Jump to content

Starea drumurilor

paullie
 Share

Postare recomandată

Saptamana viitoare am un drum la Cluj. Ce varianta ma sfatuiti sa aleg?

Bucuresti-Brasov-Sighisoara-Tg. Mures-Cluj sau Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Sebes-Alba Iulia-Cluj

Care ruta are drumul mai neted, care e mai rapida, care are peisaje mai frumoase, voi pe care ati alege-o?

Multumesc!

De 6 ani merg de cel putin 2 ori pe luna pe unul din cele doua drumuri.

Cel mai rapid ramine pe valea Oltului cu aprox. 20-30 minute in functie de trafic.

Cel mai relaxat, fara exagerat de multe camioane este pe valea Prahovei.

Eu prefer valea Prahovei in timpul saptamanii si valea Oltului in weekend.

Soseaua este relativ buna pe ambele rute dar parca pe Brasov e mai buna.

Daca alegi ruta de Brasov poti castiga 10-15 minute prin evitarea Municipiului Tg. Mures (un oras frumos), in localitatea Acatari se face stanga si se reintra pe E60 la Ungheni.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Saptamana viitoare am un drum la Cluj. Ce varianta ma sfatuiti sa aleg?

Bucuresti-Brasov-Sighisoara-Tg. Mures-Cluj sau Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Sebes-Alba Iulia-Cluj

Care ruta are drumul mai neted, care e mai rapida, care are peisaje mai frumoase, voi pe care ati alege-o?

Multumesc!

mergi pe pe autostrada apoi pe valea oltului. Intre brasov si Sibiu se lucreaza in draci si se circula pe semafoare 1 singura banda pe sens. Asa ca daca vrei sa imbatranesti pe drum mergi pe brasov.....

Link către comentariu

... Pai omul n-are treaba intre Brasov si Sibiu ... :) ;)

Link către comentariu

quatro2, mersi pentru informatii.

Ma sfatuieste cineva sa o iau prin Transfagarasan si apoi in stanga, Sibiu-Alba-Cluj? Asta asa, ca sa ma plimb un pic.

Link către comentariu

M-am interesat. Un prieten cu un Landcruiser a venit duminica de la Cluj prin Transfagarasan si a regretat ca a luat-ope acolo. Deci NU.

Modificat de lau090
Link către comentariu

Ce drum ma sfatuiti sa fac de la Timisoara sau Arad pana la Iasi?

Link către comentariu

@lau090 , quatro2 ti-a raspuns complet, si eu fac la fel. Daca te intereseaza radarele, sunt mai putine pe pitesti sibiu alba cluj.

Modificat de tonigri
Link către comentariu

Care di aceste trasee e mai bun,calitatea drumului ma intereseaza nu peisajele:

Arad Deva Alba Iulia Sibiu Brasov Tg Secuiesc Onesti Bacau Iasi

Timisoara Lugoj Deva Sibiu..................bacau Iasi

Oradea Cluj Napoca Dej Bistrita Vatra Dornei Campul Lung Gura Humorului Suceava

Link către comentariu

dej- suceava uita-l.

Link către comentariu

@eugenio Arad Deva bunicel, Deva Alba si Sibiu e beton drumul dar cam aglomerat, Sibiu brasov in reparatii... stai la semafoare de inebunesti... Brasov Targu Secuiesc e bunicel. mai departe nu am mai fost de vreo 2 ani.

Link către comentariu

atunci sigur am sa-l uit pe ala de la Dej la Suceava am fost anul trecut cu un Seat si mi-am blestemat zilele credeam ca nu se mai termina infernul,credeam ca au mai reparat ceva, nu stiu cu a rezistat masinuta aceea si cum astea doua orase sunt locatiile..Iasi si Suceava cred ca am sa merg pe Sibiu Brasov si apoi in sus pe la Bacau si Iasi....oricum ma gandesc si cam 90% drumul prin Romania sa-l fac noaptea.Multumesc tuturor de informatii...imi sunt de mare folos.

Link către comentariu

salut. stie cineva cum se mai prezinta drumul intre timisoara si drobeta turnu severin? vreau sa vad daca o pot lua pe acolo, sau pastrez varianta transilvania (arad-deva etc.)

multumesc mult de tot.

