Jump to content

Aprindere de pe un bus

MikeRG
 Share

Postare recomandată

• Replies 419
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bogdan_bus

78

• MikeRG

61

• jan

57

• misu ploiesteanu

46

Top Posters In This Topic

Posted Images

http://vwforum.ro/index.php?s=&amp...st&p=348939

aici in partea de jos a postului este un pdf.

inainte sa montez jucaria pe masina am explicat mai putin stiintific si mai mult babeste. se poate face o analogie clara intre culorile firelor, locurile unde se leaga si numerotarea pinilor aprinderii.

spor la munca

LE: ar mai fi si asta. poate edifica mai bine.

Ignition_Hall_Bosch.pdf

Modificat de sergiup
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

misu ploiesteanu
mai.. eu parca vazusem alceva....

pai 2si3 masa-ok

1 bobina -

4 15 bobina deci +12v

5si 6 strap aici in poza ta vine asa G-la 6 si G+ la 5, aici e ciudatenia

Link către comentariu

pai 2si3 masa-ok 1 bobina -4 15 bobina deci +12v5si 6 strap aici in poza ta vine asa G-la 6 si G+ la 5, aici e ciudatenia
misule hai sa recapitulam ....modulul tau provine de la BMW.. si nu de la vw

post-17229-1200034495_thumb.jpg

post-17229-1200034500_thumb.jpg

Link către comentariu

misu ploiesteanu

cu diferenta ca intre 5 si 6 este un strap , in schema aia nu am vazut unde se duce 6.6 ar fi intrarea de la senzor eu asa cred.

Link către comentariu

uite misule ce am .. dar nu de dat....asta e mufa delcoului si este stas...sorry DIN

.... ma intreb .. de ce nu folosesti tipul de bobina si modul pe care tz-i l-am recomandat.. are numa 3 pini

post-17229-1200037267_thumb.jpg

post-17229-1200037445_thumb.jpg

Link către comentariu

misu ploiesteanu

nu am gasit asa ceva si in plus e jale daca se strica, strica si aspectul, :) prefer cilindrica si modulul il pitesc eu , pun dupa amiaza poze cu modulul sa vezi cum e cu strapul.

Link către comentariu

daca tot discutati despre aprinderea asta, (apropo, am facut si eu rost de una completa, plus alte maruntisuri, bobina, modul aprindere, modul relanti, cablaje...), se poate monta cu fisele originale de broasca?... stiu ca e vorba de tensiuni mai mari..

Link către comentariu

misu ploiesteanu

asa arata conexiunile la mufa. :Driver:

post-15699-1200074966_thumb.jpg

Link către comentariu

Jan: io am pus aprindere d-asta cu niste fise de la gunoi, pareau a fi din '72 (capatini de ebonita maro) si mergea motoru brici. Poti lua 2 seturi de fise de oltcit d-alea de silicon si gata, costa 50 de lei. Io am dacie, broasca si tip 3. Iau 3 seturi si-mi rezulta fise la fix pentru toate 3.

Link către comentariu

misule...vaz ca eziti ... o sa fac din doua delcouri unul... din unul de golf si unul de broasca ceea ce-mi trebuie.. si daca iese tziganie atunci te caut pentru delcoul tau ....... daca ai cui sa-l dai da-l .. s-ar putea sa apara si alti clienti dupa discutiile noastre....

aprinderea cu traductor hall nu da tensiune mai mare de 20.000V la bujie...avantajul acestei aprinderi este stabilitatea in timp si fiabilitatea deoarece dispare contactul mecanic, condensatorul care isi pierde capacitatea in timp, si siguranta scinteii chiar la tensiuni mici

Link către comentariu

misule mai mult de atit la ora asta nu gasesc

post-17229-1200086861_thumb.jpg

Link către comentariu

Pai senzoru n-are doua craci? O fi d-ala cu reluctanta d-alea variabila?

Link către comentariu

Pai senzoru n-are doua craci? O fi d-ala cu reluctanta d-alea variabila?

da jane ai dreptate.... nu e hall....e cu bombena ... era noapte si m-i se lipeau ochii... schema e de la bmw 320 ...

