Jump to content

Scut motor la Golf 4

vladixus
 Share

Postare recomandată

marius1982.11

Am si eu scut de plastic cu acele pernite si iti spun ca rolul lor e sa atenueze zgomotul motorului in niciun caz sa ti-l protezeze in cazul vreunui impact.

In zona baii de ulei nu sunt acele pernite pt ca pur si simplu nu este loc sica sa iti fie cat mai sus/aptopait scutul de baie, sa fie mai mica probablitatea ca dai cu scutul de asfalt fara a avea nevoie de inaltatoarele acelea.

Nu am ales scut de metal pt ca acesta l-am procurat SH destul de ieftin si costul unei bai de ulei e tot cat un scut si oricum, poti foarte lejer sa ti-o spargi cu scut cu tot.

Plus ca daca nu e asa grav,se poate si suda baia, ceea ce ce e si mai ieftin. Totul e sa opresti IMEDIAT motorul dupa impact ,chiar daca nu s-a spart, macar sa verifici, ca daca mai mergi si 500m cu ea sparta ,poate sa te coste o avere sau chiar motorul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

rica42: Scuturile de la Autokarma se potrivesc la masina ... insa nu la perfectie.

Unde am avut eu probleme, a fost la imbinarea celui central cu lateralele, deoarece gaurile care ar fi trebuit sa se potriveasca unele peste altele nu se potriveau. Insa problema asta se rezolva usor. E adevarat, la mine e diesel, dar m-as mira sa n-ai aceeasi problema cu ele. Dincolo de asta sunt ok.

Link către comentariu

ce vreau eu sa stiu este daca scutu de la autokarma acopera tot motoru inclusiv baia

Link către comentariu

• Administrator

rica42 daca ai rabdare si citesti intreg topicul, cu siguranta gasesti raspunsul. Vezi aici.

Link către comentariu

@marius1982.11 tin sa te contrazic daca imi dai voie in legatura cu spatiul dintre scut si baie deoarece dupa cum am spus am aplicat pe scut in zona ce vine sub baie(zona fara pernite) silicon in mai multe straturi+fasie de cauciuc ,si toate astea s-au ridicat la inaltimea pernitelor,eheee...si eu m-am gandit ca poate nu-l voi mai putea monta,ca nu voi avea destul spatiu,dar din fericire s-a montat fara probleme si inca a mai ramas spatiu,deoarece am verificat impingand in sus scutul si mai era joc intre scut si baie cam de 1 cm.

Sunt convins ca va atenua socurile, loviturile in ceva masura.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutari,

Ma bucur ca am gasit topicul asta cu scutul. Sa va spun o poveste a Floapei mele (asa o cheama, e alba si frumoasa :) ) care este un Golf 4, Edition din 2002 cu motor de 1.6 16V.

Acum vreo 4-5 ani am avut ghinionul si lipsa totala de inspiratie sa nu iau o gura de canal iesita vreo 10-15 cm din asfalt cu roata ci sa trec peste ea (de parca am 4X4). Am auzit un huruit care mi-a sfasiat ventriculul si am oprit. M-am bagat sub masina, totul OK, doar scutul cam sifonat. Eh, norocul meu zic. Am mers mai departe. Incet, incet insa a inceput sa se desprinda din fata, iar la un moment dat s-a format un gol intre bara fata si scutul care atarna. Din punctul de vedere al aerodinamicii a fost un dezastru: Bucuresti-Constanta - jumatate de rezervor baut. Pe dealurile alea din Constanta a inceput sa se lase si mai rau de atingea asfaltul si faceam un concert de zile mari pe litoral. Asa ca l-am vazut pe un nene care sapa un sant cu o cazma, am tras pe dreapta si l-am rugat sa imi imprumute obiectul muncii cu care am smuls de tot scutul de sub masina si l-am rugat pe nenea sa il ingroape acolo in sant, eventual cu o lumanare.

Ajuns in Bucuresti la Porsche Romania, STUPOARE : "ce scut? masina asta nu a avut scut, ca astea pe benzina nu au" What?? M-am certat cu aia pe acolo, am chemat directorul de service, au venit aia cu schite si tot pe mine m-au scos nebun. Dar eu ii am martori pe Rusu si Bondaru, ca doar erau cu mine in masina...

Si de atunci umblu fara scut si nu am avut nicio problema. Adica de vreo 2-3 ani.

Modificat de Florinel1984
Link către comentariu

Asa am inteles si eu ca benzinarele nu vin cu scut. Desi ma mira faptul, eu am scuturile laterale, nu si cel de sub motor. Pana acum am avut grije de masinuta si sper sa nu o lovesc pe sub ea.

