Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

Laurentiu_LWR

Salutare...daca stam mai mult de 7 zile cum e cu vignieta?sa fac pe o luna sau 2 bucati pe cate o saptamana?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Oaspetele,

Vei regrta, Italia nu mai este ceea ce a fost...

Nimic nu e ce a mai fost.

In plus, nu am grad de comparatie, am mai fost acum 12 ani parca, mai mult o vizita turistica decat un concediu la mare.

Link către comentariu

Laurentiu iti iei 2 a cate 5 E(7zile) de la benzinarii plata cu cardul,iesi mai bine asa,pe o luna parca e 13 E.

Link către comentariu

@oaspetele,

da asa este!din pacate...multe locatii in Italia pot fi  comparate cu Mamaia noastra, poate ptr unii suna putin exagerat, dar eu am luat ultima boaba la Sanremo o plaja artificiala si o promenada ce miroase a urina de la un capat la altul.

O idee ar fi litoralul Francez cu coasta Atlanica si cea Ligurica o adresa buna ar putea fi acesta, si incet incet incepe sa se auda lucruri frumoase despre litoralul Albanez.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut, cum e cu vigneta ăsta în BG? Dacă plec din Vama Veche pana la Varna, pentru câteva ore, trebuie sa plătesc? În HU când am fost, nu am plătit pentru ca nu m-am urcat pe autostrada, aici cum e?

Link către comentariu

Da. Trebuie sa platesti.

Este ca rovignieta noastra. Ai iesit din oras, trebuie sa platesti.

Modificat de loghy
Link către comentariu

Laurentiu_LWR

Salut...nu te risca sa te duci fara...Varna e blindata de camere la fiecare semafor...

Scriu de pe telefon si nu vad de unde esti...dar daca esti din bucuresti iti dau eu o vignieta valabila pana duminica...

Eu am facut 2 vigniete pentru ca am stat 8 zile la ei...si inca mai am pana duminica...

Link către comentariu

si vigneta de unde se ia? cat costa?

Link către comentariu

shobolanu.wob

O intrebare, vreau sa plec la Albena, si probabil apoi o sa merg si catre Varna, ideea este ca masina este pe numele mamei. Trebuie sa fac procura? multi oameni spun ca nu, pt ca oricum avem adrese la fel, nume ( de familie ) la fel, si in alta ordine de idei, am talonul masinii deci.. nu e furata. Nu stiu ce sa mai crez, trebuie sa fac.. sau nu trebuie procura?

Vigneta stiam ca se poate lua si de la un punct de-ala de pe strada de unde incarci cartela Cosmote, platesti facturi,etc.

Link către comentariu

Laurentiu_LWR

Vignietele de obicei le iei cum intri la ei...sunt chioscuri cu asigurari...vigniete...casa de schimb etc...

Daca intri pe la vama veche iei de la chiosc...daca intri pe la ruse iei de la primul peco unde gasesti...pentru ca intri direct in oras si nu ai nevoie...asta daca nu vrei sa o iei pe centura...

Cat despre procura...noua ne-au cerut doar buletinele...deci nu au verificat si ale cui sunt masinile...plus de asta o masina din grup era condusa de fratele proprietarului...

Pe langa vigniete (30 ron) daca iesiti pe la giurgiu mai este si taxa de pod....13 ron la romani si 2€ la bulgari...

Modificat de Lawrentzyu_86
Link către comentariu

si la ruse cum e mai bine? centura sau oras? si daca o iau pe centura vigneta de unde gasesc? 

de la RUSE catre Varna ce drum duce? pt ca pe maps apare E70, dar arata chiar E70? adica ce voi urmari (chiar VARNA-"BAPHA"ala)..ca nu am chef sa stau dupa GPS...

multumesc

Link către comentariu

Laurentiu_LWR

Pai...cum treci podul...se verifica buletinele...si dupa ce ai trecut de verificare te va duce drumul spre punctele astea vigniete etc...

Te iei si tu dupa restu...ca nu este un drum adevarat...ma degraba este o zona betonata...eu asa o vad...si mergi pe ea pana vezi in fata o benzinarie...

Pe dreapta gasesti chiscurile...poti plati cu lei...

Dupa ce ai cumparat...o sa vezi ca prin stanga ai un scoar....tu mergi inainte cred ca 50 m si practic intorci...dupa care ocolesti benzinarianpe partea stanga si ai intrat pe centura....

