Jump to content

Et-ul Si J-ul

Northman
 Share

Postare recomandată

Et 38 7jx17 ...ce anvelope imi trebuie ( ce dimensiuni ) pentru golf 4 . Stima !

225 45 17 merg ? ating ceva sau freaca ?

Modificat de drakusorul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la 7j ar trebui sa pui 205/45 sau 215/45 insa vw iti recomanda sa-ti pui 225/45/17,daca nu ai dim anvelopelor in talon eu unul as pune 205/50 va sta destul de ok ca si latime pe 7j si vei avea si balonaj acceptabil,insa in principiu iti recomand 225/45/17!

Link către comentariu

Ma declar total pe dinafara acestei probleme si cer ajutor. La masina din semnatura (b6/2006/1.9/bxe) sh, din de, posed jante de aliaj si cauciucuri 205/55/16 (in brieful mare si mic e trecuta doar dimensiunea asta). La echiparea cu cauciucuri de iarna am identificat pe interiorul jantei urmatoarea inscriptie: "7jx16 h2". Deduc din mai multe surse ca nu sunt oem si vizual ar fi model de audi. Intrebarea mea este: 1. ce jante de tabla/aliaj trebuie sa cumpar sa am al doilea rand de roti? (intr-un manual tehnic de b6 la acest motor <77 kw+dpf> am gasit datele 6,5jx16 et42) fara sa se modifice tinuta de drum sau sa atinga sau sa agate pe undeva?

2. Ce et au jantele existente de aliaj? Unde il pot identifica?

Multumesc!

Link către comentariu

Daca vrei sa afli ET-ul de pe jantele existente, da o roata jos si uita-te in interior pe toate spitele jantei pana dai de el, o sa ai nevoie de o carpa cu care sa stergi spitele ca sa vezi inscriptia.

ET-ul de pe Passat B6 (3C) este 45-47, dar variaza in functie de modelul jantelor. Intra aici si uite-te la modelele de roti pentru 3C Original-Felgen.

Pentru iarna ai nevoie de 6,5X16 ET 42-45. (42, 43, 44, 45)

Link către comentariu

Donz :

1.http://194.107.82.35/stahl/ ; Apesi Fahrzeug si pe urma apesi in dreapta fereastra si cauti dupa tipul tau de masina si o sa-ti apara cu ce jante de tabla a iesit

2. trebuie sa le gasesti pe janta , undeva la inter

Link către comentariu

Va multumesc pentru ajutor ! ..Mi-am pus 225 45 17

Link către comentariu

salutare.sunt in ceata complet dupa ce am citi pe forum :P ,eu am 205/55-16 pe jante LeCastellet

6,5J x 16, ET 42 (et si j sunt standard la jantele astea pe 16 cred,nu?nu m-am uitat pe interior sa vad ce scrie dar nu cred ca difera datele ) acum urmeaza intrebarea : pot sa pun cauciucuri 225/50 sau 55/-16 pe jantele astea fara sa am probleme cu masina,adica fara sa imi sara cauciucul de pe janta cum zicea cineva?! din ce am inteles ar fi indicat sa imi pun pe 50 nu 55?!adica nu o sa imi atinga cauciucul pe undeva pe la amortizor sau mai stiu eu ce cu 225/50/16?din ce am calculat nu este o diferenta mare deloc .masina este un golf 4 1.9 TDI 90 caluti.multumesc si un an nou cat mai bun tuturor.

post-48176-0-21825100-1326040064_thumb.j

Link către comentariu

205/55 R16 si 225/50 R 16 sunt perfect egale avand amandoua inaltimea de 632mm si circumferinta de 1984mm (lungimea cercului). Pe janta de 6,5J cauciucul de 225 o sa arate foarte urat si cel mai sigur nu o sa iti placa... :dry:

Daca vrei 225 iti trebuie jante de 7jX17 sau 7,5X17. Ramai cu pneurile care le ai ca sunt mai practice decat cele de 225/50 R 16: consumul mai mic, pretul mai mic - acestea fiind foarte raspandite, nu o sa ai probleme cu curcanii daca te opresc si-ti cauta nod in papura. Banuiesc ca nu ai trecute in talon decat 205/55R 16 si 195/65 R 15.

edit: Ma uit in poza ce ai pus-o si nu inteleg motivul pentru care vrei sa faci modificarea... ansamblul janta-cauciuc arata extraordinar de bine pe masina ta... :icon_thumleft:

Modificat de victorash_cvv
Link către comentariu

VW oricum recomanda 205/55 r16. Pentru 225 ar trebui sa treci pe 17 si atunci ar fi 225/45. Degeaba sunt cauciucurile mai late daca janta ramane aceeasi. Unii fac tocmai invers, isi iau jante groase (8-9j) si isi pun de 205-215 ca sa aiba acel aspect de intins, evident coborand si masina mult.

:emthup: pt ce a zis victorash_cvv.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

multumesc pentru raspuns,deci cred ca o sa imi pun 215/55-16 in final.am mai avut si parea mai masiva masina si parca era si mai inalta :) .acum astept sa treaca iarna sa dau tinichelele jos :)).salutare

Link către comentariu

• 2 weeks later...

O sa iti para rau!! Masina se va misca mai greu iar consumul va fi mai mare.

205/55/R16 este anvelopa perfecta pt masina ta.

Link către comentariu

Salut,

Am nevoie de un sfat -masina e Audi A6 model C5(2004)

Am acum jante 16 inch cu ET 45 si J7 cu cauciucuri 205X55X16

Am gasit jante Audi Sline de 17 inch cu ET 50 si J8.5

Merita sa iau ?

