Jump to content

Jante Octavia 2

bogdan'
 Share

Postare recomandată

De cand daca pui 17 pe o suspensie normala nu mai ai ''confort'' s fim seriosi ca sunt o gramada care au combinatia asta si nu se plang, diferenta de suspensie normala si sport la inaltime este de aprox 1 cm deci nu e vorba de cine stie ce coborare.

PS: era nevoie de un topic nou ?

Deci cele pe 17 se pun cu suspensie sport (mai joasa cu 1 cm fata de ce am eu ?)

De ce atunci cand dai comanda , daca vrei optional pe 17 automat optezi pt. sasiu sport (adica din ce am inteles mai coborata).Trebuie sa fie o explicatie.

Cat despre topic , scuze dar m-am grabit, am vrut sa aflu urgent daca merg la mine , am un adevarat chilpir de 200E setul de 4 :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• rvacaru

15

• ovidius

13

• gabriel

9

• smoothcoder

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu mai raspunde prin quote la mesajul de deasupra ta foloseste fast reply....

Asa se comanda catre fabrica cu sasiu sport, pt ca mergand pe 17 masina se considera mai sportiva si se aloca automat si sasiu sport coborat care sa ajute la o stabilitate mai buna avand o aderenta mai buna datorita cauciucurilor, suspensia aia vina si pentru un look mai sportiv ...

Link către comentariu

M-am conformat... :)

Am renuntat la jante pe 17 cand am aflat cat te costa o anvelopa si faptul ca pica basculele mai repede.

Mai bine mai putin salbatica si cu bani mai multi in buzunar.

Link către comentariu

Hai ma ....asta e abureala mare, un cauciuc de 17 fata de unu de 16 nu e diferenta cine stie ce ... iar bascule si alte chestii care cad, sa fim seriosi la cate bucse are masina asta si la cat de repede se duc , cred ca ne permitem sa schimbam tot odata pe an.

Eu merg pe 18 de vreo 2 ani si no problem...plus ca am si suspensia coborata.

Pacat ca ai zis ca ai gast un chilipir.

Link către comentariu

Abureala, neabureala eu am un prieten la SK si din statistici aia cu peste 17 schimba mai des.

Asta e realitatea.

Modificat de snaemih
Link către comentariu

• 3 months later...

Dintre cei care au jante de 16" pe Octavia II si ET42 au aparut probleme cu suspensia (rulmeti, bucse, etc)?

Fata de ET50 cat e stock la 16", cele cu ET42 sunt mai in afara cu 8mm. Am intrebat si aici.

Am de ales intre Rial Como 5P (ET46, 9.2-9.5kg) si Rial Riga (ET42, 8.5kg).

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Executron, cam tarziu, dar... la cauciucuri pe 195:

"The edge of the new tyre will be 10mm further away from the inside of the wheel well and suspension components, and 10mm further out from the edge of the bodywork."

Si eu am aceeasi dilema

Link către comentariu

oare are cineva montat jante pe 16 cu ET42..cum se comporta(acest tip de jante sunt iesite putin in afara cu 8 mm) la skoda octavia 2?

Link către comentariu

Am eu OZ 35 anniversary pe 16 inch de doi ani de zile (purtate numai in perioada de vara cu pneuri de vara).initial mi-am facut si eu probleme ca nu vor veni ok,dar arata excelent ,nu ating si nici nu am avut probleme de natura mecanica din cauza lor. :blah_:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Cred ca Lira ofera cel mai bun compromis intre aspect si functionalitate!

Link către comentariu

• 4 months later...
oare are cineva montat jante pe 16 cu ET42..cum se comporta(acest tip de jante sunt iesite putin in afara cu 8 mm) la skoda octavia 2?

Eu am jante de Audi A4 cu ET42. Se comporta excelent pe octavia 2 si arata f bine ( sunt f putin iesite in afara ).

Poti sa le vezi accesand link-ul cu prezentarea masinii mele :ceuameni:

Link către comentariu

Eu am Dezent V Dark pe 16"

Asta am gasit ca specificatii: 7.00 x 16 5x112 ET40.

Sper sa nu zic prostii.

Link către comentariu

• 2 years later...

