem la inceputul lui iulie...ca atunci se poate...si cu munca...si cu scoala copiilor etc...

Sunt perfect de acord ca Grecia este mai ok decat Bulgaria...si ce zici Rave suna ok si frumos...un gratar cu baietii o seara doua...dar restul :)) suntem genul care luam 3 mese pe zi :)

Link către comentariu

Sa nu te gandesti ca eu am facut foamea acolo sau ca tati e vreun ministru (fara aluzie la cineva anume) si am tocat mii de euro.

Este o destinatie accesibila omului de rand.

am dat 1400 lei pe camera dubla+mic dejun (bufet suedez mare) pt 6 zile si inca vreo 700e acolo. Cam 1000euro total.

Sent from Sexy Nexy 4 using Tapatalk

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!