Am gasit pe 1010 tyres.com conversia urmatoare intre cele 2 dimensiuni:

Inner Clearance: 24 mm less

(the inside of the wheel to the strut housing)

Outer Position: extend an extra 14 mm

(position of the outside edge of the wheel)

Din experienta voastra cum credeti ca o sa stea pe masina?

Mentionez ca in cartea masinii am trecute ambele dimensiuni 205X55X16 si 235X45X17

Multumesc,

Link către comentariu

Esti sigur ca sunt 8.5" latime (J8.5)? Pentru niste jante pe 17 inci am impresia ca sunt prea late...

Poti sa le incerci inainte sa le cumperi? Sunt originale?

Pune te rog o poza cu ele.

Link către comentariu

Salut,

Da si mie mi se par prea late cu 8.5J(daca erau cu 8 j si ET 45 deja erau luate

Iata foto:

699176948440403056327440-6308411-700_700.jpg

Link către comentariu

Astea sunt jante de TT si nu sunt S line. Au 8.5" latime.

ET-ul trebuie sa fie 45 sau 42 pentru jantele care o sa le achizitionezi pe A6-lea tau. Renunta la astea ca faci o prostie daca le cumperi. Am avut un A6 ca al tau 2.5 179cp si mi-am luat jante de A3 pe 17" cu ET54 si mi-a parut rau, pentru ca erau foarte tare sub aripa si cu pneuri de 235 agatau intr-un brat superior pe fata. A trebuit sa pun 225, n-am mai scapat de ele si le-am vandut odata cu masina. Nu le cumpara!!!

Link către comentariu

Multumesc foarte mult de sfat (chiar aveam nevoie de o confirmare ca nu sunt bune)

De aceea am si postat pe forum pentru ca nu mi s-au parut clare explicatiile vanzatorului

Link către comentariu

As avea si eu nevoie de un pic de ajutor. As vrea sa cumpar pentru golful meu, niste jante care sunt de audi TT de fapt si se numesc Speedline. Problema e ca pe golf am vazut ca s-au montat jante cu ET38 si ET42. Astea au ET31. Credeti ca cei 7 mm imi vor crea probleme ?

http://imageshack.us/photo/my-images/35/1000997a.jpg/

http://img844.imageshack.us/img844/5738/audi16a.jpg

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

Banuiesc ca e vorba de Golful 4 din semnatura. Nu o sa ai nicio problema cu ele.

Golful a venit cu ET 35, astea la 31 sunt ok.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

As avea si eu nevoie de un sfat, cand am luat masina am primit un set de jante Brock B2 16, au 7,5j fata si 9j spate, astea au et 35 din ce am gasit pe net, momentan am jante originale pe 15 care au et 38 si 6j, daca le pun pe cele pe 16 cu 205/55 ating undeva?

Link către comentariu

Salut,

Da si mie mi se par prea late cu 8.5J(daca erau cu 8 j si ET 45 deja erau luate

Iata foto:

699176948440403056327440-6308411-700_700.jpg

Astea sunt jante de TT si nu sunt S line. Au 8.5" latime.

In afara de varianta 8.5J, exista si varianta cu 7J latime si ET47. Are codul 8J0601025G. Ambele variante sunt originale si ambele sunt de Audi TT 8J.

Poze:

post-10565-0-73945600-1328778177_thumb.jpost-10565-0-53837000-1328778189_thumb.jpost-10565-0-83677900-1328778200_thumb.j

Modificat de meghitz
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare! Am o oferta pentru niste jante de tabla de 15 de pe un Golf 5 si au ET 37. As dori sa le achizitionez pentru masina din semnatura, dar am observat ca pe aceasta am ET47. S-ar putea monta pe masina mea, ar exista unele avantaje/dezavantaje? Multumesc

Modificat de Vladone
Link către comentariu

Daca difera doar ET-ul iar restul caracteristicilor sunt la fel (aici ma refer in primul rand la latime, "J"-ul) atunci vor iesi cu 10 mm mai la exterior fata de actualele roti ale tale. Masina va fi mai stabila in acest caz. Oricum sunt OK!!

Link către comentariu

Mersi mult de ajutor, le-am si luat.....toate caracteristicile erau la fel in afara de ET.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Vin si eu cu o intrebare .. desi am citit mare parte din sectiunea asta a forumului:

Am cauciucuri 205/55/16 pe jante 6,5jx16 5x112 ET50 (skoda ocatvia 2 facelift)

Vreau sa imi iau 225/40/18 pe jante de 8jx18 5x112 ... si nu stiu ET-ul cat sa fie.

Din cate m-a m uitat pe la magazine, se pare ca nici nu prea am multe variante ... la dimensiunile astea se fac cu ETul sub 50. Din cate am inteles ET mai mic decat cel original face roata sa iasa mai in exterior. Vizual, pare sa mai aiba ceva ceva loc roata sa vina mai in exterior. Cred ca daca iau un ET 40 ar fi foarte putin in afara liniei caroseriei.

A mai facut cineva modificarea asta pe tipul asta de masina? Va arata bine? Personal as prefera sa nu iasa deloc roata, dar daca iau ETul catre 50, din cauza ca a crescut latimea cauciucului, roata se va duce spre mecanismele din interior, ceea ce iar nu e bine.

Deci marea dilema .. .ce ET sa caut ... 38? 40? 42?

Ce imi recomandati? ... poate pune cineva o poza cu o skoda echipata asa ...

Mersi!

Link către comentariu

• lupo_bv a închis acest topic
  • Marian a deschis acest topic
  • Bebeee unpinned şi pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!