Singurul inconvenient este ca se cam pune praf pe motor, iar pe vreme ploioasa se cam stropeste prin partea din spate a motorului.

Sper sa-mi pun si eu in vara asta unul :D

Link către comentariu

@Florinel 1984.

Si eu am chiar in fata un plastic care acopera cca 30-40 cm portiunea din fata a motorului,intre lonjeroane,dar ala nu poate fi numit scut.Mai are 2 aparatori laterale care protejeaza ceva impotriva noroiului,da cam atat.Eu zic ca e putin mai curat acolo dedesupt decat fara el.Daca dai cu el intr-o piatra,cat de usoara,ti se crapa;nu protejeaza cu nimic motorul.

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

Eu stiu ca am scos o bucata maricica de acolo, care era prinsa tocmai in spate (privind din fata masina) si am tras ca nebunu pana s-a rupt. Era cam cat doua tastaturi puse una langa alta.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Stie cineva daca se poate cumpara separat o prelungire pt scutul cel mic de 30-40 cm (portiunea din fata a motorului intre lonjeroane) ? Am vazut ca este prevazut cu niste gauri, ma gandesc ca nu sunt facute degeaba acolo.

Link către comentariu

Nici eu n-am nimic in plus,fata de acel plastic;daca ar fi existat,avea macar cineva ramasa original vreo prelungire,dar nu am auzit.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare la toti forumistii!!!

Sapt. ce a trecut am facut si eu ceva reparatii la masinutza din semnatura astfel:

- inlocuit amortizoare fata + paliere amortizor+rulmenti+montat inaltatoare 2,5 cm;

- inlocuit amortizoare spate;

- inlocuit bucse bara stabilizatoare.

De asemenea in urma studierii forumului am ales si montarea unui scut motor metalic, scut motor achizitionat de la www.enginehouse.ro . Am montat acel scut...care s-a potrivit perfect si nu au fost nevoie de modificari pt montarea lui. Totul a fost ok ...nu am sesizat nimic (zgomote, vibratii, etc), insa spre seara cand am ajuns acasa am fost nevoit sa virez de volan cu masina stand pe loc...atunci am sesizat un zgomot destul de mare precum si ceva vibratii in podeaua masinii..stanga si dreapta fata. Am mai innaintat vreo 50-100 m si am repetat operatiunea...acum zgomotul, vibratiile ce or fi fost erau mai mici dar tot se auzeau.

Neclaritatea mea este urmatoarea....daca ma puteti ajuta....sa aibe legatura acele vibratii, zgomot cu suprafata si calitatea asfaltului , cauciucurile fiind solicitate mai tare si automat scutul metalic sa mareasca zgomotul si vibratiile...sau ce altceva poate duce la acest fenomen? Ceva pareri, sugestii?

Multumesc anticipat!!!

Incerc sa postez si poze cu scutul:

post-43589-1246183285_thumb.jpg

post-43589-1246183300_thumb.jpg

post-43589-1246183368_thumb.jpg

post-43589-1246183383_thumb.jpg

post-43589-1246183415_thumb.jpg

Link către comentariu

bai fratilor benzinarele vin fara scut pt ca degaja o caldura mult mai mare ca cele diesel.ca urmare, au nevoie de o aerisire mult mai buna...

Link către comentariu

Totusi eu mi-as pune .La gropile din tara noastra frumoasa !!!Am gasit un scut metalic in Constanta ,si nu stiu daca pot sa il pun pe masina mea .Precizez ca nu am scut deloc nici macar cel central.Stie careva?Mai am nevoie de cel central?

Link către comentariu

bai fratilor benzinarele vin fara scut pt ca degaja o caldura mult mai mare ca cele diesel.ca urmare, au nevoie de o aerisire mult mai buna...

si dieselul vine cu scut (de plastic) pentru ca degaja mai mult zgomot

e bun scutul si la benzinare - e fonoabsorbant - si o face mai silentioasa, probabil se incalzeste mai tare si lucreza mai mult electroventilatoarele.

Link către comentariu

@ martinje - ai dreptate, dieselul este mai zgomotos.

daca vrei sa ai diesel mai silentios pune-ti o bara de torsiune, iti garantez ca zgomotul se va diminua simtitor, la fel si trepidatiile

cat despre benzinare, e o placere sa auzi cum urca in ture iar la relantiu (cel putin a mea) nu se aude deloc.