Daca mergi drept...intri prin oras...

Centura este ok...orasul cam aglomerat...

Urmaresti indicatoarele de varba/bapha si drumulmste chiar foarte bun si drept...se merge lejer 90-100km/h...

Atentie...la fiecare intersectie cu drum lateral au restrictie la 60...acolo mai stau la panda baietii...in rest se merge f bine..mai putin pe autostrada care e cam praf...

Link către comentariu

multumesc. banuiesc ca inapoi e la fel de simplu, caut RUSE (PYCE). 

Link către comentariu

Laurentiu_LWR

Exact...si cand iesi din ruse o sa vezi indicatoare cu bucuresti giurgiu sindrilita...tu o iei spre giurgiu...

Link către comentariu

da, asta stiam, eu ziceam de la varna inapoi catre ruse. 

Link către comentariu

Sunt indicatoare peste tot, casti bine ochii si nu ai nevoie de navigatie.

Alta sugestie e sa te uiti cu cateva zile inainte pe google maps cu street view. Te ajuta mai ales cand ajungi pe stradute spre hotel.

Link către comentariu

În HU când am fost, nu am plătit pentru ca nu m-am urcat pe autostrada

in HU este pentru autostrazi doar

Este ca rovignieta noastra. Ai iesit din oras, trebuie sa platesti.

in BG este ca la noi, in afara localitatii.

Link către comentariu

shobolanu.wob

Doar buletine ? Ciudat, dar.. nu ii intereseaza daca am permis, sau nu am ? daca am acte la masina, etc ?! Bine, nu ca as avea ceva impotriva sa mi le ceara, dar mi se pare asa..prea nepasator. Oricum, bune sfaturi, o sa le " urmez ".

Salutari la colegi.

Link către comentariu

Laurentiu_LWR

Da..doar buletinele le-am dat...asta pe la Giurgiu...

Daca mai tin minte bine...acum 2 ani am iesit pe la vama veche...si acolo am prezentat si talonul si permisul parca...

Link către comentariu

Nu-i o regula ca-ti cer doar buletinele..Mie, acum doua saptamani, la Ruse, mi-au cerut si talonul masinii, asa ca mai bine va luati procura, decat sa va intoarca din drum.

Concedii faine!

Link către comentariu

trebuie procura in tarile UE ? stiu ca am facut o singura data cand am mers in Turcia, in rest BG si GR nu au cerut procura (cand masina nu este pe numele soferului).

in BG am iesit si cu masina pe firma si au cerut doar CI, permis si talonul masinii.

Modificat de Muale
Link către comentariu

teoretic TREBUIE la orice trecere vamala. daca ti-o cere trebuie sa o ai. daca nu ti-o cere, nu trebuie :)

e logic asa? :))

din 30 de iesiri in vreo 10 mi-a cerut procura...si in alte 10 a vazut ca proprietarul e in masina, deci probabil mi-o cerea de cel putin 5 ori inca.

desi era masina unuia dintre parinti, si aveam acelasi nume de familie, aceeasi adresa. 

Modificat de Bogdan_wrc
Link către comentariu

vesti proaste, alt drum, alti bani la notar.

trebuie tradusa in limba fiecarei tari (traducere autorizata) - si mai multi bani / drumuri :)

Link către comentariu

shobolanu.wob

In alta ordine de idei, ar trebui sa merg la noroc? Daca nu imi cere, bravo mie.. imi vad de drum catre Albena, daca nu.. raman in Costinesti. Chiar nu am timp de drumuri pentru notar si traduceri..si la noi pe litoral e frumos.

Totusi, inteleg.. ca trebuie procura daca este pe numele altcuiva, dar daca eu am acelasi nume ca cel de pe talon ( de familie, ma refer ) si aceeasi adresa in CI, permis.. as fi tampit sa-mi fur masina singur?

Link către comentariu

Mie nu mi-au cerut niciodata procura la vama, nici cand am mers in Bulgaria, nici cand am tranzitat Ungaria. Totusi, am avut de fiecare data imputernicire de iesire din tara, in romana si engleza, de la firma de leasing, dar si imputernicire in romana si engleza de la firma, leasingul fiind pe firma. Intr-adevar, iti cer certificatul de inmatriculare al masinii si cartile de identitate ale soferului si pasagerilor din masina.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!