Link către comentariu

uita de drumul ala adso !

am fost eu pe acolo si e groaznic

in schimb poti sa o iei pe varianta filiasi tg jiu petrosani hateg si caransebes drumul e bun si se circula bine a si nu e politie aproape deloc

dupa caransebes spre timisoara nu am fost deloc

Link către comentariu

multumesc msn2. ma temeam ca e asa. am studiat si varianta ta si intr-adevar are potential. ma hotarasc, vazand si facand :)

Link către comentariu

Arad- Deva-Sebes-Targu Mures !!\

De la Tm spre Dr Tr Severin o poti lua pe Moldova Noua prin Moravita,Oravita,Moldova Noua si iesi la Orsova pe drum normal(traseul este spectaculos mai ales ca vreo 100km paralel cu Dunarea), calitatea drumului este medie.

Dar ce cauti tu pe traseul ala??

Link către comentariu

M-am interesat. Un prieten cu un Landcruiser a venit duminica de la Cluj prin Transfagarasan si a regretat ca a luat-ope acolo. Deci NU.

eu am facut prin 15 august traseul Zalau-Cluj-Alba-Sibiu-Transfagarasan-Vidraru si intors pe exact acelasi traseu.

Nu prea inteleg ce probleme a avut nenea cu Toyota. Pe Transf. normal ca nu poti trece de 40-50km/h decat pe 2-3 portiuni de maxim 1 km fiecare. Dupa aia intri pe drumul catre Sibiu care din cauza semafoarelor dureaza un pic mai mult dar nu e nu stiu ce si apoi e numai drum foarte bun depinzand cat de aglomerat il prinzi. gandeste-te ca eu la 5 jumate eram la Balea Cascada si pe la 7 deja eram la intersectia in giratoriu care duce sau spre Rimnicu Valcea sau spre Siubiu deci la 20 km de Siubiu. O ora jumate pt. coborat de la Balea cascada si trecut de zona cu semafoare, nu mi se pare asa mult.

Modificat de GIZMO
Link către comentariu

si daca tot vorbim de drumuri,am fost la SF. Ana si am crezut ca nu mai apuc sa ma intorc pe acel drum VARZA RAU.Prin maramures ce se mai circula binisor,iar in rest...........Am plecat din Sibiu pe la 8 seara si am ajuns undeva aproape de Scornicesti pe la 1 noaptea in conditia in care masina era full si de bagaje si de restul familiei.

Link către comentariu

Splaiul Unirii de la Timpuri Noi la Camera de Comert intre orele 8-10.30...s-a terminat vacanta si iaca:

post-1105-1189017831_thumb.jpg

Link către comentariu

Precizez ca acum drumul Tg Mures - Balauseri - Sovata este ca in palma. Pentru cei care vor sa treaca pe acolo, drum bun !

Link către comentariu

nu de acceasi parere sunt cu drumul caransebes - severin ... distrus tot, dar in refacere :offtopic:

Link către comentariu

Salut ! Imi puteti recomanda cum sa ocolesc Pasul Tihuta... Plec din Suceava si vreau sa ies din tara pe la Oradea sau Satu Mare nu conteaza pentru ca vreau sa ocolesc infernul. Ma intereseaza mai mult starea drumului pe care mi-l recomandati drept ocolire,daca stiti ceva despre el. VA RECOMAND TUTUROR SA OCOLITI PASUL TIHUTA PENTRU CA E DRUMUL VARZA :) .Se merge ca pe drum de tara pentru ca e decopertat tot,si daca totusi mergeti pe acolo nu faceti asta pe timp de noapte sau cand ploua (cum am facut eu) !!!

Modificat de Shoby
Link către comentariu

@Shoby: Ar mai fi o varianta prin Vatra Dornei - Iacobeni - Pasu Prislop - Borsa... Dar nici ala nu e de nota 10 ! Si s-ar putea sa fie cam ocolitor pentru destinatia dorita...

Link către comentariu

@Shoby: Ar mai fi o varianta prin Vatra Dornei - Iacobeni - Pasu Prislop - Borsa... Dar nici ala nu e de nota 10 ! Si s-ar putea sa fie cam ocolitor pentru destinatia dorita...

E ok dar descrie-mi starea lui te rog ! Defapt asta ma intereseaza...

Link către comentariu

Varianta prin pasul Prislop nu e tocmai buna, in primavara am asteptat aprox.3 ore la diverse semafoare- drum in lucru.

O varianta destul de buna este: Suceava-Tg. Neamt-Coada Lacului Bicaz-Toplita-Reghin-Cluj-Oradea. Pe acest traseu am mers in urma cu 3 saptamani si nu sunt probleme majore. Am asteptat aprox. 15 minute la podul de la Coada Lacului Bicaz, intre Toplita si Reghin sunt denivelari pe sosea dar se merge cu 80-90 kmh fara probleme, intre Reghin si Cluj sunt cateva portiuni de 4-500 m cu probleme, in rest e OK si nu cred ca e cu mult mai lung decat prin Tihuta Bisrita.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!