Link către comentariu

Bronzatu eu am vrut sa motivez gandirea inginerilor de la vw. stiu foarte bine ce inseamna 1,6|16V| AZD ;)

Link către comentariu

Nu stie nimeni daca la 1.6 16 v mai am nevoie de scutul central daca vreau sa imi pun unul metalic?

Link către comentariu

La benzina (daca citesti topicurile de mai sus) masina vine fara scut iar daca vrei tu poti sa-i pui unul de plastic (mic sau mare), nu de metal pt. ca o sa se incalzeasca prea tare motorul. Eu am aceiasi motorizare si mi-am pus de plastic si care acopera tot motorul si nu am avut probleme cu incalzirea, distanta intre ele e destul de mare, dar si protectia e relativa.

Daca vrei neaparat poti sa-i pui si de metal sa protejezi mai bine baia de ulei desi daca intrii puternic in ceva nici un scut nu o sa te apere. Dar gandeste-te ca vara motorul tau are nevoie de racire

Link către comentariu

Stie cineva de acest producator Meteor.Am gasit scut de plastic si vreau sa stiu daca e bun de ceva.Daca se potrivesc?

http://img218.imageshack.us/i/vwgiv13.jpg/ Scut motor VW Golf 4 cod: MK 9523795 marca: Meteor

http://img132.imageshack.us/i/vwgiv15.jpg/ Scut motor partea stanga Golf 4 cod: MK 9523797 marca: Meteor

http://img30.imageshack.us/i/vwgiv14.jpg/ Scut motor partea dreapta Golf 4 cod: MK 9523798 marca: Meteor

Link către comentariu

Meteor eu stiu ca e un mare distribuitor / importator de piese auto, in Romania.

Scutul central din prima poza pusa de tine e pentru diesel si e acelasi pe care l-am cumparat si eu.

Deci nu cred ca e marca Meteor ci mai degraba distribuit de Meteor.

Lateralele tind sa cred ca sunt universale.

Ai aici ambele sectiuni centrale ale scutului (motorina si benzina)

Modificat de TheBoogieMan
Link către comentariu

http://img218.imageshack.us/i/vwgiv13.jpg/ Scut motor VW Golf 4 cod: MK 9523795 marca: Meteor

Scut de genul asta am avut si eu cam un an de zile. M-am saturat sa-l tot leg la loc, sa ma atentioneze lumea ca-mi atirna ceva pe sub masina. Dupa ce am dat pe el 250 lei, perspectiva sa iau altul nou m-a facut sa opez pentru un scut metalic.

Aveam de umblat la suspensii asa ca am montat inaltatoare de 2cm, apoi am montat scutul metalic. Modelul acela adus de prin Ucraina de o firma din Odorhei. Crede-ma, efectul placebo o fi de vina, dar e otel de aprox 3mm vreo 15kg, se monteaza la fix, fara nici cea mai mica modificare sau reglare. Bate gaura in gaura, kitul include toate suruburile necesare.

Daca ai nevoie de un scut sub masina atunci ia unul serios. Eu personal bag masina saptaminal pe un drum de piatra de vreo 6 km (deh, proprietati la tara), nu merg mai tare sau mai sigur, dar merg mai linistit.

Inca un argument care l-am luat in calcul. Scutul l-am cumparat de la o firma din Orastie cu 480 de lei, pe montat am mai dat 50 de lei la un mecanic. Deci cam 2 scuturi de plastic. Ca sa nu vorbim de pretul unui scut de plastic original adus la reprezentanta.

La montarea scutului metalic am pastrat cele 2 aparatori laterale. Aici a intervenit putin flexul ca sa le aduc la o forma convenabila in partea din fata.

Link către comentariu

Si ai avut vreo problema vara cu caldura motorului cum zic multi pe forum?Ai observat ceva ,vreo diferenta cu acel scut mertalic?

Link către comentariu

Eu am de 3 ani pe masina scut metalic si nu am nici o problema cu caldura. Din pacate eu am dat la vremea acea 1100 de roni. Vad ca acum s-au mai ieftinit.

Link către comentariu

Pai se spunea pe aici ca la benzinare ar reduce scutul incalzirea motorului;vad ca ai diesel.Da ai si inaltat-o?Ca pana acum cam toti au facut si asta.Voiam sa pun si eu scut metalic,da nu vreau sa o inalt si pana acum dintre cei care au scut n-am gasit pe vreunul sa n-o fi inaltat,sa-mi zica daca e multumit si fara inaltare.Si intre cele de la Odorhei(rusesti) si cele din Cehia am inteles ca cele de la Odorhei ar avea ceva fante care ajuta la racire cat de cat.

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!