Stie cineva daca la reprezentanta aduc capace pentru jantele Vega 16" la bucata ? imi trebuie 2 bucati ( mi le-au furat din garaj) :))))

Link către comentariu

DA, se aduc, dar la vreo 180 lei bucata.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare ,

la masina am momentan jante Orion cu ET-ul 47 ( cred ) si anvelope 195/65/15 , am gasit recent roti de iarna 225/55/16 iar jantele au urmatoarele caracteristici 7J x 16H2 ; ET 42. Pe site-urile de specialitate am vazut ca anvelopele si jantele sunt compatibile.

Intrebarea este : rotiile descrise mai sus sunt compatibile cu Octavia II sau diferenta de ET 5 mm este prea mare ?

Pe alte topic-uri se discuta de doar 205/55/16 ET 42 nu de 225/55/16 ET 42.

Va multumesc anticipat.

P.S.: rotile provin de pe un Audi A6.

Modificat de ciolib
Link către comentariu

Dimensiune initiala: 225/45/17:

Latimea benzii de rulare: 225 mm

Inaltimea flancului: 10.13 cm

Diametrul rotii: 63.43 cm

Circumferinta rotii: 199.27 cm.

Dimensiune alternativa: 205/55/16:

Latimea benzii de rulare: 205 mm

Inaltimea flancului: 11.28 cm

Diametrul rotii: 63.19 cm

Circumferinta rotii: 198.52 cm.

Cu aceasta dimensiune alternativa, vitezometrul va indica cu 0.38% prea mult.

Cand acesta indica 100 km/h, calatoriti de fapt cu 99.62 km/h.

Am pus 225/45/17 ca exemplu, asa mi-a venit mie din fabrica ... poti intra pe orice calculator de dimensiuni anvelope si afli mai multe. Cu ET-ul nu cred sa fie probleme ...

Modificat de Shymano
Link către comentariu

• 1 year later...

Am o Skoda O2 cu jante de 16 inch si as vrea sa trec la jante de 17 inch. Am gasit o varianta BBS cu 8J. Anvelope de 225/45/17.

Merge 8J? Producatorul indica in carte 7,5 sau 7.

Link către comentariu

Merge fara probleme atat timp cat este un ET bun si nu iese prea mult in exterior.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare, 

aveti idee daca se potrivesc jantele de la un BMW E36 pe Octavia 2 FL? Nu reusesc sa gasesc PCD-ul la E36, pentru Octavia stiu ca trebuie 5x112...

Link către comentariu

Salut !

BMW E 36 , PCD 5x120 , ET intre 30 - 45 . Poti sa pui cu flansa adaptoare de la 5x112 la 5x120 , dar iesi mai scump si mai complicat .

www.pro-line.ro 

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut, aveți idee dacă merg puse jante de RS pe 18 pe o octavia 2, 4x4 cu pachet de drumuri grele? Și daca are cineva de vânzare aștept PM, mulțumesc!

Link către comentariu

Salut !

Da merg ! Dar vezi ca RS are cauciucuri 225-40-18 si nu cred ca te tin "ficatii" , dar merg 225-45-18 . O sa ai cu 4 km/h mai putin pe bord , decat viteza reala ( www.pro-line.ro ) . Eu am 225-50-17 , ET 56 si la viraj maxim atinge putin pe fata , mocheta de la aripa .

Modificat de GTI_MARS
Link către comentariu

Salut !

Da merg ! Dar vezi ca RS are cauciucuri 225-40-18 si nu cred ca te tin "ficatii" , dar merg 225-45-18 . O sa ai cu 4 km/h mai putin pe bord , decat viteza reala ( www.pro-line.ro ) . Eu am 225-50-17 , ET 56 si la viraj maxim atinge putin pe fata , mocheta de la aripa .

Și ai pachet d drumuri grele și tot atinge? Majoritatea sunt da 225/40/18... Speram sa nu fie problema sa atingă, este o distanta destul d mare intre rotile actuale de 16 și aripa, cât despre ficați știu k o sa fie destul d greu, dar sacrificam confortul pt frumusețe ;)

Link către comentariu

Arata absolut aiurea jante 18" cu pachetul de drumuri grele.

Link către comentariu

Salut !

Da , am pachet de drumuri grele si am avut 225-45-17 si-m faceau zile negre ........ Simteam orice pietricica , dar la jante pe 18 cu talon pe 40 .... Daca am 4x4 mai fac si un off-road si talonul pe 50 este perfect , cum este si talonu la Octavia Scout .

Modificat de GTI_MARS
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!