Link către comentariu

misu ploiesteanu

pai am probat senzorul care are 3 fire , este hall . nu mai inteleg nimic inseamna doar ca delcoul si restul nu sunt pereche si nu sunt de pe aceiasi masina alfa33 boxer si este o potrivire de mufa intre instalatie si delco

Link către comentariu

fara cuvinte .... uite cum arata la o broasca ce ti-am spus....te-ai complicat.. cu blocuri electronice de alfa sau bmw

bob.bmp

post-17229-1200218485_thumb.jpg

post-17229-1200218629_thumb.jpg

Link către comentariu

misu ploiesteanu

de ce masina este device-ul respectiv?

Modificat de misu ploiesteanu
Link către comentariu

de ce masina este device-ul respectiv?
sa incepem metodic... 1 golf 2 pe la sfirsitul productiei 2 golf 3 toate modelele cu injectie monopunct 3 polo din 1992>>>> 4 passat din 1988>>> 5 audi 80 b3 cu injectie monopunct si b4 6 peugeot,opel,fiat etc....bosch a lucrat nu numai pentru vw la dezmembrari gasesti la pachet modulul electronic si bobina de inductie la exorbitantul pret de 80 ron... si daca te caznesti si mai lasi un 5 lei gasesti si mufele corespunzatoare bobinei si delcoului....la delcou +,-,0 la modul +,-,hall ...trei fire "si acolo si acolo"hai dai drumul la pachet??? sau te-ai razgindit....... daca te uiti mai bine si delcoul provine tot de la un golf....
Link către comentariu

misu ploiesteanu

da, miine sau poimiine cind am timp. mersi pentru lamuriri, in ce priveste delcoul am pus codul mai sus, eu nu am cautat sa vad de ce e, cert este ca senzorul functioneaza ok . in schimb am alimentat modulul de aprindere, pt inceput cu sarcina un bec, pe firele ce merg la delco nu am tensiunea de alimentare , de unde trag concluzia ca e pt tipul ala cu reluctanta...

Link către comentariu

da, miine sau poimiine cind am timp. mersi pentru lamuriri, in ce priveste delcoul am pus codul mai sus, eu nu am cautat sa vad de ce e, cert este ca senzorul functioneaza ok . in schimb am alimentat modulul de aprindere, pt inceput cu sarcina un bec, pe firele ce merg la delco nu am tensiunea de alimentare , de unde trag concluzia ca e pt tipul ala cu reluctanta...
imi pare rau de ceea ce constatzi... eu vroiam sa-ti spun mai sus acelasi lucru dar nu eram convins.....inca o data cauta ce ti-am spus... sau fara bobina de inductie numai modulul care-l agatzi la orice bobina vrei uite... e foarte simplu...si modulul costa singur 35ron.... delcoul e de alfa33 .... si modulul de bmw 320i

post-17229-1200243298_thumb.jpg

Link către comentariu

misu ploiesteanu

da, m-am lamurit ideea e ca la noi e slaba miscarea cu dezmembrarile, cu greu daca ma gindesc gasesc un parc din asta pe linga ploiesti . dau un anunt la ziarul local de mica publicitate, care ar fi denumirea comerciala sau cum e cunoscut de astia de la dezmembrari?

Link către comentariu

da, m-am lamurit ideea e ca la noi e slaba miscarea cu dezmembrarile, cu greu daca ma gindesc gasesc un parc din asta pe linga ploiesti . dau un anunt la ziarul local de mica publicitate, care ar fi denumirea comerciala sau cum e cunoscut de astia de la dezmembrari?
nu te complica cu anunturi la mp... mergi in bucuresti la dezmembrari ca sint destule .....scoate la imprimanta pozele care le-am pus ..... in cel mai rau caz la piese noi sa iei numai blocul care nu cred ca e asa scump.....vezi ca la cimpina pe dn1 e un parc de dezmembrari si acolo sigur au .. eu am luat de la ei niste piese ..........motoarele de pe care se pot gasi au cod aam abd abu abs adz etc
Link către comentariu

misu ploiesteanu

unde la cimpina pe dn1 pe stinga pina in comarnic cumva? e o curte mare pe marginea drumului .

Link către comentariu

unde la cimpina pe dn1 pe stinga pina in comarnic cumva? e o curte mare pe marginea drumului .

da acolo... eu mai iau de la ei ce nu gasesc in brasov cind trec spre bucuresti...

Link către comentariu

Haha, pai cind mai treci arunca si o bobina d-aia p-acolo, poate o gaseste Misu, sa fie ca la "scrap...challenge" alea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!